Albinutze de Mai-Iunie 2009(107)
Raspunsuri - Pagina 17
Serialbastre spune:
Hop si noi la o vorba! Urat afara ...
Ne-am saturat de stat in casa, ploaie, vant.
Cezara vad ca incepe sa muceasca, sper sa fie doar atat. 
Si eu sunt in ganduri ce sa pregatesc pentru Paste, mai ales ca daca e asa urat stam numai acasa. Deocamdata am pe lista cozonac, pasca cu smantana, oua (dar nu multe, ca Cezara numai oua ar manca), o friptura si o garnitura si gata. Si un bors sau supa mai mult pentru fata.
Avem in plan sa cumparam niste carne de vitel dar sursa noastra taie dupa Paste, asa ca deocamdata cred ca voi face de pui.
In seara asta am facut la wok carne de porc cu orez, am zis ca daca tot am wok sa ma apuc de chinezarii.
A fost o cina speciala pentru sot, care maine implineste 34 de ani. 
De duminica incepe seria aniversarilor, ce repede au trecut mai bine de 2 ani de cand suntem prietene. 
Andreea si
Cezara - Ilinca (2.06.2009)
In bucataria mea
POZE
andata spune:
Nu-mi vine sa cred ca mai sunt doar 2 zile si se da startul la aniversari!
Au crescut dragele si dragii nostri albinute si bondarei!
Andreea P, 
. Ce fac baietii, cum s-au acomodat? Manuta cum mai e? Se vindeca bine?
Ioana, bine ca ati scapat de muci. Foarte bine ca te-ai gandit sa-i instiintezi pe cei de la cmu de tratamentul inadecvat prescris de doctorita aceea. Poate or reusi sa depaseasca si ei mentalitatea "las' ca merge si asa daca nu se plange nimeni"
Anca, sa dea DD sa reusiti sa vindeti terenul si sa va puteti schimba masina. Tin pumnii
Cosminica,
. Multumesc mult pt urari
Andreea S, si eu ma tot gandesc la voi. Mai ales cand am mancare de facut... Cezara ce face? Tare ma bucur ca e ziua ei inaintea Ioanei, poate ma inspir din meniul tau ca sigur o sa faci numai bunatati
Anca, ms. Suma e atat de mare ca cica nu e comisia de bac de aici si trebuie sa ii cazeze si distreze pe aia timp de o luna, cat tine bacul. Dar mie tot mi se pare exagerat, ca daca se strang 450 ron de la 70 de insi iese o suma ametitoare. Nimeni nu spune nimic de frica sa nu se razbune astia pe copii, asa ca suntem buni de plata.
Ana, nu am reusit sa iti multumesc suficient ca ai postat link catre blogul meu. Am primit deja o comanda de fustita. Mii de 

si un brat mare de 

. Multumesc din suflet.
Dana, ma bucur mult ca ai apucat sa mai intri sa ne dai vesti. Tare frumos e ca se inteleg fratii. Poate schimbi si semnatura cand mai intri
Narcisica, multumesc pt gandurile bune. La nunta e mai bine, ca desi platesti pleci si mancat si distrat. La bac e mai rau.
Ioana, sigur ii mai iese fetei vreo maseluta, ceva. M-am topit citind de reintoarcerea Sarei la san. Stii ce am constatat in postarile tale? Ca mezinului nu ii spui niciodata pe nume. Rebecuta e bine?
Alina, sanatate Mariei. Ce mai fac nazdravanii? Multumesc pt gandurile bune. Sa dea DD sa fie totul bine
Cosminica, dulce tare Eliza cu perlutele.
Otilia, tare harnicuta esti. Eu mai am inca
Sori, tare repede trece timpul. Poate doar gandul ca ii va fi mai bine acolo sa te mai aline un pic.
Otilia, multumesc mult pentru gandurile bune. Eu am inceput sa ii tai unghiutele si ziua, tai cate una, numaram si de cate ori termin un degetel il pup si ea e foarte incantata
Andreea, sa iti traiasca sotul, sa fie sanatos, norocos, iubit si iubitor. Sa traiti ani multi si fericiti, lipsiti de griji, impreuna
Eu nu mai astept Pastele cu nerabdare. Fara sot nu va fi la fel
Mami de un fecior, o fecioara si o scumpa racusoara
Bijuterii cu suflet
blog de mama
Si ingerii au nevoie de ajutor
Blogul lui Mihaita
lavinia.p spune:
Buna dragele mele, vin cu vesti bune despre Andrei care sper sa ramana la fel de bune. Acuma seara i-au inchis sternul si incep sa-l trezeasca incet incet, adica nu-i mai dau anestezicele care-l tineau in coma indusa. Ma
la Dumnezeu sa-l duca spre drumul spre insanatosire. Multumim inca odata la toate pt rugaciunile spuse pt el si pt tot ce ati facut pt noi

Baietelul meu scump 23.mai.2009
Ajutiati-l va rog pe Andrei sa traiasca!!
