Pestisorii primavarateci... ~ 67 ~
Raspunsuri - Pagina 12
Tethys spune:
Si sa va las si niste zambete :
* O profesoara a cerut clasei sale de elevi sa isi intrebe fiecare parintii care este cea mai relevanta poveste a familiei sale si care are o morala la sfarsit, iar apoi, urmand ca a doua zi fiecare dintre ei sa spuna povestea in clasa.
A doua zi, la ora respectiva, Cristian a dat urmatorul exemplu:
- Tatal meu este fermier si crestem gaini. Intr-o zi am mers la piata cu o gramada de oua asezate intr-un cos de nuiele impletite, cos asezat pe scaunul din fata al camionului. La un moment dat camionul a lovit o groapa, iar cosul a cazut de pe scaun si toate ouale s-au spart. Morala povestirii este: sa nu iti pui niciodata toate ouale intr-un singur cos.
- Foarte bine, spuse profesoara.
Urmatoarea a fost Maria, care incepuse sa povesteasca:
- Si noi suntem fermieri. Aveam 20 de oua care trebuiau sa fie clocite dar, numai 10 puisori au iesit. Morala este: sa nu iti numeri gainile inainte de a fi clocite ouale.
- Foarte bine, replica din nou profesoara, multumita de ce auzise pana aici.
Urmatorul a fost Horia, care a inceput si el povestea sa:
- Tatal meu mi-a povestit despre matusa Ana... Matusa Ana era inginer de aviatie in razboi iar, avionul ei a fost lovit. A trebuit sa aterizeze fortat pe teritoriul inamic si tot ce avea la ea era o sticla de palinca, o pusca si o sabie.
- Continua, spune profesoara intrigata.
- Matusa Ana a baut toata palinca pentru a se pregati... apoi, a aterizat in mijlocul a 100 de soldati inamici. Ea a omorat 70 dintre ei cu mitraliera pana i s-au terminat gloantele. Apoi, a mai omorat 20 cu sabia pana i s-a tocit lama. Pe ultimii 10 i-a omorat cu mainile goale.
- Dumnezeule mare, spune profesoara ingrozita, si care ti-a zis tatal tau ca este morala?
- Stai departe de matusa Ana cand e beata!
* Doi hoti revin la domiciliu cu un sac plin de bancnote dupa ce au jefuit o banca.
- Gogule, hai sa numaram banii!
- Las-o balta, Rupi, oricum aflam suma de la stiri...
* Era odata un pescar cam ghinionist. Un trecator mai curios din fire il intreaba:
- Are balta peste?
- Are... (oftand)... da-i acoperit de apa!
Tethys spune:
Tot eu... cu ceva lectura dupa mine ...
Doua simboluri purtatoare de noroc in dormitor si in calatorii si deci, care va pot activa armonia in cuplu sau orice fel de noroc pe care vi-l doriti, din arta "Feng Shui":
Perechea de pesti este considerata un cadou foarte norocos de nunta. Ea simbolizeaza dorinta arzatoare ca sotii sa gaseasca fericirea impreuna si sa fie binecuvantati cu multi copii. Cuvantul chinezesc pentru "peste" = "yu", mai inseamna si "mare avere" deci, atunci cand se da tinerilor casatoriti simbolizeaza urari de prosperitate materiala.
Pestele utilizat in simbolistica este de obicei crapul, care este considerat sacru de catre multe culturi asiatice datorita frumusetii, marimii si longevitatii sale. In India si Tibet, crapul auriu este considerat extrem de favorabil. Chiar si in Egiptul antic, perechea de pesti era considerata o imagine sfanta, simbolizand apele aducatoare de viata ale Nilului. Astfel, este foarte benefic sa tineti pesti in casa, mai ales in perechi. Caci, simbol dublu al pestilor este o amuleta protectoare dar, si un activator puternic al energiei pozitive. Are rolul de a face ca familia sa ramana unita si sa traiasca in armonie. Se poate amplasa si in locul unde familia se reuneste zilnic si ia masa.
Scoica este considerata o emblema a puterii, autoritatii si suveranitatii. Sunetul sau are puterea de a izgoni spiritele rele, de a preveni calamitatile naturale si de a speria fiintele inveninate, alungandu-le. Stiati ca exista scoici barbatesti si femeiesti? Cele barbatesti au cochilia mai groasa.
