Strumfi si prichindei iul-aug 2011 (37)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Mamutz mie mi se udau chilotii prin luna a doua, apoi cand mi-a verificat secretiile nu a iesit nimic ingrijorator. M-a tinut asa vreo 2-3 saptamani.

Ireth eu retinusem ca ai fetita si ca se va numi Sofia Nu-mi vine sa cred ca o sa intri si tu in categoria celor care stam in pat Iti doresc ca bebe sa fie bine si tu sa fii sanatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina_g spune:

buna din nou fetelor, tot citesc pe aici ca va intalniti si sunt si eu curioasa poate va am ca vecina pe vreuna. sta cineva in aproapiere de parcul I.O.R.?

mamutz eu am acele scurgeri inca din prima luna de sarcina, incolore inodore, si eu ma panicasem dar mi-a zis doctorul ca daca e fara firicele de sange sau nu are miros pot sta linistita ca e ceva normal in sarcina, si dupa cum a zis si babyblue eu am facut analiza din secretie si a iesit perfect ok.

babyblue in legatura cu cafeaua sau ciocolata in timpul sarcinii eu stiu ca face bebelusul mai energic, cand am fost la 4 D dr Varlas la Medlife piticul meu nu vroia deloc sa isi schimbe pozitia ca sa il poata masura mai bine si nu a vrut nici in ruptul capului pana cand num-a rugat dr sa cobor si sa urc 2 taje chiar si asa cu greu a vrut sa se miste, si mi-a zis ca ar fi trebuit sa mananc putina ciocolata inainte sa vin, dar de` nu aveam de unde sa stiu.

ireth eu spun deocamdata sa stai calma si sa vezi cum ies urmatoarele analize, oricum mai are mult timp sa recupereze din urma, multa sanatate tie si piticului va doresc

fecian sunt la fel de dependenta de soare ca tine, toata iarna am tanjit dupa o plimbare insorita si acum daca vad un pic de nor ma demoralizeaza imediat.

laura felicitari pt vestile bune, sa ai parte de multa sanatate.

thaimeed felicitari pentru cele 25 de saptamani, fie ca in urmatoarele 15 sa ai parte de cea mai usoara sarcina din cate s-au intalnit.

27 +

Va pupa prima burtica din odisee!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlyMih spune:

DA Mamutz si eu patesc la fel..e foarte aiurea ..acum eu ma gandesc ca la mine e de la Arefam

24+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

Fetelor, multumesc de incurajari
Ceea ce nu inteleg eu este de ce toate sunt NORMALE si totusi pe foaie mi-a scris "retard de crestere 45%" - de unde puii mei 45?!
eu am intrebat ce se intampla daca femurul ramane in urma, si mi-a zis ca nu se poate, ca e reversibil cu medicamente
dar faza cu retardul tot nu o inteleg...

