Tragedie in Afghanistan

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

www.gandul.info/puterea-gandului/imbecilitate-initiativa-o-combinatie-letala-8130403" target="_blank">IMBECILITATE + INITIATIVA = O COMBINATIE LETALA

www.adelin-petrisor.ro/?p=5028" target="_blank">Un cretin

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005) & Monica (23 aprilie 2009)

Am blog

Articolul este o imbecilitate de la inceput pana la final. Ea isi spala mainile inainte de a atinge Coranul? Vai, ce drept-credincioasa e ea. Imi dau lacrimile.
Sirimie si pentru cine mai pune semnul egal intre gestul pastorului si crima: sper ca acceptati ideea ca ma duc la primul arab si-l macelaresc in strada, da? Ca asa am eu chef, am vazut acest video

si m-am suparat tare de tot.
Denizel, m-am convins, aici e politically correctness ce duhneste de la o posta. Citind unele postari am impresia de ireal.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

AkaManah, socant pentru mine este ceea ce se intampla in anul 2011!!
Da, isi spargea lumea capetele acum o mie de ani si acum 500, dar credeam ca a mai si evoluat lumea asta. Se pare ca nu. Si de aia sunt socata. Sunt socata ca in 2011 se moare pentru intinarea unui simbol. Si sunt socata ca exista oameni care sunt gata sa accepte asta.

~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui denizel
Oameni buni, ce-i cu voi??????
Cum puteti aproba faptul ca arderea de catre un dobitoc a unei carti justifica niste crime????

Confunzi justificarea cu explicarea.

Mai inainte spunea Simona ca prostanacu' ala trebuie sa faca inchisoare sau ca trebuie trimis in Afganistan la ceva munca in folosul comunitatii.

In afara de asta, explicarii nu i se mai atarna nimic de coada. Nu-i de bonton, deh...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah

Citat:

Am citit articolele si imi sta mintea in loc. De groaza!!!!

Oameni buni, ce-i cu voi??????
Cum puteti aproba faptul ca arderea de catre un dobitoc a unei carti justifica niste crime????
Asta inseamna anul 2011??? :(((((

De ce naiba se face atata tam-tam in jurul unei carti???? E O CARTEEEEE!!!!!!
Nu conteaza ce scrie in ea, nu conteaza cat e de valoroasa in ochii unor credinciosi.
Conteaza ca, daca e arsa, poti gasi un catralion de alte carti i-den-ti-ce!!!!
Doamne, o carte e confundata cu insasi credinta, cu insusi Dumnezeul unei credinte. E infricosator! :(

Oamenii aia ucisi pentru O CARTE sunt unici!!!! :(((((.

Sunteti ca politaii aia cu sepcile date pe ceafa, depasiti de evenimente, care condamna nevasta ajunsa vanata si plina de sange la politie.
Imi sta mintea in loc, mie, un crestin care adora Biblia!!

Nu pot fi de acord cu ce spui. Coranul nu este o carte cu catralioane de exemplare ci un simbol, miezul credintei islamiste. Cand distrugi un simbol atentezi la un crez si te poti astepta la consecinte. Simbolurile sunt importante si oamenii, nim cele mai vechi timpuri au murit sau ucis pentru ele. Turcii erau innebuniti dupa steagul verde cu semiluna, nazistii adorau zvastica, crestinii au murit si au comis atrocitati sub semnul crucii etc etc. Toate nu valorau material mai mult decat panza pe care erau desenate dar insemnau ceva pentru ei. Daca nu ne place Coranul, musulmanii e OK ..nu i-am baga in seama daca nu i-am fi atras in lumea noastra unde valorile sunt radical diferite. Ne socam ca au murit oameni pentru nimic, in opinia noastra. La ei este normal sa mori daca ai adus atingere credintei. Ei au o religie militanta si nu statica ca si a europenilor sau a americanilor.Am vazut ca lumea se soca de faptul ca sunt oameni ucisi pentru ca nu cred in Allah. Nu uitati grozaviile comise de crestini in cruciade sau in Europa in procesul de alungare a sarazinilor. Ei fac acum ce am facut noi acum 6-7-800 de ani. Nu sunt inapoiati ci gandesc altfel.
Ce ma socheaza pe mine cel mai mult e schimbarea radicala a caracterului societatii arabe in general. Unde sunt arabii purtatori de cultura, de stiinta, de matematica, de arta, arhitectura care au influentat in mod extra-pozitiv lumea?! Ce s-a intamplat cu ei? Unde sunt oamenii care faceau parte din califatele din pen. Iberica care le erau net superiori europenilor? Ce i-a abrutizat? Istoria? Noi?

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.

