Hingherii - unde ii gasesc?
Raspunsuri - Pagina 21
Selene_Bunny spune:
denizel, cumnatei mele ii este ingrozitor de frica de caini. Pur si simplu, cand mergem pe strada si se apropie vreun caine, fie el maidanez sau nu, cu stapanul langa el sau nu, se ascunde in spatele meu, ii simt teama prin haine, vorba aia. Si cainele nu e nevoie sa faca nimic.
pisigri, s-avem pardon, eu am coborat in spatele blocului ca sa arunc cu borcane in ei. Pentru ca ma saturasem, toata noaptea latraturi si urlete, adica eu n-am dreptul sa dorm linistita? Era 4 dimineata. La 6 dimineata fix, aparea unul care incepea sa hamaie sub un balcon vecin. Ham-ham. Pauza. Ham-ham-ham. Pauza. Cineva de acolo il hranea si-si astepta portia. La 7 dimineata, vecinul de deasupra incepea sa bocaneasca sau sa foloseasca bormasina. Inclusiv duminica!
Pai mai da-o dracului.
Edit: la fel as fi procedat si daca n-as fi fost gravida. Asa cum au si ei nevoile lor, asa le am si eu pe ale mele.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
viviana spune:
Am fost atacati seara, in diverse zone ale Bucurestiului, de haite de caini. Si eram pasnici si fara frica de ei.
Nu mi-as dori sa treaca nimeni prin ce am trecut noi atunci. Celcesforaie a fost muscat de caini de 3 ori si tot de atatea ori a fost nevoie si de antirabic si de antitetanos. Si apropo, antirabicul este interzis femeilor gravide.
De pe soseaua Orhideelor, cu ocazia construirii podului s-au daramat multe case. Oamenii au plecat dar nu si-au luat si patrupedele cu ei. Si nu e vorba doar de strada asta...
Asta ar fi un aspect.
Alt aspect ar fi situatia celor care-i hranesc in strada. Iarna, ca iarna, insa vara locul se transforma intr-un focar de infectii cu aspect pestilential si cu muste verzi bazaind pe deasupra oaselor alterate.
Nu am nimic impotriva sa-i hraneasca, insa sa o faca la ei in apartament daca vor sau tinand cont de conditiile de igiena.
Apoi acesti iubitori de caini fara stapan ar tebui sa stie ca acei patrupezi isi vor apara cu obstinenta arealul, asa cum e si firesc si ii vor ataca pe toti cei care se nimeresc prin zona.
In parcul Herastrau, la intrarea din Aviatorilor, sunt niste saltele pe care sar copiii. Acolo cel care detine chestiile astea are in "grija" vreo 2 caini. Sunt agresivi si asta-vara au muscat un copil.
Tot in Herastrau, in zona Gradinii Japoneze, unde sunt multe veverite si pe care ne-am dus sa le vizitam, am fost atacate de vreo 3 caini. Noroc ca au aparut cei care ii hranesc.
Cainilor le place sa latre si sa sara la roti. Ce te faci atunci cand apuca piciorul copilului tau pe role?
Deci lucrurile nu sunt chiar atat de simple cum par la prima vedere.
Insa un lucru e clar: locul lor nu este pe strada.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
viviana spune:
Si mai am o problema: puricii.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
anya spune:
O colega a fost muscata acum cateva luni si, desi pielea fusese perforata (adica a curs sange) nu a facut vaccin. S-a dus la spital si i s-a recomandat sa urmareasca cainele ca vada daca are probleme!!! Cainele fiind un maidanez de pe strada!! Am ras de ea, ca poate turbeaza cainele din cauza ei
, dar in spatele hazului de necaz situatia nu e roz.
La un moment dat nu intelegeam eu ce tot are pediatra copiilor mei impotriva maidanezilor. Mi-a explicat ca, pe langa muscat, purici, maini de copil pe ei si apoi in gura mai sunt 2 alte probleme. Maidanezii fac in nisipul din parc- unde a doua zi copiii lopatesc cu spor. Chiar daca, sa zicem, nu-i lasam la nisip, simplul fapt ca fac peste tot, fecalele se usuca iar microbii si ouale de paraziti sunt purtate de vant in plamanii tuturor.
viviana spune:
Anya, nu in toate cazurile se face antirabicul.
Depinde de leziune cat este de profunda sau superficiala.
Apoi mai depinde daca a purtat pantaloni sau nu. Daca a purtat pantaloni si pielea/carnea a fost perforata si a curs sange, dar pantalonul nu a fost rupt, saliva cainelului nu a intrat in contact direct cu sangele ramanand in material, nu se face antirabicul.
vivi
cipcipcip spune:
Nu inteleg de ce nu se gasesc resurse sa sa faca nimic cu maidanezii de atatia ani, macar sa-i sterilizeze pe toti si in cativa ani ar disparea daca nu s-ar mai inmulti.
