Zmeurici de iulie-august 2009 (16)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Hai c ami-am comandat si eu "the happiest toddler" de pe situl recomandat..maine cica o am..sa vad si eu ce scrie pe acolo.

Sa vad cu ochii mei ce inseamna time-out si cum sa il aplic..caci metoda de inchis in camera cu copilul plangand nu o fac si basta...Clara tu il pui de Bryce in patut la "pedeapsa" dar el foloseste patutul pentru somn? ca ma gandea ca poate ajunge sa asocieze patut=pedeapsa si sa refuze somnul acolo.
La mine nu mai e cazul caci patutul e deja transformat, am dat marginea de protectie jos si il folosim pentru somn.
Ma rog, sa vaz eu ce scrie nea' doctorul in carte.

Metoda pentru bebelusi de la el am aplicato si eu cu sisiitul in ureche, infasat si alte cele si au mers..

Oricum e clar ca la unele reactii ale Evei nu stiu cum sa reactionez la randul meu si e musai sa ma documentez cum sa procedez.

De ex. o apuca tipatul..tipa si apoi rade..e clar ceva de distractie...nu stiu ce sa ii zic...incerc sa o pun sa cante in loc sa tipe, sa faca altceva, sa tipam intr-un anume fel sau ii zic sa taca...nu imi iese..ea tipa si rade.
Ieri eram cu prietena ei in parc si cu mamaia ei care ii tot atragea atentia Evei ca tipa si ca o face si pe a ei sa tipe..insa ele se distrau...ce pot oare sa ii raspund cucoanei? sau cum sa gestionez situatia.

-------------------------------------------
Mami de Eva Ilinca 25.07.09
"Bratele mamei sunt facute din tandrete. Acolo copiii dorm in siguranta." Victor Hugo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Referitor la pusul copilului in patut pt time-out, eu am folosit-o. Ma lovea asa din senin cu zambetul pe buze si ii explicam ca nu facem buba, facem mai-mai, dar ea nu. Asa ca am pus-o in patut pt cateva minute, nu stiu 2-3 min, la inceput a scancit un pic apoi s-a calmat. Cand se calmeaza ma apropii de ea si ii zic sa ii faca mai-mai mamei, lucru pe care il face, imi mai da un pupic si gata , ne-am reimprietenit. Si nu a asociat patutul cu pedeapsa, doarme in el bine-merci

blanca spor la citit. Eu am inteles mai bine comportamentul fetei dupa lectura cartii si aplicam unele metode cu succes

giova si Bia mi-a scris peretii, dar traiasca varul lavabil. Eu initial i-am dat carioci lavabile cu apa si cand am vazut ca pe langa pereti cariocile mai ajungeau si in gura ei [si ea tot venea si imi arata sa ii curat limba colorata toata], am renuntat la ele si ii dau creionul simplu. Papanasi

motana cartof dulce am gasit in Kaufland si Metro, iar papaya in Kaufland. Peste proaspat eu iau din Carrefour, de obicei pastrav, dar are ceva oase mici

noce ce copil vorbaret ai, in spaniola

Va las ca mor de pofta inghetatei care ma asteapta

de si15+

bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

in sfarsit am reusit sa incarc pozele din Madrid:
http://www.dropshots.com/Madrid_2011#
Enjoy!
revin mai spre seara, sau maine. acum sunt in cautare de costum de urs polar pt. Marco de serbarea Iepurasului.
si mi-a sosit si coletul din madrid cu ce am cumparat de acolo. sa vad cum ajung pana la ora 18 cu Edi dupa mine.

Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

giova frumoase locuri ati vizitat! Si iti sta f bine cu o fetita in brate, dna! Sigur nu-ti mai doresti?

de si15+

bebe din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Uaauu,Giova,ce iesire superba ati avut....eu de cand planuiesc macar un we la munte,la noi si nu reusesc ......sa va fie de bine si la mai multe

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
shoping... https://picasaweb.google.com/gluminita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Nici eu nu-i dau time out in alta camera, cate case, atatea reguli.

