*Cozonacei iubiti de nov-dec2008 (131)*

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aleinad.g spune:

Buna dimineata, mamici!

Va urez si eu Sarbatori linistite, pline de iubire, caldura, fericire si sanatate!

Pup toti cozonaceii care, observ cu drag, au evoluat foarte mult, au devenit adevarate personalitati cu crizele din dotare. Mda, si noi mai avem, unele mai mici la care renunta repede, altele mai ascutite, dar le tratam cu indiferenta.

Anes, o imbratisare calda pentru o mamica curajoasa si un pui luptator, ai doua minuni de baieti, sa-ti traiasca, sa te bucuri de ei in fiecare zi!

Manu, eu cred ca-s mama denaturata, nu gatesc nimic special pentru sclifosita, o sa-i dau cate putin din fiecare. Fac drob, salata boef (o s-o fac cu maioneza falsa sa pot sa-i dau), oua rosii (logic), ciorba de miel si friptura cu pireu si salata. Ca prajituri fac turta tulce a Ancutzei , o prajitura ca a ta si a Otiliei dar cu sos de rosii in foi, raffaello si daca ma tin puterile si o pasca.

Cu olita ... noi am sta perfect daca n-ar fi constipatia de care nu reusim sa scapam cu toate ca ne chinuim. Si asta numai din cauza ca mandra nu mai pune gura pe fructe , abia astept fructele noastre poate isi schimba sentimentele, cu iaurtul e certata aproape definitiv . Asa ca nu mai avem pampers, spune cand are nevoie, daaarrr ... la caca are o pozitie comica, in patru labute, cu fundutzul cand in sus, cand in jos, se plimba si in final face cateva cacareze pe ... parchet.

In rest, e dulcica, vorbeste mult, dar pocit, fiecare intelege ce vrea si ce poate. Canta, danseaza, stie poezioare si povestioare, alearga tot timpul si, mai nou, nu mai vrea sa doarma, e chin pana o adormim.

Ahh... episoade de febra fara simptome... a a vut si Thea, a avut si Bogdan can era mic, sunt specifice bolilor la care ei au deja anticorpi, fie din boli anterioare, fie din vaccinuri si pe care le trec doar cu aceste episoade febrile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Ahh, Dana, ce figura Thea cum face caca... saracuta, sper sa isi revina odata cu fructele. Noi am inceput sa le dam capsuni din astea grecesti, le mananca cu placere si am observat mari imbunatatiri la Anastasia, face kk normal, de fapt cam de cand merg la gradi s-a normalizat. Nu a mers siropul acela? Eu inca nu l-am inceput.

La capitolul gatit, nici eu nu le fac ceva special, supa de curcan o fac pentru toata lumea (noua nu ne place mielul sub forma de ciorba, numai friptura si gratar), din friptura de miel o sa le dau sa guste daca vor vrea, la fel din spanac. Drob nu fac pt ca nu ne place, as putea sa fac din ficat de pui dar mi-e ca ei nu vor manca si nici noi nu suntem fani. O sa fac in schimb un aspic, am o reteta interesanta, cu sunca de praga, legume si oua in mijloc. Pare itneresant si arata si bine. Iar la cap. prajituri, am mai zis, tort de frisca naturala cu gem si fructe (comandat la cineva), buseuri cu nuca, cozonac de la tara si prajitura cu foi (dar crema o s-o fac doar luni, ca pana atunci avem prea multe deja facute). Sper ca anul asta sa manance oua.

mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

Otilia cand ii dai ultima masa Iuliei, sigur nu-i ajunge daca-i trebuie lapte atat de devreme. Alex papa cina la 6, apoi ii bag un bibe la 10. Acum cateva sapt rezista pana pe la 6, 6.30 chiar 7. De cateva zile se trezeste din ce in ce mai devreme, semn ca tr sa-i bag proteine . Am tot umblat zilele astea si n-am avut timp de gatit. Pare el grasut in poze da e pe curba de 50% aproape de 25. Era pe 75 si incet incet o ia in jos. Doar pare sunculos.

Edu merge intr-adevar foarte bine pe jos, am dat o caruta de bani pe un carut dublu si il folosesc sa pun cumparaturile in el. Merge cuminte de mana, asteapta sa traversam, chiar zice si el stooooooop, apoi gooooo

Anca au venit rezultatele, ati aflat ce a fost, cum e Sara?