Tibetanii prefera scoicile rasucite spre dreapta, considerandu-le sfinte. Aceastea au deschiderea inferioara in dreapta varfului spiralat. Tibetanii folosesc numai scoici rasucite spre dreapta in ceremoniile si ritualurile religioase. Ei cred ca miscarea in sens orar oglindeste deplasarea celesta a soarelui, lunii, planetelor si stelelor. Si vartejurile din parul lui Buddha se rasucesc spre dreapta. Deci, daca gasiti vreodata o scoica naturala rasucita spre dreapta sau orice alta cochilie alba, pastrati-o ca talisman norocos. Cine stie ce puteri si ce noroc va va aduce...!
Tethys spune:
Si... inca o "Marie cu o alta palarie" dar, interesant si placut este modul prezentarii :
Horoscopul spiritual al zodiei Pesti
Element: Apa
Mod: Mutabil
Arhetipuri:
- Misticul;
- Visatorul;
- Poetul;
- Dansatorul mascat.
Hieroglifa: "...suntem fiinte luminoase. Suntem perceptive. Suntem o constiinta; nu suntem obiecte; nu avem soliditate. Suntem nemarginite." – don Juan Matus, citat de Carlos Castaneda.
Scopul zodiei
Invatatorii budisti din inaltimile Tibetului isi sfatuiesc discipolii sa priveasca lumea ca pe un vis. Oamenii, faptele, relatiile, muntii insisi – toate trebuie vazute ca niste miraje, doar un joc de imagini imateriale ale mintii. In Occident, interpretam adesea gresit ideile budiste, intelegand ca lumea nu este reala, ca atomii si moleculele sunt doar niste iluzii: un concept greu de asimilat, mai ales dupa ce te-ai lovit la degete de-un picior "iluzoriu" de pat. Invatatorii budisti nu-si pun problema realitatii sau irealitatii lumii. Esentialul este mai profund: este recunoasterea faptului ca nu cunoastem lumea in mod direct – ci prin intermediul constiintei.
Constiinta: un proces cerebral. Ceea ce luam drept lume este de fapt un fenomen electrochimic produs in cutele si pliurile creierelor noastre. Doar un joc de imagini. Doar un vis. Pentru cei mai multi dintre noi, acest gen de cunoastere nu are nici o importanta practica. Nu ne preocupa daca am fost muscati de un caine sau de iluzia lui; ne doare in amandoua cazurile. Pentru Pesti insa, cunoasterea aceasta este totul.
De ce? - Pentru ca Pestii sunt simbolul constiintei insesi. Calea de evolutie a Pestilor, asociata prin traditie cu misticismul, reprezinta o modificare fundamentala a modului de functionare a mintii. O comutare a rotitelor. In loc sa observe lumea, Pestii observa mintea care observa lumea. Universul obiectiv dispare. Ramane doar o vasta retea de reactii subiective. Ramane doar un vis.
Scopul Pestilor? - O intelegere. O reorientare subtila a mintii, care nu schimba nimic si totusi schimba totul. Este stiinta faptului ca, oriunde am merge, orice am face, orice am vedea, ne intalnim doar cu o singura realitate inevitabila: propria noastra constiinta.
Strategia
Evenimentele vietii ne imping neincetat sa credem ca lumea este "undeva acolo", ca exista o realitate obiectiva independenta de mintea noastra. Vantul rece urla umflandu-ne hainele, indurerandu-ne oasele. Untura fierbinte sare de pe plita lasandu-ne o arsura pe brat. Iubita sau iubitul dispar si ne lasa un gol in inima luni de zile.
Actiune si reactiune. - Toate strategiile Pestilor se leaga de rasturnarea acestei credinte in universul obiectiv. Pestii trebuie sa-si piarda ancorarea in certitudini. Trebuie sa se desprinda de lume.
In ce fel? - O strategie este sa-si petreaca in fiecare zi cateva minute concentrandu-se asupra mintii insesi. Cu ochii inchisi, respiratia calma, gandurile amutite, pur si simplu isi observa constiinta. Nu continutul constiintei – nu preocuparile si teoriile si toata agitatia de care de obicei mintea e plina – ci, constiinta in sine. Fara continut. Fara forma. Calma. O denumire a acestui proces este: meditatia. Insa, cuvantul s-a incarcat de prea multe sensuri, evoca esente parfumate si practici ascetice, barbati hindusi cu barbi albe si zambete enigmatice. Nimic din toate astea nu e necesar Pestilor. Pentru ei, meditatia este o functie naturala, organica. Nu are implicatii religioase sau metafizice. Am putea-o numi la fel de bine "distantare". Oricum i-am spune, meditatia este strategia evolutiva esentiala a Pestilor. Prin intermediul ei, mintea devine constienta de ea insasi. Isi mai reduce din atentia pentru muntele de informatii care o asediaza continuu pe calea celor cinci simturi.
