locuri potrivite pentru copii (mici)

locuri potrivite pentru copii (mici) | Autor: ziki

Link direct la acest mesaj

hello!
noi suntem un familion mai ... umblator, si n-am avut probleme pana acum cu fetita cea mare (5ani) pe care am luat-o inca de la 3 luni dupa noi in vacanta.
au fost totusi vacante in tara, pana a facut cam doi anisori.

asa ca vreau sa va intreb. v-ati aventurat cu copiii micuti (pana intr-un an) in afara tarii?
ce atractii ofera alte tari? ce hoteluri se apleaca si spre nevoile celor mai mici?

astept sa vad ce propuneti!
multumesc

AMR 12 kg

The mediocre teacher tells.The good teacher explains.The superior teacher demonstrates.The great teacher inspires

Copilului mic da-i radacini, celui mare– aripi sa zboare

sanziana de pestisori flavia [19.03.2006] si felix [26.02.2011]

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Pana la 2 ani (ai copiilor ) am iesit in Turcia la all inclusive. E avantajos pt ca au conditii foarte bune si totul gratis pt bb-i. In afara de taxa de aeroport nu platesti absolut nimic pentru ei. Dupa ce a facut si cel mic 2 ani - am renuntat pentru ca 4 bilete de avion "ma rupeau" . Cand avea cel mic 3 ani am experimentat Grecia (mai mult) si Bulgaria (doar putin Bulgaria pt ca nu ne place). Grecia - fara nici-un fel de mese - ne place sa experimentam taverne noi iar dimineata ei prefera un lapte cu ciocolata si o placinta cu feta direct pe plaja. La 3 ani - Tenerife - excursie pe cont propriu - doua saptamani. Iarna - Germania - cu masina (cu popas in Ungaria si Austria)- tot vre-o doua saptamani. La 4 ani jumate - Franta (Disneyland+Paris+Valea Loarei)- doua saptamani, cu masina (tranzit Ungaria, Austria).
Anul asta sunt in cautare de idei (ieftine).
Ai zis ca in tara ai fost, asa ca nu mai povestesc (pt ca si noi am bantuit destul si prin tara).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

multumesc pt raspuns, si mai ales pentru pont!
nu-mi trecuse prin minte ca pana in doi ani e mai totul gratis pt cel mic, si ca ar trebui profitat de tarile mai indepartate!

poti sa vorbesti si despre "in tara", nu ma supar
ideile bune sunt binevenite. mai ales ca noi am umblat mai mult pe la rude, nu stiu cum se comporta hotelurile/pensiunile noastre cu copiii mici...

AMR 12 kg

The mediocre teacher tells.The good teacher explains.The superior teacher demonstrates.The great teacher inspires

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Noi de cativa ani buni colindam cu http://www.homair.com/. Ne place muult, schimbam locatia in fiecare an. E atat de frumos, liniste, civilizat. In campingurile unde am fost pana acum eram la cativa metri de mare, o auzeai noaptea.

Anul vrem sa vedem cum e in Grecia asa ca incercam:
http://www.halkidiki.com/vourvourou/karidi.htm la sugestia unor prieteni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Mie mi se pare ca in strainatate e mult mai simplu cu copil mic (si fara copil tot in strainatate e mai simplusau). Adica gasesti tot ce iti trebuie, scutece, borcanele, lapte, iaurt (la preturi normale). Poti circula cu carutul pe trotuare. Daca vreti sa vizitati un oras poti folosi fara probleme transportul in comun (cu caruciorul). Ai unde sa schimbi copilul, unde sa arunci scutecul murdar (si unde sa mergi tu la toaleta cand ai nevoie).

La mare nu sunt alge urat mirositoare, nici pesti morti si plaja e curata.

Nimeni nu iti face reprosuri daca un copil mai mic sau mai mare face murdar la restaurant in orice fel.

Noi am fost de 3 ori la mare in Spania (Costa Brava, Tenerife si Costa Dorada). Am fost cu diferite combinatii de copii, mici si mari. Si la Disneyland e foarte comod, in caz ca vrei sa mergi pentru fetita cea mare. Totusi ar fi preferabil sa-ti iei borcanele si scutece de acasa sau sa le cumperi inainte de a intra in parc - in parc exista dar sunt scumpe. Exista locuri pentru schimbat copilul in fiecare toaleta si loc unde poti folosi un cuptor cu microunde.

O mentiune speciala merita Viena unde nu vei urca nici macar o singura bordura cu carutul (ca sa nu mai spun de trepte) si unde exista foarte multe obiective pentru copii (din nou, ma gandesc la faptul ca ai vrea sa o plimbi pe fetita cea mare). Si la Paris sunt foarte multe obiective pentru copii, dar mai "prinzi" cate o scara pe ici - pe colo la statiile vechi de metrou.

Concluzie: daca te-ai descurcat in Romania te descurci oriunde in Europa civilizata.

Mergi la inceput

In concluzie, spune-ne cam ce gen de concediu iti doresti. Mare sau munte? Stat cu burta in sus sau vizitat (sau poate vre-o combinata ), cu masina sau cu avionul? Bugetul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ziki spune:

Citat:
citat din mesajul lui anya

In concluzie, spunene cam ce gen de concediu iti doresti. Mare sau munte? Stat cu burta in sus sau vizitat (sau poate vre-o combinata ), cu masina sau cu avionul? Bugetul?

Anya

scurt si la obiect!

pai ar fi ... si mare si munte,
vizitat mai mult decat stat cu burta in sus, ca suntem umblareti de fel,
cu masina - de preferat

bugetul... la asta nu m-am gandit. dar suntem familionul mediu. nici la 3 gandaci, dar nici 5 stele - vacanta de vis cu shopping in dubai

:)

Mergi la inceput

Cam la un 3000 de euro (4 persoane) poti merge doua saptamani in Franta. In circuit: 4 zile Dineyland, 5 zile Paris, 4 zile castele pe Valea Loarei. Cazare decenta (uneori f buna, alteori ok cu indulgenta), mancat dimineata "ceva", pranzul "pe drumuri" si seara la restaurant, vazut castele, muzee (cat sa nu se plictiseasca copiii prea tare), gradini si parcuri, Tour Eiffel si Sena cu vaporasul, mancat fragute in parcari si picnic pe malul raurilor .
La 1000 euro (4 persoane) poti incerca o Grecie. Ar mai putea fi si Turcia (n-am incercat, dar cred ca tot asa ar costa).
Din estimarile mele, Spania sau Italia, cu masina te-ar duce tot spre 3000 (4 persoane, cu parcuri de distractii, vizitat, hoteluri 2-3 stele si mancat partial "din traista".
Anul asta cochetez cu o idee de Barcelona, 10 zile cel putin, cu vizitat oras, parc de distractii (3 zile), mare - ca-i acolo , zoo si muzeu "de pesti". Avion (low cost), cazare si distractii+masa cred ca tot spre 3000 ma arunca (si de-aia doar cochetez).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

Anya, de fiecare data cand te citesc.. ma gandesc ca as vrea sa imi devii personal trip advisor . Ati avut parte de vacante foarte frumoase. Si in tara, si afara. Va admir! Si pastram legatura

Yagmur si Luca

Mergi la inceput