FIV Europa(43)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aadina spune:

Multumesc, asemenea si tie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada81lina spune:

Fetelor, ce preturi are clinica Azvub, Bruxelles ? Cum de au asa mari sanse de reusita ?

Gena PAI 1 homozigot 4G/4G + MTHFR C677T heterozigot + MTHFR A1298C heterozigot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta_tm spune:

samibb, nu am pierdut sarcina, ci am intrerupt-o la 24 de saptamani, fiindca baietelul meu avea o malformatie grava la creier.
Fetelor, rata de reusita de 72% este de obicei cand este vorba de blastocisti. Eu personal, nu sunt pro blastocisti. Prefer transferul in Z3.
In general, orice clinica ce merge mult pe blastocisti, isi poate trece un procent de minim 50%. De ex, sunt multe clinici in UK care dau procente in jur de 70%, dar din nou, este vorba de blasto. Se spune ca cele mai bune clinici FIV sunt in UK. Dar eu zic ca nici Austria sau Belgia nu stau rau.

Mergi la inceput

aadina, ce mai faci? Cand incepi?

Mergi la inceput

Eu astept de acum menstruatia din luna mai,iar daca nu se suprapune cu vreo alta activitate de la scoala(admitere liceu, etc, pt. ca dirigintele le face fisa de inscriere la liceu) incep protocolul, si in iunie fac FIV. Daca nu, sigur in iulie,dar sper sa reusesc in iunie,caci daca nu -mi iese nici data asta sa am timp in vacanta sa fac mai multe investigatii

Mergi la inceput

Dar tu cand incepi?

Mergi la inceput

Mai spre toamna, nu acuma. Deocamdata visez la concediu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jaguar spune:

Buna fetelor
Imi cer scuze k ma bag si eu in seama pe la voi, dar am vazut k Mada
intreba de clinica din Bruxelles...
E cea mai scumpa din Europa!!! Eu nu cred in statisticile afisate de ei...
Un FIV in medie e 7000Eur si poate ajunge si la 9000Eur!!!!
Nu se transfera decat un singur embrion pana la 36ani!!!!!
Soo...nu stiu de unde scot ei statistica aia....
Plus k nu fac analize mai aprofundate, gen trombofilie, cariotip...
Se merge pe principiul k daca se pierd 2-3 sarcini, abea atunci se
fac mai multe analize...
Desi eu stau in Bruxelles nu voi face FIV aici...
Am auzit si cazuri nasoale k nu au facut analize genetice si s-au
nascut niste monstri...si plus sistemul medical de aici pe mine nu
ma incanta deloc...
Nu zic k nu au reusite, dar...nici nu cred statisticile lor...
Fiecare alege ce vrea... Mada, din cate retin esti din TM sau Arad,
foarte aproape de ungurasi.Cu banii care ii dai aici faci 2-3 incercari la ei. am glumit, tu faci cum vrei
Eu prefer sa merg la Budapesta sau Wiena decat aici...
Va pooopic pe toate si va urmaresc din umbra
Momentan nu sunt pe baricade si nu postez prea des...
Sa aveti o duminica frumoasa si 1 Mai cum se cuvine(gratarel etc)
Edit; Mada acum am vazut k esti din Timisoara,stiam eu ceva

Mergi la inceput

jaguar, multumim de informatii.
Din tot ceea ce spui tu legat de clinica Azvub, cea mai aiurea parte mi se pare cea legata de transferul unui singur embrion.
Ca nu cer analize genetice si de trombofilie, pe mine nu ma surprinde, fiindca din pacate, nici in Austria sau in alte tari nu se cer decat daca ai FIVuri esuate sau sarcini pierdute. ..Insa eu consider ca este si de datoria noastra, a pacientelor, sa ne informam inainte de FIV si sa facem analize suplimentare.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui jaguar

Am auzit si cazuri nasoale k nu au facut analize genetice si s-au
nascut niste monstri...si plus sistemul medical de aici pe mine nu
ma incanta deloc...

Totusi sa nu exageram. A naste un copil bolnav (imi pare rau, nu pot numi un copil "monstru", oricum ar arata acel copil...), nu este vina medicului sau a clinicii cu care s-a facut FIV. O aberate genetica sau un pur ghinion cum am avut eu (la noi nu au fost probleme genetice, ci am avut efectiv ghinionul ca bebele sa aibe probleme la creier), nu are nici o legatura cu procedura FIV/ICSI. Post partum, am facut investigatii de mii de euro, la geneticienii de top din Viena si spun in cunostinta de cauza lucrurile astea.
Exista analize genetice care se pot face in timpul sarcinii (amniocenteza, etc) si care pot spune daca fetusul are probleme cromozomiale. Dar asta nu va garanta ca nu sunt probleme cu un nivel mai jos (la gene), fiindca astea se pot face prin DNA CGH array, care costa mult mai mult decat o amniocenteza si care se face doar in anumite centre din Europa. Chiar si asa, avand analizele astea bune, se poate naste un copil cu probleme. De exemplu, ce a avut baietelul meu, se depista printr-o simpla ecografie fetala (si nu prin analize genetice, care cum am mai zis, au fost ok), care ecografie a fost facuta in bataie de joc in Timisoara si daca nu ajungeam dintr-un instict inexplicabil la o ecografie fetala la Viena, as fi avut azi un baietel handicapat.

Mergi la inceput