Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (113)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramonavlas spune:

Carmen, Doamne cate probleme ai avut si tu. Eu am nascut tot cu cezariana si la 10 minute dupa ce m-au dus la TI, mi-au adus-o pe Raisa la san. Am nascut la o clinica privata si le-am zis ca daca am lapte sa nu ii dea copilului meu LP, sa o aduca de cate ori ii trebuie. Noapte, toti beblushii erau intr-o camera cu asistentele, sa se odihneasca mamicile, eu nu am vrut sa o las, am luat-o cu mine in salon in fiecare noapte...eram doar noi doua acolo. Asa ca sunt sigura ca nu a primit LP. Eram si eu la un pas de mastita la un san...m-am muls o noapte intreaga si a trecut. Raisa nu sugea de la sanul respectiv, nici macar nu imi era format sfarcul. Nasii au un copil cu 6 luni mai mare decat Raisa si am zis ca daca nu merge cu mulsul, a doua zi il pun pe el la san sa desfunde canalele. Nu a mai fost cazul.
Si tot Carmen....am citit ieri ca nu ii dai seara cereale pt ca agita. Am incercat si asta aseara...concluzia???? Raisa a dormit de la 22.30 pana azi dimineata la 8 cu o trezire de 5 minute la 3!!!!! Multumesc!!!!!!!

Mami fericita de Raisa - 01.08.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

cristina, mami, imi pare asa de rau de voi . daca se trezeste asa de des si nu-l poti alina, poate il doare ceva... daca nu dintii, poate burtica. nu stiu ce sa zic, dar asa sunteti amandoi obositi si intrati intr-un cerc vicios, oboseala peste oboseala... nu te ingrijora ca nu ne poti citi pe noi, nu plecam nicaieri si cand ai nevoie suntem aici, doar da un semn!

cat despre fumat, doar tu stii! eu nu am fumat niciodata si nu stiu cum as putea convinge pe cineva sa nu fumeze, toti in jurul meu fumeaza, chiar si tata desi are interdictie de la medic. dar 4 tigari nu-s un capat de lume, daca te poti mentine doar la atat, nu cred ca e asa de rau

delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana_Eva spune:

Carmen - Prin ce ai trecut! Mama lor de doctori. Pe mine m-au tinut 6 zile dupa cezariana (vroiau 7 dar nu am stat). Ma verificau de 2 ori pe zi sa vada daca s-au umflat cumva sanii. Ma mulgeam de 5-6 ori/zi - scoteam cate 5ml lapte dar eu continuam cu mulsul - ce nebunie - supt, muls...supt, muls... Bebelusa mea a primit biberon din prima zi - sugea si cate 160-180ml LP la o masa- eram cam haplea. In schimb noi am fost cazul fericit in care copilul a refuzat biberonul(la 4 luni) nu sanul . Pana la 3luni o puneam cam o data pe zi sa suga - ma durea cumplit - apoi ma mulgeam si ii dadeam din bibe. Apoi cu incurajarile fetelor (Racusor ) am inceput sa o pun la san mai des si uite ca inca am laptic - cred ca depinde si de zestrea genetica. De la 4 luni nu m-am mai muls deloc.
Media - este infecta stiu si eu cum pot denatura lucrurile. Si daca gresesc cand te acuza de ceva nimeni nu isi cere scuze sau sunt atat de mici scrise incat nimeni nu le vede. Procese de calomnie? Nu exista legislatie ... si tot asa.

Diana, mami de pui iubit Eva (20.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina2005 spune:

Multumim pentru urari, fete dragi! Uram si noi LA MULTI ANI sarbatoritilor de azi, sa creasca mari si sanatosi, si pupaciosi si mancaciosi.

Va facem cinste cu prajitura cu mere, bomboane de ciocolata si suculet/sampanie. Da chiar, care sunteti mai aproape, nu dati o fuga pana la Slobozia intr-o zi? Mi-e dor sa ies, sa vorbesc si cu altcineva. Tina, te am in vizor, esti la 90 de km de mine, poate dati o fuga

Cris, deci te-ai apucat de fumat. Nu e rau atata timp cat sunt putine si te fac sa te destrezi. Numa sa nu devina un viciu si sa nu mai poti trai fara ele. Ma ingrozesc si eu cand citesc cum doarme Vladut, asa ca n-am de gand sa-ti tin vreo morala ca te-ai apucat de fumat Sper totusi sa gasesti un mod de a-l linisti si sa doarma bine...