In parc il las sa tipe, ca e parc, uneori tipa chiar mai multi copii odata, se distreaza.

As vrea sa reglez tipetele cand vrea ceva.

De azi, iau si eu cartea in carut, poate mai citesc cate o pagina.

Motana, nici nu stiam ca exista o etapa numita nurse before sleep. Am facut si noi pasul asta acu' ceva vreme si m-a surprins placut, mi s-a parut ca a crescut, cand l-am vazut ca se intoarce pe partea ailalta si doarme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bely spune:

Buna ziua tufa,
offf mie nu-mi trece raceala, azi deja m-a si strans in gat de nu am voce in plus ochiul stang ma deranjeaza parca as avea nisip in el si ma mananca. Macar zmeurica e bine si papa pe cinste, de ma mir unde intra atata mancarica, vaii e mortala cand umbla cu gurita deschisa
giova dragul de Edi i-o fost dor de voi si de asta a plans asa, lasa ca o sa-si intra in ritm repede. Frumoase poze,frumoase locuri,frumoasa finuta, totul e frumos dar sa nu zic de micul dejun e de dieta Rina? sa va fie de bine
adriana sanatate lui Cezar, offf numai din astea sa nu ne aibe piticii.
motana da avem cuvinte deochiate aici, mai este curva=curba sau de genul.. sari in sus,sari in jos dar mai multe brazilienii folosesc, de altfel si cantecelul e brazilian
lucialu deci esti romantica si faci baie la lumanare, ai pus si spuma sau sare de baie??!!
Off citesc ce vorbiti despre pedeapsa, nu stiu ce sa zic dar eu inca n-am pedepsit-o pe zmeurica, e incapatanata si ea dar nu intr-atata incat s-o inchid in alta camera 5 min., cel putin eu personal nu concep asta.. prefer sa-i vorbesc la infinit chiar daca am impresia cateodata ca vorbesc singura dar tot nu as inchide-o in camera singura. A mea pitica l-a luat pe "nu" in brate si nu-l mai lasa,offff dar asta la bona cu copii a invatat ca eu nu-i zic nu sau cel putin nu atat de des incat sa-l invete asa...cica vrei sa papi= nu,dar sta cu gurita deschisa, vrei suzeta= nu, dar sta cu manuta intinsa du ea, il iubesti pe tati=nu, dar il strange de gat..efectiv zice nu la orice ii face placere, eu tot ii zic da, da,da..ii repet da-ul poate ii intra in limbaj si uita de nu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alex@Sara spune:

Noce,nu am apucat sa citesc din urma,dar spicuind ultimile pagini am inteles ca sunteti plecati iarasi....si eu speram sa va intalnesc vara asta ca tare draga imi esti

