Bujori si panselute de Mai - Iunie 2011 (18)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amidala spune:

Andreealydia nici eu nu ma bazez pe epidurala. Incerc sa ma conving singura ca o sa fie mai bine cu nastere naturala, tocmai din pricina mobilizarii mai rapide. N-as vrea sa stau in pat 24 de ore asteptand sa-mi vad baietelul.
Sper sa fie bine, ca nu mai e foarte mult. Cam 50 de zile la mine :)

32+ Grig-Iustin
bebe Grig

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

AMIDALA- eu sunt pro nastere naturala. asa am nascut fetita, a fost ok si dc e totul bine asa sper sa nasc si acum. Usor nu este dar nici de speriat (dupa cum vezi fac al 2-lea copil deci nu am ramas traumatizata). Cred ca e dreptul fiecareia sa aleaga cum naste dar tb sa aleaga in cunostinta de cauza. Cezariana nu este floare la ureche asa cum spun unii, dc o faci programata nu e ok pt bebe mic , unele femei se simt fff rau zile intregi dupa, nu-si pot alapta bebeii, au depresii urate... am vazut mai multe mamici operate in maternitate si eu una nu mi-as dori asta. In plus la nasterea normala dc esti sanatoasa organismul tau chiar stie ce are de facut. Si oricum vei avea medicul si moasele cu tine. Cred ca tb sa te documentezi temeinic , sa vb cu medicul si sa iei cea mai buna decizie pt tine si bebe mic. sa stii ca nu degeaba in strainatate se merge pe nasterea normala iar mai nou in Franta, Olanda si Anglia cred femeile nasc in numar f mare chiar acasa in intimitatea caminului lor.
Si eu voi naste tot fara epidurala ca si prima data. Dc mai ai intrebari iti pot raspunde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pico spune:

Andreealydia, la fel a fost si la mine..fara pauza.Si cand mai citesc ca unele viitoare mamici mai si dorm intre contractii.....
Dar...cred ca stiu de ce s-a intamplat asta.La ultimile nasteri m-au pus pe occitocina..si mai tarziu am aflat ca nasterea e mai rapida dar si mai dureroasa cu occitocina.Cand am nascut-o pe Ioana..nu m-a bagat nimeni in seama..m-au lasat sa ma dilat dupa cum mergea travaliul si..daca stau sa ma gandesc...atunci existau pauze chiar si intre ultimile contractii..alea cele mai urate.

Si pe tine te-au pus pe occitocina?

Raluca , Ioana Carrina(09.04.2003), Maria Carolina( 26.11.2005),Ana Iasmine(06.10.2007)si (DPN 8.05.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreealydia spune:

da, pico, si mie mi-au pus perfuzie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianamaria spune:

Somleac - sa va traiasca Victoras, sa fie sanatos, sa va bucure cu realizarile lui! La multi ani!

Diana, mami de Tibi (07.07.1997) si ... 28+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaq spune:

Buna fetelor,Rusine pentru mine ca nu mai scriu dar va citesc frecvent.Legat de nastere si eu vreau sa nasc natural. La prima nastere mi-au dat si mie occitocina si nu mai vreau in viata mea! Ca si andreeaalydia si pico am avut contractii fara pauza. daca aveam pauza nu creream epidurala. Ca sa evit tentatia sa cer epidurala voi naste la Casa de nasteri unde nu sunt doctori, numai moase si totul e hipernatural. Mi-e teama dar sunt pregatita....cred, hahaha.In schimb de vreo 3 saptamani sunt congestionata, am luat 10 zile antibiotic pentru sinusita si cred ca iarasi se instaleaza pacatoasa asta. Sunt extenuata si nu mai vreau la lucru. In mod normal ar trebui sa plec in saptamana 36 dar cred ca incerc cumva sa termin inainte. Mai ales daca vreau sa nasc natural, trebuie sa fiu in forma nu?Alta chestie e ca fac diabet de sarcina, nici o noutate, am facut si cu Luca dar e enervant sa imi masor glicemiile de 4 ori pe zi, sa calculez cate glucide mananc. Uffff, mult a fost putin a ramas dar e greu la sfarsit. Ce mai stiti de pretty? Cum e bebe Lucas?O saptamana buna dragelor!mami de Luca nazdravan 02.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Buna! Si eu tot natural o sa nasc, ca si pna acum, doar ca de data asta voi alege totul 100% natural, adica nu mai vreau nimic de genul oxitocina si perfuzie cu calciu, ca le-am facut datile trecute si a fost tare nasol, mi s-au accelerat contractiile si durerile au fost mari. Nu mai vreau nici epidurala, nici epiziotomie, sper sa fie ok cu varianta asta complet naturala si sa nu regret decizia luata ;)

Somleac, sa va traiasca baiatelul!