Monicus baietii mei nu seamana deloc la caracter. Alex e mult mai calm, linistit, in schimb e mult mai dezvoltat motric. Daca Eduard a mers de-a busilea abia la 9, 10 luni, Alex s-a intors prima oara pe burta la 4 iar de cand a facut 6 luni merge de-a busilea in lungul si-n latul casei de nu mai am timp sa respir. Deja ma trec toate apele cand ii schimb scutecul, ii fac baie in picioare, nu sta locului o secunda. Si nici gura nu-i tace, bababa, apapapa , bah bah

Malinas, ce copil frumos Darius si Roxana e o mamica atat de tanara si frumoasa.

Hera multa sanatate sotului, sper sa-i mearga bine acolo unde va mutati. Inseamna ca-i chestie serioasa boala asta…

Windycitygirl ca sa pui pe DC pozele de pe FB tr sa dai un copy/paste la un link public ce apare in josul paginii cand deschizi un album de foto. Apoi [ url=”pui linkul aici”] ii dai denumirea [ /url] scoti tu spatiile.

Olivia ti-am admirat golanii, o frumusete de baieti ai. Sa va fie de bine botezul, sa va traiasca! Si la noi mai merge cu explicatii cand suntem in tantrumuri, zi-mi si mie cum faci cand nu ai timp de explicatii, e ceva pe foc, e in pericol, tr sa traversam etc.

Eli voi cum mai sunteti? cum sunt tz?

Oceanborn ce tare Thomas cu fiatul panda. Scump foc! Asa m-a surprins si pe mine Eduard intr-o zi cand a vazut o masina ca a noastra pe strada si a strigat taaaattiiii. Nu-mi venea sa cred ca a recunoscut modelul masinii. Culoarea e neagra, deci nu l-a ajutat asta, ca majoritatea masilinor sunt negre pe aici. Tot asa si-a amintit ca acum 6 luni s-a jucat cu o pisica intr-un loc unde nu ne plimbam prea des. E fantastic ce memorie si simt de observatie au.

Alra multa sanatate. Ma gandeam si eu sa-i iau nisip lui Eduard, deci am fost pe aproape de un dezastru. In ultimul moment m-am razgandit si i-am luat trotineta cu 3 roti, 2 pe fata si una-n spate si se tot chinuie cu ea. Nu-nteleg cum e cu mielul ala….adica e o inghetata in forma de miel??? Si-i asa de mare ca n-are loc in congelator?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darling_ spune:

la noi e o vreme superba, 26 de grade, cam cum e in Tenerife, s-a intors lumea cu fundu in sus, si nu nu ma plang

am aruncat baietii in masina si am evadat si noi la plaja, uite www.facebook.com/media/set/fbx/?set=a.10150168319789130.306237.527394129&l=b7866536e4" target="_blank"> aici poze. In primele il puteti observa pe Eduard in plin tantrum

eu nu stau prea mult in bucatarie anul asta, o pulpa de miel la cuptor cu cartofi noi si rozmarin, ciorba de perisoare si cozonac. Oua rosii aduc niste prieteni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

www.ijsroosje.be/imagesfotobib/Doopfeest/0003-communie%20007.jpg" target="_blank">http://www.ijsroosje.be/imagesfotobib/Doopfeest/0003-communie%20007.jpg

e ceva in genul asta. doar ca la mine e postamentul mai mic si mielul mai mare. nu a avut loc intr-un sertar din congelator, asa ca l-am decapitat si urmeaza sa servim capul separat daca nu reusim sa il atasam

