Puiuti de Sept-Oct 2011 (33)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

Fetiliiiiii iar ati disparut?

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 18+ cu
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caty2585 spune:

Eu sunt prezenta la apel.Ce faci Racheel?Cum te simti?

Fericita 20+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

buna fetelor.
am fost azi la moasa.
moasa mea e in concediu asa ca era alta. mersesem pregatita s-o iau pe aia la intrebari in legatura cu testul meu pentru trombofilie dar n-am avut pe cine.
i-am spus lu asta ca am dat sange pentru test si am aflat ca n-a ajuns la laborator si a inceput sa ma intrebe de ce vreau asta.
in fine i-am zis acolo si a zis ca ea nu e de acord cu asta ca nu am motive si oricum laboratorul n-o sa-mi faca testul asta fiindca nu fac teste decat daca sunt trimise de la hematologie.
n-a mers cu nimic, nici cu ipoteza ca ar fi avut tata, cu nimic.
a zis ca nu-s semne clar de asa ceva si ca sangerari si hematoame in trimestrul I sunt foarte comune si ca la urmatorul scan de 20 de saptamani am sa vad ca hematomul nu mai este mai ales ca mi s-a micsorat si mi s-a oprit sangerarea.
sa dea D-zeu sa fie cum zice ea, dar ma dispera astia.

tipa era si foarte autoritara asa, mi-a zis franc in fata sa nu mai merg lascanuri ca oricum daca e sa pierd sarcina o pierd chiar daca ma duc si ca intelege ca sunt ingrijorata ca si ea a sangerat toata sarcina si moasa ei i-a zis aceleasi chestii (pe vremea aia era asistenta)

ce sa mai, deci aleluia test de trombofilie la stat.
am incercat eu sa zic de drepturi si alte cele mi-a taiat-o scurt
mi-a zis ca daca la 20 de sapt hematomul mai e acolo poate ma trimite la un consultant

in rest mi-a luat tensiunea si mi-a zis ca-i perfecta dar nu mi-a zis cat e... urina ca-i ok si mi-a pus aparatul de ascultat inimioara la bebel si l-am auzit si eu
i-a gasit-o imediat
cica e perfecta

acum astept sa vina sotul de la servici sa ne sfatuim ce facem.
mai merg la privat sa dau juma de salariu pe test sau astept samerg in Romania.

asta mi-a zis cand am intrebat-o de zburat ca daca ar fi in locul meu n-ar zbura. ca nu se stie daca are efect sau nu dif de presiune si ca daca am avut sangerari mai bine stau cuminte...
mi-a zis ca sa merg la gp inainte de data zborului si sa-l intreb.
nush ce voi face...
sper sa dispara hematomul pana pe 22 si sa nu maiam nicio sangerare...

14+

http://www.zebraroz.ro/ - hainute copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

ce cearsaf am scris. ma scuzati :d

de citit v-am citit si ma bucur ca sunteti bine.
zubi, sper sa fie bine totul si la tine

14+

http://www.zebraroz.ro/ - hainute copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinush4u spune:

buna seara la toata lumea,

eu sunt in dilema.la fiimea la scoala sunt depistate 2 cazuri de boli contagioase:varicela si scarlatina.ma gandeam sa o tin acasa o perioada ca mi-e frica sa nu ajunga si la mine.varsat de vant am avut,dar cica scarlatina care e in scoala e un caz mai grav.ce parere aveti??

Irinush4u 15+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racheel spune:

irinus, fata ta nu a facut varicela?Daca nu ar fi mai bine sa nu mai mearga la scoala.Daca face ea poate ti-o da si tie.

May, daca ai ascultat inima bebelusului inseamna ca este bine acolo in garsoniera lui

Caty imi pare rau ca nu ti-am mai raspuns dar plecasem la cumparaturi.Am avut usoare greturi azi.

Cu ajutorul, Bunului Dumnezeu, Sfantului Nectarie, Sfintilor Parinti Ioachim si Ana si Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu Izbavitoarea sunt 18+ cu
Doamne, ajuta-ne in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikka11 spune:

Buna fetelor!
Am reusit si eu sa revin dupa un weekend foarte agitat si doua zile extrem de grele la serviciu.
Ma bucur sa vad ca sunteti bine.
Eu am intrat de sambata in saptamana 15 si am in continuare greturi si vomit. E drept ca nu mai sunt chiar ca la inceput insa in fiecare dimi, cum deschid ochii fug direct la baie..asta e cam nasol. Uneori si pe parcursul zilei imi vine stomacul in gat, efectiv il simt cum se ridica si fac un mare efort de vointa sa ma linistesc. Cel mai rau e la munca, sunt profesoara, sunt nevoita sa vorbesc aproape tot timpul si e cumplit cand ma apuca starile de greata. Elevii mei sunt mari, sunt liceeni, ar fi mai mult decat penibil sa vomit pe acolo, mai ales ca toaleta este extrem de departe. In fine, daca nu mi s-a intamplat la inceputul sarcinii, poate voi scapa si pe viitor.
Saptamana viitoare merg la medic, sper ca bebe sa fie bine, numai la asta ma gandesc. Aproape ca imi este si frica sa mai sper ca o sa imi spuna si ce este. Ar fi mult prea frumos...De cand cu sarcina pierduta de anul trecut ( aveam toate simptomele de sarcina, nu aveam sangerari, m-am dus fericita la eco si acolo mi-a spus clar ca sarcina nu are embrion), inaintea fiecarui control imi este foarte, foarte frica sa nu imi dea vreo veste proasta.

