Joaca intre blocuri

Joaca intre blocuri | Autor: crissteo

Link direct la acest mesaj

Seara buna. Ne-am mutat de 2 ani in actuala locuinta. Stam la etaj. am vrut la etaj sa nu aud tot zgomotul din strada si pe spatele blocului sa nu aud zgomotul din trafic. Si am dat de altceva: la parterul blocului sunt 2 magazine, mici, facute in garaje, cu produse alimentare si bauturi alcoolice evident.Si de dimineata pana seara, cum e un pic mai cald afara se strang pe strada, langa magazine, diverse persoane, mai multi parinti si copii si altii. Sunt asa 2-3 grupuri, parintii stau si beau bere, suc, etc si copiii se joaca pe strada. Nu comentez faptul ca isi tin copiii in strada, cand la 10m e un loc de joaca pentru copii, ma deranjeaza ca tot timpul striga la ei, masina, masina, si ii striga pe nume tareee. Asta se repeta mai ales dupa amiaza de la 5 pana la 11, 12, 1 noaptea-vara. Ce se poate face? Si ceilalti vecini sunt deranjati, dar nu iau atitudine ca sunt vechi si se cunosc si ne-au sfatuit pe noi sa facem reclamatii ca deh, e mai usor sa nu te implici si decat sa comentezi. Ce se poate face? Eu nu as avea nimic cu ei daca nu m-ar deranja, mai ales vara, cand sunt geamurile deschise e infernal in asa fel incat nu putem dormi nici la pranz-vara cand sunt copiii in vacanta, nici seara. E exagerat ca vrem putina liniste, in orele cand ar trebui sa fie liniste? O fi asa mult sa te gandseti ca-i deranjezi pe ceilalti? Ce pot face?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui crissteo

Seara buna. Ne-am mutat de 2 ani in actuala locuinta. Stam la etaj. am vrut la etaj sa nu aud tot zgomotul din strada si pe spatele blocului sa nu aud zgomotul din trafic. Si am dat de altceva: la parterul blocului sunt 2 magazine, mici, facute in garaje, cu produse alimentare si bauturi alcoolice evident.Si de dimineata pana seara, cum e un pic mai cald afara se strang pe strada, langa magazine, diverse persoane, mai multi parinti si copii si altii. Sunt asa 2-3 grupuri, parintii stau si beau bere, suc, etc si copiii se joaca pe strada. Nu comentez faptul ca isi tin copiii in strada, cand la 10m e un loc de joaca pentru copii, ma deranjeaza ca tot timpul striga la ei, masina, masina, si ii striga pe nume tareee. Asta se repeta mai ales dupa amiaza de la 5 pana la 11, 12, 1 noaptea-vara. Ce se poate face? Si ceilalti vecini sunt deranjati, dar nu iau atitudine ca sunt vechi si se cunosc si ne-au sfatuit pe noi sa facem reclamatii ca deh, e mai usor sa nu te implici si decat sa comentezi. Ce se poate face? Eu nu as avea nimic cu ei daca nu m-ar deranja, mai ales vara, cand sunt geamurile deschise e infernal in asa fel incat nu putem dormi nici la pranz-vara cand sunt copiii in vacanta, nici seara. E exagerat ca vrem putina liniste, in orele cand ar trebui sa fie liniste? O fi asa mult sa te gandseti ca-i deranjezi pe ceilalti? Ce pot face?