azi tot la cresa de schimb au fost, astept cu interes rezumatul zilei :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Darling, m-ai dat gata cu pozele, ce frumosi si fresh sunteti, aici a plouat azi Legat de crize, sunt multe de spus, a avut si el perioade in care zbiera daca nu obtinea ce voia, de multe ori dorinte absurde, insa de fiecare data ramaneam neclintiti si continuam sa-i spunem de ce nu poate obtine ceea ce vrea, uneori daca vedeam ca nu vrea sa se linisteasca ii spuneam "ti-am explicat de ce, nu mai discut" si apoi imi vedeam de treaba si se linistea el si venea sa ne pupam, alteori ii spuneam eu "hai mai bine da-mi un pupic", depinde mult de situatie insa nu am cedat niciodata si pana la urma a inteles ca tipa degeaba ca oricum nu obtine nimic. Ideea e ca ne-am pus de acord si eu si sotul in toata povestea asta, daca unul din noi a spus ceva, celalalt a spus la fel chiar daca uneori nu eram chiar de acord dar n-am vrut sa-l zapacim si sa nu mai inteleaga nimic. Aa, si l-am laudat mult de fiecare data cand a fost intelegator. In situatii care l-ar fi pus in pericol, l-am luat pe sus si i-am explicat ulterior de ce si cum incat acum stie si in mare parte se fereste singur de pericole, spune el inaintea noastra. A mai avut o perioada in care isi testa limitele si ne incerca sa vada ce reactii obtine, de ex. spunea "nu papam" si se facea ca baga in gura sa vada ce zicem; apoi intr-un timp urla pur si simplu din start cand voia ceva, ii spuneam "ceri frumos si iti dau, daca plangi eu nu inteleg" si daca vedea ca eu chiar nu-i dau, se linistea si cerea frumos...in fine, fel de fel de situatii nu-mi vin acum in minte, ideea e ca pana la urma inteleg ca degeaba fac criza si atunci isi schimba atitudinea, depinde mult si de copil, el de multe ori facea urat doar ca sa obtina atentie dar nu foarte urat adica nu s-a tavalit pe jos insa zbiera si eventual batea din picior asa ca incercam sa il implicam in tot ce facem ca sa nu ma aiba timp sa se simta nebagat in seama, mai e miorlait cand nu se simte bine si atunci il tinem mai mult in brate si e mai ok, a mai fost perioada in care nu voia decat anumite haine dar a mers cu pusul sa aleaga intre 2, etc. Oricum cand stiu ca urmeaza sa facem ceva care ar putea declansa vreo criza si nu poate fi evitata situatia, il pregatesc inainte, imagineaza-ti ca am fost cu el sa-i ia sange pt analizele anuale de rutina si nu a plans, asta dupa ce i-am tot povestit inainte cu cateva zile exact ce urmeaza si a si vazut cum ne-a luat noua. Acum nu-ti imagina ca nu se mai enerveaza din cand in cand dar pt ca a fost candva mai dificil eu acum sunt bucuroasa ca e mai bine si il simt mai matur, daca-l tii de vb uita de toate, e innebunit sa stea de vb cu oamenii mari mai ales daca e si in centrul atentiei nu-i mai tb nimic, pers care a facut poze la botez credea ca david are vreo 4 ani

Alraaaaaaaaa

Legat de olita am uitat sa va spun ca merge la wc, isi pune singur reductorul, sta cateva sec dupa care rupe hartie, o arunca in wc si trage apa de asta ne gandim sa-l punem direct la wc insa nu stiu cum sa il convingem sa faca si ceva acolo.

de David (5 nov. 2008) si Eric (8 oct. 2010)
Made in the Holy Land

Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Olivia26 spune:

Acum cand am si eu timp de stat la taclale, ati fugit.

Darling, ma gandeam mai inainte ca mie mi-e usor sa vb ca al meu a fost la gradi asa ca in majorit situatiilor de care spui tu suntem 2 dar tu ai stat singura cu amandoi, jos palaria Nu mai zic ca eu daca am timp sa scriu inseamna ca e ceva mai linistita treaba si pare totul mai roz, cand sunt bolnavi sau crizati clar n-am timp de intrat pe forum si parca dupa ce a trecut nu mai pare asa nasol. Am uitat sa te felicit pt evolutia Alex, si al meu a fost ceva mai rapid decat David (se pare ca sunt o generatie mai grabita, nu stiu daca ai citit la odiseea lor cica o fetita a facut deja primii pasi singura si e nascuta la sf lui sept, nici 7 luni n-are, merge de-a busilea de pe la 3 luni parca)...incerc sa ma abtin din laudat si fac ce fac si tot la asta ajung, na ce sa fac si eu, adevarul e ca sunt atat de mandra de ei, ii multumesc in fiecare zi lui D-zeu pt asa minuni de copii, sunt convinsa ca ma intelegeti cred ca asta simtim toate.

Ma duc la somn ca deja o dau in SF-uri

Noapte buna, gagici.