Eu degeaba am zis ca o culc de 2 ori pe zi, nu tine, e obosita franta dupa 3 ore. Cred ca se si misca mult, ca ia toata casa la rand, deschide sertare, scoate tot, se suie la carti ca sa le molfaie bine etc. si poate de aia i se face somn asa repede.
Ieri a facut pipi la WC Bine, a fost o intamplare, facuse un pic de kk si am zis s-o tin cu picioarele in sus ca sa faca si restul si n-a vrut, asa ca am pus-o pe wc, mai mult de amuzament. Insa in loc sa faca kk, a facut pipi. Si ce radea si ce se mai amuza cand a facut

Eu, una, abia astept sa ne intalnim la munte, dar mai e o groaza pana atunci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

LMA arissa!
LML sarbatoritilor zilei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauri_ca spune:

Vai Carmen, ce-ai patit cu alaptatul! Tu ai nascut in Ungaria, nu?Si acolo nu s-a priceput nimeni sa-ti spuna sa pui copilul la san...
Eu baiatul l-am nascut natural, l-am pus la san la cateva ore, nu prea stia sa suga, adormea imediat, il puneam in patut si cum ma urcam si eu in pat plangea de foame si iar il puneam la san. Nici nu mi-a trecut prin cap vreodata sa ma mulg, si nici nu m-a sfatuit nimeni asa, prin urmare l-am alaptat pana la 10 luni, fara nici un fel de stimulente, l-am intarcat ca nu mai puteam eu de epuizare, dar lapte inca mai aveam, el bea chiar si de 4 ori pe zi ca era dependent. Iar pe Stefi nascuta prin cezariana, mi-a pus-o asistenta la san dupa 2 ore de la nastere si sugea, aveam lapte... Din pacate cu ea nu a fost ok cu alaptarea, sugea putin fara forta, nu a luat bine in greutate decat in primele 2 luni cand manca la 1 ora, maxim 2. Apoi am facut si mastita , si noduli, i-am bagat completare LP. la 4 luni jumate, ceea ce a fost o gresala pt. ca a inceput sa suga din ce in ce mai putin pana am ramas fara lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Capitol nou

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula_m spune:

Buna dimineata
Eu sunt in pauza de masa si v-am citit rapid.
Ramonaam inteles!!! Te muti si tu cu munca in centru? Sa va mearga bine si afacerea asta!!!
Eu recunosc ca nu am insistat f mult cu alapatul, pt ca ma mancau f tare mainile si picioarele. Si cum dermatologii nu mi-au putut spune ce am, mi-era teama sa nu il afectez pe Raul. Sunt atat de curioasa daca si la urm patesc la fel, dar oricum am de gand sa alaptez mai mult...
Cristina, oare de ce si-a schimbat iar programul de noapte Vladut? Ii mai ies dintisori?

Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 9

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Multumim DIANA pt articol,este foarte interesant.

In legatura cu alaptatul..cred ca este un subiect delicat si nu de multe ori s-au creat polemici.

Cred ca inceputul este greu daca nu sunt alaturi de mama persoane care sa o sustina pozitiv si sa o sfatuiasca corect.
Din pacate in maternitatile din Romania,in special Iasi,alaptarea nu este promovata,personalul nu informeaza mamicile corect privind ,ci din contra,sunt batjocorite si induse in eroare.
Dupa care vin rudele si prietenii,care nu de multe ori indeamna mama sa faca lucruri gresite.