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mioara spune:

imi cer scuze ca insist, darrevin cu o intrebare care ma framanta
va rog mult, poate ma ajutati cu un sfat / o parare, mai ales cele care ati avut analiza asta in lista de trim I

am postat la pag 12
"Dar la APTT mi-a dat putin peste maxim: 35,9 / sec (valori ref: 24-35) - stie cineva ce inseamna?
La doctor am programare doar pe 14, mai am de asteptat. Din ce-am citit pe net, nu m-am lamurit daca e "bine" sa fie mai mare sau mai redusa valoarea APTT?!"

precizez ca sunt teste de coagulare - mi-a dat sa fac APTT si Timp Quick (acesta a iesit ok)

13+

mioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Multumesc de primire UM = 22 noiembrie.

Inutsa, mi-ai facut o mega-pofta de tarta cu visine

Zubi, multa sanatate si sa nu mai faci febra

Raluca, mult succes la noul loc de munca!

Matza ce frumos

Inez, felicitari pentru fifitza! :)

Racheel eu iau vitamine prenatale cu sfintenie in fiecare zi. Imi pare rau ca iti este rau de la ele. Cum zice si Caty, si eu as vorbi cu doctorul, poate iti schimba Elevitul cu altceva. Seidana, de ce ti-e frica? Mie mi-ar fi frica sa nu le iau, daca il lipsesc pe bebe de ceva ce are nevoie

Eu intre 3 si 4 kg am pus pana acum, variaza la cantar.

Si eu mai am intepaturi si diverse alte senzatii

May, felicitari pentru vestile bune si imi pare rau de partea frustranta. Iti tin pumnii sa se absoarba hematoamele cat mai repede si sa fie totul bine-bine pana la capat!

Mikka O sa fie bine, ai sa vezi. Daca ai ajuns cu bine pana la 15 saptamani, sansele sunt uriase sa fie totul bine in continuare!

Lai 18+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

neata

May imi pare rau ca nu ai scos-o la capat cu sistemul englez. e nasol sa stai asa in incertitudine... dar si eu am speranta ca veti fi bine.

irinush4u scarlatina este data de streptococul beta hemolitic. de aceea, din pacate, nu da imunitate ca alte boli. fii-miu si nepotii (care stau mereu impreuna) au avut acum 2-3 saptamani. nepotelul (de 4 ani, e de-o seama cu baiatul meu) a dezvoltat scarlatina si a trebuit internat. nepoata de 7 ani si cu fii-miu nu au facut dar sigur au avut streptococul... desi nu a iesit la testele de laborator (exudat faringian). bine, laboratoarele astea sunt de kko (scuzati expresia). noi mergeam la unul in are aveam mare incredere dar cand am vazut ca nici chiar nepotelului care a avut diagnostic de scarlatina confirmat, nu i-a iesit nimik... a iesit in schimb la spitalul victor babes-de boli infectioase. zic ca sigur l-au avut si ceilalti doi, acest streptococ, deoarece au avut un rosu f puternic in gat, ceva ce nu mai vazusem. asta da un aspect specific, de zmeura.
ideea e ca daca se confirma in familie un caz de scarlatina toti membrii trebuie tratati cu ospen (care e o penicilina permisa in sarcina).la noi asa s-a procedat. mai putin eu care mi-am repetat exudatul si nu a iesit nimic, m-am ferit cat de mult am putut de un contact cu copilul, am stat in alta camera, cat de cat izolata...
sora mea s-a internat la spital cu nepotelul , la victor babes, si sa stii ca mi-a zis ca e ok, conditiile sunt omenesti.
acum trebuie repetate analizele copiilor, urina, aslo. ca cica de streptococul asta scapi greu, e destul de periculos daca nu e tratat cum trebuie... sa speram ca voi nu veti avea probleme.
eu am citit cate ceva despre scarlatina in sarcina dar nu am gasit mare lucru, decat ca e tratabila, cu ospenul asta care e o penicilina permisa in sarcina....

mikka imi pare tare rau ca esti inca cu greturi si tu. mie nu imi e asa rau dimineata. seara ma ia. hai ca poate te mai lasa si pe tine un picutz.

zubi saptamana trecuta am avut vreo 3-4 zile in care ma intepa in burtica, undeva in stanga jos... dar vad ca au trecut. sa stii ca sunt normale si acum si mai incolo...
cu zinatul ce ai facut? ce ai decis, il iei sau nu?

Ralu am simtit copilul vineri acum, pe urma sambata. duminica mai putin. dupa care pauza. eu stiu ca asa a fost si la prima sarcina. am simtit ceva pe la 17 sapt dupa care pauza pana pe la 20 sapt.

zielele astea am fost si eu mai bine, chiar daca greturile nu ma lasa, sunt mereu la dotorie in stomacul si pe creierii mei, au slabit in intensitate si am reusit sa si manac mai normal. de exemplu ieri am mancat o friptura de ceafa de porc rumenita la cuptor... suculenta si frageda. oau de cand visam! mi-a fost teama ca mi se va face rau dar am scapat. oricum am remarcat ca ma impac bine cu porcul (si chiar sa fie o bucata mai impanata un pic, nu macra ). puiul inca nu il pot inghiti deloc.

v-am zis ca de duminica iau materna?
fetelor, scuze daca ma repet, eu vorbesc si cu colegele de forum de la baiat, si nici nu mai stiu cui si ce i-am zis ? daca ma repet,scuze inca odata neuron de gravidoida

15+

Mergi la inceput