Crin Antonescu vrea conditionarea votului diaspore

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lali
Oricare 10.000 de voturi au facut diferenta: de la cucuietii din deal sau din diaspora, din Bucuresti sau amestecate.

Mai, asta e si mirarea mea: cum de le-a casunat pe diaspora?
Ma gandesc ca voturile alea au venit ultimele...altfel, ce logica sta in chestia asta?

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Antonescu este ofticat ca diaspora nu-i ca el. Ca diaspora nu a chiulit de la vot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Un exemplu cum procedeaza Olanda pt voturile din diaspora.
Am votat eu personal, eu traind in afara Olandei.

Exista un Internetsite a unei institutii in Haga care se ocupa de voturile diasporei. Olandezii din afara trebuie mai intai sa se inscrie pe acest site cam cu cateva luni inaintea alegerilor. Prin aceasta inscriere iti dai acordul de a fi luat in evidenta ca alegator din afara. In urma acestei inscrieri primesti personal un formular la adresa din afara Olandei.
Completezi toate datele personale, adaugi o copie de pasaport si iti pui semnatura. Aceste acte se trimit prin posta inapoi la instanta din Haga. In acest mod esti luat in evidenta.
In ziua alegerilor primesti acasa formularul de vot cu toate numele celor care candideaza. In acest plic este atasata o carte de informatii unde se explica cum trebuie pus 'punctuletul' in dreptul celui ales. Se mai precizeaza ca in caz de nerespectare a regulilor, votul este anulat. Formularul de vot este pus intr-un plic special care a fost trimis impreuna cu formularul. Cea mai mica nerespectare a instructiunilor anuleaza votul.

Nu ma mira faptul ca politicienii Romanii stiu numai sa planga si sa jeleasca in loc sa se uite la sisteme avansate care pt inteligenta politicianului Roman sunt de domeniul SF. Daca acest sistem nu ar merge in Romania e numai din cauza coruptiei si nu a diasporei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Sincer cei care au emigrat, devenit cetatenii altor tari si nu au de gand sa se mai intoarca nu prea vad de ce ar vota. Multe tari nu accepta cetatenie dubla, Germania, Olanda parca erau printre ele. Evident cu un numar de exceptii de la regula care lasa destule portite doritorilor.
Altele precum US taie mostenirea cetateniei pentru cetatenii care nu au trait un numar de ani in US.
http://travel.state.gov/law/citizenship/citizenship_5199.html
Deci pe undeva intr-un mod mai putin taios multa lume civilizata crede ca ruperea de patria mama se face daca nu traiesti acolo.

Situatia e bineinteles diferita pentru cei care au doar cetatenie romana sau pentru expatii care sunt temporar in afara tarii.

Eu personal nu mai votez desi platesc inca impozite prin .ro. Mi-am dat seama in vara asta cand am batut spitalele din .ro pana a fost mama transportabila ca nu prea mai stiam cum e sa traiesti in .ro. Votul meu ar fi fost poate corect dar pur sentimental. Cam o dedublare a votului mamei.

SiCapcaunule care-i minoritatea exclusa ca eu nu o vad?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Din cauza tenului.
Cred ca procentul platitorilor de impozite in randul ei tinde la zero.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Impozite pe venit poate nu... dar parca se acceptau impozitele pe casa... au disparut turnuletele cumva?

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E "fata morgana" multiplicata,

www.romleas.ro/semnatura/rules.gif" border="0">
Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui AB_AC

Sincer cei care au emigrat, devenit cetatenii altor tari si nu au de gand sa se mai intoarca nu prea vad de ce ar vota. Multe tari nu accepta cetatenie dubla, Germania, Olanda parca erau printre ele. Evident cu un numar de exceptii de la regula care lasa destule portite doritorilor.
Altele precum US taie mostenirea cetateniei pentru cetatenii care nu au trait un numar de ani in US.
http://travel.state.gov/law/citizenship/citizenship_5199.html
Deci pe undeva intr-un mod mai putin taios multa lume civilizata crede ca ruperea de patria mama se face daca nu traiesti acolo.

Situatia e bineinteles diferita pentru cei care au doar cetatenie romana sau pentru expatii care sunt temporar in afara tarii.

Eu personal nu mai votez desi platesc inca impozite prin .ro. Mi-am dat seama in vara asta cand am batut spitalele din .ro pana a fost mama transportabila ca nu prea mai stiam cum e sa traiesti in .ro. Votul meu ar fi fost poate corect dar pur sentimental. Cam o dedublare a votului mamei.

Nu e chiar asa!
Olanda accepta dubla nationalitate in cazul casatoriilor si a parteneriatelor oficiale si accepta votul diasporei Olandeze.
Pt cei care nu obtin cetatenia Olandeza prin casatorie dar au dreptul la cetatenie Olandeza pe baza altor conditii implinite, se poate mentine nationalitatea daca se aduc dovezi ca pierderea acesteia aduce pagube materiale sau juridice (mostenire etc).

Stiu ca in Germania nu a fost posibil sa ai cetatenie dubla dar s-au razgandit acum cativa ani si de atunci e posibil. Cunosc pe cineva care acum isi 'cumpara' cetatenia Romana inapoi pt ca acum are voie sa aiba doua. Si si ei pot vota pt cei de acasa.

Riscul de a-ti pierde cetatenia Olandeza in cazul in care nu mai locuiesti in Olanda exista numai cand nu indeplinesti doua conditii: trebuie sa ceri o dovada de la instante ca ai cetatenie inainte de a se implini 10 ani de locuit afara si a doua e daca nu locuiesti tot in UE:
Daca iti reinoiesti pasaportul o data la 5 ani sau daca locuiesti in UE; nu e nici o problema. Probabil ca aceasta regula e valabila pt tot UE-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Glicina spune:

Scuze, numai si numai din cauza vitezei am dezaprobat mesajul de mai jos :(
De fapt, voiam sa dezaprob acel mesaj in care eu, roman din diaspora, eram invitat (cam cu ochii ingustati si cu dintii stransi) sa las balta familie, slujba, tot, si sa ma plimb putin cu avionul, numa' ca sa votez (asta in eventualitatea in care ar mai fi ceva de votat...)
Deci, Mirela, inca o data scuze, n-am vrut sa te dezaprob si nu stiu cum sa-mi repar greseala

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Ingrid, nu am mai auzit de asa ceva nicaieri in lume. Ar fi chiar o premiera pe plan mondial - sa conditionezi votul de prezenta fizica in tara, la vot.
Pe mine ma intristeaza ca unii politicieni din Romania ar face orice ca sa impiedice votul diasporei. E ca si cum, daca au plecat de acolo, tara nu le mai apartine. E o judecata ingusta. Cred ca diaspora a adus multi bani in Romania, si nu numai atat.
Cred ca cei din afara tarii care sunt interesati de politica si vor sa voteze au tot dreptul sa o faca. Multi au inca parinti, rude, locuri dragi acolo si chiar proprietati.
Romania este a tuturor romanilor din tara si de pretutindeti as spune eu.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput