FIV Dr. ALBU DRAGOS 26
Raspunsuri - Pagina 6
aristica spune:
ma fetelor! da de unde ideea asta ca daca ai ovare micropolichistice iti scad sansele la fiv? A, ca te hiperstimulezi si produci mai multe oua, da, perfect de acord! dar daca ajungeti pe la un medic incompetent care pompeaza hormoni intr-una in organismul vostru, fara sa tina cont de Estradiol, poate ca exista sansa sa apara lichid pe la ovare, plamani si pe langa alte organe...dar cand sunteti urmarite ecografic, cand aveti un doctor recunoscut pentru "citrea in vagine si adiacentele"??? Stiti ca eu il critic pe omul asta sau laboratorul lui, atunci cand e cazul, dar la partea asta, cu urmarirea pacientelor, chiar mi se pare ca se descurca foarte bine. Acum, din 7 fiv-uri pe saptamana, o avea omu' una cu ovare micropolichistice, dar eu n-am auzit sa se fi intamplat ceva nasol...deci e clar ca se descurca. ceea ce e valabil si pentru celelalte clinici.
Iar eu imi facusem un tabel cu foliculii antrali, cam ce tratamente se dau, cam care ar fi rezultatul in functie de numarul foliculilor (ama stie ca ma apucasem eu sa-i citesc din "caietul fivului") si la ce discutati voi era asa:
daca se vedeau intre 15 si 30 de foliculi antrali, raspunsul la FSH administrat in doze reduse, era excelent< de aici rezultand un numar mare de ovocite, deci sansele la sarcina cresc enorm! e adevarat ca poate aparea hiperstimularea, ca o doza gresita de FSh atrage ovocite multe si de proasta calitate, dar, cum ziceam mai devreme, eu n-am auzit de cazuri d-astea.
simonia n-au iesit analizele alea de care-ti ziceam azi-dimineata, dar daca ies bine, marti ma gaureste.
mariuca ai fost la laparo?
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
maruscha80 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui claris Va multumesc frumos fetelor pt raspunsuri,imi era un pic neclara treaba asta cu monitorizarile,o fata imi spusese ca doctorul cu care a facut fiv a chemat-o la monitorizare doar in ziua 10,mi se pare cam riscant,sau poate ii stia organismul,cum reactioneaza,mai facuse fata respectiva 4 inseminari la acelasi doctor,ma gandesc poate sunt personalizate un pic monitorizarile,stiu eu daca ai ovare micropolichistice sa te cheme mai des,daca nu mai rar,poate depinde si de patologia pacientei. Eu inca nu sunt convinsa la ce medic sa merg,ma hotarasc foarte greu,incerc sa i-au decizia de jumatate de an aproape,citesc forumul in fiecare zi aproape sa vad experientele ,reusitele si deziluziile voastre. Mirela ma bucur ca desi ai avut hiperstimulare acum ai o semnatura f frumoasa,sa-ti traiasca copilasii si sa fie sanatosi.Am gasit recent pe net o emisiune a oanei cuzino,avea invitat un medic grec si s-a discutat despre fiv, au discutat si despre hiperstimulare si a zis ca reduce sansele ca fiv sa reuseasca,ba am mai citit ca alte fete din cauza hiperstimularii nu au mai facut et-ul. Sper sa nu fiu eu asa ghinionista,apelez la fiv din cauza masculina,astenozoospermie,adica mobilitate redusa,sper sa i-au decizia cea mai buna in privinta medicului cu care voi face fiv. Numai bine fetelor! |
claris, cum tu esti la inceput de drum si ai toate oiptiunile libere, opinia mea e sa vezi 2-3 doctori, faci o cercetare pe internet si vezi care sunt cel mai bine cotati si in functie si de cum decurg intalnirile respective alegi pe cine crezi ca ti se potriveste. Eu cred ca e o investitie care merita. Daca nu ma insel tu nu prea accepti ideea de fiv. partea buna e ca nici nu trebuie, dupa ce vei discuta mai mult o sa-ti formezi o idee mai clara si vei lua decizia potrivita.
