ce parere aveti: copilasii trebuiesc "atinsi"?

ce parere aveti: copilasii trebuiesc "atinsi"? | Autor: Elena

Link direct la acest mesaj

Stiu ca asta este un subiect delicat, dezbatut si re-dezbatut in toata lumea.
Oare au copilasii nostri nevoie sa fie "atinsi" cateodata la funduletz?? Spun la funduletz pentru ca eu sunt de parere ca nu trebuie batuti niciodata peste fatza, cap si chiar maini !!
Apoi cred ca nu trebuie atinsi niciodata in public, in fatza prietenilor sau a necunoscutilor, nu trebuie pedepsiti pentru greseli copilaresti ci doar pentru cazurile cand te sfideaza sau sunt rau-voitori intentionat (gen "nu vreau !" sau "uite-asa ca nu vreau eu!") si in al treilea rand ca nu trebuie atinsi copilasii mai mici de un an jumate-doi.

Credeti ca metoda asta de disciplinare poate fi eficienta doar la unii copii si la altii, nu - in functie de personalitatea copilului??
Voi ce parere aveti ???

Elena&Laura

Este mai important sa fii bun decat sa ai dreptate.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Si eu am fost pusa in incurcatura cu aceasta problema de mama mea.
Ea imi reproseaza ca sunt prea toleranta cu Alex (5 ani) si am un calm care uneori ma mira si pe mine. Dar am ajuns la cncluzia ca uneori Alex sare calul prea mult si sa stii ca ii mai dau cate o palmuta la fund si are un efect miraculos. Brusc se potoleste si incepe sa ma iubeasca si sa ma mangaie. Asta nu inseamna ca trebuia abuzat dar uneori parca prea o cer. La mine palmuta vine dupa multe explicatii, parlamentari si negocieri. Alex este un copil caruia ii place sa auda de mai multe ori anumite explcatii si asa ajunge si el la concluzia ca am dreptate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Eu...sincer...cred ca o plama la fundulet...si mai ales peste pampers face minuni...serios...Vladut al meu...o cunoaste...si se potoleste imediat...si tine pana a doua zi...si o luam de la capat...:))

Dar ...ca o concluzie...eu cred ca ca este ok....

Chiar am un ex clar pe scara...o fetita care are 2 ani jumate...de atata alint...cand cineva nu face ce vrea ea..cand nu i se da ceva exact atunci cand vrea ea...incepe sa se dea cu capul de pereti, se arunca pe spate de-i bubuie tot corpul..etc..si mai nou...la gradi musca, bate copii..si tot asa....si asta numai pt ca este foarte rasfatata...si nici un pic atinsa..

va pup si multa sanatate

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Offffffff. Greu!
Eu nu prea sunt de acord cu chestia asta. Principiul meu este : "ce tie nu-ti place, altuia nu-i face", dar este tot atat de adevarat este ca nici eu nu am "crize" de personalitate ca Sanziana. Explicatii, "time out", ignorare si dupa aceea.. o palmuta la fundulet. Cam asa procedez. E drept ca Sanziana este totusi un copil intelegator in majoritatea cazurilor si nu este nevoie sa utilizez prea des "palmuta". Dar stiti ce-mi face hoata dupa ce-i aplic palmuta: ma intreaba "de ce dai in mine, mai devreme de ce m-ai iubit (adica am pupacit-o)?" si apoi incepe "dagostea mea, ubita mea, pimavara mea, samd" si ma imbratisaza sa ma sufoce. O BANDITA!
Da Elena, cred ca chestia asta se aplica in functie de personalitatea copilului. De exemplu, Sanziana este foarte afectata daca-i dau o palma (la popo, evident) si nu prea suporta ideea. Oricum, cred ca trebuie sa existe o limita de varsta pentru chestia asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_C spune:

Depinde intr-adevar de personalitatea copilului. Cu Alex, nu tine palmuta... devine foarte incapatanat si nu mai scot nimic de la el. Ca mai eficienta metoda pt. el este explicatia f.f.f. calma ( asta e cam greu :)) dupa care, daca tot nu se potoleste sau nu face ce trebuie, ignorarea completa, moment in care el devine f. afectat, si face imediat ce i-am cerut.
Oricum nici o data nu face direct ce i se cere, ci intreaba intai "de ce?", si e bine sa am o explicate plauzibila....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sumisa spune:

Eu nu am folosit nici o data metoda asta. Si sunt impotriva ei , cu totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

mi se pare cea mai josnica, ineficienta si de condamnat metoda de educare a unui copil. ar trebui sa existe legi drastice pentru pedepsirea unor astfel de "parinti"...
100% impotriva

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by anda

mi se pare cea mai josnica, ineficienta si de condamnat metoda de educare a unui copil. ar trebui sa existe legi drastice pentru pedepsirea unor astfel de "parinti"...
100% impotriva

anda & bb edi

Uaaaaau, Anda !
Eu speram ca s-a inteles despre ce vorbim noi aici..in nici un caz nu e vorba de ABUZAREA COPILULUI !! Asta e intr-adevar de condamnat si chiar pedepsit cu inchisoarea!!
Era vorba de o palmutza administrata la funduletz, dupa ce bineinteles ii explici de sute de ori copilului ca nu are voie sa faca ceva si el totusi o face...CHiar crezi ca noi cele care am scris aici nu ne iubim copii, ca suntem mame denaturate sau josnice ca i-am mai atins cateodata la fundulet ???
Uite, iti dau si un citat din Biblie, ce spune credinta crestina despre educatia copilului:
"Cine cruta nuiaua, uraste pe fiul sau, dar cine-l iubeste, il pedepseste indata".
Proverbe 13:24

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

ba am inteles perfect. dar eu tot sunt impotriva...
sa-ti spun si de ce. bb face prostioarele pe care le face pentru ca nu stie, din curiozitate sau pur si simplu pentru ca are personalitate si asa vrea el. deci oricum ai incerca sa-l "dresezi" chiar si cu o palmuta nu faci decit sa-i induci un sentiment de frica si vinovatie. ceea ce nu e bine, chiar daca pina la urma o sa faca cum vrea parintele...
sunt atitea alte metode, ce-i drept unele cer muulta rabdare din partea parintilor.
eu am o nepotica, care a darimat casa pina pe la 4 ani (fire colerica) si apoi a reusit sa priceapa incet incet cam cum sta treaba cu disciplina. insa fara palmute. e si o chestie de maturizare.

eu cind aud de "atins" bbici ma albastersc. so, asta-i doar parerea mea....fiecare face cum crede ca-i mai bine pentru bb.

anda & bb edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by anda

ba am inteles perfect. dar eu tot sunt impotriva...
sa-ti spun si de ce. bb face prostioarele pe care le face pentru ca nu stie, din curiozitate sau pur si simplu pentru ca are personalitate si asa vrea el. deci oricum ai incerca sa-l "dresezi" chiar si cu o palmuta nu faci decit sa-i induci un sentiment de frica si vinovatie. ceea ce nu e bine, chiar daca pina la urma o sa faca cum vrea parintele...
sunt atitea alte metode, ce-i drept unele cer muulta rabdare din partea parintilor.
eu am o nepotica, care a darimat casa pina pe la 4 ani (fire colerica) si apoi a reusit sa priceapa incet incet cam cum sta treaba cu disciplina. insa fara palmute. e si o chestie de maturizare.

eu cind aud de "atins" bbici ma albastersc. so, asta-i doar parerea mea....fiecare face cum crede ca-i mai bine pentru bb.

anda & bb edi

Sigur ca fiecare face ce crede ca e mai bine pentru copilul lui ! Si eu nu vorbeam de bebei (chiar am spus ca sunt impotriva atinsului bbilor si copilasilor pana pe la 2 ani). Si, bineinteles, dupa cum am spus in primul mesaj, nu este vorba de cazurile in care face ceva ca NU STIE, sau din CURIOZITATE ! Intr-adevar este de condamnat cineva care-si atinge copilul in astfel de cazuri. Ma refeream la cazurile cand copilul STIE PREA BINE ca face ceva interzis sau cand isi sfideaza parintele.

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana_C spune:

Nu cred ca copii isi sfideaza parintii, cred ca pur si simplu testeaza limitele...si daca esti destul de hotarat in decizia ta, pana la urma va ceda! Eu am incercat aceasta metoda, cu toate ca si eu sunt complet impotriva ei. Din pacate au fost 2 situatii cand nu am mai stiut ce sa fac si am aplicat metoda "palmuta". Pot sa spun acum ca nu a avut rezultatul scontat ci dimpotriva, dupa asta a facut o criza.., asa incat am renuntat complet la ea.

Mergi la inceput