- Creativitatea are un mecanism asemanator: pe masura ce Pestii isi descatuseaza forta creatoare, lumea din afara se retrage de pe terenul lor central. Urmatorul vers al poemului, urmatoarea nota a sonatei, urmatoarea tusa a picturii – toate acestea se nasc in minte, nu in domeniul real. Ele ii indreapta atentia dinspre realitatea fizica inspre constiinta insasi.
Strategia evolutiva? - Pestii trebuie sa-si desfasoare inspiratia creatoare, fie intr-o forma de arta, fie in fantezia abstracta a visurilor secrete.
De ce? - Pentru ca in jocul liber al imaginatiei, lumea noastra interioara devine solida si reala. Conferim vietii subiective, chiar si temporar, aceeasi realitate pe care o acordam in mod normal lumii evenimentelor si circumstantelor. Pentru Pesti, e la fel de important ca vazul daruit unui orb.
Realist vorbind, nu putem sa ne petrecem tot timpul in lumea imaginatiei. Avem relatii si responsabilitati. Trebuie sa avem grija de corpul fizic. Pestii, ca si noi ceilalti, trebuie sa traiasca in aceasta lume. Insa, viata in lume nu trebuie neaparat sa le incetineasca evolutia. O viata traita intens si plina de culoare se poate inscrie in strategia de evolutie a Pestilor. Nu au nevoie sa se retraga la o manastire tibetana. Pestii trebuie doar sa-si schimbe felul de a vedea lumea. Nimic altceva nu se cere schimbat.
Practici ascetice? - Pestii n-au nevoie de ele. Practicile ascetice sunt legate mai mult de manifestarile exterioare si nici un semn nu are un beneficiu mai mic decat ei de pe urma credintei ca modul de comportare ar avea vreo semnificatie. Ei trebuie doar sa evite gandul ca lucrurile si faptele au propria existenta independent de minte. Compasiune, ajutorare, neangajarea in competitii – daca Pestii pot sa-si pastreze aceste atitudini, fara sa se lase afectati de fluxul si refluxul norocului, atunci chiar si viata cea mai activa si stimulatoare le poate sprijini strategia evolutiva.
Strategia Pestilor este detasarea de lume, recunoasterea faptului ca, doar constiinta este realitatea la care avem acces si ca este singura realitate care trebuie sa fie modificata.
- continuarea in mesajul urmator -
Tethys spune:
- continuare -
Resurse
Catre ce ne indreptam atunci cand ne detasam de lume? - Intrebarea este suficienta pentru a-i face pe multi dintre noi sa se agate cu disperare de realitati si fictiuni, incercand cu fervoare sa obtina imposibilul: un coltisor sigur, stabil in aceste montagne russe ale existentei. Pestii insa, stiu din instinct ca personalitatea este doar un dop de pluta saltat in sus si-n jos de valurile unui ocean mult mai vast: cel al constiintei. Ori de cate ori simt nevoia, trag adanc aer in piept si se scufunda in tinuturile din adancul mintii. Pentru Pesti, mintea insasi este o resursa primara. Este refugiul semnului, calea lui de evadare din fata ultragiilor si situatiilor apasatoare din viata. Un taram de vis. O lume de incantare si pace, de fascinatie eterna. O lume care este intotdeauna aproape. Si care le face semn ca sa fie observata. Imaginile se nasc spontan in adancul mintii, aducand in oglindirea constienta fantezia si inventivitatea. Pestii au mai multa imaginatie decat oricare alt semn. Nu are importanta daca imaginatia alimenteaza o lucrare de arta sau visarea cu ochii deschisi; atentia este atrasa in interior, departe de preocuparea instinctiva pentru mediul din jur.