Eu dupa ce am inceput FIV, am vorbit cu o prietena cu destul de multe cunostinte medicale, care era nedumerita ca am "sarit" direct la fiv. Era convinsa ca aceasta este ultima varianta, din cauza riscurilor si eforturilor atat fizice cat si psihice pe care le presupune aceasta procedura.
Intradevar nu a fost si nu este deloc simplu. Pui o gramada de bani, sperante si-ti pui si corpul la "bataie" pentru ceva care statistic iti da 30 la suta sanse (si acestea sunt impartite pe categorii de varsta) la mine de ex erau vreo 17 %. No, chiar trebuie sa fii convins ca e singura cale!
brief: la dr albu, din momentul in care te hotarasti, in functie de analizele tale, istoricul tau, varsta,cauzele infertilitatii, iti trimite pe email intreaga procedura, pe zile, injectii, dozaje, monitorizari (sunt dese!). Dupa care in functie de raspunsul tau, cat de bine se dezvolta foliculii, iti pot mari sau micsora dozarile respective. Procedura deasemenea se poate extinde ca nr de zile, daca nu raspunzi cum trebuie.
maria81 spune:
aristicainca nu, marti vin in Bucuresti sa repet analizele si pe 20 gaureala......daca ies bine analizele
dar tu de ce te mai gauresti?
Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, 3 IA nereusite, 1 FIV nereusit
maria81 spune:
aristica superba locatia , de abia astept sa vad poze cu tine mireasa .........si pe dl ginerica bineinteles
Mutatia MTHFR 1298 A>C heterozigota, FVL pozitiv, 3 IA nereusite, 1 FIV nereusit
claris spune:
Mai fetelor deci e clar:in nici un caz fiv la stat,pe pagina anterioara povesteam de o fata pe care doctorul a chemat-o o singura data la monitorizare in ziua 10,a facut la stat,e bine cand totul se termina cu bine,din fericire a fost un fiv reusit,pe de alta parte e un risc major,si nu vreau sa risc ca oricum ceva banuti te ajunge si la stat....si apoi e posibil sa pierzi mai mult decat vrei sa castigi.
Eu nu m-am gandit niciodata ca voi ajunnge la fiv ,la noi toate analizele erau ok,am trait multi ani ,vreo 4 credca, cu ideea ca noi avem infertilitate inexplicabila,am trait cu speranta ca poate nu era momentul sa avem un bebe si ca cand va fi sa fie va fi.La un moment dat asta vara am zis hai sa mai repetam o data spermograma,am fost socata cand am vazut rezultatul,ma chinuisem cu tratamente,laparascopie,instilatii,sperannd ca dupa toate astea voi ramane,precizez ca toate astea le-am facut doar asa pt incercare nu ca as fi avut ceva inafara de ovare micropolichistice,care nu sunt chiar asa grave,daca erau mai grave imi facea drilling ovarian,dar nu a fost cazul,inafara de suferinta fizica m-am invinuit f mult ca nu pot sa fac un bebe,simteam ca nu merit niciu un cadou de ziua mea,imi aduc aminte acum vreo 2 ani pe 24 decembrie m-a bagat sotul intr-un magazin de bijuterii si a vrut sa imi cumpere un inel de aur de Mos Craciun,am iesit afara plangand ,mie in dimineata aia imi venise ciclul,eram in luna aia pe tratament,a nu stiu cata luna de clomifen,simteam ca nu merit absolut nimic,speram ca,cadoul meu pt sotul meu de Mos Craciun sa fie vestea ca sunt insarcinata,de fapt noi am si inceput sa lucram la proiectul bebe inainte de Mos Nicolae am sperat sa raman din prima luna insarcinata ,sa-i pun cadou sotului in papuci o pereche de papucei de bebelusi,si de atunci parca de fiecare ocazie ,sarbatori,aniversari,imi imaginez ca dau vestea cea buna. Si ca sarbatorile de iarna de acum 2 ani sa degenereze mai tare,dupa faza cu inelul,in seara de Craciun ma sunase o prietena buna din strainatate,am vorbit o gramada,apoi a venit vorba de cadouri,ce au primit,mi-a zis ca ea a primit un plover de la sotul ei iar sotul ei a primit vestea ca vor avea un bebe.......dar de fapt erau 2,a nascut 2 baieti gemeni,insarcinata natural.Nu am mai rezistat si in noaptea de cRaciun am tras un bocet..........
