Viatza in Germania - cap.68
Raspunsuri - Pagina 14
Yasmine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ceska777 Buna, revin cu o problema care ma macina un pic.... Stiu cva avem o mamica medic stomatologm, Yasmine sau gresesc? M-a pus putin pe ganduri ce mi-a povestit o prietena. A fost cu fetele 4 si 2 ani la control si s-au constatat carii. Ea a mers regulat cu ele la control cam la 6 luni, zice si abia acum au vazut ca cea mica are pe incisivii de sus probleme si la röntgen (facut amandurora) au gasit carii. Azi a avut cea mica operatia (sub narcoza generala) si i-au extras doi dinti si au mai rezolvat carii plus au cusut o pielita care era lipita cumva aiurea de zahnfleisch. Ce ma sperie pe mine e ca ea zice ca trebuie controale la 2 luni si facute röntgen caci la un control normal nu se vad cariile. Eu stiu ca am fost la inceput de februarie personal la un check up si a investigat si cu UV parca si apoi am facut si un röntgen complet al intregii cavitati bucale. Cu cel mic am fostanul trecut in iulie parca si nu au fost probleme dar controlul s-a rezumat doar la ce a putut vedea cu ochiul liber doctorul. Fetele prietenei mele mananca (sau au mancat) de mici mai mult dulce ca al meu in plus cea mare (regres dupa nasterea celei mici) isi bea sucul si laptele inca din biberon, lasat la indemana lor, adica le ia bautul mult mai mult, ma refer la lapte decat daca l-ar administra ea. Acum: -care sunt recomandarile referitoare la controlul dintilor de lapte? -se face control regulat cu röntgen? -chiar se extrag dintii? Ce se pune in loc ca sa nu se deplaseze toata dantura caci maxilarul mai creste pana vin dintii definitivi? M-a cam speriat si nu vreau sa fiu chiar delasatoare eu planuiam in toamna un control nou de rutina pentru gaza mea.... E musai un stomatolog specializat pe copii? Gaza se spala in fiecare seara pe dinti cu perie normala intre timp caci s-a strigat cea electrica, dimineata mai uitam dar ii perie la gradi la pranz....... Multumesc pentru orice ajutor, poate ati mai discutat problema si nu am foast eu pe faza? Ceska, mamica de Benjamin mic si scump (23.12.2007) Blogu` nostru Am venit pe lume...asa a intrat Benji in viata noastra |
Controalele stomatologice la copii se fac odata la 3 luni, daca exista risc crescut de carii, controlul röntgen la aceasta varsta nu este recomandat, la casele de asigurari normale (AOK, etc.) nici macar nu e permisa o evaluare radiologica mai des decit odata la 2 ani, vorbesc de radiografia panoramica, poate prietena ta e asigurata privat, asa ca stomatologul a facut inclusiv ceea ce nu e nevoie, pt ca costa mai mult :( sunt si din astia destui. Ma intreb cum o fi facut la fetita de 2 ani radiografia.
Se extrag dintii care sunt distrusi, da, si la copii, deobicei cu narcoza.
Alina spune:
Fetele,
miine am vrea sa mergem noi,ma rog,cred ca e bine sa ne organizam sa nu ajungem deodata sau in aceeasi zi.
O sun imediat pe Iuliana,mama fetitei sa o intreb ce sa le ducem miine,avem noi indicatii dar mai intreb.Revin cu vesti!
kariguld spune:
Alina, ai dreptate. eu joi ajung la Munchen.
eu mancare gatita nu-i pot duce (vin de la aproape 200km) dar alte lucruri cu mare placere. asa ac astept vesti de la tine.
Cristina, trimit indata PM.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
kariguld spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Enza Imi spuneti si mie va rog, unde este internata fetita? |
este la Deutsches Herzzentrum Munchen, Lazarettstr. 3 S.
Alina, eu te astept cu vesti, ca sa stiu cum sa ma organizez.
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
Speranta si incredere pentru David
~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
Alina spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui kariguld
este la Deutsches Herzzentrum Munchen, Lazarettstr. 3 S. Alina, eu te astept cu vesti, ca sa stiu cum sa ma organizez. ********************* VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA Speranta si incredere pentru David ~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~* Invingatorii nu renunta, iar cei ce renunta nu ajung invingatori |
Kari,eu am sunat-o pe mama fetitei,miine voi merge cu Camelia pe la ora 10.Am zis ca-i ducem supa de pui si snitele,crema de brinza si biscuiti Alette.Sucuri zice ca primeste,cu borcanele nu e obisnuita,mai vorbim miine sa vedem ce si cum.
Florina are 1,7 ani si 8,300 kg,i-am zis ca dupa ce o vad miine,ma uit de niste hainute si jucarele.
Daca vrei,ma poti suna miine,sa zicem pe la 12 si iti mai dau amanunte cu ce mai ar fi de luat,nu am intrebat la tel prea multe,scincea si aia mica si am zis ca vedem miine.
Mi-am amintit ca am intrebat ce lapte bea si acum i-au dat Milupa3 ca sa ia mai rpd in greutate.Din cite citeam la subiectul ei,nu il bea in cantitate prea mare,intreb mine daca am putea sa-i ducem altul sa-l probeze poate avem mai mult succes.Mamicile cu copii mici,stiti ca mai sunt tot felul de sticle/cutii cu lapte pt copii de la un an,am putea sa-i ducem sa probeze,poate poate unul o incinta.
seara frumoasa!
mihacor spune:
fetele eu am trimis niste bani pe contul tatalui florinei...
alina ai fost la ea?cum e starea ei?
va rog sa ma ajutati sa fac un mesaj in limba germana ca sa il pun pe facebook...eu nu ma descurc sa scriu corect...
va multumesc...
Vreau si eu un ...
Enza spune:
Multumesc pentru informatii! Oricare altele sunt binevenite.
mihacor ce doresti sa contina mesajul? Il ai undeva notat? Sa incercam sa-l scriem. Nu sunt nici eu experta in germana, dar cu toatele vom reusi sa-i dam o forma.