Delfinasi jucausi de iulie-august 2010 (113)
Raspunsuri - Pagina 18
palomina spune:
Dumnezeule mare! Dupa 1ora jumate copilul meu a binevoit sa adoarma! nu i-am mai dat cereale in ideea de a nu mai avea atata energie... De unde!? S-a zbenguit in pat non stop!
Carmen of, cat trebuie sa fi suferit ... Adevarul e ca daca nu erau fetele de pe forum nici eu nu reuseam sa alaptez- mama-" Nu vezi mai fata ca Nu ai lapte?!", sotul- "eu zic ca e suficient cat a suferit copilul asta de foame", colegele-" da-i mancare serioasa la copil, ce te incurci cu alaptatul cand acuma sunt atatea marci de lapte praf" .....si eu o tineam pe a mea, citindu-le pe fete. Nu zic ca a fost u#537;or-Mastita cu febra, dureri mameloane, de la antibiotic facut candida, iar tratament, nu mai zic de dependenta lui Antonito de tzitzi, cu ea se culca, cu ea se trezeste la orice ora din zi Si din noapte.... Daca m-as fi luat dup#259; altii.... de mult inchideam pravalia.
Apropos, VICTO, Si mie mi se mai blocheaza cate un canal, dar il pun mai mult pe A la sanul cu problema si gata. Am citit undeva ca cica lecitina ar ajuta la prevenirea blocarii canalelor galactofore.
Ce simpatice sunteti cu vaca argentiniana - habar n-aveam, asa da. Din aia i-as da si eu lui A.
V-am zis ca sunt racita :( am iesit si eu in oras cu sotul vineri, am baut o bere un pic rece si gata dimineata eram cu tuse offfffff
In rest, toate bune. Din fericire, A. Mananca bine, vrea sa mearga de-a busilea dar se arunca precum o broasca , i-am facut loc special de joaca pe o plapuma de la bunica-mea.
Eu va citesc tot timpul chiar daca mai Raman in urma cateodata, am mare noroc cu voi ca altfel de mult vorbeam singura pe strada
Pup!
la mas feliz mamacita del mundo - Antonito 18.08.2010
paula_m spune:
Ma duc si eu la culcare, ca nu ma mai pot concentra.
Carmen, cat ai mai tras-o cu sanii!!! Nci eu nu vreau polemici, mai ales pe tema Columbenilor, cu care chiar nu am nici o treaba. Fiecare isi face viata cum vrea, e treaba lor.
Si mie imi place modul tau de exprimare sa stii...chiar mult!!!
Tina, ce flacau mare ai tu acolo!!! Bravo!! Nu stiu cand ajungem si la Braila. Cat de curand, sper!!! Sa va vad pe voi, ca de neamuri nu pot sa zic ca ard de nerabdare sa le vad!!
Rody, daca ajung eu prima la birou, stiu si eu- capucino pt tine!!!
LA MULTI ANI ARISSA!!!
Multa sanatate si fericire!!
La multi ani Tudor, Aida, Maria, Bogdan si Gabriel!!
Paula, mamica Raul Ionut, nascut la 24.07.2010
Poze luna 9
Otiliav spune:
Carmen ce figura ai fost cu alaptatul. E cum s-ar zice o experienta de viata . Pana nu treci prin anumite situatii nu poti spune ca le stii pe toate. Normal ca daca n-a fost cerere s-a dus oferta insa pana la urma a venit si laptele insa au fost alte probleme.
E clar ca o anestezie este ceva invaziv pentru organism si creierul proceseaza informatia putin diferit. Si daca mai adaugam si furtuna hormonala de dupa nastere plus euforia momentului nasterii unui copil mult dorit nici nu mai este de mirare ca multe mame trec prin tot felul de stari. Eu am plans de sarea camasa pe mine sau am avut impresia ca am nascut un copil tare urat .
Ma facusi sa recitesc povestea sagetelelor. Daca ai stii cate perceptii gresite am avut. Bine ca le-am deslusit si mai tarziu.
