Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (116)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bumblebee spune:

Mai, eu sunt neserioasa, am uitat sa ma laud, 54 de kg. Tot ma tin sa va zic de o saptamana, dar deh.. neuronii care nu-s.

Sa va zic cum vorbeste fratele meu? E plecat de 7 ani, adica de la 8 ani in Italia, mie mi se pune pe creier cand il aud vorbind in italiana. E drept ca asa vorbeste toata ziua, e copil, dar nu as vrea sa uite limba lui materna.. Am vazut oameni plecati de zeci de ani care vorbesc corect romaneste. Si parintii mei si-au insusit cateva italienisme, dar nu si accentul, ei sunt tot moldoveni (moderati). Dar nu le mai zic nimica, din punctul meu de vedere e la fel cu folosirea unor cuvinte in lb engleza..

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

Luna 8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooana spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008

Citat:
citat din mesajul lui ooana

Citat:
citat din mesajul lui carla_2008
Fete eu am o nedumerire : voi tot vorbiti de anticorpi, de calire etc...sunt perfect de acord.
Nici eu nu mai serilizez decat rar bibe de lapte cand nu pot sa le spal imediat sau suzete o data la cateva zile,poate si o sapt!Daca cade o jucarie pe jos,prin casa normal ca le-o dau inapoi sa se joace,pun mana pe jos,asta e .
DAR faptul ca afara cand pun mana pe ceva sau cineva pune mana pe ei nu va preocupa asa tare mi se pare ciudat!nu dati cu rosii!
de ex vine unu(ruda,cunostinta),a fost la cumparaturi,plateste,pune mana pe bani,plus pe alte lucruri(bani pe care pune mana ORICINE) si apoi pune mana pe manutele bebeilor!Iajavascript:insertsmilie('')r bebelu duce mana la gura!Nu va suparati ca va intreb,dar voi mancati dupa ce puneti mana pe bani?sau bagati mana in gura dupa bani?ca mie mi se face asa o sila cumva,dupa ce tin bani musai sa ma spal pe mana!Lucram ultima oara la zapp,agent vanzari,lucram cu bani toata ziua,si eu si colegii mei ne spalam de 10ori in 8ore.si aia erau baieti,nicidecum ceva mamici obsedate ca mine.
afara scuipa o gramada de neciopliti pe jos(ca doar traim in Ro-apropo incep sa urasc tara asta),cateii uitati de lume isi fac treburile pe unde apuca,viermisori si boli cu tona.Adica diaree,enterocolite ,enteroviroze,etc... si cred ca nici o mamica nu vrea sa-si chinuie copilul cu asa ceva!
Va rog nu dati cu rosii,si nu vreau sa supar pe nimeni,e strict parerea mea proprie si personala.

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

http://community.webshots.com/user/denyssa_catana

PERFECT DE ACORD!

DAR...
...cand o sa mergi cu amandoi in parc si se vor urca pe banci, topogane etc cum crezi ca ai sa reusesti sa fi langa ei in fiecare secunda cand vor avea posibilitatea sa isi bage manutele in gura dupa ce au umblat te miri pe unde?

eu imi pun intrebarea retoric...ce se va intampla daca ei vor fi obisnuiti sa fie super curat mediul din jur/sterilizat/dezinfectat? atunci cand situatia se va schimba cum va fi?...ca doar vor merge la gradinita presupun...

Matei - luna a 9-a 08.07.2010

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip

intntia mea nu a fost sa creez discutii in contradictoriu pe tema curatenei,nicidecum.Oana ai perfecta dreptate cu scosul afara.Pe atunci vor fi procupati de jocuri nu de bagat mana in gura neaparat,normal ca nu o sa sar sa-i tot sterg.
Referitor la intrebarea ta retorica,nu-ti inchipui ca la mine e luna si bec mereu,ca sterilizez nonstop,am si spus mai sus,ca nu prea sterilizez,suzete poate la o sapt,bibe de lapte cand uit sa le spal imediat si laptele face bacterii urate,jucariile pica pe jos,asta e,le spal i masina din cand in cand.
Dar banuiesc ca ai sesizat obsesia mea pt oamenii ce inconstient pun mana pe copii fara sa se spele pe maini si treaba asta vine de fapt de la nebuna de soacra-mea care nici cand merge la baie nu se spala pe mana.
De cand am observat-o am devenit mai obsedata.
scuzati ca am insistat pe tema asta.

