Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(25)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Lamuriti-ma si pe mine va rog: de ce la preparea LP nu poti sa refolosesti apa fiarta si racita ?

Mergi la inceput

Marta ,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana.b spune:

Citat:
citat din mesajul lui Siuta

Lamuriti-ma si pe mine va rog: de ce la preparea LP nu poti sa refolosesti apa fiarta si racita ?

Andreea, mamica de albinuta Anastasia si ursulet Toma

eu asa faceam la inceput: fierbeam apa in clocot timp de 5 minute!!!
apoi am trecut pe apa dorna si acum pe apa de la humana, dar asa de fitze, pentru ca al meu bea maxim un biberon pe zi si il rasfat...

deci nu stiam sa fie contraindicata apa fiarta si racita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinaalex spune:

Buuuun, sa va povestesc asadar cum fuse la Culcer.
O iau cu inceputul. Am asteptat o ora intre programare si momentul cand am fost invitati in cabinet de catre asistenta. In cabinet mai era o fetita de 5 luni pe care o consulta dna doctor, iar pe noi ne-a preluat asistenta sa ne masoare. Rezultat: 64 cm si 6,5 kg adica exact cat stiam si eu. Era cam 20:30 seara si Tudor nu era chiar in forma pentru ca aia e ora de culcare nu de stat la cozi la doctor. Iar donsoara asistenta nu prea a stiut sa ii scoata body-ul pe cap, drept urmare dupa ce a stat ceva timp in bezna, dupa ce in final i l-a scos, Tudor a inceput sa urle. L-am impacat oarecum. Ne preia dna dr. si incep sa ii povestesc in timp ce ea il consult ape Tudor ca are un reflux, ca vomita destul de mult. Mi-o taie scurt si imi spune ca nu are reflux pentru ca 99% din bebelusii care vomita, au alergie la lapte. Si conversatia continua:
-Pai si sa ii schimb laptele?
- Il schimbi degeaba ca alergia e la orice fel de lapte.
- Si atunci cum o rezolv?
- Copilul are 6,5 kg si 64 cm la 3 luni. Astea sunt dimensiuni de 5-6 luni. Deci este un copil supraalimentat asa ca ii reduci portia de lapte cu 20-30 ml si ai sa vezi ca nu iti mai vomita.
Fac o paranteza sa mentionez ca Tudor are 5 mese pe zi a cate 135 ml. Uneori termina biberonul, alteori mai lasa cate ceva acolo. Chiar nu mi se pare ca mananca mult. Si daca are alergie, are alergie la 135 ml si nu mai are alergie la 110 ml? Orice as fi incercat sa ii spun, era in vant pentru ca avea parerile déjà formate si erau asa un fel de poezie.
Conversatia continua:
Dna dr.: Unde ati nascut?
Eu: La Euroclinic.
Dna dr.: Are lumea bani. Nu inteleg de ce va duceti acolo ca tot la noi aduc cazurile grave.
Eu: raman siderata fara replica.
Dna dr.: Ce scor a avut copilul la nastere?
Eu: 10
Dna dr.: Cam scumpa nota asta.
Eu: ma blochez.
Dna dr.: I-ati facut ecografii?
Eu: Nu.
Dna dr.: De ce?
Eu: Copilul s-a nascut perfect sanatos. Nu inteleg de ce sa ii fac investigatii daca nu are nici o problema.
Dna dr.: Pai si ii facem acum?
Eu: Daca dvs considerati ca este necesar, eu sunt de acord.
Si asa ma plaseaza pe alt pat in acelasi cabinet la un alt dr ecografist. Intre timp Tudor se pusese pe urlat si a tinut-o intr-o isterie pe durata tuturor celor 3 ecografii (fontanela, abdominala si de sold) care au iesit perfecte.
Il calmez pe Tudor si ma incep sa-l imbrac. Nu apuc sa termin ca aud urlete in spatele meu. Intre timp dna dr, preluase un alt baietzel. Estimez ca avea undeva aproape de 3 anisori. Cat eu l-am imbracat pe Tudor in spatele meu se efectua o operatiune de decalotare de care nu mi-am dat seama decat in momentul in care m-am intors si am vazut baietzelul respectiv mergand prin cabinet cracanat, tinandu-se de puta si printe plansete urla la maica-sa: “Mami, mami ma ustura rau. Hai acasa!” Mie mi-au dat lacrimile, Tudor s-a pus pe urlat.
In momentul urmator, mama, tatal copilului, asistenta, drita ecograf, toti erau calare pe copil incercand sa-l dezbrace ca sa ii bage un supozitor impotriva durerii. Au reusit sa-l dezbrace, a sarit de pe masa sa plece acasa in puta goala. In fine pana la urma au reusit sa-l imbrace si au plecat.
Nu stiu in care moment am apucat sa o intreb de diversificare si mi-a zis sa incep dupa 6 luni. I-am zis ca mi s-a recomandat sa incep cu mar ras si mi-a zis ca bineinteles, pot sa incep si cu mar.
Mi-a dat si schema de diversificare in momentul in care ieseam pe usa pentru ca uitase. Cred ca e aceeasi care s-a postat pe aici ca am remarcat sarea, zaharul si mierea.
In momentul in care am iesit din bloc, Tudor urla, eu plangeam si am tinut-o asa amandoi inca vreo ora cand a adormit copilul.
Nu mai fac nici un comentariu. Nu vreau sa o jignesc pe dna dr Culcer. Am tot respectul pentru vasta experienta, insa intalnirea noastra cu ea a fost foarte traumatizanta, nu ne-a ajutat cu nimic si regret enorm ca am facut pasul asta.
Imi cer scuze ca m-am lungit atat.

