Tragedie in Afghanistan
Raspunsuri - Pagina 10
a_alinta spune:
pana la urma cred ca adevarul este ca fiecare dintre noi suntem un dumnezeu si prin tot ceea ce facem , prin fapte sau vorbe , dovedim ce fel de dumnezeu suntem, bun sau rau.
atunci cand unii dintre noi nu ne vom mai ascunde in spatele unei religii anume pentru a demonstra ca noi suntem cei buni iar restul "raii", vom intelege ce inseamna cu adevarat credinta.
salcia spune:
Ce dezlantuiri pe-aici!
Eu una nu am nimic impotriva vreunei religii, sau a practicantilor ei, nici nu cred ca una e mai buna decat alta etc. Sunt pentru toleranta, respect reciproc si libertate. Mi-as dori sa traim cu totii intr-o lume in care religia, culoarea pielii, provenienta etnica, sexul etc. sa nu insemne nimic. Din pacate, ideile astea sunt utopice, in lumea reala exista discriminare, fundamentalism, razboaie pentru resurse "imbracate" in haine de cauze nobile etc.
Totusi, in legatura cu disputa religioasa, nu se poate sa nu vedem cat de mult rau fac fundamentalistii/ extremistii islamici. Subliniez "fundamentalistii/ extremistii islamici", nu islamicii la modul general. Extremistii fac rau propriei cauze si propriei religii prin actiunile lor manate de ura irationala si indreptate impotriva unor oameni absolut nevinovati. Ma refer la cei care organizeaza atentate in care ucid civili nevinovati, pentru a se razbuna pentru cine stie ce nemultumiri, ma refer la cei care, traind in tari civilizate, vor sa isi creeze o "enclava" a lor unde sa beneficieze doar de drepturile conferite de acea civilizatie si nu si de obligatii, ma refer la cei care trateaza femeile ca pe un bun, o proprietate proprie cu care pot face tot ce doresc, sau ca pe un "rau inerent" etc.
Sunt tari in care fundamentalismul religios islamic este institutionalizat, ca in cazul Iranului, al Arabiei Saudite etc. Acolo nici nu mai poate fi vorba despre libertate, drepturile omului, respect, toleranta etc. Am avut ocazia sa cunosc indeaproape realitatea saudita, si am fost marcata de ce se intampla acolo, de lipsa de toleranta, de felul in care sunt tratate femeile, de "politia moravurilor" etc.
Asta e ceea ce revolta, nu cred ca oamenii au ceva in general cu musulmanii, ci cu acei extremisti care vor sa impuna cu orice mijloace dominatia credintei lor (interpretarea proprie a Coranului).
Cat despre cazul in discutie, nu cred ca e in regula ce a facut acel pastor, DAR asta nu justifica sub nicio forma atentatul si uciderea unor oameni nevinovati. Si nici nu cred ca el e responsabil pentru atentat, mi se pare o mare exagerare. El e de vina ca-i un om intolerant si limitat, dar nu ii putem pune in carca asa o enormitate. Si nici nu putem pune semnul egal intre a face o prostie simbolica, si a ucide niste oameni. Ce s-ar intampla daca am reactiona cu totii asa, atunci cand ne deranjeaza ceva?
Pacat pentru victime, si pacat ca noi ne certam aici, iar in lume nu se schimba nimic...
Ingrid S spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui saskia
Pe bune de nu te-as raporta, ai acelasi stil extremism ca al lui Ingrid, imi dai un link cu crime (ba nu, mi-l dedici) si cica enjoy Cum poate cineva normal la cap sa enjoy vreo crima. Iar linkul tau nu demonstreaza nimic, ce sa spun de criminali crestini si foarte evlaviosi ai auzit, de preoti catolici pedofili ai auzit? Tu ai retinut doar cuvantul musulman si gata aia e! Unde ai vazut tu in comentariile mele ca iau apararea criminalilor, de orice culoare ar fi si apartenenta la religie? Asa si Ingrid spune ea fericita ca ce ajutoare are nevoie Afghanistan, ea ii vede doar pe extremistii aia si gata a terminat cu Afghanistanul de pe harta lumii, nu conteaza ca traiesc femei si copii pe-acolo pe care ii bombardeaza americanii la greu. Eu spun asa: terminati oameni buni cu ura asta impotriva musulmanilor, ca nu toti sunt fundamentalisti, extremisti, etc. Altfel nu sunteti cu nimic mai bune decat cei care ard Biblia si steagul american. Si ma si intreb cati musulmani cunoasteti in viata de zi cu zi de sunteti atat de radicale! Oricum nu mai scriu la subiectul asta ca m-am lamurit cam ce se vrea. |
Saskia ar trebui sa te raportezi personal pentru acuzatia de extremism pe care m-o aduci. Atat stiti voi, cum nu e cineva de acord cu afirmatiile voastre, hop, extremism. Am noroc ca simpatizez evreii, n-am nimic cu negrii si detest persoane ca Vadim, ca ce mi-ar fi auzit urechile: antisemito, fascisto, extremisto, ku-klux-klan mic ce esti!
