buna ziua - va rog sa ma ajutati
Raspunsuri - Pagina 6
msl1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Genial! Sa ne aliniem si noi americanilor recunoscuti pentru sistemul lor medical care functioneaza ca uns. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
las ca functioneaza in ro foooaarrte uns!
Moderatorii ar trebui sa inchida subiectul s-a deviat prea mult de la intrebarea autoarei, care nici nu a mai dat pe aici de fapt;
si accept ar trebui sa porti discutiile astea in privat sau pe pm, nu cred ca un topic a unei persoane care e intr-o situatie destul de rea sa fie deviat in certuri si jigniri...
mcoca spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui accept92
Ai experimentat tu un avort medicamentos ca sa vezi cat de putin traumatizant este sa experimentezi contractii ca la nastere si sa elimini incet incet pe parcursul a mai multor zile produsul de conceptie? Crezi ca daca nu te urci pe masa aia te poti minti ca e un ciclu normal? Cred ca nu eu sunt aia care vorbeste din auzite. Gandeste, gandeste, gandeste!!! - Winnie The Pooh |
Nu, nu este din auzite. Am pierdut o sarcina de 6 saptamani in ro. Am avut mici dureri ca la ciclu si s-a dus (si pragul meu de durere este f scazut). A fost un avort incomplet, dar am refuzat chiuretajul. Am primit tratament, in zile nu mai era nimic.
Am refuzat chiuretajul deoarece am considerat ca sarcina era f mica si se poate elimina singura. Doctorul a fost de acord cu mine, dar a vrut sa mai aiba sub stricta supraveghere.
Si avortul medicamentos se face pana la 6 saptamani. As fi putut sa am o hemoragie imensa, este adevarat, dar asta era de ordinul 1-2%. Tu din pacate ai avut ghinion, si ti s-a intamplat. Sunt cazuri rare.
Vicky si Printzesone
violetan spune:
De acord TOTAL cu xio.
Am o gramada de prietene care au apelat din varii motive la avortul medicamentos si aici in ro, si in franta si totul a fost in regula. Oricum si la avortul medicamentos esti sub supraveghere; daca apar probleme mergi la urgenta. Nici o procedura medicala nu e garantata 100% ca are efectul scontat. Nici curetajul clasic nu garanteaza ca se elimina tot, nu?
Chiar mi se pare ca a luat-o razna subiectul, dar era de asteptat.
Hai sa nu ne facem o misiune de onoare in a contrazice-o pe xio oriunde apare, mai ales atunci cand chiar are dreptate, pe bune.
Eu am avut sarcina extrauterina, iar majoritatea medicilor urlau la mine sa merg sa ma operez ca "nu e degluma" si metoda cu metotrexatul e idioata si numai cretinii din vest o practica. Am fost a saptea pacienta din ro care a beneficiat de metoda asta cu succes. Dr mea m-a tinut sub observatie nonstop, spunandu-mi clar ca se poate ajunge la operatie si cu medicamentul respectiv si sa ajung in maxim 2 ore la spital daca vad ca ceva nu e in regula. Cum ar fi fost sa imi scot trompa daca exista si varianta mai putin traumatizanta?? Eu sunt recunoscatoare ca au aparut metode noi si ca mai exista si in peisajul nostru mizerabil autohton medici profesionisti. Desi rari, din ce in ce mai rari...
Sper ca steluta si-a rezolvat problema si e in regula. Mi se pare foarte trist cand se recurge la astfel de metode si nu se apeleaza la metode contraceptive, dar pot intelege ca se intampla si trebuie rezolvat cat mai putin traumatizant pentru pacienta.
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007