CarlaV spune:
Andreea, sa-ti traiasca sotul!
Mare dreptate ai cu pasca, uitasem complet, deh, am motive
. Acum trebuie sa pun pe lista de cumparaturi smantana, branza de vaci si stafide, ca mor dupa pasca.
Andata, multumesc, speram si noi sa reusim, mai ales ca ne trebuie banii aceia si pt altceva. Sa cazeze si sa distreze toata comisia de bac timp de o luna, oh my God!
-----------------------------------
Carla, mama Larisei (15/06/09) si a Sabinei (07/07/07)
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Serialbastre spune:
Andata, nu stiu daca te lipesti de ispiratie, inca nu am planuit nimic pentru ziua Cezarei. Dar tot cam atunci luam motul la nepoate, asa ca s-ar putea sa o sarbatorim si pe ea pe acolo. Prin Suceava nu avem prieteni cu copii de seama ei si mare tambalau cu adulti nu ma pasioneaza. ![]()
Cezara muceste la greu, ii dam cu vitamina C, apa de mare ... sa vedem cum o fi maine.
Ca tot vorbim de cozonaci si pasca, voi cand coaceti? Ca cica sambata e sarbatoare, unii zic ca vinerea nu se coace ... dar nici cozonac vechi nu vreau la Paste. 
Andreea si
In bucataria mea
POZE
Bebe Beca spune:
OTILIA, m-am gandit sa ii pregatesc niste oua umplute cu un pate facut de mine, niste frigarui cu chiftelute de peste facute in cuptor, o rulada de cascavala cu ciuperci, una cu sunca si mai era ceva... asa, dobos, mi-am amintit.
Dulce o sa ii faca mama un tort, o bunatate de tort, cu blat din biscuiti si cu o crema de ciocolata si caramel, migdale parca si nu mai stiu. Foarte bun, insa, Iar eu voi face niste briose de ciocolata, unele de portocale si mai aveam ceva in cap, insa am uitat. Trebuie sa vad cum imi dozez timpul. Probabil chiftelutele le voi face de sambata seara,
Vinetele cu mozzarella le-am facut dupa reteta aceasta http://www.petitchef.ro/retete/felul-principal/mancare-de-vinete-cu-mozzarella-fid-1374599?in=nl_daily&nl_id=2018645&utm_source=daily_menu&utm_medium=email&utm_campaign=Menu_email&utm_content=photo cu mentiunea ca am pus 3 catei de usturoi, 3 vinete si cate 250 de gr de cascaval, 250 de mozzarela. Si inca o mentiune. Lasa vinetele in cuptor ceva timp,sa zicem 20 de minute si abia apoi pune sosul de rosii si parmezanul. Mie mi-au ramas vinetele nefacute.
SORI, te cred si te inteleg. Dar asta este, o sa se simta foarte bine la tara si voi veti utea merge sa il vedeti de fiecare data cand veti avea ocazia.
CARLA, uita-te la un XC70, este foarte fain, nu are un al 3lea rand de scaune, insa chiar aveti nevoie de scaune in plus? Spatiul in portbagaj este mare, ma oftic de nu mai pot ca nu ne-am uitat la el cand am cumparat volvo. Nu inteleg ce a fost in capul nostru.
ANDREEA, poate ramaneti doar la stadiul de muci. Da-i repede niste picaturi de vitamina c, poate ajuta. La multi ani sotului!!! Eu am facut un porc chinezesc zilele trecute, foarte gustos. Ce reteta de cozonac folosesti? Dar de pasca?
ANDATA, cred ca nu o sa fie la fel Pastele fara sot acasa. Tot raul inspre bine, totusi. Nu? Intr-adevar, nu-i spun pe nume, m-ai prins. Cand suntem singuri il mai strig arthur, insa
Oricum, este dragut tare tare si scump si iubit.
LAVINIA, multumim de vesti! Este minunat ce spui tu, abia astept sa iasa din coma indusa si sa fie bine, bine
Fetele mele sunt cu tati afara, pun o planta in ghiveci. Este prima tentativa de "gradinarit" a lui Andrei. Iar gramajoara doarme ca valiza in gara, in scoica, langa mine. De obicei statea treaz la ora asta, azi are chef de somn.
CarlaV spune:
Ioana, multumesc, il stiu si-mi place, insa tot XC90-ul este preferatul meu pentru ca, da, ne trebuie si al 3-lea rand de scaune. Nu des, dar ne trebuie sa mai luam pe cate cineva cu noi, si altfel nu se poate, ca scaunele fetelor sunt mari, intre ele nu ramane loc de o persoana.
Suna foarte bine ceea ce vrei tu sa gatesti, deja
, daca poti sa pui si retetele pe masura ce le faci, ar fi super. Ma intereseaza in mod deosebit chiftelutele de peste si ruladele.
