Cumparare masina sh
Nu sunt in panica,dar am nevoie de un raspuns pana maine dimineata,daca poate cineva sa ma ajute.
Vreau sa-mi cumpar o masina sh,am gasit una care sa-mi convina,si am stabilit sa ma intalnesc maine cu omu' sa facem actele.
Din ce mi-a spus,masina a fost data in leasing,cel care a cumparat-o nu si-a mai platit ratele,firma a recuperat-o,iar in final,tipul asta a cumpara-o de la firma respectiva.
Problema este ca talonul masinii(?) este inca pe numele firmei de leasing,tipul nu a inregitrat-o pe numele lui,desi are contract de vanzare-cumparare,si toate actele la zi(certificat de autenticitate,itp valabil si ce-o mai fi).
Acum,eu nu stiu daca este in regula faptul ca el nu are masina inregistrata pe numele lui,e ok daca are doar contractul de vanzare-cumparare?Sau este o problema?
Eu pot sa o inregistrez pe numele meu in situatia asta sau mai intai trebuie sa si-o inregistreze el?
Va rog mult,daca se pricepe cineva sa ma ajute,nu am pe cine altcineva sa intreb,si nici nu imi permit sa ma pacalesc,nu vreau sa ma trezesc ca am dat niste bani aiurea.
Va multumesc anticipat pt raspunsuri.
Raspunsuri
gabriela_tutuianu spune:
buna
in general asta nu este o problema . tu trebuie sa verifici daca actele sunt originale- la biroul unde faci actele poti face asta si in afara de actele masinii - carte service probabil nu are - talon , cartea masinii trebuie sa mai ai certificatul fiscal prin care tipul asta ti-o instraineaza tie . probleme cred ca nu pot fi atata timp cat are cartea in original .
mult succes si sa ne arati masina si noua.
lucillegrl spune:
daca masina este inca pe numele firmei de leasing inseamna ca inca mai are rate. parerea mea ca ceva este in neregula, eu tocmai am vandut o masina cu predare de leasing.Vorbeste cu cel care iti vinde masina sa treaca certificatul pe numele lui ca sa puteti face actele fara probleme, altfel eu zic sa nu te complici, din moment ce el a cumparat-o legal nu ar mai fi trebuit sa fie talonul pe numele firmei.
30+
gabriela_tutuianu spune:
daca iti aduce factura de 0 - asa ceri - nu e nici o problema . eu am cumparat deja o masina asa si saptamana asta cumpar alta , am avut leasing personal - deci u e nici o problema . nu mai criza ca nu ai de ce . sincer . actele sa fie toate . roicum la acte auto vor verifica ei - sfatul meu este sa alegi tu unde mergi , nu vanzatorul .
te asteptam cu poze
AkaManah spune:
Eu zic sa vorbesti direct la firma de leasing si dupa ce te convingi asupra datelor reale ale masinii poti discuta concret cu vanzatorul si...daca chiar vrei sa o cumperi du-te si fa-i niste teste pentru ca , in general, cei care nu isi mai pot plati ratele devalizeaza masina. Cartea masinii trebuie sa "bata" perfect cu seriile de pe masina altfel risti sa dai banii aiurea. In plus, o smecherie: da cu degetul peste seria de sasiu a masinii si fii atenta daca are relief. Daca nu are este posibil sa fie falsa si sa fie un sticker. Succes si...maxima atentie la detali. Nu cred ca ar fi rau sa ai consultanta unui avocat\jurist\notar in aceasta chestiune
http://www.youtube.com/watch?v=xgHmSdpjEIk
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
crialex06 spune:
Multumesc mult pt raspunsuri...acum deja este tarziu,am cumparat masina astazi.
Am mers mai intai la un birou de acte auto,unde am facut contractul de vanzare-cumparare,mi-am facut asigurarea si mi-au pus la punct toate hartiile,apoi am mers la primaria de care apartinea tipul,sa scoata certificatul fiscal si sa radieze masina,apoi la administratia financiara unde apartin eu cu domiciliul pt a declara masina si a plati impozitul si in final,la politie,sa mi-o inregistrez...doar ca certificatul de autenticitate expira astazi,asa ca nu au vrut sa mi-l mai primeasca,si m-au trimis la RAR sa scot altul.
Acum,ma gandesc,ca daca ar fi fost vreo problema,mi-ar fi semnalat-o cei de la politie,nu?Ca doar s-au uitat pe toate actele.Sau sunt eu prea batuta in cap?
Sper sa nu am probleme,recunosc ca stau cu ceva teama acum.
Inca o data,multumesc tuturor.
AkaManah spune:
Felicitari. In 99% din cazuri iti poate spune politia daca masina a fost furata dar nu te poate avertiza asupra aspectelor fiscale care pot plana asupra masinii. Succes la RAR si rabdare.
In orice caz, sa o folosesti sanatoasa si sa ai numai drumuri bune.
http://www.youtube.com/watch?v=xgHmSdpjEIk
"Cred ca acolo unde singura alegere este intre lasitate si violenta, eu as sugera violenta."Mahatma Ghandi
Prea des ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii.
crialex06 spune:
Multumesc mult.
Astazi am fost la RAR pt certificat si maine voi merge la politie.Sper ca totul sa fie ok.
In legatura cu seria sasiului de pe cartea masinii,la mine este pus un sticker transparent deasupra...sa inteleg ca poate fi falsa?
Chiar daca sticker-ul are cod de bare si banda securizata?Off,nici nu vreau sa ma gandesc.
De asemenea,la politie,banuiesc ca daca inregistrez masina pe numele meu,eu voi aparea ca proprietar pe talon,nu?
Daca tipul de la care am cumparat-o ar mai fi avut rate la leasing,sau alte nereguli,banuiesc ca nu as putea sa o inregistrez,nu?
Sau ma insel?
Oricum,pt linistea mea,maine voi suna si la firma de leasing,sa intreb daca mai figureaza in baza lor de date...desi acum stiu ca este tarziu,ar fi trebuit sa fac asta de prima data,dar habar n-am avut.
Ma rog sa nu am probleme,este prima mea masina,si banii au fost stransi cu greu...