Amintiri din copilarie
Deci ca sa recapitulez ,sotul avea spermograma normala,apoi am repetat la un laborator mai bun si a iesit mobilitate redusa,descoperisem dupa atatia ani cauza.Cu cine sa te bati,sa-i dau in judecata pe cei care au facut prima spermograma,ca era gresit facuta?Era facuta la un spital de stat de la mine din oras,sa ma i-au de doctorii pe la care m-am perindat ca de ce s-au apucat de mine fara sa mai repet o data spermograma si s-o facem mai detaliata? Cert e ca multa vreme am fost f suparata,dar mi-a trecut.Asta e ........
Asa mi-a fost dat sa primesc sutul asta....
Partea buna e ca m-a mai intarit experienta asta ,tremuram ca un pui de vrabie cand faceam control de rutina,dapai sa mai vad o injectie ceva,imi era teribil de frica si sa merg la stomatolog.acum sunt mai calita daca am facut si laparascopie doar poate oi gasi cauza infertilitatii...
Ma scuzati daca v-am plictisit......
aristica spune:
maria mi-a iesit candida, deci urmeaza 12 zile de tratament, asa ca i-am spus dr-ului ca ne vedem prin iunie pentru histeroscopie, ca nu pot sa ma ocup de ultimile detalii si sa ma gandesc la interventia asta. De ce ma gaureste iar? Ca sa am eu constiinta impacata peste vreo 20 de ani, cand am sa privesc la perioada asta
PAI-1 844 heterozigot,MTHFR 1298 A>C heterozigot, endometrioza, sot cu OATS severa, 2 FIVcu ICSI+1 crio-et nereusite
tinuta78 spune:
aristica, localul este superb. Sa aveti o nunta ca-n povesti, iar cand va vrea Doamne Doamne sa se umple viluta voastra de copilasi zvapaiati.
referitor la hiperstimulare, fetele au dreptate. Dl Dr chiar are grija sa nu se intample asta. Pe mine m-a avertizat saracul de la ultima eco sa am grija ca exista risc de hipersimulare. Mi-a recomandat lichide (in special lapte), oua si peste. Pot spune ca la cat ii era d-lui de frica c-o sa fac hiperstimulare, eu chiar n-am avut nici o problema.
flo, tu ce mai spui, ti-ai mai revenit? v-ati hotarat cand faceti FET?
pe toate si va tin pumnii stransi sa veniti cu vesti bune.
aristica spune:
sar'mana! ma bucur ca va place localul.
mariaaaaa - mai sa fie! m-apuca toamna! na' c-am avut gura aurita
angelica28 spune:
ARTISTICA multumesc pt raspunsul tau ,m-am mai linisit ,i-am trimis rezultatele analizelor dr USCATESCU-hematolog, si mi-a zis ca este ok ,spermograma cit de cit bine ,la morfologie ar fi ceva probleme,si mi-a recomandat sa repetem spermograma .........acum astept sa fac si analizele ramase si sa merg la dr ALBU sa vedem care ar fi urmatorul pas.
popif spune:
Aristica, sa va fie de bine, sa aveti o viata frumoasa plina de bucurii si copii multi sa va dea Dumnezeu ( cati vreti voi)!
P.S. Unde vad fetele locatia nuntii tale, ca eu sunt mai noua pe forum si nu prea stiu pe unde sa ma uit?