Zmeurici de iulie-august 2009 (16)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Fetelor,

Va multumesc frumos, sunteti niste dragute, ma faceti sa rosesc. Eu nu vreau sa par vreo prima dona cu care toata lumea trebuie sa fie de acord. E normal ca fiecare persoana sa aiba parerile sale care pot sau nu sa coincida cu ale mele. Asa se nasc ideile mari, din "brainstorming". :)
Eu va multumesc inca o data pentru aprecieri si sper sa mai vin cu idei folositoare si cu alta ocazie.

MOTANA - ei, noi ne stim de ceva timp si la fel, apreciez felul in care o cresti pe Daris. Eu am vazut si dvd-ul lui Karp. De fapt prima data cind l-am vazut a fost inainte sa se nasca Bryce (era inca in burtica). :) Si dupa aia, evident, l-am revazut. DVD-ul e bine organizat si face un bun rezumat al cartii. Adica daca vezi DVD-ul si nu mai vrei cartea, stii, in mare ce-i de facut. Cartea e un material mai stufos, ca sa zic, asa. Are 283 de pagini si practic, exolica detaliat fiecare metoda cu exemple concrete de parinti care au pus in practica aceste metode.
Si, bineinteles, cartea e ceva ce-ti ramine si la care te poti intoarce de nenumarate ori.
Dar, asa cum am zis, daca ai vazut dvd-ul, stii ce ai de facut. :)

Va pupic dulce si va multumesc inca o data din tot sufletul,

Clara si Bryce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Mai e un tip fain, il cheama GORDON NEUFELD apare si pe youtube, tot despre parinteala vorbeste si relatia copii-parinti. Clara, ai carti de el? hehe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Alex@Sara, mi-ar fi placut sa ne vedem, de multe ori ma intrebam ce mai faci.
Iesi, te rog, din butoiul ala, ca nu-i pentru tine. Ai 3 copii minunati, gata facuti si deja crescuti. Arunca o privire la aspirante sa vezi cate se roaga sa aiba macar unul, doi sunt un vis, 3 o minune!
Bucura-te de ei, ca sunt cea mai mare avere de pe pamant. Vremea calda va veni si ea, atunci sa vezi ce o sa visam noi toate de la bloc la curtea ta! By the way, poti sa cauti un sezlong pt luna viitoare

Mergi la inceput

Nuuu, Motanico, aici iti predau stafeta si te las pe tine sa ni-l prezinti. :)

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Haha, Clara, eu doar ce am vazut pe youtube, de cand eram insarcinata il descoperisem si imi placea ca are moaca de Santa Claus dar tu esti acolo cu cartile langa tine, de aia intrebam. POate iti pica in mana, c. m renumita e Hold on to Your Kids.

Ploua is e uraaat :( uof, nu iesim afara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Ba noi am iesit pe ploaie, cu catutul protejat de husa speciala..am fost pana la piata si pana la curatatorie sa ridic o lenjerie de pat si o camasa a sotului...mama ce m-am chinuit cu camas aintr-o mana si carutul impins doar cu cealalta si ploaie...noroc ca toate aveau husa..mai putin eu .

Am adormit puica...si ma gandesc ca de luni o sa adoama cu mama mea la pranz si tot cu ea o sa faca si celelalte lucruri ..ce greu imi e sa o las...Doamne...dupa atata timp doar noi 2 bot in bot..ufff...nu stiu cum voi rezsita..o iubesc de imi iese pe urechi...

Altfel iar sunt singurica, J. e la Paris, i-am dat comanda de sampoanele preferate care doar acolo le-am gasit, pentru Eva i-am zis "mana larga"..mama sa intors si ea din Tara Sfanta aseara, a fost in plimbare inainte sa inceapa "jobul" cu Eva.

Si afara ploua si eu sunt melancolica...si cica tot o sa ploua...

Doamne ce greu imi e....as renunta acum la serviciu pentru copil..insa aproape 2 ani au trecut si viata merge inainte...daca as avea banii necasari sa stau acasa si sa cresc 2 copii nu as regreta..sau!?!..nu stiu..cert e ca acum imi e greu.
-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna, mamici!
Am vrut sa scriu cat a dormit David, dar in schimb m-am uitat la filmuletele pe caer le-a pus Clara pe contul comun.
Eu n-am apucat sa citesc decat jumatate din carte si am imprumutat-o unei prietene credeam pt putin timp dar au trecut deja vreo 3 luni si inca n-o am inapoi, asa ca mi-au fost tare folositoare filmuletele, mai ales ca vroiam sa vad "pe viu" cum se vorbeste in toddlereza ca mie imi vine cam greu sa o practic, dar sunt convinsa ca merge de minune.
Blanca, te inteleg asa de bine, chiar daca o lasi cu mama ta, te desprinzi total de Eva, o sa ramana doar cateva ore pe zi in care incerci sa recuperezi timpul pierdut pe parscursul zilei. Uite de aia imi venea mie sa bocesc cand cautam cresa pt David si vedeam poze cu copii mici dormind in patuturi mici parca erau piticii din Alba ca zapada si ma gandeam ca de acum va dormi la gradinita si nu acasa cu mama...
Pe de o parte imi doresc mult sa am si cateva clipe pentru mine, m-am multumi cu 2 ore pe zi, dar cand ma gandesc ca la serivici stau de la 8 ore in sus...mi se face rau.
Si la noi ploua...de 4 zile aproape in continuu, motiv pt care nu am mai iesit afara, mai avem putin si ne suim pe pereti si eu si David, iar pe domnu sot nu l-am mai vazut de 2 saptamani.

