Help-despre sinucidere
am nevoie de sfaturi concrete.mi-a spus ca are zile cand se gandeste sa puna capat,capat vietii.mai mult ca sigur sufera de depresie,nu prea doarme sau mananca,e mereu agitat,se simte inutil.intrebarea mea:cum stiu daca e aproape de a se sinucide?exista anumite semnale?cum pot sa-l incurajez?
Raspunsuri
szivarvany spune:
despre cine e vorba in subiectul tau ?
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
P&ANA spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinas am nevoie de sfaturi concrete.mi-a spus ca are zile cand se gandeste sa puna capat,capat vietii.mai mult ca sigur sufera de depresie,nu prea doarme sau mananca,e mereu agitat,se simte inutil.intrebarea mea:cum stiu daca e aproape de a se sinucide?exista anumite semnale?cum pot sa-l incurajez? |
sfatul concret : du-l imediat la medic ! trece printr-o depresie si are nevoie de tratament.
blackgirl0 spune:
Gandurile de sinucidere reprezinta urgenta psihiatrica! Fara nicio gluma, pune mana pe telefon si suna urgent 112!!!!
Macar asa vei sti daca chiar are o problema serioasa sau doar braveaza aiurea!
In orice caz ar fi, eu zic ca nu strica o evaluare completa psihiatrica si psihologica. Si mi se pare extrem de relevant varsta prietenului tau. Banuiesc ca nu are mai mult de 20 de ani...
rrox3 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alinas cum stiu daca e aproape de a se sinucide?exista anumite semnale? |
Nu stii. De ce ai avea nevoie sa astepti pana la un asemenea moment?!
Mergi cu el la psihiatru cat mai repede si convinge-l sa faca si psihoterapie. Macar pe ideea: ce ar avea de pierdut?
Incearca sa-i explici ca-i doar o etapa in viata lui si se poate iesi din ea. Foloseste orice il poate motiva in momentul asta. Si ocupa-i timpul cumva. Inclusiv cu activitate fizica, e benefica.
alinas spune:
merge la terapie de vreo 2 saptamani dar spune ca ii face parca mai mult rau sa vorbeasca despre trauma care l-a adus aici.i-au dat si medicatie si a spus ca parca e o leguma si ca nu vrea sa devina dependent,asa ca a intrerupt.nu locuim in acelasi oras,pot suna salvarea in acest caz?are 24 de ani.nu stiu daca are si altceva in afara de depresie,dar nu-l mai recunosc.pe langa ce v-am spus,e foarte iritat mereu,agitat.l-am sunat ieri si mi-a vorbit urat:"ce mai vrei?ce tot ma cauti?"de parca l-as deranja.dupa ce a fost prima data la terapie,m-a sunat si m-a rugat sa-l ajut sa nu-si piarda mintile.mi-a spus ca amintitile sunt atat de coplesitoare ca simte nevoie sa-si zdrobeasca capul.
blackgirl0 spune:
Alina, mai ales ca esti la distanta nu ai cum sa-l ajuti decat anuntand urgent orice membru al familiei sale mai apropiat de el. Consuma alcool? Ceva droguri, inclusiv etnobotanice? Cam riscant ca si-a intrerupt de la sine putere tratamentul psihiatric.
Chiar a trecut printr-o trauma sau banuiesti ca este doar teribilismul varstei?
P.S. Cam toti avem la activ o asa zisa sinucidere sau trauma psihica in adolescenta/tinerete. De asta sunt asa de rezervata, insa este bine sa iei in serios orice vorba de acest fel. Cu nebunul nu te contrazici..
alinas spune:
da,a trecut acum 3 ani printr-o trauma,parea ok dar in ultimele luni a avut parte de foarte mult stres si pe acest fond,probabil,starea i s-a inrautatit.nu consuma nimic.iar medicamentele nu le mai ia crezand ca astfel va fi ca inainte,adica nu o leguma,nu amortit emotional.imi spunea ca nu stie ce sa simta,ce sa gandeasca.e anesteziat emotional.
marius spune:
Hmmmm - psihiatrul ce diagnostic a pus? E bolnav - schizofrenie? (am riscat un pic... scuze)
Eu pur si simplu / Pagina legislativa