Incredibil cate scuze poti gasi. Ei au o religie militanta, Hannen zice ca sunt mai sensibilosi, hai sa-i luam in brate si sa-i pupam de fiecare data cand ne mai omoara cate un om, dar sa nu uitam sa le dam ajutoare sociale si sa-i lasam sa faca celebrele riots, in care ne injura tot pe noi.
Hello, nu va doresc la nimeni sa aveti vreo ruda miloasa ce activeaza printr-un din tarile cu oameni sensibilosi.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui AkaManah
Ce ma socheaza pe mine cel mai mult e schimbarea radicala a caracterului societatii arabe in general. Unde sunt arabii purtatori de cultura, de stiinta, de matematica, de arta, arhitectura care au influentat in mod extra-pozitiv lumea?! Ce s-a intamplat cu ei? Unde sunt oamenii care faceau parte din califatele din pen. Iberica care le erau net superiori europenilor? Ce i-a abrutizat? Istoria? Noi?

Da. Occidentul, in perioada de "glorie" a colonialismului, a abrutizat popoare si chiar continente intregi, a distrus civilizatii si culturi, arzand toate cartile, manuscrisele, distrugand cat de mult putea sa distruga, de cele mai multe ori in numele crucii, desi noi stim ca aceasta cruce crestina a fost abil pusa in fata cohortelor occidentale pentru a ascunde adevaratele interese economice de asuprire, cucerire, inrobire, exploatare.

Occidentul a adus si ceva progres, mai spre sfarsitul imperialismului, cand lumea occidentala era cuprinsa de curente mai umane care au pus ceva frau avaritiei si intolerantei. Dar acest progres a fost cu taraita, punctual, si in general numai daca era insotit de avantaje economice certe pentru occident.

Dar de ce ne mira comparatia lumii islamice de acum cu epoca de aur a islamului de la inceputul mileniului 2, cand abia acum 70 de ani Occidentul se prabusea brusc in cea mai neagra, oribila si degradanta stare de la caderea imperiului roman incoace?

Mergi la inceput

Capcaunule, astia de care zici tu fusera inainte sau dupa Hulagu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Citat:

AkaManah, socant pentru mine este ceea ce se intampla in anul 2011!!
Da, isi spargea lumea capetele acum o mie de ani si acum 500, dar credeam ca a mai si evoluat lumea asta. Se pare ca nu. Si de aia sunt socata. Sunt socata ca in 2011 se moare pentru intinarea unui simbol. Si sunt socata ca exista oameni care sunt gata sa accepte asta.

Denizel, al doilea razboi mondial cu crime abominabile savarsite de occidentul care pare acum extrem de civilizat a fost aci, la noi in batatura si in batatura lor acum 65 de ani. In numele unor ideologii, sub stindardul unor simboluri. Asta ca sa vorbim de ceva la scara mare, ca daca ne referim la razboaie mai mititele si gropi comune "ideologice" mai sunt cateva care nu au inca 30 de ani.

Din pacate nu suntem atat de departe nici in timp si nici in spatiu de orori...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Ingrid...ne omoara pentru ca nu le dam pace, pentru ca vrem sa le impunem modelul nostru dupa ce le terminam petrolul. Ei au alte valori si noi platim pentru ingerinte. Si vom plati si mai scump.

"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AkaManah spune:

Citat:

AM, sensibilos ca intotdeauna. Cred ca daca ne-am intalni, am mari sanse sa-mi versi cicou' in cap . Ai prea multe butoane sensibile, iar eu bag sama ca am prea multe degete .

Te rog explica-mi acuma, asa, ca uneia ce apreciaza in mod deosebit Biblia si o considera o scriere revelata de Dumnezeu (nu peste tot ), de ce ar trebui sa ard doua perechi de palme - sau macar sa-mi imaginez ca fac asta - unuia care o arde in fata mea (nu glumesc, chiar astept o explicatie! :)

Sunt sigur ca nu as atenta in nici un fel la coafura ta in cazul unei intalniri "face to face" ba chiar mi-ar face placere.

Nu sunt sensibil deloc, doar incerc sa gasesc o explicatie cat de cat logica bazata pe ce am invatat. Nu cred in rautatea genetica a oamenilor. Exista ceva ce ii atzatza si ..am impresia ca fundamentalismul e raspunsul in fata unor forte care ii depasesc.

Daca ii tragi sau nu palme unuia care arde o biblie e strict problema ta dar...nu e crestineste. Daca sta si sa ii dai a doua palma ..e clar un crestin autentic care nu a vazut bine ce a aprins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Tot mai astept mesajele despre dreptul la libera exprimare ,ca doar topicul asta nu era despre Islam si musulmani,nu`i asa Ingrid??

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput