Jocul cu carti 2.11 - freestyle:)
Raspunsuri - Pagina 18
lilanda spune:
Autor care, in urma studiilor de filosofie si literatura medievala, a incetat sa mai creada in Dumnezeu. A scris chiar si o lucrare despre Thomas Aquino :)
Adela99 spune:
tanar rus exilat politic in Franta castiga pentru prima data in istoria premiilor literare, atat premiul Goncourt cat si premiul Medicis
glimmer spune:
Scriitoare americana care, pana sa ajunga sa scrie bestseller-uri, a fost la inceput actrita obscura, model care prezenta lenjerie. Apoi a inceput prin a scrie piese pentru Broadway, fara succes. A nascut un baiat autist pe care l-a internat intr-o institutie "de profil" pentru tot restul vietii si a fost banuita de bisexualitate.
Cand si-a publicat prima carte, s-a dus la staff-ul care ii organiza turneul pentru lansarea cartii si cu totii se uitau la tv pentru ca tocmai fusese impuscat Kennedy. Comentariul ei atunci a fost ceva de genul: "Of, de ce trebuie sa mi se intample tocmai mie?! Asta o sa-mi distruga turneul!" (in original, "my ****-ing tour")
glimmer spune:
Fetelor, am fost eu prea "ermetica" sau v-ati plictisit de joc? Nu vreau sa produc chiar eu vreun blocaj...
corap spune:
pai daca nu ne prindem, (si nu ne prindem), ori mai dai indicii, ori dai raspunsul si mai pui o ghicitoare
glimmer spune:
Pai ziceti asa, io de un' sa stiu? Daca nu se plange nimeni!
Uite, asta e ca si cum as da raspunsul, ca sa mai puna si altcineva ghicitori:
- cea mai de succes carte a ei a fost "Valley of the Dolls" care, la vremea ei, a avut record de vanzari si a stat la baza unui film nominalizat la Oscar in 1967.