Voi v-ati masurat de curiozitate burta? Ca mie mi se pare ca e imensa, am implinit azi 31+ am intrat in 32 si dimineata m-am masurat, aveam 103 cm circumferinta. M-am si ingrasat mult, ma misc foarte greu deja, nu mai am rabdare sa treaca timpul asta mai repede sa nasc o data!

Mergi la inceput

Legat de oxitocin ce mi s-a spus e ca medicii iti dau asta ca sa nasti mai repede. Dar nu iau in considerare ca noi ca femei suntem diferite si fiecare corp reactioneaza diferit, fiecare are un travaliu mai lung sau mai scurt. Cand am fost in Romania de a nascut surioara mea m-am revoltat ca i-au dat oxitocin pentru ca nu se dilata destul de repede. Un truc daca vreti sa va dilatati mai repede o data inceputa treaba: mergeti pe jos sau urcati scari. Eu pe ascuns am scos-o din salon pentru ca cica era interzis si toate femeile erau obligate sa stea in pat. Si am urcat si coborat scari pana nu a mai putut, asa m-au invatat pe mine si functioneaza. La urmatorul control s-a mirat doctorul ce mult s-a dilatat! Daca stai in pat culcata, normal ca nu te dilati asa de repede. Prefer asta decat oxitocin. Din pacate, m-au scos din spital ca cica nu eram destul de "sterila", au obligat-o sa stea in pat, fata a cerut epidurala (care incetineste contractiile) si au pus-o pe oxitocin. Imi vine sa rad legat de "steril" cand ma gandesc ce cocina mizerabila era spitalul ala si cum fumau asistentele prin buzile infecte.In cazul meu, la prima nastere mi-au dat perfuzie cu occitocin pentru ca am avut nastere provocata, eram in intarziere aproape 2 saptamani...Deci nu prea am avut de ales. Desi moasa mi-a zis ca daca vede ca bebe are tendinta sa fie in intarziere au ele niste trucuri naturale sa-l faca sa vina mai repede.Acum par curajoasa, sa vedem mai incolo.Ma duc sa mai si muncesc...mami de Luca nazdravan 02.02.2009 +31

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucis spune:

Da, asa e cu oxitocinul, dar nici nu mai au rabdare dr sa stea dupa tine in travaliu, majoritatea au contracte cu spitalele private si trebuie sa ajunga si la nasterile de acolo, plus cabinet particular, deci e de preferat pt ei sa nasti mai repede. Mie nici nu era nevoie sa imi faca, la prima nastere a inceput travaliu la 11 noaptea, la 1 eram la spital cu dilatatie 4 spre 5, daca se mai astepta nasteam si fara oxitocina asta pacatoasa. La a doua nastere, desi a fost provocata, cand m-a verificat pe masa mi-a spus ca am colul ff elastic, se intindea pana la 7 dilatatie, ce sa mai inteleg?

Cred ca a fost f bun pentru inia o pauzarea colului si ajutor la dilatatie ceaiul de frunze de zmeur, pe care l-am baut din saptamana 36 cate 3 cani pe zi. O sa beau si acum, chiar sunt curioasa daca va fctiona.

Mergi la inceput

Si eu beau ceai de zmeur. De fapt imi fac o combinatie cu urzica pentru tonifiere. Vad ca se recomanda aceleasi chestii naturiste si la voi si la noi. Eu imi prepar o infuzie de zmeur cu urzica, o las se raceasca, storc o jumatate de lamaie si pun putina miere, la frigider si hop, am Ice Tea de casa :). Bea si Luca, zice ca-i suc de ceai .mami de Luca nazdravan 02.02.2009 +31

Mergi la inceput