LMA-Albinute & bondari mar-apr '07 (157)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diana69 spune:

Tocmai am primit rezultatul la exudat si are stafilococ auriu si e sensibil doar la cateva antibiotice ca gentamicina,oxacilina,rifampicina,ofloxacin,ciprofloxacin. Acum sa vad ce zice doctorul ca am vazut ca nu prea dispare asa usor microbul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

La multi ani Antonia!

Citat:
citat din mesajul lui radcarmen
Cand l-am intrebat daca a patit ceva la gradi si de ce nu ii place, baga cele mai bizare motive: ca trebuie sa doarma, ca are prea multe jucarii, ca sunt prea multi copii etc. Si daca il intreb cand il scot de la gradi de ce a plans dimineata imi spune senin: "Asa vreau eu!"
Concluzia: ne sfideaza !
Carmen, il primim pe Vlad cu bratele deschise in clubul copilasilor temperamentali, in care Sophia mea e membru fondator. Ea merge de la 1 an la gradinita, da' tot mai are zile cand asa n-are ea chef sa mearga si te doare capul de motivele inventate. Ultimul e ca nu-i place... numele gradinitei ("Babes in Toyland")?!?
Pana sa ne prindem si noi de faza asta noua a ei, i-am tot terorizat la gradinita ca ce se intampla dom'le aici de nu vrea sa mai vina. Cica asta e o alta faza care vine, trece si poate reveni oricand in anii prescolari, totul e sa incerci sa nu ii arati frustrare si suparare, care ii vor hrani mai mult "rutina", observand reactie puternica la actiunile lui. Cu ideea in minte ca e OK dupa ce il lasi la gradinita, incearca sa fi ferma, si sa institui tu rutina si regulile. La noi functioneza daca in loc sa o intrebam de ce nu vrea sa mearga, doar o "anuntam" de exemplu: "plecam in 10 minute - ce vrei sa mai facem pana plecam, puzzle-ul ala cu printese sau coloram o pagina in carte?". Deci o regula clara, ne-negociabila, urmata de o "diversiune" care sa o intereseze, cu 2 optiuni ca sa ii creeze impresia ca ea e in control. Mult succes.

Pupice tuturor si sa ne "vedem" cu bine la "In floarea varstei".

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 24+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

KRISSY- imi place ce diversiuni creezi tu dimineata. F buna ideea. la noi ar fi cam greu de aplicat caci la ora 7 tb sa fim iesite pe usa dc vrem sa ajungem la timp si ea oricum nu protesteaza acasa ci doar cand ajunge la gradi si atunci la fel dc e comenteaza putin , ventual se mataie fix 1 minut pana ies pe usa si apoi gata isi vede de-ale ei.

Mergi la inceput

Tzuna, si la noi e tot pe la ora aia, ca sa ajunga tati la serviciu, ca mami e deja la lucru de la ora 6. Dar mami l-a invatat pe tati "smecheria", ca sa le fie rutina mai usoara dimineata, dupa ce am practicat in weekend-uri si seara pe alte "nu"-uri si drame. Ca la fel facem si cu nani seara, nu o intreb daca vrea sa se culce (ca nu vrea niciodata), o anunt ca e timpul in 5 minute sa facem dus si sa ne culcam, si o intreb ce vrea: sa mai vada un desen sau sa culce papusile, de exemplu. A, si sa nu credeti ca am inventat eu metoda, e inspirata si asta din Supernanny - v-am mai zis eu ca tipa asta are lucruri simple si practice, care chiar functioneaza cu rabdare si perseverenta.

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 24+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Unde gasesc si eu cartea asta a lu Supernanny??? ca a mea protesteaza la culcare , o apuca 12 noaptea si tot nu vrea la somn. Inchidem luminile si ea bantuie prin casa , lalaie , practic ne adoarme. Si dimineata la 7.30 se trezeste fara probleme.

Sa nu plecati in floarea varstei fara sa anuntati!!!!

Mergi la inceput

Pana una-alta inspira-te de pe website-ul ei, care e in acelasi ton cu cartea, uite www.supernanny.co.uk/Advice/-/Parenting-Skills/-/Routine-and-Teamwork/Bedtime-Routine.aspx" target="_blank">aici cateva sugestii pentru rutina de seara.
Cartea nu cred ca e adusa pe piata romaneasca, dar incearca sa o iei de pe Amazon-ul britanic - www.amazon.co.uk/Supernanny-How-Best-Your-Children/dp/0340897767/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1304559599&sr=1-1" target="_blank">"How to get the best from your children" de Jo Frost.

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 25+ cu

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

La multi ani cu sanatate si noroc Paul Cristian.

Krissy si la noi tot ashea merg lucrurile.In 5 min ne culcam,vezi 5 minute Bambi sau iti citesc o poveste.De cele mai multe ori alege sa-i citesc.Dimineata insa maraie doar pana face ochi.Dupa ce deschide ochii si ii spun ca asha trebuie sa mearga zilnic la gradi ma roaga sa-i dau o gustare si pleaca vesel,mancand.

