Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 37
AkaManah spune:
www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pMnAmRa4NYw#at=14" target="_blank">O femeie curajoasa si ferma
O posibila si plauzibila explicatie a conflictelor actuale
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
Ramona J spune:
Pentru mine viata unui crestin este egala cu viata unui musulman - si invers. Daca am privi cu totii situatia in felul asta nu ne-am mai scoate ochii PENTRU NIMIC.
iarina spune:
Denizel are intrucatva dreptate, iar tu ingrid esti un pic prea violenta si asta iti reduce oarecum credibilitatea. O spun fara urma de rautate.
Eu sunt de acord cu voi, si o spun pe sleau: islamul are o chestie moarta si urat mirositoare in ograda, pe care din pacate se face ca n-o vede sau isi pune mana la nas.
.
Nu stiu daca topicul de fata a implicat persoane care aparau sau denigrau cauza palestiniana - io sunt pentru formarea a doua state si condamn fundamentalismul- insa in mod sigur unele persoane au reactionat exagerat, din cauza postarilor agresive ale lui ingrid. De.ex. pe mine m-a iritat insistenta cu care voia sa ne demonstreze ca Iranul n-are cultura. Are cultura in spate, nu lipsa ei e problema.
No, acu' ne impacam si inchidem topicu'?![]()
Ingrid S spune:
Da-mi exemple de postari agresive. Dar nu (si vorbesc cat se poate de serios) pe cele in care scriam ca e un monument de prostie sa compari fapta pastorului cu faptele criminalilor. Nu. Acolo si sa fi fost Sfantul Francisc de Assisi, izbucneam.
Am cautat cu indarjire si tot n-am gasit un Verdi-al-Osama. M-am straduit sa-ti fac pe plac, dar realitatea crunta m-a lovit in fata. Nu exista compozitori (si pictori) musulmani de talia celor pomeniti de mine. Quelle horreur!
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
Iarina, ce ti-a facut tie topicul asta? Nu te-a lasat sa dormi noaptea?
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
Ingrid S spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui AkaManah www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pMnAmRa4NYw#at=14" target="_blank">O femeie curajoasa si ferma O posibila si plauzibila explicatie a conflictelor actuale "Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. |
Sincer, mi-e teama pentru ea. Se expune focului de una singura intr-o societate care n-are niciun pic de intelegere si acceptare pentru femei. A tinut piept unui foc incrucisat din partea unui reporter si a unui mullah si s-a transformat din acuzat in acuzator.
Este foarte curajoasa si o admir.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
Lali spune:
Ingrid S o intrebare pentru tine: spuneai mai inainte ca Occidentul este cumva dator sa intervina in anumite tari musulmane si sa apere victimele extremismului religios, sa ia pozitie impotriva crimelor infaptuite in numele religiei si impotriva abuzurilor la care sunt supuse femeile. Mai ales ca deja se ridica si din randurile lor voci care cer tot mai mult emanciparea.
In aceasta lumina este de la sine inteles ca aparatorii traditiilor din tarile respective ( nu discut cat sunt de justificate de Coran sau nu) avand in vedere ca reprezinta si putere politica vor reactiona, clar, indiferent ca au sau nu dreptate. Cred ca esti de acord cu asta.
Reactia lor va fi asa cum stiu, pot si realizeaza ca doare cel mai tare, prin acte teroriste indreptate impotriva civililor natiunilor care sustin ca incearca sa le aduca civilizatia.
Intrebarea e: cat de mult se pot accepta "victime colaterale" civile la noi acasa in incercarea de a salva victimele civile de la ei ?
P.S. Am vazut aseara un film Charlie Wilsons War si mi-am dat seama ca atunci cand luam cunostinta cu un conflict ne pozitionam mereu de o parte sau alta. Trist este ca parca suntem programati sa facem astfel si sa perpetuam ideea razboiului. Din pacate in ambele parti sunt oameni care mor, oameni care lasa intotdeauna pe cineva in urma... Ar fi cazul sa fim mai multi care sa luam imediat o a treia pozitie, cea impotriva conflictului, indiferent cine are dreptate. Da, stiu, veti spune doar o pozitie "politically" corecta ... ceea ce e foarte trist.