Una din ele e legata de alaptat. In prima noapte dupa externare copilul a facut circ de ne-a terminat pe toti. Eu cu sani mari si tari plini de lapte. Norocul meu ca mama m-a pus sa ma mulg (ea a ajuns la operatie dupa o mastita in timp ce ma alapta si dupa operatie s-a dus si laptele in scurt timp) ca doar vedea ca degeaba o puneam la san ca nu are rabdare si se smuceste. Eu in prostia mea credeam ca nu suge ca-s sanii prea tari sau ca nu-i place laptele meu. Dar n-a supt nici dupa ce i-am mai golit. In schimb un biberon cu ceai de colici l-a vrut. Ei de abia pe la inceputul lui 2009 am realizat de ce se comportase Ana asa. Eu incercam sa-i dau Elisei un biberon cu laptele meu si nu vroia si pace. Atunci mi-a picat fisa. Prima zi dupa nastere mai mult ca sigur ca Ana a primit biberon si ea s-a invatat cu el. Dupa aceea ea a supt la san dar primea si LP ca am gasit-o odata cu lapte la gura dar la fel am crezut ca a fost o exceptie. Nu degeaba mi-au facut asistentele favorul sa ma cheme cu 10 minute inainte de ora de alaptare. Ma lasau sa stau mai mult decat restul mamelor adica 40 de minute si cand vroiau sa o ia de la san ea niciodata nu era gata cu suptul. Si desigur am realizat ca mamele nu erau lasate sa alapteze intre 12 noaptea si 6 dimineata asa ca un copil ca Ana sigur primea biberon. Partea buna a fost ca in inocenta mea prosteasca am insistat cu sanul ca nu luasem nici pompa sa ma mulg si nici LP nu aveam in casa. Si uite asa cu chiu cu vai am convins-o ca daca ii este foame nu are de ales.
Din pacate noi nu ne departama tot mai mult de natural, de origini, instinctul de conservare are de suferit. Ne bazam prea mult pe tehnologie si nu ne mai cunoastem deloc organismul. Cate din noi au fost convinse ca-s insarcinate fara sa faca test. Doar pe baza simptomelor. Nici cand ne-a apucat nascutul cu adevarat nu am fost sigure. Normal ca sunt si exceptii dar numai cand imi aduc aminte ce liste lungi citeam cu lucrurile necesare pentru nou-nascut.
Mie mi-e teama sa dorm ca noaptea trecuta m-am trezit ca nu mai puteam de durere. Tocmai mi se contractau muschii de la gat si am avut mare noroc ca m-am miscat.
Si vroiam sa citesc despre alaptare mixta. Nu prea inteleg de ce se crizeaza Iulia la biberon. Seara ii dau sa suga ambii sani si nu se satura. Nu vrea sa doarma dar nici nu vrea biberonul in general. I-am pus cereale in el si asa ii place cat de cat dar il bea doar cand e extenuata sau adoarme si se trezeste in jumatate de ora si asa adormita bea 100 ml. Practic nu bea LP decat semi-adormita sau adormita. Si nu imi place cum ma lupt cu ea pe fiecare seara. Ca de multe ori cum simte gustul il si suge pe tot.
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
Otiliav spune:
Tot eu. S-a trezit si a baut 50 de ml ramasi. Am impresia ca-i place mancarea rece ca si la pranz la fel face.
Acum la prima trezire parca-i alt copil. Ia biberonul fara sa comenteze. Se si joaca cu manutele adica si-l baga ea in gura.
Nici nu stiu daca sa-i mai fac ca pana se raceste se face dimineata.
O iau din loc ca bodogane si e tare vesela. Trebuie sa inchid sa inteleaga ca facem nani.
Va pup!
Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)
Alice_Elena spune:
neatza!
rodica :)) m-am trezit dimineata
si cappuccino pt toata lumea :))
mara
Mami de Mara Nicolle (20.08.2010)
eladea2005 spune:
neata fete!
noi matinali, cum ne stiti...s-a trezit inainte de 7... cred ca va trebui sa fac cumva, sa-l adorm dupa ora 9 seara...altfel...
eu de cateva zile, noaptea, ma trezesc cu pijamaua uda, curge lapticul daca nu-i dau noaptea sa pape din sanul respectiv...asa ca noaptea musai sa alternez cand un san, cand altul...ziua nu mai bea atat de mult, ca-i tine papa de foame...
Carmen, iubita, uf ce experienta nasoala ai avut...imi pare tare rau...din pacate, la prima nastere, mamicile sunt panicate, n-au incredere in ele, primesc tot felul de sfaturi din stanga si dreapta care de cele mai multe ori sunt gresite...ufff... nici eu n-am avut o experienta fericita la prima alaptare, dar cu a doua a fost altceva...
aaaa...multumim de retete!!!! sigur ca vrem mai multe!!!
tinaaa....uauu ce urias ai tu.... si eu te intreb, daca e asa marisor, de ce ii dai cereale si biscuite zilnic???
am gasit un articol, referitor la greseli de evitat - scaun de masina...cu siguranta le stiti pe cele mai multe, dar va trimit asa, pt reimprospatarea memoriei...
pup fetele! se arata o zi frumaosa azi, o sa stam mult pe afara, desi mi-e frica de ceea ce zic astia la stiri...nici nu stiu ce sa fac...