si tin sa va dau acum un copy/paste al unei experiente foarte asemanatoare cu a mea:
"Mmmm... sa va povestesc experienta mea cu renumitul Dr. Adrian Pop?! Macar asa ca o poveste si tot merita, zic eu ... Eram in luna a 6-a de sarcina si aveam dubii in ceea ce priveste evolutia copilului meu, din cauza unei diferente de 2-3 saptamani care aparea la fiecare control intre dimensinea copilului si varsta gestationala ... in fine, desi imi facusem eco morfo-fetala in primul si apoi in al doilea trimestru la Dr. Marin de la acelasi centru medical Diagnosis si totul parea ok, desi medicul meu incerca sa-mi ofere explicatii cat mai linistitoare despre acea diferenta, am facut tot posibilul sa ajung la Dr. Pop prin interventii dintre cele mai inventive. Ei bine, la finalul consultatiei pt ca in timpul acesteia nu este dispus sa dea niciun fel de explicatii, dl doctor Pop a concluzionat ca fetita mea avea la acel moment un retard de crestere de 46%, ca placenta avea un grad de maturare avansat care nu mai permitea copilui sa se alimenteze si sa se oxigeneze pe cat avea nevoie si ne trimitea a doua zi de dimineata la Sp. Fundeni trebuia sa fiu examinata de o alt doctor renumit, dna Dr. Uscatescu, care in urma analizelor hematologice urma sa traga concluzii referitoare la continuarea sarcinii. A fost inceputul unui cosmar si nu ma gandeam decat la faptul ca la acea vreme copilul meu avea 1,200 kg si daca era sa-l "scot", daca va supravietui ... Am fost si la Fundeni, unde era un puhoi de lume aparent cu acelasi tip de probleme, mi s-a recoltat sange, a trebuit sa astept cateva ore pana la citirea rezultatelor ... am fost chemata de acesta doctorita superagitata, intr-o continua goana si care parea ca este asezata pe un soclu iar toate asistentele se roaga la ea si mi s-au citit analizele: cuvintele dumeaei au sunat ceva de genul :"din punctul de vedere al faptului ca suneteti insarcinata, rezultatele par ok, aveti vreo eco recenta?" si incep sa-i explic ca de fapt din acest motiv ma aflu la dumeaei pentru ca am fost trimisa de Dr. Pop care mi-a facut un eco cu o zi inainte. Se uita pe remarcile scrise de Dr. Pop si incepe si urla : "Si acum veniti???? Pai nu mai avem timp sa va crestem copilul!!!! Aveti un retard de crestere imens!!!!!" Va dati seama ca am izbucnit in lacrimi instantaneu si nu faceam altceva decat sa ma invinovatesc ca nu m-am gandit sa fac aceste demersuri mai devreme ... Urma sa fac niste injectii cu Clexane, o heparina care ar fi ajutat la indepartarea unor tromboze pe care Dr. Pop le vazuse pe placenta mea. Am luat legatura imediat cu doctorul meu, care evident devenise in acel moment persoana in care aveam cea mai mica incredere, sa-l intreb ce parere are de administrarea acestor injectii. Mi-a zis ca din punctul lui de vedere nu are de ce sa-mi interzica sa le fac, a continuat sa sustina ca el pe ecograf nu vede nimic din ce vazuse Dr. Pop dar ca singurul risc ar fi fost ca daca pana la sfarsitul sarcinii mi s-ar fi desprins cat de putin placenta ... sangerarea ar fi fost atat de abundenda incat nu ar mai fi avut timp sa faca nimic pentru ca fetita mea sa supravietuiasa. A fost o zi infernala, plina de intrebari si raspunsuri pe care incercam sa le aflu de la persoane cat mai in cunostinta de cauza ... o zi care s-a incheiat cu o noapte la miezul careia m-am trezit cu o senzatie de liniste inexplicabila si am stiut ca port in mine un copil perferct sanatos, mi-am facut un plan de actiune si m-am gandit sa repet acea eco la un alt doctor renumit, la Dr. Iosup caruia urma sa nu-i povestesc nimic din cele anterioare, m-am hotarat sa nu fac niciun Clexane desi imi procurasem cateva. Dr. Iosup a fost cat se poate de relaxat, nu m-a lasat sa inteleg nicio secunda cum ca ar fi ceva in neregula cu sarcina mea, a vazut intr-adevar acea diferenta si mi-a explicat-o si el ca fiind un lucru normal daca luam in considerare faptul ca nu toate femeile ovuleaza in acelasi timp si ca ovulatia mea este posibil sa nu se fi produs ca "la carte". Nu m-am oprit aici evident si la sfarsitul acestei saptamani nebune am ajuns cu tot istoricul la Prof. Marinescu care m-a trimis la un alt eco, la Dr. Albu si dupa ce s-a uitat pe respectivul eco, mi-a zis ceva de genul : "Femeie, du-te acasa si consoleaza-te cu ideea ca nu vei avea un copil manechin de 1,90 cu picioare pana in gat !"

Am nascut la 36 de saptamani pentru ca spre final mi s-a declansat o hipertensiune de sarcina, un copil perfect sanatos, o fetitza minune de 2,600 kg si 48 cm care are acum 1 an si aproape 1 luna!

Multumesc din tot sufletul dlui Dr. Poenaru pentru rabdarea si grija pe care am resimtit-o atatea luni, regret acele momente in care i-am contestat profesionalismul .... si toate cele bune dlui Dr. Adrian Pop !"

e exact la fel... doar ca eu am diferenta de crestere la femur nu la tot copilul. in rest FIX la fel.
(placenta e gradul II acum, ceea ce cred ca e normal...dar si varsta sarcinii la ecografie difera, eu am aproape 22 si tipa asta avea 26)
Intelegeti ce vreti ca eu nu mai stiu...

