Help-despre sinucidere

Help-despre sinucidere | Autor: alinas

Link direct la acest mesaj

am nevoie de sfaturi concrete.mi-a spus ca are zile cand se gandeste sa puna capat,capat vietii.mai mult ca sigur sufera de depresie,nu prea doarme sau mananca,e mereu agitat,se simte inutil.intrebarea mea:cum stiu daca e aproape de a se sinucide?exista anumite semnale?cum pot sa-l incurajez?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

despre cine e vorba in subiectul tau ?

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinas spune:

despre cel mai bun prieten.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns P&ANA spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinas

am nevoie de sfaturi concrete.mi-a spus ca are zile cand se gandeste sa puna capat,capat vietii.mai mult ca sigur sufera de depresie,nu prea doarme sau mananca,e mereu agitat,se simte inutil.intrebarea mea:cum stiu daca e aproape de a se sinucide?exista anumite semnale?cum pot sa-l incurajez?

sfatul concret : du-l imediat la medic ! trece printr-o depresie si are nevoie de tratament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Gandurile de sinucidere reprezinta urgenta psihiatrica! Fara nicio gluma, pune mana pe telefon si suna urgent 112!!!!

Macar asa vei sti daca chiar are o problema serioasa sau doar braveaza aiurea!

In orice caz ar fi, eu zic ca nu strica o evaluare completa psihiatrica si psihologica. Si mi se pare extrem de relevant varsta prietenului tau. Banuiesc ca nu are mai mult de 20 de ani...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinas
cum stiu daca e aproape de a se sinucide?exista anumite semnale?

Nu stii. De ce ai avea nevoie sa astepti pana la un asemenea moment?!

Mergi cu el la psihiatru cat mai repede si convinge-l sa faca si psihoterapie. Macar pe ideea: ce ar avea de pierdut?

Incearca sa-i explici ca-i doar o etapa in viata lui si se poate iesi din ea. Foloseste orice il poate motiva in momentul asta. Si ocupa-i timpul cumva. Inclusiv cu activitate fizica, e benefica.

Mergi la inceput

merge la terapie de vreo 2 saptamani dar spune ca ii face parca mai mult rau sa vorbeasca despre trauma care l-a adus aici.i-au dat si medicatie si a spus ca parca e o leguma si ca nu vrea sa devina dependent,asa ca a intrerupt.nu locuim in acelasi oras,pot suna salvarea in acest caz?are 24 de ani.nu stiu daca are si altceva in afara de depresie,dar nu-l mai recunosc.pe langa ce v-am spus,e foarte iritat mereu,agitat.l-am sunat ieri si mi-a vorbit urat:"ce mai vrei?ce tot ma cauti?"de parca l-as deranja.dupa ce a fost prima data la terapie,m-a sunat si m-a rugat sa-l ajut sa nu-si piarda mintile.mi-a spus ca amintitile sunt atat de coplesitoare ca simte nevoie sa-si zdrobeasca capul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Alina, mai ales ca esti la distanta nu ai cum sa-l ajuti decat anuntand urgent orice membru al familiei sale mai apropiat de el. Consuma alcool? Ceva droguri, inclusiv etnobotanice? Cam riscant ca si-a intrerupt de la sine putere tratamentul psihiatric.

Chiar a trecut printr-o trauma sau banuiesti ca este doar teribilismul varstei?

P.S. Cam toti avem la activ o asa zisa sinucidere sau trauma psihica in adolescenta/tinerete. De asta sunt asa de rezervata, insa este bine sa iei in serios orice vorba de acest fel. Cu nebunul nu te contrazici..

Mergi la inceput

da,a trecut acum 3 ani printr-o trauma,parea ok dar in ultimele luni a avut parte de foarte mult stres si pe acest fond,probabil,starea i s-a inrautatit.nu consuma nimic.iar medicamentele nu le mai ia crezand ca astfel va fi ca inainte,adica nu o leguma,nu amortit emotional.imi spunea ca nu stie ce sa simta,ce sa gandeasca.e anesteziat emotional.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Hmmmm - psihiatrul ce diagnostic a pus? E bolnav - schizofrenie? (am riscat un pic... scuze)

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

mi-a spus ca a fost diagnosticat cu depresie.

Mergi la inceput