Empatia si blandetea sunt si ele resurse ale Pestilor. In aceasta zodie personalitatea este flexibila. Se pliaza si se muleaza, adaptandu-se situatiilor schimbatoare. Intelegerea si compasiunea pentru ceilalti se manifesta cu usurinta. Pestii se imagineaza pur si simplu in locul celeilalte persoane. Fara efort, incearca sa gaseasca acea traire subiectiva straina in interiorul propriei constiinte fluide. Totul se intampla ca si cum constiinta Pestilor ar avea proprietatea de-a contine simultan toate punctele de vedere posibile ale oamenilor.
In sfarsit, Pestii au aflat din instinct de existenta nivelurilor superioare de constiinta. Inca din copilarie sunt preocupati de sondarea spatiului mintii, cautand sa ajunga la frontierele psihicului. Unii devin evlaviosi. Altii ajung sa fie fascinati de psihologie. Multi capata interes pentru clarviziune si alte fenomene paranormale. Orice forma ar lua aceasta explorare, ea reprezinta o alta resursa a Pestilor: simtul posibilitatii propriei transcendente. Pestii pot gasi infinite moduri de exprimare dar, cu totii vin pe lume cu trei intuitii esentiale: viata este un mister, circumstantele sunt valul acestuia iar, constiinta insasi este cheia dezlegarii lui.
Cele trei resurse sunt date. Mai departe Pestii evolueaza pe cont propriu.
Umbra
Pestii trebuie sa fie fascinati de propria constiinta. Fara aceasta vraja, tot efortul pentru evolutie ar fi blocat. Totusi, numai fascinatia este insuficienta. Constiinta trebuie orientata si disciplinata, ori altfel duce la depresie adanca. Pentru Pesti se poate instala atunci o stare de confuzie si epuizare. Mintea este inundata de imagini si impresii. Un val coplesitor de emotii, de teama si de visuri zadarnice isi matura calea prin constiinta, impovarandu-le personalitatea. Iar ei stau inlemniti, privind cu ochii mari, in timp ce pivnitele si carcerele mintii irup, ruinandu-le individualitatea. Daca acele explozii interioare nu pot fi canalizate catre creativitate si meditatie, devin mai fatale decat ghilotina si mai brutale prin actiunea mai inceata.
Mai intai, Pestii pur si simplu se lasa in voia sortii. Fac atat de mult efort pentru a mentine o aparenta de normalitate incat, le mai ramane foarte putina energie pentru strategii de viata si angajamente. Accepta o slujba. Stabilesc unele relatii. Iar mai departe, Pestii urmeaza calea minimei rezistente. Destul de repede viata isi impune propria sa logica. O porneste in galop ca un armasar speriat, in timp ce ei incearca doar sa se mentina in sa. Din ce in ce mai des isi vad existenta ca un spectator sau ca si cum ar fi doar personaje dintr-un film de neinteles. Aceasta desertaciune, la care se adauga sensibilitatea lor, ii duce catre ultima capcana: Pestii incearca sa evadeze din lumea obiectiva in cea subiectiva. Nu mai este vorba de cautarea vreunei revelatii. Nici de recunoasterea calitatilor iluzorii ale vietii. Cauta doar anestezierea.
S-ar putea sa se apuce de baut. Ori sa devina dependenti de tranchilizante sau halucinogene. Umbrele acestea ale zodiei sunt destul de bine prezentate in literatura astrologica populara. Exista insa si alte umbre, mai putin intelese. Pestii se pot afunda in carti, programe de televiziune sau in muzica. Pot capata obsesia mancarii sau a sexului. Pot dormi zece ore pe zi. Nu e nimic rau in asta, nu despre asa ceva e vorba. Numai ca, ele pot fi folosite pentru a stimula subiectivitatea intr-o asemenea masura incat, realitatea obiectiva sa fie temporar mascata. Nu se produce nici o transformare a perceptiilor sau a proceselor cognitive. Are loc doar respingerea problemelor care tin de evolutie si care sunt inlocuite cu surogate superficiale si lipsite de sens.
Umbra Pestilor? - Este fuga de realitate. Mintea, cu toata forta ei imaginativa si creatoare, se ascunde de lume, ramanand in asteptare, evitand orice obstacol si asteptand ca soarta sa imparta si ultimul rand de carti proaste.
Tethys spune:
Alina, voi ce mai faceti? E mai bine pitica? Sunteti deja acasa, sau inca nu? Muuulta sanatate ! Trimitem ganduri bune catre voi, ca sa va fie de ajutor .
Nicoll, mama... tu unde disparusi ? Speram ca e totul bine la voi .
Dana, tu nu ne mai zici nimic?