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Eu ma retrag momentan de la odisee pt ca m-a deranjat enorm cineva si la cate probleme de sanatate am chiar nu vreau sa ma mai necajesc si sa-i fac rau lui bebe. Mi-am promis de atatea ori sa nu ma mai implic pentru persoane pe care nu le cunosc f bine si iar am facut-o. Asa se intampla pt ca sunt fraiera.
Mi-a parut bine ca v-am cunoscut Va pup si va doresc sarcini usoare si bebei sanatosi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

florina_g, stiu ca teoretic asa e cu cafeaua, dar uite ca la mine nu se aplica deloc. beau litri de cafea si degeaba...as vrea sa am si eu un bebe mai miscacios. dar se pare ca el are alta parere.

mihaela, imi pare rau ca te retragi din odisee si ca esti suparata. crezi ca se merita sa te superi asa?

ireth
, eu sincer iti recomand sa repeti eco si la alti medici/alte aparate/ alte clinici. pana sa iei o decizie de orice fel. parca iti simt si eu panica si disperarea. imi pare extrem de rau ca treci prin asa ceva. eu ma cunosc pe mine, cred ca as fi innebunit incet si sigur. eu am fobii fara sa fie ceva concretizat....
curand urmeaza sa fac si eu morfofetala de trim II, parca imi vine nici sa nu ma mai duc. de frica. ma gandesc ca mama mea m-a nascut aproape lesinata, ca era sa moara la nastere, eu am iesit o pisica lesinata de 1900 grame, nu m-au bagat la incubator ca nu functiona, m-au pus in pat cu mama imediat dupa nastere, maica mea toata sarcina a fost zombie, cu tensiuni mici, slabea continuu, era din rau in mai rau, noroc ca nu se faceau eco, ca cine stie ce i-ar fi zis de mine, eu m-am nascut mai mult lesinata decat normala si cu toate astea am fost un copil f vioi, istet, am fost premianta la scoala si am ajuns si doctorita la final. prb ca dc mama isi facea eco in sarcina, cum mi-am facut eu, cine stie dc nu ajungea sa ma si avorteze, de la concluziile medicilor, nu cred ca am aratat spectaculos intrauterin.
nu mai zic ca in primul trim s-a iradiat facandu-si o rx de plamani, ca avea pneumonie si n-a stiut ca e gravida.
eu zic ca in ziua de azi, stiinta pe de o partea rezolva ceva situatii, pe de alta, induce multa panica nejustificata.

eu zic totusi ca o sa ai un copil perfect sanatos si frumos ca tine.

_

Babyblue va pupa pe toti!!
20+ cu Iustin-Andrei
Doamne Doamne, te rugam ai grija de noi....
2 IAD nereusite (prima cu Dr. Marinescu, a doua cu Dr. Albu Dragos 2009-2010), 1 FIV neureusit, sept 2010- Dr. Albu Dragos, AMH=0,4, ovarectomie stanga, sotul cu oligoastenospermie moderata, in decembrie 2010 neasteptat, test de sarcina pozitiv. Sarcina obtinuta natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arianna_M spune:

Mihaela....imi pare rau....nu mai pune si tu la suflet

20 + Arianna-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui lisssa_ana

mamutz, si eu am avut asa, dar cica e normal, imi trecea in 2-3 zile. Daca bb apasa bine mersi pe vezica ... /
Ireth, feliciatari pt baiat, hai ca o sa fie totul bine, medicii merg dupa un model standard, dar nu putem compara copiii intre ei.

am si eu o intrebare pt fetele care cunosc religia bine si nu numai. Cate eprechi de nasi avem voie??? NU ma intelgeti gresit, noi ii vrem tot pe nasii Anei, dar parca as mai lua o pereche ca daca tot vrem sa mergem in RO sa aiba copilul nasi. multumesc!

Mama de Ana si 26+

Fashion

poti sa ai cati nasi vrei
eu pana acum am 4 la bebe si sigur pana la botez se mai aduna inca pe atata

22+

2006-sarcina obtinuta sub tratament hormonal-avort spontant 9 sapt. 4 IAD- 2008 1iad reusita-sarcina oprita in evolitie 12sapt. 2010-sarcina obtinuta natural :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babylicious spune:

Salutare burticute!
Mihaela, dar ce s-a intamplat? Mie mi-a scapat sau oi fi chiar eu cauza? sper ca nu
Ireth Am scris totul in PM!
Alexa, bine ai revenit, ai fost nemotivat prea mult timp!Ce de burtici mari si frumoase!!!nu mai nominalizez, ca imi e sa nu supar pe cineva!! le-am vazut toate si sunt toate la fel de frumose!!
Va pup

24+ cu
Eliza Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ireth spune:

babylicious, ce PM?

21+

Mergi la inceput