pestele pangasius toxic??????

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aniastef11 spune:

As vrea sa le rog pe fetele din afara tarii care sunt mai documentate despre acest subiect sa ne dea mai multe detalii despre pestele pangasius. Cred ca in afara Romaniei lumea este mai informata si mai atenta in ceea ce priveste mancarea.
Va multumesc pentru ajutor si dati-ne linkuri catre materiale despre acest peste.

multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danat spune:

Iata si linkuri din ce am gasit la o cautare rapida (sunt in germana, nu stiu cata lume intelege..) Insa citind pe "diagonala" se pot observa cuvinte ca Pesticide, Antibiotice, etc folosite la cresterea pangasiusului.

http://www.suite101.de/content/pangasius---ein-beliebter-aquakulturfisch-in-der-kritik-a104875

http://leben-in-spanien.over-blog.com/article-fisch-achten-sie-beim-einkauf-darauf-woher-ihr-fisch-kommt-68896089.html

In cel de-al doilea link se explica unde creste pangasiusul din Vietnam, in delta raului Mekong (unul dintrre cele mai poluate si mari rauri din lume!!) unde sunt descarcate periodic deseuri toxice continand printre altele arsenic, dar si alti compusi chimici specifici industriei metalelor. In pangasius nu exita nimic natural (conform cercetarilor de laborator). Pestii sunt hraniti cu faina de oase, soia si porumb. etc etc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Bun,e toxic,eu i-am dat lui fii-miu ,ca habar nu aveam,am si in frigider acum,tot pt el..Ce peste dati voi copiilor?(ma refer la cei mici,care nu mananca pestele ca atare,nu prajit,deci musai fileuri,fara oase si care sa se gaseasca proaspat,nu congelat)Eu chiar aseara am mers sa fac aprovizionarea pt copil si la raionul de peste proaspat nu am gasit mare lucru,niste pesti de care n-am auzit in viata mea..de preturi nu mai zic,cel mai ieftin era intr-adevar pangasius la 22 lei.(nu ca asta ins ieftin),restul peste 40-50lei.
Astept si eu niste sugestii.Multumesc.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Poti ajuta si tu!Bazar umanitar pt David si alti copilasi speciali!.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

pastrav, salau, cod, ton, crap, macrou, somon ...

Mergi la inceput

capcaunele,n-am gasit file-uri,ca m-am uitat eu de pastrav si salau..dar nu erau,iar un peste intreg nu iau,ca-i prea mare.(personal mananc peste din an in paste)Am luat somon,nu zic cat o fost..da scump dom'le scump...Vin acasa ca o floricica si ma dau un pic pe net si vad ca nu-i bun,ca are mercur.Daca caut de fiecare in parte,mi-e sa nu gasesc ceva de fiecare si sa renunt la peste.
Oricum,multumesc pt raspuns.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

De ceva vreme le dau copiilor file de ton. Are un gust apropiat carnii de vitel.
File de pastrav, cod, salau, crap, somon sau macrou se gaseste ambalat sau nu in toate marile magazine. Fileul de somon afumat este o alta delicatesa pe care o mai servim din cand in cand.
Fileurile sunt cam la pret dublu fata de pestele intreg sau portionat.

Am servit si pangasius, mi-a placut (putin prea gras totusi), dar rezervele mele, fara sa fie exagerate, tin in primul rand de context. Experienta general negativa cu produsele de provenienta chinezeasca sau vecina (Vietnam, Cambodgia, Laos - tari foste comuniste intrate acum in haosul postcomunist) ma face precaut.
Intre un file de cod pescuit in Marea Galbena si unul pescuit in nordul Atlanticului, il prefer pe ultimul chit ca e la pret dublu. Am mult mai multa incredere in norvegieni sau in groenlandezi decat in chinezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joker spune:

Leditia, din ce stiu mare parte din "animalurile" marine contin mercur, intr-o cantitate variabila. Mai ales cei rapitori.... Noi mancam fileuri, cod, rechin, salau, pastrav, somon, vorba capcaunului, mai rar cu fileurile pentru ca au un pret de mi se taie foamea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Da nu e musai sa fie file. De asta ma incurcam si eu in trecut. Ii cureti tu pestele nu e greu.
Iar sardinele le mancam cam cu oase cu tot bine copiii mei sunt un pic mai marisori dar oricum. Coastele sardinei sunt bune de mancat, nu prea ne incurcam cu ele decat daca e pestele mare, daca e mai micut asa oasele devin crocante.
In ce priveste varietatea, parca esti din Constanta? Oricum in hipermarket oferta e putin variata iar preturile sunt mai mari. Cauta o pescarie, o hala de peste ceva, nu se poate sa nu fie. Eu iau din obor peste din hala de unde am din ce sa aleg.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Multumesc pt raspunsuri.
Androix,eu caut file-uri,pt ca nu au oase..de obicei.,iar eu nu ma pricep sa tai pestele file-uri :)).
Noi nu mancam peste,iau numai pt el ..de aia mi-e mai simplu cu file-urile,ca nu fac stoc in congelator pt multa vreme.Ii iau cat sa ajunga o luna.Il tai eu acasa, il portionez si-l pun in pungute la congelator.:))
Oricum nu stiam ca e toxic acest pangasius,dar tot e bine ca am aflat acum.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pai si eu ce ti-am zis, ce crezi ca eu am baut gaz sa filetez singura pestele? Il prepari asa cum e si il cureti de oase dupa, cum l-ai curata daca l-ai manca tu, doar ca in loc sa il duci la gura, il lasi pe farfurie pentru baiat. Imi da mana sa vorbesc ca eu il pun pe Mihai sa faca asta ca are mai multa rabdare si tehnica, dar la o adica din ce mancam noi nu prea au oase incat sa fie un pericol pentru copii. Uite, cea mai buna alternativa e macroul care are putine oase si destul de mari incat sa le detectezi fara probleme. Sau merluciu. O bunatate!

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput