Calendarul gradinarului vesel (18)
Raspunsuri - Pagina 9
Mada spune:
multumesc fetele pt raspunsuri
eu oricum nu plantam acum, ca mi-am dat seama ca e fara rost.
dar in mai, e deja tarziu, asta vroiam sa-mi confirmati voi, ca nu ma prea pricep
nu-i nimic punem la toamna pomii si vorba ta, leeloo, o sa ma joc cu niste rasaduri de capsuni.
Liviana, Allegria se cheama cartierul, din Popesti 4 km mai departe spre Frumusani.
e frumoasa zona
Ilinca si Rares
lbelciug spune:
Mada, si in mai poti pune destule in gradina. De ex fasole si rasaduri de orice fel.Succes! Nu cunosc zona unde stai, dar ma bucur ca-ti place, sa fiti fericiti!
Gabriela, Ioana, multumesc pt raspunsurile cu bulbii.
MadalinaM, eu am stropit anul trecut rosiile o sngura data cu Topsin si Ridomil impotriva manei si a fungilor.
Apropo, acum este etapa de stropire "la buton" a pomilor.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Tala spune:
Mada, e adevarat ca nu mai poti planta pomi in mai insa poti planta orice altceva, de la legume la flori si poti si semana deasemenea. Rasadurile de rosii si vinete atunci se pun in pamant, si ardeii la fel. semintele de la cele mai multe flori. Tufe (mai ales daca sunt cu pamant la radacina).
Poti sa pui acum de niste rasaduri eventual sa ai deja plantute atunci.
Insa iti dau un sfat: surplusul de pamant pe care il vei aduce nu te va scapa de buruieni. Cel mai bine este ca acum sa ierbicidezi cu un ierbicid total(in 2 saptamani scapi de buruieni), apoi sa le aduni cu constiinciozitate (pt ca sunt incredibil de rezistente si pirul de ex poate invia). Aduna si gunoaiele mari (resturi de caramida etc). Ierbicidul sa fie cu actiune foliara (nu pr seminte) si da-l cam cu 2 saptamani inainte sa aduci pamantul (ca sa apuce sa creasca putin buruienile sa ai ce stropi).
Deci poti sa ai efecte deosebite in gradina ta inca din acest an (uita-te in magazine pe dosul plicurilor de seminte si ai sa vezi ca multe se seamana in lunile 4 - 5 )
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
ioanaiub spune:
MadalinaM, zeama bordeleza nu e toxica, poti sa dai linistita
bunicii mei tot asa stropeau rosiile si vita, toate erau albastre si plantele nu se imbolnaveau. pe aici eu am mai vazut o metoda (cica da rezultate dar noi n-am folosit-o niciodata) si anume se trece o sarma de cupru prin tulpina rosiilor, asa cuprul se elibereaza treptat
spre rusinea noastra , oricat ne-am pricepe la agricultura, fiind si cultura in camp deschis,rosiile noastre s-au imbolnavit, desi tata le-a stropit destul de des (nu cu zeama bordeleza ci cu alte chimicale, o sa-l intreb cu ce). am observat ca rosiile cultivate in gradini, adica in localitate, sunt mai protejate de boli. cele din solar au fost mai sanatoase, dar poate n-am avut noi soiul potrivit pentru cultura in solarii, pentru ca nu au fost prea gustoase
olympia spune:
Nu-i ok nici zeama bordeleza asa intr-una. Am vazut un reportaj la tv cu probe luate din solariile din sudul tarii si ziceau ca au gasit concentratie de Cu de 3-4 ori mai mare decat cea normala.
Tala spune:
Asa-i Olympia, nu-i ok excesul de zeama bordeleza pt ca, pe langa implicatiile pe care le are excesul de cupru ingerat de noi, nici planta nu e f fericita caci ii stimuleaza cresterea si mai putin productia - adica veti avea plante de rosii mari si viguroase dar fara rosii.