Ti-am aratat ca nu e adevarat ce spui in privinta lui Geert Wilders, nu stii sa combati cu argumente, dar te indignezi aerian.
Efectiv nu suport extremistul declarat, dar nu inseamna ca i-as interzice lui Vadim sa se plimbe prin Europa sau lui Le Pen si aici ne deosebim noi fundamental, fiecare trebuie sa aiba libertate.
Mai mult, e profund nedrept ca sa permiti tu, ca politie, sa umble agitatori musulmani prin Hyde Park si sa converteasca baieti, sa le permiti sa se adune in gloate si sa intimideze prin urlete, dar sa-i interzici lui Wilders (asa cum e el, nebun) sa vorbeasca in Parlament...aici e o politica dusa de stanga si niciun om normal la cap nu o poate digera mult timp.
Ajutoare pentru Afghanistan? Zic ca frumos ar fi ca lumea sa se mai gandeasca daca e cazul, cand stii ca la fiecare convoi umanitar s-ar putea sa-ti pierzi viata din cauza unor fanatici, parca incepe sa te mai doara undeva de ei. Romanul nostru de aceea era acolo, sa ajute, nu sa le dea cate o piatra in cap in fiecare dimineata.
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
AkaManah spune:
Ar trebui schimbat titlul topicului un XTREMISME...
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
Ingrid S spune:
http://www.ziare.com/stiri/morti/romanul-ucis-in-afganistan-repatriat-cu-ajutorul-onu-1086288
Sicriul se afla la Kabul, capitala Afganistanului, iar repatrierea trupului neinsufletit al diplomatului Filaret Motco va fi facuta de ONU care a facut deja demersurile necesare in acest scop si se ocupa de eliberarea de acte si pasaport mortuar, in cooperare cu Ambasada Romaniei din Pakistan, potrivit Biroului de presa al Centrului de Informare al ONU la Bucuresti, citat de Evenimentul Zilei.
Deoarece drumul e impracticabil intre doua sate, autoritatile au trimis utilaje si muncitori sa-l refaca. Autoritatile spera ca pana ajunge sicriul sa fie gata.
Si un alt articol unde se descrie filmul mortii lor, au fost macelariti cu topoarele, nu decapitati. Isuse Cristoase!
http://www.ziare.com/international/afganistan/cum-a-murit-romanul-angajat-onu-in-afganistan-filmul-macelului-1085836
Ingrid S si Diana
Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues
denizel spune:
Chiar nu imi dau seama de ce Ingrid e acuzata de extremism si de ce nu e apreciata pentru ca are curajul de a spune ce gandeste (si ce multi gandesc de fapt...) in loc sa o scalde in corectitudini politice care de care mai patetice si sclipicioase.
Daca oamenii astia ar fi fost macelariti cu topoare in Bulgaria, toata lumea ar fi sarit ca arsa si ar fi condamnat atrocitatea.
Daca au fost macelariti cu topoare de niste musulmani, vai, nu uitati ca au motiv sa faca asta, sa trecem peste incident. Nu e de bonton sa vorbesti despre bani, politica, religie si... musulmani descreierati. A, da, si de sunca in Franta.
~Lumea ar fi mai frumoasa fara macelari~
capcaunul spune:
Cand unealta e un topor obisnuit se spune ca e o crima.
Cand unealta e un topor american se spune ca e o victima colaterala.
denizel spune:
Ingrid, ma ofer sa-ti fiu avocat :)).
Capcaunule, in caz ca nu ai observat (nu cred asta totusi), Ingrid e revoltata in principal de crimele oribile ale caror victime sunt oameni obisnuiti, din ne-zone de conflict, oameni care erau si ei intr-o cocioaba si se rugau
.
Cred ca daca i-ar zice macar unul dintre voi "bai Ingrid, asa e, ma, ce vina aveau oamenii aia care se rugau, de ce trebuiau ucisi, fir-ar a naibii de treaba jegoasa!", ar decurge altfel dialogul.
De fapt, la fel de "extremisti" sunteti si voi, atat de "extremisti" incat vi se pare un nimic faptul ca o familie intreaga moare arsa din cauza ca nu se mai roaga lui Allah. Si atata va faceti ca nu vedeti si ca nu pricepeti, ca devine revoltator.
Mai, sunteti de o indiferenta care ma sperie
.
AkaManah spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui capcaunul Cand unealta e un topor obisnuit se spune ca e o crima. Cand unealta e un topor american se spune ca e o victima colaterala. |
Antiimperialistule
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
denizel spune:
AkaManah, umbli dijaba cu semnatura aia cu bucluc dupa tine
.
De fapt, faceti ce spune popa, nu ce face popa :)).