O problema,sper sa ma puteti ajuta!!!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corap spune:

m-am mai gandit si iti propun un exercitiu de imaginatie:

inchide ochii si gandestete ca maine mori. si copilul tau va avea o alta persoana in viata lui, asa cum esti tu pentru fetita sotului. si ar avea fata de el sentimentele pe care le ai tu fata de fetita sotului. daca nu te face nici asta sa-ti revizuiesti fundamental sentimentele, du-te fuguta la un psiholog, pentru ca ai o problema mare de tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

exact asa gandea si sotia tatalui meu despre mine si datorita ei tatal meu nu m-a mai cautat peste ani si acum avem o relatie mai mult conventionala.(daca ai sti cata durere si dezamagire zace in cuvintele astea, te-ar ingrozi!)

as vrea s-o urasc insa nu pot oricat as incerca.merita tot dispretul meu.cine face asa ceva nu e decat o femeie cu sufletul negru, plin de invidie, ranchiunoasa, fara principii..adica o SOCORPIE!

ai grija sa nu devii si tu asa.nu poti sa distrugi relatia intre un parinte si copilul lui.n-ai niciun drept sa intervii.nu o poti suferi?nu poti trece peste.macar simuleaza datorezi la trei persoane asta:copilului tau, sotului tau si fetitei!

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Mamabebe - in primul rand doresc sa te felicit pentru ca ai avut puterea si curajul sa vii aici in fata unui intreg forum si sa spui "Ajutor! Am o problema... si DORESC sa fiu capabila sa o rezolv..." Este primul pas si sper din tot sufletul sa poti lucra cu tine insati mai departe...
Du-te la un control medical si vezi daca nu cumva este vorba de o depresie... Daca nu - du-te la un psiholog si incearca sa afli ce se ascunde in spatele acestei "uri"... este gelozie, este teama? Tine bine minte: in spatele fiecarei actiuni/fapte a noastre este un SENTIMENT! TRATEAZA "suferinta" ta. Nu o lasa sa se adanceasca. Faptul ca esti aici inseamna ca iti iubesti sotul, doresti o familie fericita. Fetita sotului tau face parte din familia voastra.

Multa SANATATE iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Mamabebe - am revenit deoarece din simpla curiozitate, am dat o cautare pe google cu "hate my step-child" si au aparut sute de rezultate... Se pare ca este o probl foarte comuna dar bineinteles ca nici un caz nu seaman cu celalalt...
Am gasit o postare in care o proaspata mamica spunea ca ea s-a straduit sa-si implice copiii vitregi in activitatile casnice alaturi de ea: facut prajituri, aranjat masa intr-un mod festiv - dand posibilitatea copilului "vitreg" sa-si arate creativitatea, plimbat impreuna bb, trancanit despre ceea ce-i place copilului "vitreg", cum vede acesta viata actuala, ce sentimente are pentru lumea din jurului lui (si bineinteles tu - ca adult care te stradui sa intelegi ce se intampla cu tine, cu relatia ta cu acest copil - vei face efortul sa asculti fara sa condamni). Incearca - daca poti - sa o privesti pe aceasta copila ca "sora" mai mica, poate in acest fel nu vei mai simti atat de acut ca esti cumva in "competitie" (sau bb al tau) cu ea pentru dragostea sotului tau.

Dragostea unui om nu e "limitata" (adica nu e o cantitate din care ei si apoi la un momenta dat se termina). Dragostea poate fii nemarginita si e diferita in functie de persoana careia i-o dai. Nu iubesti la fel un copil sau un sot, un parinte sau un prieten... Si totusi iubesti pe fiecare in parte.

Nu prea stiu cum sa ma exprim - dar as dori sa incerci sa intelegi ca acest copil nu este un "pericol" pentru tine, pentru bb si pentru relatia ta cu sotul. Daca in timp vei putea sa gasesti modalitati de-a te apropia de copila - ea poate chiar sa-ti devina draga. Nu stii niciodata pana nu incerci.

Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

mamabebe ce ai avea tu nevoie si nu primesti de la sotul tau? De unde vine nesiguranta care te incearca? De ce anume te temi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

este si ea un suflet nevionvat cum este si copilul tau.primeste-o cu dragoste si cu atentie ca are nevoie fiind intr-o familie despartita.acest copil are o copilarie dificila.iar tu nu trebuie sa o ingreunezi mai mult decat este.
trebuie sa intelegi ca va fi fetita sotului tau indiferent daca tu vrei sau nu si cred ca ii vei produce mare mihnire sotul tau cu aceasta atitudine.
gindeste-te la mamicile care cu o dragoste nemarginita adopta alti copii, ea este totusi fetita sotului tau, e parte din el.
Nu pot sa cred ca nu gasesti in inima ta dragoste pentru inca un copil.
Dumenzeu sa te ajute sa-ti deschida inima si sa-ti dea intelepciune

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria58 spune:

felicitari ptr curaj!Chiar ai fost curajoasa si adevarata!Este un inceput!Va trebui insa sa fi la fel de cinstita cu tine sa te intrebi daca iti iubesti cu adevarat sotul?Cind iubesti cu adevarat pe cineva iubesti tot ce tine de acea fiinta !Dragostea adevarata asa poate fi recunoscuta!Atunci cind se manifesta astfel de gelozii cu care tu te confrunti se numeste posesie!Ai pe cineva linga tine pe care il vrei numai al tau in exclusivitate!Ai mare grija !Ranind sentimentele celor pe care pretindem ca-i iubim nu facem decit sa ucidem iubirea care ei ne-o poarta!Nimeni nu poate ramine pasiv cind lovim in persoanele pe care ei le iubesc!Si apoi stii si singura ca ceea ce semanam aia culegem!Este fiica sotului tau pe care tu crezi ca-l iubesti?!Ce vina are ea ca cei care i-au dat viata nu s-au inteles?!Pune-te o clipa in locul ei,o alta clipa in locul sotului tau,care in mod sigur isi iubeste copila!Nu incerca sa-i devii mama ptr ca ea are o mama,incearca sa fii prietena mai mare cea caruia poate sa-i spuna tot ,cea de care nici nu se va rusina nici nu se va teme si vei avea o casnicie reusita !La iceput iti va fi greu pentru ca va trebui sa-ti folosesti doar ratiunea dar mai tirziu vor veni si sentimentele ,te asigur!Multa intelepciune ,dragoste si puterea de a lupta cu sentimentele negative din sufletul tau iti doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

Cind iubesti cu adevarat pe cineva iubesti tot ce tine de acea fiinta

maria, eu nu ii iubesc pe parintii sotului meu, dar inca il mai iubesc pe sotul meu.
cred ca tocmai pentru ca isi iubeste sotul a deschis acest topic, ca sa fie ajutata sa inteleaga de ce pe el il iubeste si pe fata lui o uraste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria58 spune:

ALINA poate esti doar suparata pe ei din motive pe care numai tu le stii dar nu poti iubi creatia fara a-l iubi pe creeator fiind vorba strict de fiinte umane .Fara acei parinti care te-au suparat pe tine sotul tau nu ar fi existat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

maria , stiu ca esti o mama, soacra extraordinara, numai ca aici raspunsul nu este de genul incearca , gandeste, samd.
ea chiar are nevoie de ajutor sa inteleaga ce se intampla cu gandirea ei.

Mergi la inceput