Luminita,mami de 3 nazdravani:
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria 30.05.2008
trompetzica Daria-Ioana 03 08 2009
Poftiti la shoping....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Revin:
Motana,-ula, -ula, -ula///vrem sa ne jucam(brincar) cu -*ula
Lapticim mei, ce crezi ca mi-s scutita? Mie numa noaptea imi da drumul, la somnul de dupa-amiaza ma tine sechestrata, iar sunt o suzy gigantaNici sa dorm nu pot, nici treaba sa fac. Eu tot sper sa o lepede de bunavoie si nesilita de nimeni.
Giova, noi iesim la noi in parc(d). Va asteptam. Super poze! Si categoric vasta bine si cu o fifita.Hihii ce i-o scos limba sotului, parca zice: vezi ce faine sunt fetitele? Ia de-aici un ciu-ciu dc ai facut figuri
Bely, lasa lasa ca te prind eu la inghesuiala dc faci misto de necazurile oamenilor
Noce, oare sigur astia mici se autointarca, ca n-am chef sa merg in pauzele ei la scoala...?
Noi am invatat prostioare din parc: sa nu dam jucarii. Si ne uitam urat la toata rasa masculina care se apropie de mami, sta pe banca langa ea sau vorbeste cu ea(al meu jubileaza:asa tati, uita-te urat, da-le cu nisip in ochi ) Si azi i-am dat un time out, inaugural, intamplator...vedem noi. Am pus-o in dormitor sa chirlaie, la doi pasi de mine, a ramas protestand, dupa ce a incercat sa vina la mine cu tot cu lautari. Am dus-o la loc si nu a mai venit, s-a linistit si am luat-o eu de acolo. Mi-o fo si mila, dar imi vibrau timpanele de la pseudojelaniile dansei. Si da, tipa si ea, si o las. Al meu nu suporta dar il rog sa o lase. O distreaza, este inca ceva pe care poate sa il faca, are energie, deci imi place sau nu are tot suportul meu. Nu ii fac galerie, nu o sa cer bisuridoar o las si nu zic nik. Asa ca de obicei o tine ft putin. Si e ft tentata sa o faca in public dc ii aude pe altii, acolo ii mai spun sa nu faca la fel.
Azi mi-o luat doo trante in parc, ultima era sa dea bine cu capul de asfalt, pt ca era nisip pe jos si a alunecat, ca sunt copii care cara nisipul de la groapa si nimeni nu le spune nimic. Deja a mai cazut.
Flosideea, barfim despre divorturile celebre. noh, pacate omenestinu te mai stresa asa tare cu Denis, sa stii ca cel mai bine ies din problemele cu pupa dc am o atitudine mai relaxata. oricum va invata pe langa mai putin bune din comunitatea de pitici, si chestii ce tin de disciplina de la educatoare. Stiu ca nu te culci pe ureche, dar nu iti fa asa griji, sunt etape, toti le traversam.
Uliasii cand povestiti tu cu Deea ce vreme aveti pe la voi prin munti, mi se pare ca sunteti in alta tara. La noi a ars rau tare azi soarele. Insa acum bate vantul si e rece,probabil ca va ploua. Asa ca stam acasa si ma apuc de frecat una-alta.
Azi imi mai fac o portie de amaranth cu mei si legume si mofturosilor le voi face orez cu legume. Am friptura, asa ca m-am scos.
Pooh, sa va treaca odata tusea!
Cornelia, pupam mamosul de Vladi!
Ayda, nu te mai necaji, chiar ca zice bine Clara: esti supra solicitata, eu nu as fi facut fata sigur, nici acum nu as face fata, sunt capie cu pupa. Asa ca fii si tu mai ingaduitoare cu tine
Chance ti-am vazut florile, sunt doua dulcele! M-a distrat zmeurica ccum incerca "sa o curete" pe buburuza mica, saraca
a si noi balim, numa la inceput cu primii dintisori mi-a balit, nioci acum nu tot timpul si musca pe stanga in spate, dar nu se vede-simte nik. Si ultimul canic e un puturos, nu iasa odata, doar o spart si e toata rosie si umflata saraca.
A zis bulon la balon, doar o data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ClaraJ spune:

Fetelor,

Cartea lui Karp nu e litera de lege. Fiecare face cum vrea si e normal ca fiecare metoda sa stirneasca controverse.
La fel cum e normal sa existe un milion de metode si derivatii pe aceeasi tema. Cornelia. de ex. stie ca time-out se da dupa 2 ani si proportional cu virsta, Karp sfatuieste parintii sa-l inceapa imediat dupa ce copilul a implinit un an. Fiecare parinte isi tine copilul in time-out cit considera de cuviinta (nu ma refer la ore, aici, 4-5 minute sunt suficiente, la fel puteti incepe gradual de la 1 minut catre 4-5 minute). E important sa fii persevent si consecvent ca orice alt lucru pe care-l faci in viata. Numai asa vei vedea rezultate.
Nu va inchipuiti ca-mi tin copilul urlind in patut. Noi ne iubim copilul din toti rarunchii si niciodata dar aboslut NICIODATA nu l-am ranit din nici un punt de vedere. INSA, copilul, fiind in faza primitiva de dezvoltare, atit emotional cit si fizic are nevoie sa INVETE ca exista o consecinta a faptelor sale. Pe mine, acest TIME-OUT m-a ajutat sa nivelez niste situatii pe care, la nivelul mental de dezvoltare al copilului meu din acea perioada, faptul ca inca nu poti avea cu el o discutie in care sa-i explici acum cu lux de amanunte de ce nu are voie sa loveasca alti copii si nu numai animale, orice, de ce nu are voie sa muste, de ce nu are voie sa scuipe, de ce nu are voie sa loveasca un geam etc, nu le puteam nivela altfel.
Daca la inceput il puneam de 2-3 ori/ sapt in TIME-OUT, acum foarte, foarte rar il pun 1 data la citeva saptamini. Eu nu fac abuz de TIME-OUT! TIME-OUT-ul intervine dupa ce am dat avertisment si numai la RED LIGHTS behaviors!
De asta am recomandat sa cititi cartea, pentru ca e necesar sa priviti toata situatia ca pe un intreg.
Cind am zis sa-l lasati sa plinga in patut, m-am referit la faptul ca e nevoie sa existe consitenta in faptele voastre. Cind copilul vostru a lovit un alt copil, de ex, el nu incepe sa plinga cind il loveste, el crede ca e ceva nostim, de asta tu, ca parinte, te cobori la nivelul lui, ii spui ferm NU si ii arati ca exista o consecinta a faptelor sale: il privezi pret de citeva minute de libertatea de a se juca cu prietenul lui. Cind il vei pune in patut sau lasa in camera lui singur, el poate va incepe sa plinga, lasa-l in pace, e normal sa faca asa, copilul e suparat, el intelege ca a facut ceva care tie, ca parinte, nu ti-a placut. NU INSEAMNA ca esti crud cu copilul tau! Ca doar nu te duci sa-ti faci manechiura si-l lasi pe el sa urle in camera cu orele! Din contra, iti pasa, ca acel copil sa invete un cod social dupa care se va ghida in viata.
LUCIALU- cind am zis ca il incurajezi atunci cind stringe jucarille, nu m-am referit ca il pui TU sa stringa jucariile. Ci, asa, in forma de imitatie. Bryce, de ex, are o remorca care e plina cu jucarii si pe care ii place sa o rastoarne de nenumarate ori pe zi, iar eu ma aplec de nenumarate ori pe zi si le string.:) De fiecare data cind le string, insa, incerc sa-l angajez si pe el in ceea ce fac eu: " Bryce, te rog sa o ajuti pe mami sa stringa jucariile", La inceput, se uita la mine, dar repetindu-i la nesfirsit acum le stringe cot la cot cu mine iar eu il felicit: "Multumesc frumos ca o ajuti pe mami.Foarte bine, Ce treaba buna ai facut!" . La fel exista situatii cind pur si simplu le stringe el fara sa-i spun nimic si bineinteles ca eu observ si spun ca e "Foarte bine". In felul asta, va invata sa-si stringa singur jucariile sau hainele cind va fi mare. Nu intentionez sa fiu genul de mama care va stringe la nesfirsit dupa copiii sai. Da' toate astea se invata de mici, parerea mea.
Imi pare rau de experienta avuta in copilarie si sunt sigura ca vei alege calea cea mai potrivita cu micuta ta.
BLANCA - nu, copilul nu va avea nici o problema daca-l pui in acelasi patut in care doarme. Si al meu doarme bine merci si in timpul zilei si noaptea.:) Asa cum am mai zis, nu trebuie sa abuzam de TIME-OUT! Daca-l pui in TIME-OUT 1-2 ori pe saptamina (in functie de ce face) sau 1 data la citeva saptamini etc, copilul nu va face nici o asociatie si nu-i va afecta somnul in nici un fel. Spor la lectura si sper sa-ti faca placere!

Gata, ca iar m-am lungit.
Va imbratisez cu drag si va urez numai bine atit voua cit si micutilor strengari.

Clara si Bryce

Mergi la inceput