Made in the Holy Land

Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Adriana, wow si mai cald la voi. Las'ca-i bine ca merge singur si nu cari bagajele. Eu n-am luat carut dublu ca nu o credeam asa puturoasa, deh Ana la 10 luni a renuntat la carut. I-am luat scaunel si o plimba sotul, Ana cu bicicleta si eu cu carutul.
Si Iulia s-a dus cu greutatea in jos in ultimele 2 luni. Se cunoaste cate ture face de colo colo si mi se pare normal ca pierde multe calorii prin miscare. Nu sta deloc iar la mersul pe langa pereti sau canapele e experta.

Noi i-am luat ieri Elisei trotineta cu o roata pe fata si 2 pe spate mai departate. Mi se pare destul de stabila si pe zi ce trece prinde viteza cu ea.

Citat:
citat din mesajul lui Olivia26

Oh, olita....am si uitat de ea, deh mi-amintesc si eu ce-mi convine
Noi am zis ca asteptam caldura ca sa incepem, i-am luat si chiloti speciali de la mothercare dar....tare bine ne-ar prinde niste sfaturi de la fetele care au reusit Deocamdata am inceput prin a duce scutecul cu kk la wc cu el impreuna si apoi trage el apa si ii zice 'pa pa' lui kk, care se duce la prietenii lui la gradinita kkteilor...dar mai departe...

Made in the Holy Land

Ai grija ca s-ar putea sa aprofundeze tare bine etapa acesta si sa-i placa. Adica ideea sa-l invatam sa faca la toaleta si sa uite de scutec. Intelegi tu ce vreau sa zic chit ca nu-s prea coerenta la o ora asa tarzie. Eu o abordez cu texte de genul "esti fetita mare si stiu ca poti face direct la toaleta, scutecele sunt pentru copii mici asa ca Iulia care nu merg"

A mea face pipi dimineata si uneori daca are chef si ziua.
In ultima vreme tine figura la noi, poate merge si la alti cozonaci cu frati mai mari. Cum se trezesc le intreb care vrea sa faca prima pipi si daca e rost de concurs evident ca vrea sa ajunga prima si chiar si face ca altfel nu castiga un pupic de la mine.

Noi avem probleme cu atasamentul exagerat fata de scutecul cu kk. Acum 3 zile asa rau s-a tavalit de nervi ca vreau sa o spal ca s-au murat toate hainele.

Ocean, ai grija ca nu ti-ai motivat absenta Ce motiv d edisparitie ai avut?
Super faza cu masinile, o sa tin si eu minte ca la capitolul acesta sunt varza, pana si masina mea o incurcam la inceput iar pe ale altora doar exceptional le retin.

Windycitygirl, ma crezi ca am uitat ce scrie acolo la mine. In momentul de fata clar cred ca trebuie sa schimb cu ceva de genul baba ramolita cu nervi prastie. Insa tot mai sper sa imi reincarc bateriile vara aceasta.

Si la noi e frumos, chiar prea cald pentru Norvegia in aprilie. Azi le-am pus apa calda intr-o piscina gonflabila si s-au balacit afara. Si plimbare lunga dupa aceea. Mai ca uitasem ce bine este sa bata un vant caldut.

Alra, mi-am adus aminte ca ziceai de margele. Pai foarte bine asa
Cum scap de martisorul de la piept hop si eu in club.

Elisa e cam obsedata de potriveala hainelor, a culorilor. Dupa ce se imbraca vine cu agrafele la mine si ma intreaba ""mami e bine?" Aici m-a surprins cum si-a ales ea caciula portocalie.
Nu mai zic ca in ultima vreme a cerut 2 sedinte foto ca stia fata ca s-a imbracat frumos.

Mami de Ana Maria(18.12.2004), Elisa Andreea (09.12.2008) si Iulia Alexandra (14.08.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eliza_cri spune:

dragele mele

va doresc un 'PASTE FERICIT!' alaturi de familile voastre, mesele sa va fie imbelsugate, iar sufletele sa se deschida catre Dumnezeu in aceste zile minunate ale crestinatatii si nu numai.

mami de Ionut Pavel www.youtube.com/watch?v=hTdWNW140s8" target="_blank">iubire fara limite
Dimitrie Gabriel 12.11.2008 si de Antonia Stefania 01.12.2010 minunile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss703 spune:

PASTE FERICIT TUTUROR MAMICILOR SI COPILASILOR !

Va pupam si va imbratisam cu drag !

Mergi la inceput