Sa va povestesc cum a fost la mine.Stiti ca inainte cu 2 zile de nastere mi-au fost administrate perfuzii cu oxitocina care ar fi trebuit sa declanseze travaliul,implicit nasterea.Nu a fost asa,insa dupa spusele medicilor m-a ajutat mult privind lactatia.
LA 3 zile de la nastere am stors colostrul,pana atunci ma chinuiam si nu iesea nimic.Insa cred ca eram un pic aeriana si nu constientizam importanta LM-ului in viata unui sugar.Programul de mult era la 3h,eu ma chinuiam sa scot cat mai mult insa daca el manca si LP nu ma deranja.V-am zis,eram zapacita rau .Dupa externarea mea,citind pe forum ba cum se chinuia RACUSORU sa alapteze,ba cum mamicile proaspete alaptau si spuneau ca e un sentiment atat de unic si magic,m-am ambitionat foarte mult si mi-am spus ca voi face totul pt a elimina LP-ul.
Acasa,intre mesele lui Paul,puneam comprese pe sani,ma storceam si depozitam in frigider totul pt a stimula lactatia avand in vedere ca la spital pompa era "my friend"
Intr-o seara,la masa de la 22,Paul primise LP exact inainte sa ajung eu,era satul dar asistenta mi-a spus sa il pun la san totusi.In 2h el a mancat abia 20 ml,nu ii era foame insa era disperat,ca si mine,sa stea el la pieptul meu sa ma simta,sa ma miroase,mai ales ca pana in acea zi nu avusesem parte de asa ceva.Nu stiti cat e de groaznic sa il vezi zilnic insa nu ai voie sa-l atingi.(CRISSY stie).
Vazand cantitatea mancata de Paul,asistenta a inceput sa imi spuna "mamico,laptele tau nu este bun,nu se satura copilul,tot timpul urla de foame,ne-a innebunit pe toate de cap,cand o sa il duci acasa cel mai bine este sa iei LP,caci nu te vei descurca,vei intra in depresie,el va plange mereu'
Am ajuns acasa in jur de 0.30 si am plans toata noaptea,invinuindu-ma ca nu sunt o mama buna,ca nu am lapte bun si alte minunatii.SI cat imi doream sa alaptez,dar deja mi se parea un vis de neatins.
A 2a zi m-am dus la spital plansa,dezamagita,trista,incercam sa ma resemnez cu faptul ca voi face naveta la farmacie,cautam pe net preturi la LP.Cand i-am spus asistentei ce mi s-a intamplat m-a certat ca nu trebuia sa ascult de colega ei si m-a sfatuit ce sa sa alaptez.
La externarea lui Paul neonatologul mi-a spus,printre altele,"mamica Mihai,va rog,in drum spre casa acum,opriti-va la o farmacie si luati Lp,caci laptele tau nu este bun,mi-a povestit asistenta incidenul din acea seara.Va sfatuiesc atat pt binele dvs cat si al copilului"

Eram hotarata sa iau si LP,insa am uitat complet sa ne oprim in drumul nostru deoarece eram mult prea dornici sa il avem langa noi,sa il mirosim,sa il simtim.
Am ajuns acasa,Paul a dormit 7h.Pe la 8.30 seara s-a trezit urland de foame.Ce sa facem?Nu aveam LP,nici biberon nici nimic.
Mi-am zis:hai sa-l pun la san,poate va suge mai mult de 20 ml.Nu va spun ca a mancat si a mai dormit cateva ore bun.Succes!!!Peste noapte la fel,papat si somn.
A2a zi ii spun sotului sa se duca la o farmacie sa ne aprovizionam,insa dupa noaptea ce trecuse si discutia purtata cu acea simpatica asistenta,am spus PAS la LP.
Si zilnic Ovidiu tinea in frau tentatia mea de a-i da LP.
Ma chinuiam cu pompa cand Paul dormea,sanii curgeau incontinuu,el sugea si cate 2-3h incontinuu,sotia socrului si alte cunostinte imi spuneau sa termin calvarul si sa dau copilului biberon,ca prea mult ma chinui,eram franta,obosita,am si lesinat intr-o dimineata din lipsa somnului,nu mancam,nu faceam nimic..alaptam si atat,dar cu ajutorul nepretuit al lui Ovidiu si al mamei mele am reusit sa nu cad in prapastia tentatiei.
La controlul de o luna ne-am dus cu sufletul la gura,eram ferm convinsi ca nu luase in greutate,socrul ma speria mereu spunandu-mi ca Paul slabeste,insa surpriza:1,6 kg in plus.SUCCES TOTAL cu alaptatul.
Povestindu-i dr prin ce am trecut mi-a spus clar "sa nu te atingi de formula,nu ai de ce,copilul ia f bine in greutate,bravo mami,ai reusit"
Nu va spun ca mult m-au ajutat cuvintele alea,au fost ca o mangaiere pt mine.

Si asa am reusit sa alaptez integral fara sa fie necesara completarea.

Cat am scris

Bytz si Ovi, parinti fericiti de PAUL CHRISTIAN 21.07.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Tudor Andrei de Coteasca Ce mai faceti?
Aida Alexandra de Alina2005

Denisa Maria de anca_vlad Ce mai faceti?

La multi ani, Arissa, mamica scumpa!! Sa fii sanatoasa, iubita si fericita!
Ce mai faceti voi? Ce ai pregatit bun pt azi?

Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010

Luna 8

Mergi la inceput