sunt insarcinata in 29 de saptamani, si dde la vreo 16-17 saptamani am adoptat o pisica.ddin pacate nimeni din familie nu a vrt sa se ocupe de ea, asa ca mi-am luat raspunderea.si acum doua saptamni am aflat dde aceasta boala,toxoplasmoza, care se ia de la pisici.tin sa precizez ca a dormit si cu mine in pat.ce sanse am sa fiu bolnava?in ultima saptamana am avut cateva ureri dde cap si o ochi.
Cel mai bine e sa faci cat mai repede analiza sangelui, care arata daca ai fost sau nu infectata. Daca iese negativ, multumeste-i lui DD si lasa pe altcineva sa se ocupe de pisica, fiindca riscurile sunt destul de mari si nu doar de toxoplasmoza, mai ales ca este o pisica adoptata. Sper ca ai deparazitat-o si ai vaccinat-o inainte.
Si eu am avut pisici, am dormit cu ele in pat, dar nu am luat toxoplasmoza. Nu eram insarcinata atunci, si a fost cu mult inainte de a fi. In sarcina insa esti mai predispusa infectiilor de orice fel, fiindca imunitatea scade considerabil. Sarcina usoara si bebe sanatos! Pisica poate sa mai astepte...![]()
Neaparat mergi sa-ti faci analize: anticorpi Toxoplasma IgM si IgG (ambele tipuri). Sper sa fie negativi sau sa fie pozitiv doar IgG (care inseamna infectie veche, deci imunitate existenta).
In functie de asta vezi ce mai faci cu pisica, dar pana una alta as avea mare grija cu ea. Oricum sa n-ai niciun contact cu materiile ei fecale sau cu nisipul in care face pipi si caca, acolo e pericolul maxim.
Sarcina usoara!
Pisuc Mic
Ce minune de la Dumnezeu!
s39 cu un
dragalas
AMR 1 zi !!!