atac de panica, anexietate

atac de panica, anexietate | Autor: iedii

Link direct la acest mesaj

Salut,am 16 ani fara 2 luni si am avut primul atac de panica alaltaieri(29-III-2011), la scoala. M-am albit brusc la fata am inceput sa tremur si sa`mi fie frica foarte tare...eu am avut o problema cu drogurile(spice`uri, prafuri mai exact, cam 1 an jumate dar am incetat sa mai trag cam de 4 luni)...al 2-lea atatc de panica l`am avut acasa a 2-a zi si am hotarat k trebuie sa merg la spital ...maine trebui sa`mi iasa analizele ... intrebarea mea este: DE CE DE LA PRIMUL ATAC DE PANICA SI PANA LA MOMENTUL ACTUAL AM O STARE DE AMETEALA, FRICA USHOARA, SI MA SIMT ASA K VENIT DE PE ALTA PLANETA :| ??? imi poate raspunde cineva ? si vreau sa stiu daca aceasta stare de ameteala si confuzie permanenta poate fi tratata in vreun fel ... Va Multumesc anticipat si astept raspunsuri

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns narcisam102 spune:

Simtomele pe care le ai seamana f mult cu ale mele cand m-am lasat de fumat.
Cred ca este de la dependenta de ce trageai tu acolo.
Bea apa multa, mananca bomboane, gaseste-ti de treaba si tine-te tare. Felicitari pt ca ai reusit sa iesi din cercul vicios.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
bine ai venit in gascai o sedere cat mai placuta.
in primul rand felicitari pentru ca ai avut curajul sa scrii, mai ales ca e vorba de un subiect delicat
nu sunt medic, si nici nu am trecut printr-o situatie asemanatoare,dar cred ca ar trebui sa incepi prin a nu te mai stresa cu privire la ce s-a intamplat, ar trebui sa iesi la plimbare prin parc, sa mergi la un film,sa asculti muzica, sa incerci sa te relaxezim si in primul rand sa vorbesti cu parintii tai despre cele intamplate, ei cred ca te pot ajuta primii.
daca ai posibilitatea, cred ca un psiholog te-ar ajute sa treci peste aceasta stare pe care o ai, bineinteles asta dupa ce primesti analizele si nu apar acolo probleme.
daca iti place sa citesti, iti recomand cartea Secretul Multumirii, de Herriet Lummis Smith, o carte in 3 volume, si o sa vezi altfel viata si mai ales aceasta situatie.

multa sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilib72 spune:

Iedii nu stiu ce sfaturi sa-ti dau dar am vrut sa te felicit pt. ca ai reusit sa scapi de droguri
Cum a spus si olim, bine ar fi daca ai putea merge la un specialist. In scoala nu aveti psiholog?

Bafta!

hobby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Iedii, nici eu nu te pot ajuta dar vreau sa-ti trimit un brat de felicitari ca ai renuntat la nenorocirile acelea care te-ar fi omorat lent. Si ai toata admiratia mea ca poti vorbi despre acest subiect.
Vino mai des pe DC. Cu siguranta vei avea parte de multa sustinere si prietenie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giulia71 spune:

Nu lua in seama starile "de visare", asa par aceste stari, sunt doar anxietate reziduala. Cu cat sunt mai ignorate cu atat mai usor de trecut.
Mergi la psiholog , lasa spiceurile si traieste-ti viata. Merita!

uneori gandesc prea mult....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefan1994 spune:

Acelasi lucru patesc si eu de 8 luni de zile...De atunci viata mea s-a schimbat radical.Dar eu nu am avut treaba cu drogurile...veneam de la antrenament,si m-a luat atacul de panica ... de atunci nu mai imi revin,urmez tratament de la psihiatru cu seroquel,seroxat si tranxene...am fost si la psiholog,degeaba..nu sunt suficient de puternic.Nu mai ies decat la scoala,dar avand in vedere ca scoala e cam departe de mine,fac 1 ora pana acolo,schimb 2 masini,in rest,nicaieri.Sportul meu preferat,fotbalul mi-e imposibil sa il practic,m-am izolat de prieteni...nu mai ies la un suc,la o discoteca,la un biliard...am aproape 17 ani,si am cum zici tu o stare de derealizare,de visare,de parca nu as stii unde sunt,p alta planeta,de 7 luni si nu mai stiu ce sa mai fac...am devenit ipohondru,mi-e teama de moarte in fiecare zi,daca am o ameteala,sau ma injunghie mana ,cred ca pot sa fac atac cerebral sau infarct....desi,eu mi-am facut RMN la cap , sunt bine,am avut holter la inima,e bine...sunt sanatos,dar totul e in capu meu,si nu ma pot controla....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefan1994 spune:

Nu ma pot relaxa,sunt intr-un stres continuu,intr-o frica permanenta...adesea,nu chiar toata ziua,da...nu pot sa ies linistit in parc....nu stiu ce sa mai fac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

iedii, multa sanatate si tarie iti doresc!
Organismul tau se lupta cu schimbarea si tu trebuie sa fii tare! Felicitari pt decizia luata.
Ai nevoie de cineva l;anga tine:mama/sora/prietena care sa te incurajeze si sa te sustina in aceste momente.
O sa fie bine, trebuie doar sa ai un pic de rabdarica

Mama de Ana si 26+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

IEDII vreau si eu sa te felicit pt ca ai curaj sau mai bine zis ca faci ce trebuie ..sa ceri sfaturi si ajutor inseamna ca esti un om cu capul pe umeri , insa important este sa mergi la specialist..pt ca iti poate da ceea ce e mai bine pt tine..si iti spun asta din experienta eu am stat 8 luni de zile facand atacuri de panica cu fobia de moarte ,intr-o zi nu am mai rezistat si am mers la un medic psihiatru mi-a dat pastilute caci altfel nu imi putam reveni,nu te interneaza ci doar iti da o reteta pe care fara acordul medicului nu ti-o da din farmacii..mie imi parea rau ca nu am mers mai devreme si am stat atat timp intr-o groaza ca sa zic asa ...dupa cateva zile de tratament iti vei reveni ...succes si mergi numaidecat la un specialist caci aceste atacuri nu trec de la sine ...si renunta la acele porcarii cai altfel va fi si mai rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monalac spune:

iedii,te rog din suflet,ca orice ai simti,sa nu mai incerci niciodata,dar niciodata,sa te droghezi.orice ai simti,nu te lasa invins.
si mergi la un specialist,cred ca la obregia nu tb sa platesti.parintii tai stiu de problema cu drogurile?

Mergi la inceput