Berti (august 2010) si Teo (aprilie 2007)

as fi placut surprinsa daca o sa poti face ceva, altceva decit sa rabzi.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

nimic

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

Iesiti si voi in strada langa ei, asa nu o sa mai fiti deranjati de zgomot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Sau te muti din bloc. Din pacate, nu cred ca exista solutie. Sa educi tu o gramada de oameni,atata timp cat ei nu au bun simt ? Nici o sansa...iar cu amenintari nici atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

la ce etaj stati? ca din ce spui inteleg ca ati ales un etaj suficient de sus incat sa nu mai auziti zgomotul din trafic, dar cu toate astea va deranjeaza zumzetul cetatenilor din jurul blocului... eu va propun sa va mutati DIN NOU intr-un cartier mai civilizat (adica linistit!).. alta solutie pe termen lung nu vad! (pe termen scurt induri, ignori sau suni la politie si probabil tot degeaba, asa incat, sincer, ce crezi tu ca iti ramane de facut?)

karligutza
sunt mamica Adelutei

are mama o fetita... are si un blog!

_

ALAPTATUL HELPLINE
_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Exact asa este si la mine in fata blocului. Parintii ies la diverse ore, se strang in grupuri si stau la o cafea, la o bere etc..Aici cel putin blocul nu da la sosea, strada se infunda la coltul blocului, deci nu este circulata de masini. . Si noi ne-am mutat aici de 1 an si ceva, ne-am integrat cred eu bine intre vecini, nu prea ies cu copilul in fata blocului,dar atunci cand o fac ma alatur si eu grupului de parinti. Am ajuns sa-i cunosc si sa constat sunt oameni normali, parinti normali cu copii normali.

Ce vreau eu sa-ti spun este ca, desi acei parinti fac galagie, este foarte probabil sa nu o faca cu rea intentie. Spui ca ai si tu copii, poate ar fi bine sa iesi si tu cand ai timp cu ei ,in fata blocului, sa te cunosti cu vecinii, sa stati de vorba, etc. Probabil deranjul asta vine si din faptul ca nu ii cunosti si consideri ca daca fac galagie, daca stau in fata blocului probabil sunt oameni fara prea mare educatie, fara ocupatie ,etc. Vei vedea ca si ei sunt oameni normali ca si tine, care nu fac nimic rau, doar ies cu copiii in fata blocului. Cu ce sunt ei necivilizati ca fac asta? Da, te poti muta intr-o alta zona, poate una de oameni f instariti, care nu au timp, chef si nici nu le pasa lor sa iasa cu copii afara. Posibil ca aceia sa nu te deranjeze nici cu un salut.

In fond nu traim singuri in padure sau pe o insula pustie, suntem oameni intre oameni. Nu am vazut sa scri ca esti deranjata ca vecinii tai se bat intre ei , ca se injura sau tipa la copii. Ai specificat doar ca isi atentioneaza copiii cand trece vreo masina. Presupun ca de sus de la etaj nu ii poti auzi cand vorbesc intre ei, deci unde este deranjul?. Sau mai bine spui ca de fapt te deranjeaza si rasetele, alergaturile copiilor si joaca lor pe langa bloc. Posibil sa te deranjeze, nu ai fi singura. Doar ca nu m-i se pare normal , ca spui ca ai si tu copii, deci nu esti o pensionara care dormiteaza toata ziua.

Edit : din titlul subiectului, "joaca intre blocuri" deduc ca asta este de fapt off-ul tau. Nu zumzetul parintilor, ci joaca ,copiilor. Probabil sti si tu ca asta fac toti copiii, se joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Hmm e groaznic:))) Termopane, aer conditionat izolare fonica...
si ceva pilule de dormit sau numai calmante...
Sau ceva activitati. Sa stau sa dorm in miez de zi mi se pare putin ciudat.

Comunitatile de fiinte vii sunt zgomotoase. Unele foarte, altele in mod decent. Cata vreme nu sunt ajutati de portavoce si difuzoare si nu se amesteca cu muzica hmm e sa zic asa natural sa fie silentioase.

Noi stam la casa , dar pe la vecini exista cate o piscina si in sezon copii rad, chicotesc, sar in apa. Adultii rad si ei. Iarna-i sanius, primavara trampoline... Ma rog unde-s copii e zumzet. Cand copiii sunt in vacanta se aude. Seara zgomotele se sting si gata.