Btz ce m-a distrat Paul,auzi tu,sa faca pipi pe el de frica,ca in desene,dragul de el,cred ca avea fatuca!!!

Denisa-cea mai fericita mamica din lume cu 2 comori:
Carla Maria si Mateo Cristian- 06 iulie 2010

http://community.webshots.com/user/denyssa_catana

pe mine stii cine ma dispera??? oamenii care zic "nu te pot pupa pe obraz dar te pup pe manuta"
pai si care e diferenta daca copilul baga mana dupa 1 secunda in gura
Denisa imi esti tare draga si noi discutam aici impreuna si nu in contradictoriu!

" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi

Noi 2

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

Ce faceti gagici? La plimbare cu bbii?
Eu nu am stat niciodata mai mult de 3 sapt departe de Romania, asa ca nu am cum sa-mi dau cu parerea despre subiectul asta. Eu nu as putea trai in alta tara, tocmai din cauza asta, ca ar tb sa vb nu stiu cate lb, niciodata nu m-as simti ca si acasa. Eu am tot respectul pt cei care traiesc si si-au facut alta viata departe de Ro. Eu una nu prea cred ca as fi capabila.
Si Cosmin al meu a stat vreo 3, 4 ani in Spania, dar eu nu m-am lasat dusa acolo. Si nu a avut ce face...a tb sa se intoarca in tara, desi chiar i-a parut rau de pe o parte.
Il inebuneam cu intrebarea in ce lb viseaza.Si i-am intrebat si pe toti prietenii unguri in ce lb viseaza...sau in ce lb gandesc. Cam toti in lb maghiara.

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 9

eu cat am stat in Germania 18 luni vrobeam 90% engleza si 10%germana
iar de visat ajunsesem sa visez in engleza
de vorbit romaneste vorbeam doar seara 1-2 ore pe skipe cu Marius

Noi 2

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Mai, eu sunt neserioasa, am uitat sa ma laud, 54 de kg. Tot ma tin sa va zic de o saptamana, dar deh.. neuronii care nu-s.

Luna 8

bravo bravo bravo

Noi 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns racusor2010 spune:

Seara buna mamici

CRIS la rezumatul tau as adauga la ANdrei doarme de rupe in casa ca isi strica programul de masa, si mai rau noaptea ii pune creierii lu mami pe bigudiuri azi noapte de la 4.30 la 5.30 l-am leganat si plimbat in toate chipurile, la san nu mai aveam ce sa ii dau , lapte praf pana dimineata nu vreau sa ii dau....pana la urma s-a culcat si a dormit pana la 8 l-am iertat pentru celelalte ca m-am trezit oarecum fresh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victo spune:

racusor si mihai doarme bine ziua in casa. baga dim vreo 2 ore, chiar 2 jumate (10,30/11-12,30/13)apoi de pe la 4 pana la 5 jumate.dar e bine ca am ajuns la 2 somnuri zic eu.
dar mie imi convine. tie nu? iesim afara pe la ora 6.acum ca se face cald numa bine iesim afara dimineata pe la 9..eu cum ziceam nu sunt adepta statului cu orele pe afara.plus ca nu am timp.cd doarme el eu am destule de facut in casa.

dupa 1 an, in fctie de copil, vom trece la un somn pe zi.

Paula, mamica de baieti Mihai (16 iul. 2010) si Stefan (30 oct. 2007)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui paula_m

M-ati innebunit!! Inseamna ca eu am o pb, chiar nu m-am gandit ca e atat de necesar sa stau cu dezinfectantul dupa copil. Cand am mai vazut si programul lui Btz, imi vine sa ma bag sub birou...Eu ii il imbrac pe Raul si 2, 3 zile cu aceleasi hainute, doar daca da afara, le pun la spalat imediat, daca nu, i le mai dau...dar nu a avut nici o pb pana acum. Jucariile iarasi, le sterg la 2, 3 sapt cu o carpa cu apa si atat. De aspirat, aspit in fiecare zi, ca Raul sta 80 % din timp pe jos.
Eu ma gandeam ca asa isi face anticorpii. Nu mai sterilizez deloc de vreo luna jumate. Le spal si le pun la uscat.

