Crin Antonescu vrea conditionarea votului diaspore
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
saskia spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ingrid S
Si daca banii tai merg in alta tara la taxe si impozite? Ai mai vrea sa votezi aici? Hai sa vorbim din punct de vedere moral. Pana la urma, Antonescu are dreptate. Eu am prieteni dincolo si sunt stabiliti de multi ani, au dubla cetatenie si cu toate acestea n-au votat. Mi-au spus franc, eu nu mai locuiesc in Romania, vin rar in tara, pentru ce sa decid cand nici nu stiu cine sunt cei care candideaza? Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Eu nu vin rar in tara, eu stau per total 2 sapt/in Romania, 2 in Olanda. Pe mine ma intereseaza foarte mult acest aspect, se pune problema chiar de relocare in Romania, pentru a nu ma mai deplasa mereu, cu tot cu familie se intelege. Sotul meu nu are cetatenie romana, ca atare cum ti se pare tie corect, sa zicem ca locuim acolo in Romania, el sa nu voteze? Desi ar fi zilnic afectat de ceea ce se intampla acolo? Desi ar plati impozite statului roman? Vezi la urma urmei sunt atat de multe nuante ca nu ne putem da cu parerea asa la gramada.
Aici in Olanda, la alegerile locale, doar locale, precizez ca sa nu fie confuzii(primarii, etc) au voie sa voteze toti cei care locuiesc legal aici(si mi se pare corect, tie nu?) pentru ca ii afecteaza direct cum se conduc localitatile respective si ce fac cei alesi cu banii primariei.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Decizia de a vota sau de a nu vota ( de a-si exprima pozitia prin vot) trebuie sa ramana un drept unilateral al oricarui cetatean roman. Nu are nici o relevanta daca plateste sau nu plateste impozite sau taxe pt bugetul Romaniei sau daca este domiciliat in Romania sau insulele Antile. Moralitatea sa voteze sau sa nu voteze este infinit mai putina decat imoralitatea hotior si salrlatanilor alesi. Aici este buba. In tara, a romanilor alesi de catre romani.www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Laura25/Laura25.jpg)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Toti cetatenii romani trebuie sa aiba dreptul sa voteze cf Constitutiei modalitatea de desfasurare, optimizarea procedurilor, securizarea lor ramane in sarcina statului roman prin reprezentantii lui indiferent de orientarea politica a acestora din urma. Eu as majora chiar partea aceasta a raspunderii celor care organizeaza. Maim mult decat atat, sistemul electoral ar deveni o problema integrala de stat - raspunderea privind neutralitatea votarii devine integrala a celor aflati la putere. Legea trebuie sa fie clara, certa, neutra, apolitica, strict administrativa si sa poarte in spate raspunderea penala. In asta cred eu. Vrei la putere? Ok Lupta. Ai castigat? Ok ai mana libera sa faci ce ai spus ca faci. Faci altceva? Ok intri in tribunal. Se dovedeste ca ai umblat cu cioace? Ok raspunzi penal. legi simple directe clare si mai ales dure la capitolul raspundere. Nimeni sa nu te oblige sa te bagi, dar daca ai decis asta si ai fost ales sa stii de la bun inceput ca joci interesul de stat si asta implica interesul tuturor cetatenilor acelui stat. Stiu ca pare dur ce scriu - dar.... ori esti corect - ori platesti. Eu pur si simplu / Pagina legislativa |
Nici nu pare, nici nu este dur ce scrii. Pare doar tare S.F in conditiile actuale din politica si sociatatea romanesca.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
marius spune:
(Si) de aceea as dori sa intru in politica.www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Ingrid S
Si daca banii tai merg in alta tara la taxe si impozite? Ai mai vrea sa votezi aici? Hai sa vorbim din punct de vedere moral. Pana la urma, Antonescu are dreptate. Eu am prieteni dincolo si sunt stabiliti de multi ani, au dubla cetatenie si cu toate acestea n-au votat. Mi-au spus franc, eu nu mai locuiesc in Romania, vin rar in tara, pentru ce sa decid cand nici nu stiu cine sunt cei care candideaza? Ingrid S si Diana Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede. Vauvenargues |
Eu am o idee mai buna: fiecare cetatean roman din Ro sau de aiurea sa voteze numai dupa ce dovedeste ca a platit toate impozitele datorate. Ca sa fie moral pana-n panzele albe.
ruxij spune:
In primul rand nu inteleg la ce fel de taxe si impozite va referiti. La impozitul pe venit? Atunci nici o femeie casnica si nici un somer sa nu mai aiba drept de vot, ca nu platesc impozite. Exista si impozite pe proprietate, eu de exemplu am doua proprietati in Romania si platesc "taxe si impozite" la alea. Asta de dragul logicii.
