Labrador - roade tot
Raspunsuri - Pagina 2
eveline spune:
Am vorbit cu al meu coleg de la care am luat-o...cica asa a fost si mama ei, sa nu disper, in 2 ani ii trece si se linisteste. Oare???...ma uit cu jale pe geam la ea cum roade balustrada de lemn de la terasa
N-am facut inca tarcul, la noi ploua intr-una de cand s-a mai incalzit, imi trebuie o zi fara ploaie sa pot turna niste ciment in care sa infing stalpii de sustinere...
A incercat sa roada un placaj de la cusca, pus sa protejeze intrarea ei insa am prins-o la timp si l-am inlocuit cu o placa de faianta...s-a lasat pagubasa. Vad ca altceva de la cusca ei nu roade...macar atat respect sa arate pentru ea la cat s-a chinuit taica-miu sa i-o faca, si la cat de bine arata.
mamica de Andreea Bianca(05.12.04) si Victor Darian(05.10.10)
ingridnen spune:
mie mi-au spus ca se potoleste la 2 ani sau dupa ce face pui
Acum are 2 ani si 4 luni, s-a mai linistit, dar tot nu e de lasat singura in casa (cand plecam noi iarna o lasam in casa, in cusca, incuiata. Acum ca s-a mai incalzit o las in curte).
Ingrid si Cristi 8 ani
pisigri spune:
Toti ciinii rod pina pe la 8 luni, pentru ca isi schimba dentitia de lapte cu cea definitiva si "ii maninca" gingiile.
Si labradorul, si retrieverul, si viszla sint ciini de vinatoare, foarte energici, foarte inteligenti si foarte receptivi la dresaj. Un astfel de ciine, lasat de capul lui, nu isi va satisface nevoia de miscare si de stimulare, asa ca se va deda la tot felul de activitati mai mult sau mai putin deranjante pentru stapini.
Deci...da, a happy dog is a tired dog. Nu e suficient ca are la dispozitie un hectar de curte sa alerge daca vrea; nu vrea pur si simplu; fie urmareste vinatul (ca pt asta e rasa creata), fie urmareste mingea, fie alearga cu voi cu patinele cu rotile, fie participa la sesiuni de dresaj (si concentrarea din timpul unei astfel de sesiuni este obositoare), fie alearga pe linga bicicleta...
Fie isi umplu timpul rozind trandafiri.
Desigur ca nu e suficient, in faza asta, doar antrenamentul; trebuie sa descurajati comportamentul distructiv, sanctionindu-l calm si ferm.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
ina.click spune:
Pe langa exercitii fizice, stimularea mentala ii poate ajuta foarte mult. 5 minute de excercitii de dresaj basic (sezi, asteapta, etc) echivaleaza cu efortul facut in o tura de trap prin parc.
cel mai frumos martisor: Alex 1 Martie 2011