Mami de bebe Tudor Alexandru (29.12.2010)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui diana.b

Citat:

eu asa faceam la inceput: fierbeam apa in clocot timp de 5 minute!!!
apoi am trecut pe apa dorna si acum pe apa de la humana, dar asa de fitze, pentru ca al meu bea maxim un biberon pe zi si il rasfat...

deci nu stiam sa fie contraindicata apa fiarta si racita

mami de bebitan: Tudor George - 24 noiembrie 2010

Nu e contraindicata apa fiarta si racita ci refolosirea ei. Asa scrie pe cutia de LP " NU REFOLOSITI APA FIARTA SI RACITA ".Iar eu nu inteleg de ce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorinaalex spune:

Citat:
Nu e contraindicata apa fiarta si racita ci refolosirea ei. Asa scrie pe cutia de LP " NU REFOLOSITI APA FIARTA SI RACITA ".Iar eu nu inteleg de ce.

Ma gandesc ca o fierbi ca sa o sterilizezi si daca o lasi asa mai mult timp probabil ca exista riscul sa nu mai fie sterila.
Si eu am folosit Humana, dar ajungeam in scurt timp la faliment asa ca am trecut pe Devin si iau bidoane de 11l cu 6 lei din Gima sau Selgros. E recomandata de Asociatia Romana de Pediatrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TINKER_BELL spune:

Citat:
citat din mesajul lui sorinaalex

Amelia
Heidy, multumim de urari!
Brocolina, bine ai venit!
Adi, felicitari pentru progresul cu diversificarea.
Lorin, e foarte scumpa Miruna. M-am super distrat! Abia astept sa vad ce perle o sa scoata si Tudor.
Pentru candida, mie dr-ita mi-a dat Klion ovule in prima luna cand aveam o bruma de lapte.
Sashenka, multa sanatate lui Sasha!
Imi si imaginez ce gradina frumoasa ai. Nu pot sa-mi dau seama cum reusesti cu 3 baieti sa te mai ocupi si de altele. Jos palaria!
Tinker_Bell, ce dulce e Eva, cum doarme ea de manutza cu iubi ei. Cat despre intorsul caputzului din 2 in 2 ore mi se pare cam mult. Stiu ca asa se recomanda, dar eu nu am facut-o cu Tudor si nici nu intentionez. De parca o sa stea copilul cum il pun eu. E papusa cumva?
Iti doarme toata noapteaaaaa? Sunt invidioasa
Ana_vio, bine ai revenit pe forum.
Sugubina, felicitari pentru locul 2. Din pacate eu am revenit prea tarziu pe forum, dar de azi imi fac cont si votez zilnic si Puficele si Scorpiuta.

Cu chiu cu vai am recuperat ce ati scris in ultimele 2 zile cu copchil marait langa mine din cauza de Rotarix.
Revin putin mai tarziu dupa ce il hranesc sa va povestesc experienta de alaltaieri de la Culcer.

Da, Clara doarme de obicei toata noaptea. Daca se trezeste la 5, papa si somn la loc. Dar de obicei isi incepe ziua in jur de 6. Probabil ca e legea compensatiei. La Eva numar pe degete noptile dormite intregi pana la 3 ani. Anul trecut ma trezeam socata in miez de noapte "LAPTEEE...". I-a trecut in momentul in care nu i-a mai convenit sa se ridice in fund sa bea lapte din cana la 4 dimineata.
Si acum se mai trezeste noaptea, dar din alte motive: "Mami,vreau sa dorm cu tine" (desi e langa mine) sau " Mami, mi-a spart Matei inelul".... Sau cateodata plange pur si simplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TINKER_BELL spune:

Citat:
citat din mesajul lui sunset_zuzi

fetelor multumim tuturor pentru sustinere si v-am ascultat sfatul ...am pus la semnatura unde sa votati scorpiuta

Fericita mamica de scorpiuta Alexia (20.11.2010)
Doamne ai grija si de noi
Votati scorpiuta AICI

votat scorpiuta-draguta....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns siema spune:

sorinaalex: chiar ca traumatizant; imi si inchipuiam scenele atunci cand citeam postarea ta..doamne este incredibil!
Sunt foarte aglomerati doctorii acestia renumiti...nici nu mai conteaza ca devine inuman ceea ce fac ei; acesta nu mai este un act medical adevarat nici macar nu mai tinde sa fie...
Si acela nu este un control pediatric in toata regula ; oare poti avea incredere in sfaturile si in concluziile trase dupa un asemenea control??

Nici nu mai vorbesc de intrebari suplimentare, lamuriri sau alte explicatii; iar referitor la schema de diversificare cu zahar, miere, sare..No comment!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunset_zuzi spune:

Citat:
citat din mesajul lui TINKER_BELL

Citat:
citat din mesajul lui sunset_zuzi

fetelor multumim tuturor pentru sustinere si v-am ascultat sfatul ...am pus la semnatura unde sa votati scorpiuta

Votati scorpiuta AICI

votat scorpiuta-draguta....

Mami de EVA (28.11.2007) si CLARA (10.12.2010)

multumimmmm...

Votati scorpiuta AICI

Mergi la inceput