De ce sunt asa suparata? Pentru ca ma simt jignita de atitudinea de ura si invidie fata de noi. Foarte jignita si ranita. Cand am plecat din tara, in 1999, am plecat la studii cu gandul sa ma intorc. Cand am venit in vizita, dupa un an, am mers la fostul loc de munca sa vizitez colegii. Am fost socata de cat de urat se uitau la mine, de cat de neprietenosi erau. Gata, eram deja "diaspora" probabil. Dar nu imi dadeam atunci seama care e problema.
Cat despre cei care nici nu stiu cine sunt candidatii, sa stai linistita, normal ca aia nu se vor duce sa voteze si nici nu s-au dus niciodata. Pentru ca a merge la vot intr-o tara straina presupune mult mai mult efort decat a merge pana la coltzul blocului si cine se duce, se duce pentru ca vrea si pt. ca stie de ce se duce.
Eu personal, nu sunt pentru ideea "daca voi nu ma vreti, eu va vreau". Mi-e f. clar ca "voi nu ma vreti" si n-am de gand "sa va vreau" eu odata ce am alta cetatenie. Raman cu cei care ma vor. Aici cand am luat cetatenia Americana, am fost invitata de oficialii de la immigration sa iau cuvantul (guest speaker) si sa impartasesc experientele mele, care au fost considerate deosebite de astia de la USCIS. Am fost felicitata de toata lumea prezenta, dupa ceremonie si m-am simtit bine. Asa ca, normal ca de acum inainte o sa ii vreau si eu pe astia care ma vor si ma apreciaza si o sa votez cu sau impotriva lu' Obama, de Geoana si Antonescu nu ma mai intereseaza.
Asa in general, ca o observatie, mi se pare o prostie sa alienezi diaspora, cand aia pot face lobby si pot servi ca o legatura catre restul lumii. Ca diaspora nu inseamna capsunarii, aia se intorc in Romania du-te-vino. Ca tot ziceati de Ungaria, aia sunt f. uniti. Dar prostia acestor actiuni nu ma mira, e pe linia cu care suntem obisnuiti din partea oficialilor/politicienilor din Romania.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Ruji, cu o parte din postul tau nu sunt de acord aceea care generalizeaza gandurile celor din tara la adresa diasporei. Dar cred si eu ca diaspora poate face tarii asteia mult bine in timp. Mai ales peste ani.
De aceea trebuie create si intretinute legaturile cu diaspora si nicidecum taiate pentru ca nu ne convin optiunile lor electorale intr-un anume moment.
Asa ca, dupa mine declaratiile lui Antonescu denota lipsa de viziune in acest domeniu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alintaroma/alintaroma.jpg)
alintaroma spune:
Noi suntem plecati din tara de 5 ani si nu am votat niciodata de cind suntem aici, si nici nu mai avem de gind sa o facem vreodata. Pentru ca nu mai sunt la curent cu ce se intimpla in RO si nici nu as sti pe cine sa votez. Nu mai stiam nici in tara fiind cu cine sa mai votez, daramite acum
Ruxij, ai mare dreptate! si inteleg foarte bine ce zici
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Lali Ruji, cu o parte din postul tau nu sunt de acord aceea care generalizeaza gandurile celor din tara la adresa diasporei. |
Nu generalizez, ma refer la mesajele care sunt trimise de politicieni gen Antonescu si altii. Si o parte a opiniei publice ii sustine. Sentimentul de respingere este resimtit in acest fel de mine si sunt convinsa ca si de altii din afara, desi nu generalizez, poate altora putin le pasa.
marius spune:
Mda - pt ca politicienii sunt niste mojici mancatori de KK doara doara le mai iese un euro. Nu exista interes pe plan intern nici pe plan extern. De previziune macro economica sociala politica nici vorba. Lobby? Ce e aia'? Daca as pune o intrebare membrilor din senat sau din camera deputatilor ce parere au daca e mai bine sa ai un hobby sau un lobby la nivel de tara, pe cat dam pariu ca raspund ca e mai bine sa ai un hobby.www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">