Cum nu m-am invrednicit pana acum sa postez pozele pe care le-am facut, va pun un link catre plantuta care m-a fermecat (cumparata duminca trecuta): www.google.ro/imgres?imgurl=http://farm1.static.flickr.com/168/464039626_8247b2daf3.jpg&imgrefurl=http://www.flickr.com/photos/carplips/464039626/&usg=aSWDlAnJA9k99sRY_mRSE8GMvyU=&h=500&w=494&sz=151&hl=ro&start=147&zoom=1&tbnid=gz_3y11OP9IXaM:&tbnh=149&tbnw=147&ei=8tOeTebXEMT2sgbov9H1AQ&prev=/search%3Fq%3Dcineraria%26hl%3Dro%26biw%3D1266%26bih%3D776%26gbv%3D2%26tbm%3Disch&itbs=1&iact=rc&dur=219&oei=09OeTfGmB8SKswbJ09GEAg&page=7&ndsp=24&ved=1t:429,r:9,s:147&tx=84&ty=76" target="_blank">cineraria, exact culoarea asta. Ea ca tufa arata asa: www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.fitzroygardens.com/largeimages/Cineraria%2520Side99.jpg&imgrefurl=http://www.fitzroygardens.com/Cony%2520Display%2520Photo%2520Page.htm&usg=Di0Krm3ZAFidRuInWikKlCA98tk=&h=960&w=1280&sz=171&hl=ro&start=24&zoom=1&tbnid=bpupABJRrM54BM:&tbnh=147&tbnw=200&ei=OtSeTZD-JYvysgbKuKztAQ&prev=/search%3Fq%3Dcineraria%26hl%3Dro%26biw%3D1266%26bih%3D776%26gbv%3D2%26tbm%3Disch0%2C509&itbs=1&iact=hc&vpx=151&vpy=425&dur=843&hovh=194&hovw=259&tx=157&ty=159&oei=09OeTfGmB8SKswbJ09GEAg&page=2&ndsp=24&ved=1t:429,r:6,s:24&biw=1266&bih=776" target="_blank">tufa_albastra
E clar! sunt in perioada albastra
olympia spune:
Tala, ce albastru intens! Ultramarin! Am avut intr-o vreme niste nemtisori albastri, aveau o culoare puternica ce batea in turcoaz. Asta ca inca o sugestire pt albastrirea gradinii.
Acum am venit din gradina. Mi-am pus trandafirul si am pus niste zmeura si stoloni de capsuni primiti cadou. Sunt curioasa cum sunt la gust ca mi-au fost tare laudati. Mi-a rasarit salata, leusteanul si am o groaza de crini hamerocalis, s-au indesit de nu mai stiu ce sa fac cu ei. In fiecare an scot, mut, dau , arunc... Cu daliile la fel, nu stiu pe unde o sa gasesc loc pt bulbi, inca nu i-am scos de la beci, sunt programati pt we.
leeloo2004 spune:
Tala, uau ce albastru intens si frumos! Oare o sa ramana asa, sau si asta depinde de acididatea solului? Super, abia astept sa pui poze cu ea in gradina ta!
Vroiam sa va spun ca ii merge foarte bine caldarusei mele de cind am mutat-o la umbra (in vara trecuta) - acum e deja maricica si are o tija cu boboci de floare - astept sa vad cind va inflori, ce culoare este!
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
Tala spune:
Aoleu!!! Olympia nu arunca nimc! Iubesc florile atat de mult incat am renuntat la ideea de a planta vre-un pom in curte doar sa nu le iau soarele...asa ca daca ai ceva de aruncat anunta-ma te rog.
Nemtisori ziceai? ok, cautam
Gabi nu depinde de sol insa am emotii legat de supravietuirea ei peste iarna (am citit tot felul de informatii care se contrazic). Sa mai spun ca are si un parfum f delicat?
Am pus si eu capsuni aseara (pe intuneric cu proiectoru') iar fargutele le-am pus intr-o jardiniera mare pot ca mi-e cam teama de ele (stiu ca-s tare invazive)
Sunt suparata ca n-am gasit nici acum seminte de brumarele
Vine we-ul si desi am o gramada de treaba si drumuri de facut sper sa am putin de timp si pt gradina (si voua va doresc la fel)
pupici
Tala spune:
Am reusit azi sa descarc pozele. Din pacate am nu stiu ce setare la camera si ies cam galbene plus ca n-am prea avut nici soare, facute si in graba, iata:update din gradina mea