Ingrid S spune:
Lali, multumesc ca ai ridicat aceasta chestiune. Mi s-a spus de multe ori, de ce nu prezint si cealalta parte a problemei? Pentru ca nu pot. In primul rand, daca as lua in considerare cealalta parte ca fiind teroristii, nu am cum sa ma situez in postura lor. In al doilea rand e firesc si uman sa iei o pozitie, pe care o consideri ca fiind corecta si nu sa te legeni cand incoace, cand incolo.
Impartialitatea pe care o sugerezi tu este imposibila azi. De ce? Pentru ca toti suntem parte dintr-un conflict, toti avem deja ideile noastre preconcepute. Poate un sef de trib din Amazon sa judece situatia? Nu, nici el macar, cu toate ca nu e implicat.
Solomon e cel mai notoriu arbitru. Dar nu exista azi Solomon. Si daca ar exista, ar fi acuzat ca e evreu.
Corectitudinea politica e cea care ne face sa rostim fraze sforaitoare despre drepturile omului. Azi, au ajuns atat de goale de continut, incat ma sperie. Prefer de o suta de ori un adevar brutal, decat demagogia.
Un articol, again, despre corectitudinea politica in privinta islamului. Ce veti citi la inceput e doar CP pur, in toata splendoarea lui.
http://inliniedreapta.net/dereferinta/despre-religia-pacii/
Urmeaza la comentarii o poza care m-a socat: in zona Regent Park din Toronto, un restaurant cu separeu pentru familie si femei. Separeu pentru femei. Repetati-va de zeci de ori aceste cuvinte si ganditi-va cum ar fi in aceste zile sa apara restaurante cu separeuri pentru negri.
Restaurantul cu pricina e halal si tinut de musulmani. In tarile islamice e o practica ccc curenta separarea, dar sa permiti intr-o tara civilizata asa ceva, e nerusinare.
Pentru adeptii CP, desigur ca sunt iarasi violenta.
Edit: Nu ti-am raspuns la intrebarea cu victimele colaterale. Intr-un razboi nu se intreaba nimeni cate vor fi, din pacate. Teroristii le contabilizeaza si se bucura cand sunt cat mai multe. Iar in vesnicele frictiuni dintre evrei si palestinieni, victimele colaterale sunt folosite ca arma media.
Eu n-as vrea sa existe nicio victima.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues
AkaManah spune:
Eu cred ca nici un razboi nu poate aduce civilizatie in secolul XXI. Degeaba sforaie in discursuri unchiul Sam sau John Bull ca vor sa elimine amenintarile la adresa umanitatii prin razboi ca nu tine. Nu cu bombe faci educatie. Ma intreb cand se va termina petrolul se vor putea ucide in liniste oamenii din statele musulmane sau de aiurea? De ce nu au intervenit atat de promt in tari din America Latina sau Africa unde nu este petrol dar erau reginuri criminale? Solutia e educatia sustinuta dar venind din interiorul acelor tari si nu din exterior si asta se face cu investitii oneste. Nici mie nu mi-ar conveni sa imi spuna Rusia cum sa fiu.
O posibila si plauzibila explicatie a conflictelor actuale
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
Ingrid S spune:
Cum se educa din interior? Cum se educa in Arabia Saudita, bastionul islamului, unde femeile nu pot iesi din tara fara acordul unui barbat, membru al familiei sau sotz? Nu pot conduce? Ah, sunt foarte multe de scris. Crezi ca o revolutie vine asa, cum ai bate din palme? Priveste la Egipt, unde deja isi ascut dintii fratii musulmani. Citeste articole ce relateaza situatia dupa caderea lui Mubarak, am serioase indoieli ca armata va interveni ca sa fie un stat laic, ca in Turcia.
Si daca au renuntat in speranta unui viitor mai bun si se trezesc in postura Iranului in 1979? A? Atunci sa vad eu defiland pe aici aparatorii islamului si a dreptului ca fiecare tara sa se ocupe de treburili interne.
Treaba cu dolarii si petrolul n-o mai analizez, e inutil.
Ingrid S si Diana
Vauvenargues