Am avut cindva o astfel de reteta de post,cu suc de portocale proaspat,gem,ulei..etc...iesea foarte buna dar nu mai stiu cantitatile si nu prea vreau experimente acum , ma ajuta cineva?
Multumesc!
reteta clasica de negresa de post in care inlocuiesti apa cu suc de portocale
reteta pe care o folosesc eu:
1 cana zahar
1 cana apa
1/2 cana ulei
4-5 linguri gem
3 linguri cacao
un pumn de nuci pisate mai grosolan ( se pot inlocui cu alune sau cu cocos ras )
1/2 plic praf de copt
2 cani faina
stafide ( facultativ )
* masori toate ingredientele cu o cana normala de ceai
aceeasi prajitura o poti face si fara cacao inlocuiesti cele 3 linguri de cacao cu 3 linguri de faina sau cu 3 linguri de cocos ras
se amesteca toate ingredientele, omogen, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina o tava ( sau pui pe fundul ei o bucata de hirtie de copt pe care ai stropit-o cu apa si ai stors-o bine in pumn, hirtia umezita se poate aseza pe fundul tavii perfect ) . Versi compozitia si coci la foc mediu cca 35 minute , faci priba cu scobitoarea ( dc iese umeda, cu aluat lipit pe ea mai lasi inca la copt , dc iese uscata prajitura e gata ) . Lasi la racitsi tai numai cind e rece. Poti sa ii faci o glazura de ciocolata amara topita cu putina apa sau ulei ( e de post ) sau zahar pudra amestecat cu zeama de portocala sau lamiie pusa cu picatura ca sa obtii o glazura... sau chiar cu zahar pudra ... un strat de gem peste care pui nuci macinate ..