Copil fiind citeam Asimov si Soarele Gol ..pe Solaria o lume in care oamenii nu se vedeau.. se vizionau. Se plimbau pe imensele lor proprietati unul langa altul prin vizionare. Mi se parea exagerat. Dar se pare ca nu este.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Cllaudia, nu prea cred. Nu am ce iesi cu parintii si sa ma alatur gastii. La mine sunt mai colorati asa, nu tigani neaparat dar cocalari, beau bere si scuipa seminte, ce-as avea in comun cu ei? La mine nu sunt parinti normali cu copii normali. Au ditamai parcul peste drum dar prefera sa bata mingea in parcarea blocului, unde chiar nu au loc sa se joace. Vorbesc de copii acum. Si sunt marisori deja, a 7-a, a 8-a, pot traversa strada linistiti. Adica daca vorbesc la mobil si fumeaza ma gandesc ca pot si traversa, nu?
A, si stau la etajul 10 dar cum da caldura deja se fac grupuri grupuri si ies la bere pe drum si in functie de bugetul alocat berilor zumzetul devine vuiet Ca la tara pe ulita. Deh, obiceiurile vechi se uita greu, astea sunt apucaturi ancestrale, nu pot fi schimbate peste noapte.
Deci ce fac eu: ii suport de 11 ani. Vara cand mai sar calul la ore tarzii nu ma sfiesc sa chem politia. Vine, da mana cu turbulentii dar macar da ordinul de imprastiere iar eu pot sa ma culc linistita. Si incerc sa nu ma murdaresc de coji de seminte cand trec prin fata blocului. Si acum imi caut alt apartament si stiu cand sa merg in vizita ca sa stiu ce se petrece in zona. Culmea este ca nu e vorba de diferente majore de zona, e nevoie de cate un magazin d-asta care se le vanda alcool si sa le permita sa-l bea in strada, pentru ca la cateva blocuri mai jos nu se intampla adunari de genul asta.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina.click spune:

In primul rand imi cer scuze dar ma alatur si eu taberei cu "rabda". Nu prea ai ce face.
In al doilea rand empatizez cu tine, in mod sincer :) Am locuit vreo 2 ani in Baicului, in miezul unei comunitati rrome. (sper ca m-am exprimat suficient de politically correct) De aici si necazurile inerente; harmalaia copiilor am tolerat-o bine intotdeauna, in schimb instrumentele muzicale mai greu, in special cand cei care le chinuie manevreaza au gusturi muzicale diametral opuse mie.

Mai precis:
Peste drum stateau intre 3 si 43 (dracu stie cati erau) intr-o casa fara usi, ferestre, dar cu fanfara si bairam zilnic.
In scara vizavi balconului meu statea un purad tanar domn de vrep 12-14 ani care batea cu obstinatie o toba, de dimineata pana noaptea. Cat am fost intr-un concediu medical mi-a zdranganit toba aia in toate cotloanele urechilor. Imi promisesem in gand ca daca-l prind pe strada, i-o fac guler.
L-am prins pe strada. Nu i-am facut-o guler. Ce dumnezeu sa-i faci, era un pusti cu o toba. Asta e.
Mai era si clasicul casetofon scos pe geam la parter.
Apoi racnitul dupa diverse obiecte: "ALFONSOOOOOOOO!!! ARUNCA BA CHEIAAAAA"..."SHAKIRRRAAA! FA, A ZIS MAMA SA DAI MINGIAAAAA" [sic]
Rezumand: daca ai tai nu canta (inca), tot e bine.

cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Problema e magazinul. Trimite niste controale , regulat pe acolo gen: garda financiara, politia economica,ITM etc. Din ce ai spus sunt 100% ca nu sunt in regula. Chiar daca pare ca "faci rau aproapelui" eu zic ca problemele tale sunt mai importante orice s-ar zice.

Lumea ar fi infometata fara macelari
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Mergi la inceput