Hematom in timpul sarcinii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Fetelor, mult succes, sa se absoarba hematoamele repede si fara probleme!

Si eu am avut 2 hematoame in sarcina, unul inca de la inceput, din s4, care a disparut in s6 si unul maricel, care a aparut in s7, in urma unei sangerari masive, si care a rezistat pana in s14, timp in care am tot sangerat :(

Mare atentie la placenta! Desi credeam ca o data disparut hematomul totul e ok, s-a dovedit la final de sarcina ca ne-a lasat un cadou intarziat: placenta nu a putut sa se dezvolte in parametrii normali, fiind blocata de pozitia hematomului, si a ramas mica. Din saptamana 34 nu a mai putut sustine cresterea copilului, si producerea de lichid amniotic, asa ca in s38 am intrat in cezariana de urgenta pentru ca nu mai aveam deloc lichid, iar copilul a avut retard de crestere intrauterina, nascindu-l cu 2160gr... Lucas este acum baiat mare de 5 luni jumatate, dar inca tin minte momentele de disperare cand mi-au zis ca trebuie in 1-2h sa nasc daca vreau sa il scot viu Asa ca, insistati sa va masoare placenta, marea majoritate a ecografistilor nu o masoara cu atentie, insa e f importanta sa fie suficient de mare sa sustina cresterea copilului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaint spune:

Ca si tratament, eu am luat utrogestan (ajunsesem si la 8/zi in momentele de maxima sangerare) si no spa, pentru a nu se irita uterul de la hematom. In plus relaxare, relaxare, relaxare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

may3,

eu te inteleg foarte bine.....am o prietena care a nascut in acelasi sistem UK in ian si mi-a spus ca 9 luni nu a vazut un medic.....ca sa nu mai spun ca pana a ramas gravida a trecut mai bine de 1 an ....tot timpul se intalnea cu moasa......care-i spunea ca totul e ok si sa nu se streseze............a nascut dupa un travaliu de 30 de ore ,epuizare totala.....ce cezariana....ca doar are 33 de ani.....ei superrelaxati.....ea e o tipa extrem de echilibrata.....dar dupa nastere imi spunea ca a ajuns din om neom....

ma rog nu-mi place nici sistemul lor,dar cu toate acestea aici se tipa toata ziuape pro tv de incompetenta medicilor de aici,iar pacientul nu e multumit niciodata......si eu sunt gravida dar cred ca aici daca insisti putin ,e ok urmarirea gravidei chit ca o faci la privat pe banii tai.....

in fine,sa revin ,si cumnata mea a sangerat pana in luna 5 tot dintr-un hematom incapatanat care nu voia sa se resoarba,iar apoi a nascut la termen o fetita de 3220 sanatoasa......

poti folosi utrogestan linistita si cat mai mult stat la pat si se intelege no sex....

bafta!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

Pt ca s-a pus in discutie placenta, revin sa va spun, ca atunci cand am avut hematomul, dr mi-a prescris si vitamina C si mi-a dat sa citesc. Sunt studii care au demonstrat ca vitamina C intareste placenta. Pana la 600 mg pe zi sunt recomandate.

Iar progesteronul (utrogestan sau altceva) ajuta placenta, cam pana la sapt 18. Apoi nu prea isi mai are rostul.

Bafta!

in S 37+ cu minune de sanatos si fortzos!!!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

AMR aprox 1 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

dana, ma bucur ca totul s-a terminat cu bine.
ma gandesc ca si daca iti masura placenta dinainte mai rau iti facea, ca oricum nu se putea interveni. Asa ca poate ca mai bine n-ai mai stat in stres.
mie mi s-a oprit sangerarea dupa 4 ore, apoi am mai avut doar pete maro vreo 2 saptamani si ceva. acum nu mai am nici pete maro de vreo 2-3 zile.
poate n-o fi asa rau, ma gandesc...

bonsai, si la noi sunt nemultumirile care sunt, cu spagi ca-s salarile mici si tot asa.
aici n-am nimic sa le reprosez din punctul de vedere al amabilitatii si pentru faptul ca nu dai un leu spaga si de bagat in seama te baga, dar doar vorbaraie, nimic concret.
cand esti disperat si ingrijorat preferi pe cineva de la noi mai din topor dar macar iti spune ce ai si iti da vreun tratament sau investigheaza posibilele cauze...
aici totul se bazeaza pe natura.
ma intreb de ce mai au spitale...
daca te duci cu orice la dr, nu neaparat insarcinata fiind, ti se spune ca ai un virus si sa mergi acasa sa astepti sa-ti treaca...
eu sunt satula de ei pana peste cap.

saraca ta prietena, 30 de ore..., de aia vreau eu sa nasc in Ro. Oricum ma gandesc la cezariana.

alina, am inceput sa iau vitamina C de cand mi-ai zis :)
am luat doar o pastiluta pe zi. nu stiu exact cate grame are. plus ca in vitaminele prenatale mai era si vitamina C pe acolo. O sa calculez gramajul diseara acasa, sa vad cat iau pe zi.
Eu am citit undeva ca in exces e daunatoare in sarcina si de aia n-am exagerat.
Mai iau cate un ovul de 400gr de progesteron. aici se numeste Cyclogest.

merci mult fetelor

14+

http://www.zebraroz.ro/ - hainute copii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina06st spune:

May, o sa fie bine. Pe mine ma tot intreba dr de cate ori il sunam daca mai am sangerari. Zicea ca important e sa se opreasca sangerarea. Eu tratamentul l-am facut doar 2 sapt. Mi-a zis ca daca n-am mai avut sangerari e de ajuns. Dar mi-a recomandat in continuare sa nu fac eforturi mari, si cate o plimbare usoara pe zi, macar o juma de ora, in aer liber.

in S 37+ cu minune de sanatos si fortzos!!!
Cat de mare esti Doamne si ce minuni ai facut pentru noi... iti multumim!

AMR aprox 1 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns May3 spune:

alina
Sper sa fie bine, ca nu mai sangerez.
acum incerc sa-mi fac o programare sa merg la un eco sa vad ce o mai fi pe acolo.

vad ca mai ai putin pana nasti. sa fie intr-un ceas bun si nastere usoara

si eu merg ca pe oua, nu fac niciun efort, sotul ma ajuta f mult, imi aduce si mancarea la pat :D
nu merg zilnic pe afara, ca 2 zile ma duc la servici si stau pe acolo 9 ore plus 2 ore drumul... asa ca e destul de obositor...
am vb cu sefii mei sa lucrez de acasa 3 zile.

te pup

14+

http://www.zebraroz.ro/ - hainute copii

Mergi la inceput