Calendarul gradinarului vesel (18)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Sal-sal!
Maine si poimaine mi-am luat 2 zile liber! Vreau sa fac cozonac, nu sunt experta, dar ma straduiesc!
As vrea sa pun Clematis! Tala, poti sa ma ajuti cu adresa/nr de telefon al acelei familii din Bragadiru? Are barbata-miu drum pe-acolo maine si poate il conving sa imi faca un cadou

Gabriela, sa faci o poza si cu laleaua aceea cu frunzele colorate, cand va inflori.
Terasa ta prinde contur, si noi proiectam acum o terasa dar inca ne-acoperita total ci mai mult ceva in genul www.teoconstruct.com/pergole.htm" target="_blank">asta, cu scandurile de sus inclinate la un anumit unghi pentru a opri razele soarelui.
Legat de zilele de sarbatoare, fiecare cum simte, pana la urma! eu ma abtin cat pot in duminicile de peste an(ma rezum la lucrul cu floricelele si nu si la cel cu legumele), dar in ziua de Paste nu lucram in gradina(si, la cat voi fi de obosita, va fi o dupa-amiaza numai buna de relaxare). Sarbatori mari in care chiar nu lucrez in gradina sunt Rusaliile si Sf Maria.

Spor tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Madalina nu am luat nr de tel de la cei de care povesteam (planuisem sa ajung azi iar pe acolo dar nu am cum) insa pot sa-ti explic cat de cat. Daca sotul tau vine din Bucuresti spre Bragadiru, coboara podul care trece peste centura si calea ferata si merge cred 500-800m si undeva pe partea dreapta (adica pe sensul de mers catre Bragadiru) va vedea un fel de chiosc cu f multe ghivece si atarnate si jardiniere pe jos cu flori de sezon (gen muscate, panselute, petunii). Acolo sunt (nu stiu cat am reusit sa fiu de explicita insa daca e atent alta nu e si trebuie sa gaseasca usor)
Terasa ca cea pe care vrei tu sa construiesti vreau si eu sa fac (iar vara sa o imbrac cu plante cataratoare)
Sarbatori fericite Valentina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Mada - tu vorbesti de lalele astea pitice care se vad in prim-plan? Se numesc "Scufita rosie" si sunt rosii - sigur le fotografiez si pe ele!
Pina una-alta mi-a mai inflorit o lalea-papagal, de alta culoare! Imi plac mult de tot!

Valentina - Sarbatori linistite in familie!

Eu mai vin si maine la munca, apoi vineri si luni am liber...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Va salut si eu rapidel, caci sunt cu multa treaba la munca.
Tala, ma bucur ca ti-au placut consatenii mei (desi nu-i cunosc), minunate achizitiile, sa dea Domnu' sa se prinda toate!
Gabriela, frumoasa pergola, seamana ca design cu cea a vecinului meu, doar ca a voastra sigur va fi mai frumoasa cu tigla pe ea. vecinul a acoperit-o o chestie semi-transparenta, nu stiu exact ce este... si nu arata prea grozav.
Nu stiu daca mai intru asa ca va urez si eu Un Paste fericit, cu multa lumina si caldura in suflete.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Liviana, probabil e plexiglas, am mai vazut, nici eu nu am vrut asa...
Sarbatori fericite si tie si multa sanatate!

Poze
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Tala, multumesc mult! e simplu! Ce bine! un atu in plus sa am Clematis in gradina maine seara
Gabriela, da,da, de cele pitice, cum zici tu, vorbeam! Dar nu zici nimic de Brown-Eyed Susan? ai reusit sa le plantezi?
Fara plexiglas! e urat...cah-cah! Acoperita, ca a Gabrielei, sigur e mai racoroasa, vom vedea si noi cum vom evolua! Sunt curioasa si la tine cum se va integra in designul casei. Dar ma simt ca intr-un film de actiune, oare la momentul X (Duminica, de Paste) isi va bea Gabi cafeluta pe terasa nou ridicata, finisata, proaspat decorata? Tinem pumnii!

Pentru cine are pomi, cand se scutura florile, in diferite proportii, ca inca nu mi-e clar, pe net e diferit la cires/cais fata de mar/prun, se mai stropesc odata! Sunt tot felul de substante si tabele, mai studiez! Important e ca se combina un fungicid cu un insecticid-trebuie sa fie compatibile, de obicei scrie pe prospectul lor!

Paste Fericit!

Mergi la inceput

Mada - pai nu am reusit sa le plantez - ieri era frig si batea vintul si nu am putut tine copiii afara, luni ploua, dar astazi, dupa servici, ma duc glont sa le pun! Le-am gasit si un loc numai bun ca sa ma bucur de ele in fiecare an! (oricum le-am udat si le-am scos la aer...).
Intrebare - dar daca pomii sunt tineri - adica ca ai mei, plantati in toamna - si nu fac flori, doar le-au plesnit mugurasii de frunze - cind ii stropesc???
Eu ma gindeam ca dupa Paste sa-i stropesc cu zeama bordeleza...

Poze
Gradina mea

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Raspund si eu la ce stiu sigur:
Tratamentul cu zeama bordeleza e esential "in negru" adica at. cand pomii nu au frunze -toamna sau primavara devreme.
Piersicii nu suporta sub nici o forma zeama bordeleza cand intra in vegetatie!
Apoi, am vazut ca nu prea se practica ZB la pomi in vegetatie ci doar combinatii de insecticid cu fungicid. Nu stiu cum se procedeaza in cazul pomisorilor tai. La Rosetti e un centru cu oameni priceputi, toti ii lauda si eu nu am ajuns niciodata acolo sa pun toate intrebarile.

Mergi la inceput

Ok, deci nu dau cu zeama bordeleza. Acasa nu mai am decit uleiul fungicid - dar habar nu am daca ala mai poate fi dat acum - eu l-am dat in februarie, inainte ca pomii sa intre in vegetatie.

Baietii mi-au terminat terasa - vorbesc de partea mai importanta - scheletul, acoperisul si lambriul - acum asteptau sa vina tigla si tot azi vor incepe sa o puna - promisiunea este ca si acoperirea cu tigla se va termina maine! E drept ca mai ramine un pic de finisat - respectiv la baza stalpilor sa imi imbrace soclul in lemna (i-a ridicat pe niste suporti metalici ca sa nu putrezeasca lemnul in timp), dar asta mi-o va face dupa Sarbatori.
So, in premiera - terasa!.
Eu zic ca se incadreaza foarte bine cu fasonul casei - eu am acoperisul in foarte multe ape (a fost o totala bataie de cap pentru constructori...) asa ca sunt multumita de cum a iesit!

Poze
Gradina mea

John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Arata foarte bine, Gabi! Remarcasem ca au pus stalpii sus in suporti, m-am gandit ca e o masura buna de protectie. Soclul unde vine exact?

Mergi la inceput