Marami, Danuta, Ely... celelalte sirenete... trebuie sa strig catalogul? Haideti la raport!! Macar un cuvintel-doua acolo ...
Mno, eu va doresc weekend placut si relaxant tuturor ! O zi buna in continuare si numai bine la toate si in toate !
Tethys spune:
Seara buna tuturor!
Mitologia zodiei Pesti - simbol al frumusetii si al dragostei
# Constelatia Pesti este alcatuita din stele putin stralucitoare dispuse sub forma unor cercuri sau inele mici legate intre ele printr-un fir, insa se observa cu dificultate pe bolta cereasca. Aflata la sud de Andromeda, din vremuri de demult, aceasta adunatura de stele a fost asemanata cu forma a doi pesti sau a unuia singur. In legenda din mitologia greco-romana, Typhon (Tifon) a fost tatal unor monstri inspaimantatori zamisliti cu Echidna, si anume: Cerber, Sfinxul, Himera, Hidra din Lerna si Leul din Nemeea. Redutabilul gigant l-a persecutat mult timp pe Jupiter/Zeus insusi caruia i-a smuls, se zice, nervii esentiali ai fortei virile. Sa amintim ca, Hermes/Mercur a fost cel care i-a luat inapoi, adormindu-l pe Typhon cu un concert de flaut foarte prelungit. Egipan (aici regasim pestele-capra = Capricornul) fusese insarcinat de Hermes/Mercur sa-i restituie lui Jupiter/Zeus nervii recuperati si, de atunci, Typhon pornise si el in cautarea lui ca sa se razbune. Astfel, monstrul Typhon ii urmarea pe Afrodita/Venus (zeita frumusetii) - fiica a lui Jupiter/Zeus - si pe fiul ei Eros/Cupidon (zeul iubirii). Pentru a scapa de el si pentru a fi in siguranta, cele doua fiinte nemuritoare vor fi ajutate de Egipan, care le-a aratat calea pe care sa fuga, scufundandu-se sub apele unde Typhon, demon al secetei, nu ii putea urma. Afrodita/Venus si Eros/Cupidon, cazand in apa, au intalnit doi delfini trimisi de Neptun/Poseidon, care i-au luat pe spinarile lor si i-au purtat dincolo de Eufrat, in deplina siguranta. Drept rasplata, cei doi pesti au fost plasati in cer ca o constelatie.
- O alta varianta a acestei legende spune ca, insasi cei doi, Afrodita/Venus si Eros/Cupidon, in fuga lor din fata razbunatorului Typhon s-au aruncat in apa si au luat forma unor pesti/delfini, legandu-si cozile pentru a se asigura ca nu se vor pierde unul de celalalt in timpul fugii. Nemuritorii trebuiau insa sa scape nevatamati. Astfel, doi pesti au fost atarnati pe arcada cu stele pentru a imortaliza momentul in care Frumusetea si Dragostea si-au gasit salvarea. Actiunea se petrece in jurul raului Eufrat care indica faptul ca, grecii au preluat aceasta constelatie de la Babilonieni. Pentru Afrodita/Venus aceasta fuga inseamna o revenire la mediul natal, unde se putea apara de monstrii vietii instinctive dar, inseamna totodata si parasirea pamantului sigur, a contactului direct cu realitatile. Trebuie tinut seama ca, parasind taramul materialitatii ar putea disparea si siguranta legaturii, iar subiectul poate cadea prada visului cu ochii deschisi.
In concluzie, legenda ne dezvaluie sensul ascuns al evolutiei integrate: daca este just si necesar sa realizezi o oarecare desprindere, este inca si mai necesar ca ea sa fie indelung meditata, fara a se pierde din vedere nici responsabilitatile si nici precumpanirea spiritualului.
# O alta varianta a aparitiei constelatiei zodiacale a Pestilor este urmatoarea: Poseidon, Zeus si Hades au complotat impotriva celorlalti titani si au reusit sa ii inlature din lupta pentru dominatia Pamantului. Cei trei erau fii lui Cronos si Rheea. Zeus a castigat suprematia Cerului, Hades pe cea a Infernului, iar Poseidon pe cea a Apelor. Insa, Poseidon nu a fost multumit, el ar fi vrut sa domneasca in Ceruri si de aceea este vesnic invidios pe Zeus. Si astfel, a luat nastere constelatia Pestilor, pentru ca Poseidon sa fie si in Cer, nu doar in Ape.