Diana si Vic are stafilococ auriu in nas si dr a zis ca e purtator asimptomatic si sa nu-i dau antibiotic decat cand se complica lucrurile.Dar el numai tuseste de cand am inceput cura cu Brohovaxom.In plus ii dau si oscilo 1/sapt.

Manuela nu cred ca mergem.Sotul meu nu e incantat sa mearga la biserici...adik nu-i plac popii ca de rugat se roaga si el si, in plus, nu putem face drum prea lung cu harbul nostru de mashina.O tinem doar pentru oras si drumuri scurte sau urgente.O sa gasesc o modalitate de ajunge la tine in weekend.Te sun sambata si vorbim.

Anaalina eu ti-as spune cum sa faci cu Cata dar nu vreau ca mii ciuda pe voi...e asha frumoasa si are un par senzational incat as fi tare ofticata daca ar fi si cuminte ...adik ce sa le aibe ea pe toate?....

Marti tata a cazut in strada asa ca sormea s-a dus cu el sa-l duca la urgente ca e cardiac si are si HTA si AVC in antecedente si ashea m-am trezit dadaca la nepotul de 9 luni si la fiemea (cand plangea unul cand altul asha ca nu s-au lasat reciproc sa doarma si am fost nevoita sa-i alaptez eu pe amandoi pe rand ) plus ca la 4.30 a venit cealalata sora cu ceilalti trei (Victor si fetele) de la gradi.A fost haos in casa si asta a tulburat ritmul Claudiei.Ieri a fost ziua Z la mine.....mandra nu a dormit de la 12-19...record absolut pentru ea care nu sta mai mult de 2 3 ore treaza.S-a culcat dupa tzitzi la 19.10 si la 22 era fresh cancan...supt,jucat si dragalit culcat la 23.30 pana la 5.
Intre timp a trebuit sa-i fac pe plac si lui Victor.A vazut ca i-am luat Claudiei colacel de baie (de pus in jurul gatului) si a vrut sa faca baie cu colacul ei in cada....l-am lasat cu tasu si cand m-au strigat nu stiam dac as arad sau sa plang...apa ajunsese pe hol iar ei erau amandoi in cada (tasu in pantaloni) si faceau valuri

pupici urgentzi...pange mandra
o zi minunata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaalina spune:

Apoi Marta copchii astia mici astia de cateva luni ne culca ei pe noi , Mihai a stat treaz de la 16 pana la vreo 21 cand l-am culcat fortat ca urla de nu se mai putea , sa nu crezi ca n-am mai avut si alte tentative sa-l culc . L-am scos chiar si afara dar a studiat peisajul.

Si spune , spune nu tine doar pt tine ...

In rest sanatateee..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

MARTA- eu maine si marti ajung in Militari pacat ca e vreme urata ca am fi incercat sa ne vedem asa. Oricum dc ploua nu mergem nici noi la manastire ca mergem numai cand e frumos pentru slujba si pentru plimbari in jur ca e frumos. Nu e nimic amenajat, e natura salbatica dar noua si Mariei ne place. Asa ca ramane sa vb si ne vedem noi cumva. Dc maine nu aveam asa mult de lucru si dc pe Maria o duceam la gradi si nu o lasam acasa cu bona va faceam eu o vizita scurta. Pupici si iti tinem pumnii sa rezisti cu mai multi copii.

Eu am parte de o zi relativ linistita. M-am trezit f devreme si am mai lucrat la proiecte. Azi noapte am avut in vizita fetita unei prietene asa ca am pus fetele in pat la 22 si ele s-au culcat undeva spre ora 23 si totusi dimineata la 7.30 erau in picioare amandoua iar eu aveam ochii lipiti de somn ca ma culcasem pe la 2. dar au fost cuminti, chiar m-au lasat sa mai stau in pat pana la 8.30 cand m-am trezit sa le dau de mancare. Am avut si o tura de mers prin balti cu Maria.... Doamne cat se pot distra copiii murdarindu-se. Cred ca asa eram si noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siuta spune:

Tzuna, mai stai si tu potolita draga mea !
Marta, sper ca tatal tau e bine !
Copiii mei sunt foarte ok fara mine ! Nu au nici o apasare, nici unul dintre ei cum ca eu sunt la serviciu si ma vad mai putin .
Ma asteptam ca macar Toma sa se jeleasca unpic asa, de impresie ...
Anastasia e bine, merge la gradi cu drag si spor , fara jelanie si fara circ( doar seara ma intreaba cand e vineri ..).
Pe 19 pleaca in excursie iar eu, mama denaturata, o las singurica sa se descurce. Ma rog, acum sunt curajoasa, dar cand s-o apropia plecatul parca ma vad dand din colt in colt .
A, si ultima noutate de maxima importanta: d'nsoara a inceput sa manace chiar binisor de cand ia niste oaresce vitamine ( Anne ).

Mergi la inceput