cum ne hranim?
Raspunsuri - Pagina 4
Laura25 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Anne45 Stiu ca pentru a avea o stare de sanatate cat de cat De cand sunt in Italia stilul meu de viata s-a schimbat la 360 grade. mami fericita de Giuliano (07.07.2010) ![]() ![]() http://picasaweb.google.com/102421590206055963392 |
360 de grade inseamna ca ai facut un cerc complet si ai ajuns exact de unde ai plecat. Probabil ai vrut sa spui 180 de grade.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
marumiha spune:
bsofturela-ai putea sa ne dai niste idei ,mie imi este f.greu sa gasesc combinatii de hrana cruda in afara de salate si fructe care ne plac f.mult dar nu poti minca numai asa ceva.Multumesc.
Poze
softurela spune:
| citat din mesajul lui danat Softurela, te-am mai intrebat si la alt subiect, esti draguta sa ne dai si noua ceva idei pt meniul de mic dejun cat mai natural/ crud? Multumesc anticipat ![]() _ |
Dana, ti-am raspuns si la celalat topic, dar la cat s-a scris cred ca ai pierdut mesajul.
Daca nu ma isel, m-ai intrebat ce indulcitor folosesc. Hai ca o sa caut raspunsul si iti trimit pe privat.
Mic dejun crud : pateuri de spanac cu unt de nuci; pateuri de broccoli cu unt de nuci; budinca de tarate Psylium, budinca de quinoa, crema de prune uscate pe paine cu nuci deasupra...poate maine imi amintesc mai multe.
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
softurela spune:
| citat din mesajul lui marumiha bsofturela-ai putea sa ne dai niste idei ,mie imi este f.greu sa gasesc combinatii de hrana cruda in afara de salate si fructe care ne plac f.mult dar nu poti minca numai asa ceva.Multumesc. Poze |
Sunt cateva bloguri cu retete de hrana vie. Adevarat ca, eu nu prea am gasit retete pentru copii, dar am adaptat altele sau am inventat unele noi.
De ex. pateul de ridiche neagra, e preferatul casei. Ridichea la robot si adaugat cam 6 linguri de unt (nuci/arahide/caju sau ce e prin casa). Fara sare, fara nimic. Dianei ii place, noua la fel.
Si modelul asta de pate merge extrapolat la orice ai in casa: broccoli, spanac, frunze de salata. Saptamana viitoare voi incerca si cu urzici.
Pofta buna !

Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
OanaP spune:
Nu as fi chiar atat de radicala in ceea ce priveste exagerarile cu privire la hrana vie.
Fiecare organism difera. Eu una am inceput sa consider topicul mancarii interesant cand am observat ca mananc putin si ma simt bine. Iar daca cei din jur nu m-ar fi intrebat in mod obsedant cu ce traiesc as fi cosiderat ca e normala cantitatea pe care o mananc.
Mananc doar o masa pe zi din ceea ce e considerat mancare gatita cu ce anume se gaseste prin comert, nu beau decat apa sau bere, nu fumez si dorm putin, nu mananc junk food sau miere cu nuci decat daca slabesc prea tare deodata. Iar in rest beau tot soiul de extracte si pastile de omega 3 de la plafar. Analizele nu au iesit prost, iar lumea tot se mira de unde am atata energie.
Deci, concluzia ar fi ca fiecare din voi trebuie sa isi cunoasca organismul si limitele lui.
mcm spune:
De ex. pateul de ridiche neagra, e preferatul casei. Ridichea la robot si adaugat cam 6 linguri de unt (nuci/arahide/caju sau ce e prin casa). |
Ridichea neagra nu e iute?
danaradum spune:
OanaP, sunt de acord cu tine asupra faptului ca fiecare ar trebui sa isi cunoasca propriul organism si sa ii ofere atat cat simte ca ii este suficient. ideea este, dupa parerea mea, nu cat ii dam CI sa ii dam ceva de calitate. eu am fost mereu de parere ca in loc de 10 felii de parizer mai bine mananc o felie de branza curata ....sau ceva preparat de carne dar sanatos. poate ca sunt putin subiectiva- eu nu mananc decat peste- dar cred ca romanii fac o greseala majora in alimentatie deoarece au cam uitat rolul legumelor. astept si eu de la voi idei de hrana curata si de unde va aprovizionati in Bucuresti.
. sau pe langa Bucuresti. eu am urmarit acum ceva timp un reportaj la "Rom, te iubesc" despre hrana bio. destul de interesant. si am mai vazut pe site-ul corneliei marin un link de trimitere la un reportaj despre gustul umami. f interesant!
Anne45 spune:
Laura -vroiam sa spun ca am luat-o de la inceput , in sensul o viata noua , sanatoasa , nu acelasi stil de viata pe care il aveam pe timpul cand locuiam in Ro.
mami fericita de Giuliano (07.07.2010)

http://picasaweb.google.com/102421590206055963392
Laura25 spune:
| citat din mesajul lui Anne45 Laura -vroiam sa spun ca am luat-o de la inceput , in sensul o viata noua , sanatoasa , nu acelasi stil de viata pe care il aveam pe timpul cand locuiam in Ro. mami fericita de Giuliano (07.07.2010) ![]() ![]() http://picasaweb.google.com/102421590206055963392 |
Am inteles ce ai vrut sa spui, doar ca matematic nu era corect 360 grade, ci 180 pt a exprima ce vroiai sa spui. Scuze de interventie.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me