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 9

Paula, si eu ca tine cand copiii cresc si umbla peste tot nu ai cum sa stai dupa ei cu servetelele sa ii stergi mereu. si cand cresc si merg, mai cad, la gradinita etc. normal, igiena si deprinderile de curatenie sunt foarte importante, si noi ne spalam pe manute cand ajungem acasa, inainte de masa. chiar si in parc il mai sterg dupa ce il duc sa puna mana pe copaci, banci etc. dar asta doar pentru ca el baga rapid degetelul in gurita. si un alergolog i-a zis prietenei mele ca anticorpii care si-i fac acum, punand mana peste tot, ii ajuta foarte mult sa scape de alergii cand mai cresc.

eu am prietene bune care erau inainte maniace cu curatenia...de cand cu copiii asigura un minim necesar! nu o sa va vina sa credeti dar i=au gasit lingand rotile de la carut , cu papucii parintilor in gura...sau chiar s-au repezit la periile de la wc

eu zic ca trebuie un echilibru in toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crispro spune:

Si al meu baga 2 ture de somnic. Dar eu pana la masa de legume nu apuc sa ies cu el afara... nu stiu cum facem dupa ce vine caldura aia mare. La noi programul e asa:

9- trezirea
9:30-10- fructele
11-11:30 somnic, uneori 40 de min, alteori o ora sau chiar doua (asta cu 2 ore imi place de numa)
13- legume
iesim afara pana la 16
16-nani 40 min
17- masa de iaurt/branzica/cereale
mai iesim afara, mai o baita, mai la bunici
20, 20:30- cina (lp gol) si nani

si mai avem o papa, de regula la 4:30-5... as vrea sa fie la 6, dar nu am cum, ca e flamand...

Bumblebee, esti slebtomana!!! Bravo tie!!! Io azi nu am fost la sauna, nici joi nu ma duc ca a venit "mos gerila"

Aaa, si apropo de program, ca scriam mai sus ca la 8 juma cel tarziu ia ultima masa si doarme- a adormit la 10... nu l-am leganat deloc, am stat langa el in patul mare.. si atat a durat. Desi initial am zis ca in 15 min adoarme, asa era de rupt.. dar totusi nu...

Legat de cei 2% in Cic, am gasit pe site-ul asoc. infertilitatea asa : "Mamele in concediu de ingrijire a copilului pot directiona 2%, si ele platesc impozit pe venit. Este suficient sa trimiteti/depuneti la adm fin din judetul vostru acea declaratie 230 (este precompletata la noi pe site, tb doar numele, CNP si semnatura). Nu trebuie copie a fisei fiscale." Mai studiez sa vad daca asa e, dar nu prea gasesc unde...

Sa-l ajutam pe Alex

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ooana
[
Citat:
citat din mesajul lui bumblebee
Acuma nu dati cu parul, dar si noi cand eram copii bagam mana in gura fara sa ne spalam. Puneam mana pe bani si imediat in gura. Mama m-a gasit si cu bani in gura.
E drept ca pericole sunt peste peste tot.. dar eu, personal, voi incerca o igiena normala. Spalat pe manute cand e murdarel, cand intram in casa, dupa ce se aseaza pe olita, inainte de masa, inainte de culcare. s.a.m.d. E un obicei f sanatos si cred ca medicii subliniaza nevoia spalarii manutelor inainte de masa.

Paula, eu nici macar nu aspir in fiecare zi.

Luna 8

ciresele si corcodusele direct din copac sunt cele mai gustoase
turturii de pe case iarna sunt buni de lins

Noi 2

si imi aduc aminte cum statea tata cu gura pe noi sa spalam fructele si apoi sa le mancam si noi mereu ii spuneam ca asa manca si el cand era copil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palomina spune:

A adormit copilul meu! Doamne ajuta sa doarma pana dimineata!

Eu dupa 2 ani de spaniola, pe care o vb acasa, pot spune ca Nu amestec limbile. Cateodata imi vine sa raspund repede in spaniola dar imi revin. Ideea e ca incet incet am cam inceput sa gandesc tot in spaniola dar nah stam mai tot timpul impreuna acasa. Oricum, azi a fost binisor, incet incet o sa invete el romaneste.

Bumblebee, felicitari pentru silueta! Eu mai am de dat jos 4 kg

la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010

Mergi la inceput