Nu e vina celor care ii hranesc, pentru ca nici eu n-as putea sa nu hranesc un caine flamind, ci a autoritatilor care nu curata strazile.
Acesti caini trebuie eutanasiati/pusi pentru adoptie, nu e normal sa terorizeze populatia.
pisigri spune:
Selene, intreb mai clar: ai strins cioburile? Care poate stateau in calea nevoilor altora? Si cam cit timp au tacut ciinii aia dupa ce ai aruncat cu borcane in ei?
Afirmatia ca boala este eradicata dintr-o zona anume nu se face "asa, ca mi-a fost lene sa te intep". Inseamna ani de zile in care nu a aparut nici un focar nou. Misto ar fi ca britanicii sa se plinga ca nu li se face antirabic dupa ce sint muscati.
Urmaritul ciinelui nu e chiar asa hilar, se stie ca maidanezii au in general un anumit teritoriu de resedinta, ala unde primesc mincare si obisnuiesc sa se culcuseasca. E o recomandare de bun simt; daca in cele 10 zile ciinele moare SAU DISPARE se incepe vaccinarea.
Si am uitat pina acum: poate ar fi interesant de vazut, din numarul total de oameni muscati/an/judet, citi au fost muscati de animalele proprii. Ca eu in 2006 am facut un studiu pe perioada 2002-2006 pe judetul Iasi, si mai putin de jumatate dintre cei care s-au prezentat la centrul antirabic din cadrul spitalului de boli infectioase fusesera muscati de ciini fara stapin.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
capcaunul spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri poate ar fi interesant de vazut, din numarul total de oameni muscati/an/judet, citi au fost muscati de animalele proprii. Ca eu in 2006 am facut un studiu pe perioada 2002-2006 pe judetul Iasi, si mai putin de jumatate dintre cei care s-au prezentat la centrul antirabic din cadrul spitalului de boli infectioase fusesera muscati de ciini fara stapin. |
Nu-i interesant.
Crezi ca oamenii muscati de caini vagabonzi s-ar consola cu ideea ca sunt in minoritate fata de cei muscati de cainii cu stapan?
Selene_Bunny spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui pisigri Selene, intreb mai clar: ai strins cioburile? Care poate stateau in calea nevoilor altora? Si cam cit timp au tacut ciinii aia dupa ce ai aruncat cu borcane in ei? Afirmatia ca boala este eradicata dintr-o zona anume nu se face "asa, ca mi-a fost lene sa te intep". Inseamna ani de zile in care nu a aparut nici un focar nou. Misto ar fi ca britanicii sa se plinga ca nu li se face antirabic dupa ce sint muscati. Urmaritul ciinelui nu e chiar asa hilar, se stie ca maidanezii au in general un anumit teritoriu de resedinta, ala unde primesc mincare si obisnuiesc sa se culcuseasca. E o recomandare de bun simt; daca in cele 10 zile ciinele moare SAU DISPARE se incepe vaccinarea. Si am uitat pina acum: poate ar fi interesant de vazut, din numarul total de oameni muscati/an/judet, citi au fost muscati de animalele proprii. Ca eu in 2006 am facut un studiu pe perioada 2002-2006 pe judetul Iasi, si mai putin de jumatate dintre cei care s-au prezentat la centrul antirabic din cadrul spitalului de boli infectioase fusesera muscati de ciini fara stapin. http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Nu, nu le-am strans. Sorry. Le-as fi strans daca n-as fi fost gravida.
La ora aia, 4 dimineata, chinuita de zile intregi de latraturile lor, de caldura infernala, de lipsa de somn, de iminenta de avort care m-a trimis in spital la putin timp dupa aceea, de durerile de cutit in ovarul stang, aia a fost singura idee care mi-a venit in cap.
Singura idee neucigasa.
Edit: nu au tacut deloc. Din contra, am ajuns sa-mi dau seama, asa cum am spus deja, cati erau, de fapt. Si ca eram complet depasita de situatie. Doar eu si sotul, impotriva a... 9 caini, pe putin.
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
NOU - colectia de martie!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
Daria-Nandini, haiosenii si dragalasenii
Deus spune:
este trist ca din cauza nesimtirii umane se ajunge la crima...tot ei sufera si altii au facut averi pe spatele lor.
Daca se facea sterilizarea pt care s-au decontat sume uriase, eram fara problema asta, astazi.
Sincer, mai tare ma deranjeaza in parcuri flegmele semenilor, ca.... lor, sau cojile de seminte scuipate de oameni.
Nu este nevoie ca cineva sa moara pentru ca eu sa ma bucur de viata! Pot si fara asta, poate oricine...cred/sper ca totusi suntem fiinte inteligente si candva se vor gasi modalitati mai umane de a rezolva problema.
in viata roata se invarte, intr--un fel sau altul