# Si, inca una dintre legendele care poarta marca acestui semn zodiacal al Pestilor si a psihologiei sale, este cea despre Derceto. Fata de conditia modesta, Derceto observa intr-o zi, spre marea ei spaima, ca va deveni mama. Dar, este incapabila sa se adapteze la situatia asta, pe care totusi natura le-o impune tuturor muritoarelor. E atat de rusinata incat, cauta sa fuga de forma ei si se arunca in apa. Vazand-o, zeul Neptun ii metamorfozeaza jumatate din trup in peste. Putem crede, cum se intampla in miturile privind pedepsele meritate ca, aceasta corespunde unei dorinte nemarturisite in mentalitatea subiectului. Iar Derceto, si-ar fi realizat visul tainic de a nu fi nici carne, nici peste.
- O versiune a acestei legende adauga ca, Derceto ar fi atras dupa ea, in sanul apelor, pe fiul sau Iktis (peste in limba greaca). Este vorba de un comportament de mama abuziva care nu-si lasa copilul sa devina om normal, preferand sa il ingradeasca in propriul ei univers: il taraste dupa ea, intr-un ocean de inconstienta si de fuga din fata responsabilitatilor, dar il condamna sa piara o data cu ea in momentul in care ea ii va lipsi.
- Alt aspect al acestor chestiuni este pus in valoare de varianta care ii atribuie mamei Derceto o fiica, pe Semiramida. Ea, dimpotriva, este scutita de gestul mamei sale. In timp ce aceasta se ofera senzatiilor oceanice, leganari multiple si schimbatoare la nesfarsit, Semiramida este hranita de porumbite si va fi in cele din urma transformata si ea in porumbita. Imagine a spiritualului de care Derceto s-a desprins prin gestul ei de a se darui miscarilor atragatoare si care ramane o marturie a partii celei mai evoluate din ea, pana la urma transformata in spirit pur. In fond, aceasta legenda devine concludenta, in sensul ca, arata sufletul etern desprins la timp din servitutile carnii si eliberat de incertitudini sau de neacceptarea destinului.
Tethys spune:
Zambete :
* De ce nu e bine sa-ti superi sotia...
Sotul gonea pe autostrada cu 150 km/h in timp ce sotia croseta linistita in dreapta. Politia il trage pe dreapta si spune:
- Domnule v-am oprit pentru depasire de viteza.
- Imposibil domnule politist, am "cruise control" pe masina si nu pot trece de 80 km/h. Ar fi cazul sa mai calibrati radarul.
Sotia, din drepta, remarca in timp ce croseta:
- Te rog nu spune prostii draga, masina este model vechi, cum naiba sa avem instalat "cruise control"?
Politistul incepe sa scrie amenda in timp ce barbatul zice sotiei:
- De ce n-ai tacut draga din gura?
- Domnule, trebuie sa mai dau o amenda pt. ca nu purtati centura de siguranta.
- Dar am dat-o jos cand mi-ati cerut actele domnule.
Sotia croseteaza de zor si se baga in vorba:
- Dragule, ai uitat ca nu suporti de ani de zile centura cand conduci?
- Este clar mai adaugam 2oo de lei la amenda.
Sare bietul om in sus si zbiara la sotie.
- Dar mai taci dracului din gura femeie!!!
- Doamna, zice politisul, tot timpul urla si vorbeste asa urat?
- Nu domnule politist, asta se intampla doar dupa ce bea 3-4 beri...
* Vine sotul acasa si declara in mod solemn:
- Nevasta, de azi inainte facem sex olimpic!
Nedumerita, fiindca i se parea suspect de promitator (Citius, Altius, Fortius) aceasta incepe sa-l iscodeasca:
- Cum? Mai repede?
- Nu...
- Mai sus?
- Nu...
- Mai puternic?
- Nu...
- Da', atunci cum?
- Din patru in patru ani!
* Un tatic intra in farmacie cu baietelul de 8 ani de mana... Baiatul vede un prezervativ si-l intreaba pe tatal sau:
- Tata, ce-i asta?
- Acesta este un prezervativ, fiule. Barbatii le folosesc atunci cand fac sex, pentru a se proteja pe el si pe partenera sa de boli sau de sarcini nedorite.
- A, da taticule, am auzit despre asta la scoala.
Apoi copilul vede cutia de 3 prezervative si intreaba din nou:
- De ce sunt 3 in cutie?
Tatal ii spune:
- Sunt pentru baietii de la liceu: un prezervativ pentru vineri, unul pentru sambata si unul duminica.
- Uauuu... ce interesant...
Apoi observa pachetul de 6 prezervative:
- Si aici de ce sunt 6 in cutie?
- Acestea sunt pentru baietii de la facultate: doua vineri, doua sambata si doua duminica...
- Uauuu... ce interesant...
Apoi vede pachetul de 12 si intreaba si mai mirat:
- Astea pentru ce mai sunt?
- Acestea sunt pentru barbatii insurati: unul pentru ianuarie, unul pentru februarie, unul pentru martie... si tot asa...
Tethys spune:
Simbolismul ideogramei zodiei Pesti
# )( Ideograma semnului intruchipeaza doi pesti tragand in directii opuse, sugerand sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia. Cele doua semiluni ale constiintei sunt asezate spate in spate si legate de linia orizontala a materiei, ce delimiteaza si in acest caz fizicul de metafizic, simbolizand lupta dintre corp si suflet, dintre constiinta finita a omului si cea infinita a divinitatii, linia de mijloc fiind pamantul, locul de intalnire a celor doua. Este un simbol complex ce are semnificatia iubirii christice, acea iubire ce a impacat cerul si pamant, umanul si divinul in aceeasi fiinta... fiinta umana! Ideograma semnului alcatuita din doua semiluni opuse simbolizeaza fuziunea totala a tuturor tendintelor in toate planurile, exterior si interior. Pestii indica sfarsitul iernii, cand influxurile sale se disperseaza. Este dezghetul, samanta fiind gata sa tasneasca din pamant.
Acest semn zodiacal de apa poate fi asimilat cu umflarea apelor din timpul primaverii, cu fluxul coplesitor, dizolvant si atotcuprinzator al unui deluviu purificator, asemanator masei miscatoare si impersonale a oceanului, in care Totul este in eternitate cuprins.
Sub influenta acestei zodii, fiintele umane nascute in Pesti participa pe toate nivelele microcosmosului lor la mareea Marelui Univers (Macrocosmosul) si se integreaza foarte usor in comunitatea tuturor oamenilor de pe acest pamant, fuzionand prin desavarsire spirituala cu Dumnezeu.
In cazul naturii intime a nativului Peste, domneste un impresionism aproape transcendent care favorizeaza la cel mai inalt grad permeabilitatea, abandonul, compasiunea, dilatarea, dragostea, trairile complexe emotive, in urma carora fiinta umana se dedubleaza fulgerator si se indeparteaza realizand o fireasca detasare lucida de ea insasi, confundandu-se pana la identificare totala cu constiinta unei valori autentice care o depaseste si o inglobeaza, asimiland-o unei conditii mai generale, sublime, divine si datatoare de libertate adevarata.
Nativii acestei zodii par tacuti si absorbiti de o lume care altora le pare doar imaginara, dar in interiorul lor ei efectueaza o lucrare importanta: transformarea deseurilor sentimentale si spirituale in valori sufletesti luminoase. Personalitatea sa ofera spectacolul unui puzzle care seamana cu un labirint in care se depersonalizeaza de buna voie, fiind intradevar gata de dezintegrare dar si de intoarcere in Univers.
# ~~~~~ In foarte vechiul Zodiac al lui Denderah, Pestii sunt reprezentati printr-o sinusoida cvintupla si o paralela orizontala. Se stie ca, reprezentarea traditionala consta in doua semicercuri verticale opuse la varfuri si legate intre ele printr-o bara orizontala. Se pare ca trebuie sa vedem, la stanga, simbolul sfarsitului unei anume lumi si, la dreapta, nasterea uneia noi. Tranzitia e asigurata de Arca lui Noe (bara orizontala) pastratoare a germenilor de viata care trebuie sa supravietuiasca. Cat despre Neptun, acesta este reprezentat de o cruce surmontata de un semicerc deschis in sus, simbol al difuziunii fortelor vitale, cand dispare cruceat materiei manifestate.
Noapte buna tuturor si vise frumoase ! Numai bine !
Tethys spune:
'Neata!
"La multi ani!" tuturor FLORILOR! O duminica frumoasa si plina de bucurii si impliniri! "La multi ani!"
Numai bine si o zi placuta tuturor sirenetelor !