Andreea, eu coc vineri sau sambata, stiu ca joi se fac ouale, ca nu se coace vineri nu am auzit. Si sambata daca e sarbatoare, inseamna sa nu gatesti? Nu cos, nu spal, nu fac curatenie, dar gatesc fara probleme.
Carla, mama Larisei (15/06/09) si a Sabinei (07/07/07)
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
Serialbastre spune:
Si eu gatesc in zilele de sarbatoare, fara probleme. Eram curioasa cam cum faceti voi. Deobicei nu gatesc in fiecare zi, dar cozonacul e musai proaspat in Noaptea de Inviere.
Pentru cozonac inca nu stiu 100% reteta, ceva in genul mucenicilor facuti in martie (sunt pe blog). Iar la pasca cu smantana pun blat de cozonac, iar crema din smantana, oua, faina ... chiar trebuie sa caut reteta exacta ca o am de la mama soacra. ![]()
Ce de bunataturi faci, Ioana! 
Andreea si
In bucataria mea
POZE
philip spune:
Andata, sa intri aici de Paste si sarbatorim impreuna
nu prea-s impacata cu degetelul, cicatricea a mai disparut, dar cu ea si pielicica lui si mi-a fost frica sa-i mai pun asa ca acum luam o pauza. 'om vedea
eu nu ma agit prea mult cu mancarea de Paste, am sa fac poate o salata boeuf, un picior de miel, piure, salata, oua. cozonac si pasca nu pot
, doar daca mai am curaj sa incerc o pasca fara aluat, acum vreo 2 ani tentativa a esuat.
Ioana, super meniul, ne dai si noua reteta de tort cu biscuiti, adevarul e ca suna bine ce spui tu acolo.
noi tocmai ce terminam un tort cu ciocolata fara gluten, nu's ce am ca-s iar in faza de dulce, in seara asta am iesit la un restaurant si am mancat capsuni cu mascarpone. yummy, f bun.
OanaMVT, unde ai disparut?
Carla, numai la masini ti-e gandul, da' de ce vrei cu mai multe locuri, va inmultiti
?
eu de citit va citesc dar incerc sa mai raresc timpul petrecut la calc ca viata-i scurta, ma bucur si eu de dragalasii mei, iesim la aer, ne jucam impreuna, de-astea. de uitat insa nu v-am uitat 
Bebe Beca spune:
Eu trebuie sa recunosc...am vopsit ouale vinerea ani la rand. Nu am stiut ca nu ar fi voie, ca sa zic asa. Dar, la fel de bine si duminica spal daca este nevoie, sau calc, etc. Pentru ca stiu ca Dumnezeu nu se supara doar de la atat![]()
CARLA, uite aici:
ingrediente: peste, rosii cherry, mozarela sau brie, bete pt frigarui.
Pentru chiftelute:
750 g file de peste
20 g slanina afumata
50 g franzela
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1 ou
cateva fire marar
sare
piper
faina
malai
PREPARARE CHIFTELUTE PESTE:
Tocam fileul de peste in masina de tocat carne (sau la robot) impreuna cu ceapa, painea muita in apa, slanina afumata si usturoiul. Amestecam fileul tocat cu sare, piper, mararul tocat si oul batut. Facem bilute din carnea de peste, le dam prin faina, apoi prin malai.
Le prajim in ulei incins. Le scoatem din tigaie si le punem pe un servet de hartie, astfel incat sa fie absorbit uleiul in exces. Eu o sa le fac in cuptor.
ASAMBLARE APERITIVE:
Taiem rosiile in jumatati. Punem pe betele de aperitive rosiile, chiftelutele si mozzarella (sau brie, in functie de gusturi), astfel incat sa incepem si sa terminam cu jumatatile de rosii.
RULADA CU SUNCA:
INGREDIENTE:
300 g sunca taiata cuburi
300 g cascaval ras
4 oua crude
4 oua fierte tari si taiate cuburi
3 linguri smantana
3 linguri faina
sare
piper
verdeturi (marar sau patrunjel)
PREPARARE:
Amestecam toate ingredientele intr-un vas si condimentam cu sare si piper. Tocam verdeturile si le amestecam si pe acestea.
Punem ingredientele intr-o tava de chec tapetata cu ulei si pesmet, sau cu hartie de copt. Coacem compozitia la 180°C pentru 45 de minute.
RULADA CU CASCAVAL SI CIUPERCI:
INGREDIENTE:
500 g ciuperci felii din conserva
500 g cascaval
5 oua
5 linguri faina
4 legaturi patrunjel
piper
sare – daca cascavalul este sarat folositi putina
PREPARARE:
Taiem cascavalul in cuburi cu o lungime de 4-5 cm, spalam si strecuram ciupercile, tocam patrunjelul. Batem albusurile spuma, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Adaugam restul ingredientelor peste oua si amestecam usor cu o lingura.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preancalzit la 180°C pana devine checul auriu – aproximativ 30 de minute.