LA MULTE LUNITE PUIUTI IUBITI, SARBATORITI ASTAZI!
Andreea, mami de print Eric (9.12.2007) si printisor Filip (24.06.2010)
ERIC SI FILIP - POZE RECENTE
Printul Eric are...
Printisorul Filip creste...
BLOG DE PICI...
bumblebee spune:
Neata!
Fetele din Iasi, eu vineri la 13 sunt in Iasi.. stiu ca voi v-aati intalnit la 15, dupa legume, dar asa e programat sotul la sediul firmei. Puteti veni?
Carmen, te cred cu LM-ul, am o prietena care a pierdut laptele inainte sa apuce sa alapteze.. fetita obisnuita cu bibe, ea chinuita dupa ceza. Tin minte ca mi-e cand mi-a coborat laptele am masat sanii dupa cum ai sfatuit tu.
Otilia, ai mare dreptate. Legat de alaptat si cat de tare ne-am schimbat: Prietena buna care a nascut, a coborat laptele, laptic din belsug, bb papa la 3-4 ore, totul bine si frumos, pana cand probabil a avut bb un puseu de crestere si s-a cerut mai des la san... atunci mami i-a bagat o masa de LP, dup-aia a inceput sa se mulga, ca nu stia cat papa bb, si la 3 luni jumate a pierdut si ultima picatura de lapte. Mai am un ex asemanator, dar mamica asta se mulgea pt ca fata era f mica si obosea f repede, dar bineinteles cu bibele s-a obisnuit din prima si la 2 luni nu mai are mami o picatura de lapte.
Acuma sa ma "plang" si eu putin, mie mi-a ajuns "productia" la 300.. nu stiu de ce, de unde, mie imi tot scade, pe Victor il pun la fel la san. Mulsul l-am abandonat, probabil ca m-am muls pana la 5 luni cat pt o viata..
Cu Monica si Iri, off, am evitat f mult acest subiect, dar e peste tot, in statia de autobuz, la televiziunile de stiri, la barfoteci, peste tot, ei in prim plan.
Sunt de acord ca a acumulat f multe cunostinte, s-a cizelat, dar toata ascensiunea s-a datorat unei singure pesoane, cea care acum o infunda acum.. Ea nu si-a depasit conditia prin vreun talent, munca, nici asta nu-i bai, ca daca sotul meu era un super om de afaceri, asta nu insemna ca eu valorez mai putin ca om daca incerc si eu sa ma ridic, pt ca oricum oportunitatile sunt altele. Ea clar a uitat de unde a plecat si cred ca atitudinea ei superioara si tendintele de a umili nu ii aveau locul. Pe de alta parte.. pacat de copilul ala, pacat ca a ajuns o unealta de razboi pt tac'su ca s-o umileasca pe ma-sa, pt ma-sa ca sa mai traga ceva bani de pe tac'su. Poate ca o iubesc ambii parinti, daca ar fi asa, ar trebui sa accepte cusodia comuna si sa lase can-can-ul de-o parte.
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 8
bumblebee spune:
Tudor Andrei de Coteasca Ce mai faceti?
Aida Alexandra de Alina2005
Denisa Maria de anca_vlad Ce mai faceti?
La multi ani, Arissa, mamica scumpa!! Sa fii sanatoasa, iubita si fericita!
Ce mai faceti voi? Ce ai pregatit bun pt azi?
Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010
Luna 8
ooana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bumblebee Tudor Andrei de Coteasca Ce mai faceti? Aida Alexandra de Alina2005 Denisa Maria de anca_vlad Ce mai faceti? La multi ani, Arissa, mamica scumpa!! Sa fii sanatoasa, iubita si fericita! Ce mai faceti voi? Ce ai pregatit bun pt azi? Alina Mamica fericita de Victor Andrei - 23.07.2010 Luna 8 |
ce multi sarbatoriti avem azi
va pupam pe fiecare in parte si va spunem un La Multi Ani fericiti! dragi nostrii
Matei - luna a 9-a 08.07.2010
" Indiferent ce vei face in viata va fi nesemnificativ. Dar este important sa o faci!" - Mahatma Gandhi
Noi 2
www.youtube.com/watch?v=pLKkGs41RAA" target="_blank">Wedding-videoclip
rodyka spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ooana
ce multi sarbatoriti avem azi va pupam pe fiecare in parte si va spunem un La Multi Ani fericiti! dragi nostrii |
si din partea noastra
mami arissa, un tortulet, ceva?
delfinasul Hannah Isabela 2011(19.06.2010)
printesita Anca-Maria (26.06.2001)