Asa, si vorbind de carti, am citit o carte care mie mi s-a parut f f f f buna, mai ales pentru cand ai nostri copii vor incepe sa vorbeasca si ne vom puea intelege cu ei, se cheama "How to talk so kids will listen & Listen so kids will talk" de Adele Faber si Elaine Mazlish. E pliiina de exemple si situatii care mai de care. Cred ca o s-o recitesc si conspectez ca la scoala...

Noi ne-am inchiriat ap nou in Bucuresti, tati o sa ne pregateasca cuibusorul pana ce ajungem acolo, o sa ducem cat mai multe lucruri de aici ca sa nu para complet strain pt David, toate jucariile lui, covoare, perdele, sa fie cat de cat cunoscut. E la 5 minute de IOR si de parcul National, poate o sa reusesc sa cunosc eu eu pe Ana, Matei, Dariuca si cine se mai plimba pe-acolo .

Fetele, aveti cumva in format electonic sau film si cartea The happiest baby on the block?.
Ma duc sa pun de mamaliga, in seara asta meniul e mamaliga cu branza si smantana.
Pup la toata lumea sa aveti o seara frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Of, Blanca ce te inteleg! Gandeste-te si tu ca nu e batut in cue, te duci luni, vezi cum e, marti poate simti altfel, poate te hotarasti sa stai acasa, poate nu, sa nu simti ca e obligatoriu si forever.

Uliiasi, voi va mutati vara la caldura? Poate de data asta e mai racoros apartamentul! Schimbare usoara!

Giova, frumoase pozele!

Adriana, cand ai timp sa gatesti atat? Eu zic ca e suficient. Noi seara papam mai mult fructe.
Azi i-am facut mei cu legume, mama ce i-a placut, a mancat si dimineata si la pranz. Noi astia mari suntem la cura de avocado si rosii, facem salate zilnic.

Lucialu, cum ti-a iesit amaranthul? Vreau sa fac si eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Noi pe acasa, afara nu am iesit inca. mergem imediat sa-l aducem pe Marco de la un prieten. asa s-a innorat aici....vreau soare!!!

Blanca te cred ca iti e greu, dar gandeste-te ca e bine si pt. tine. Chiar tiu ziceai in postari mai vechi ca trebuie sa incepi munca, ca totul se invarte in jurul Evei. Of...ce m-as duce si eu la un job, dar nu am gasit nimic inca.
Inceputul e greu, dar vei vedea pe urma ce bine va fi.
In plus, eva ramane pe maini bune. fruntea sus, ca totul va fii bine.
Motana, Clara scrieti si aici ce citit, asa mai afla si noi una alta.
Uliiasi ma bucur ca atiu gasit ap., sa aveti o acomodare cat mai usoara si mai placuta.

de aici:
http://www.dropshots.com/sarbatori2010#date/2011-03-24/08:08:24 in jos, poze noi cu baietii mei.
pe maine, .

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Daaaa, Uliiasi e dementiala cartea de care vorbesti. O am si eu si am citit-o!!! Si ai dreptate, e pentru copilasi mai mari, etapa urmatoare de la 4 ani in sus.

MOTANA- eu, in general, imi gasesc cite 1 carte foarte buna pentru fiecare etapa care se potriveste cu principiile noastre de viata, ca familie, si o asimilez pe aia foarte bine. Nu citesc prea multe carti pe aceesi tema pentru ca sunt prea multe metode si m-as zapaci de cap. Asa cum am zis, ma opresc la o singura metoda care consider ca are sens si e aplicabila si pe aia o pun in practica. Sunt sigura ca sunt multe carti bune scrise de oameni extraordinari, insa nu am nici timpul fizic necesar pentru toate aceste lecturi. Mai am alte proiecte, pe linga copilul asta sturbulatic, care, practic imi umple tot timpul, de care trebuie sa ma ocup si unde imi place sa excelez. Defect de persoana.;)

Va pup cu drag si spor la lectura,
Clara si Bryce

Mergi la inceput