Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(24)
Raspunsuri - Pagina 16
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/sugubina/sugubina.jpg)
sugubina spune:
Buna cikas!
La multi ani David de Ana!
gabriella1 uau ce grasucin, felicitari! la multi ani!
Elfica merci inca o data de ajutor.
Pannacota se face cu smantana dulce/sau frisca lichida.Gasesti la cutii, mici sau mari de la Dorna de exemplu , sau Milli. Unde vezi la supermarket de ex frisca lichida Hulala acolo are si cele naturale. La panacota nu se face frisca - sa o bati adica, se lasa asa lichida si se pune pe foc.Asa ca sotu ti-a luat ce trebe sa nu il certi
Joann apropo de culcat am vazut pe okazii un pat patrat asa pt 2 bebei. Eu le culc una la un cap una la celalalt, astfel incat sa nu se intalneasca la picere. A, nu iti zic ca si ale mele spre dimi se foesc, se intorc ca acele de cias e le gasesc paralele Si la a doua sculare, nu mai plang, acuma vorbesc, zic uaa , aa, si uu..tare asa ca sa se scuale mimica.
Am fost la prima sedinta de masaj+kineto la Ilincuta; nu a plans decat pe la sfarsit cand ii intorcea gatu si nu ii convenea, in rest si pe drum la dus si la intors nu a zis nimica. Ba chiar a dormit. Am fost cu marsupiu ca am zis ca e frig de mers in carut cu ambele, da uite ca e ok afara nu e vant si nici frig, doar ca nu e suare. Vai , m-a cocosat in portbebe..nu mai poot! Si are duar 5kile. Maine dc e tot asa mergem cu carutu; e usa lata acolo si are loc si are si un soi de antreu de pot sa sed cu Maruta cat timp o pufeaza pe Ilincuta.
Merg la pat putin ca ele sunt linistite, tocma au papat si poate prind o ora. Dady e la delegatie pana mierc seara, sunt sola cu ele, noroc cu mum care vine la pranz sa mergem la dr zilele astea.
Puficele va roaga sa le dati un vot la concurs.
Sugubina si Puficele
Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Vasari spune:
De-acord in ceea ce priveste cerealele cu Corina! Sunt f importante, nu trebuiesc scoase din alimentatie, contin multe multe vitamine si minerale. Maria nici acum nu mananca paine decat rar. Dar luam cereale de la Plafar gen musli sau fulgi simpli si mai papa paste. Eu pt inceput as lua totusi cereale pt bebelusi, din farmacii.
Corina, pe unde sunt magazine BioGood?
![](images/user_woman.png)
BraveGirl spune:
Vasari, in Carrefourul din Baneasa si mai e unul in Dorobanti. La astea 2 merg eu, ca sunt in zona. In rest nu stiu. Dar au si fructe si legume, la preturi mari, cei drept. Dar au f putine, deci dc te duci cd aduc, chiar sunt proaspete. Iar pt morcov, ca vreau sa-i fac suc, chiar o sa iau numai de la ei. Asta pana iese recolta prorprei (adica a socrelei).
Cica o sa se deschisa si la noi o ferma bio, care va face abonamente. O sa ma interesez mai mult si o sa va dau detalii.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si
Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
BraveGirl spune:
nici A. nu se omora cu paine, dar de cd face tati paine la masina de facut paine, a prins gustul. o sa merg la un lpafar sa iau diverse seminte sa pun in paine. sunt f sanatoase. ea mananca seminte crude de dovleac.
cd miroase a paine calda, cere untul sa manance paine cu unt. numai ca va trebui sa renuntam la unt, pt ca i-au iesit trigliceridele marite. cica e genetic, ca si tati le are intotdeauna marite.
am vazut ca acum sunt si cereale bio pt bebei.
==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si
Patrick Stefan (16.10.2010)
POZE
Elfica spune:
Am primit un mesaj pe care vi-l transmit la randul meu. Nu stiu daca e cazul sa ne stresam, dar... poate nu strica.
"Am aflat de la o cunostinta o informatie foarte importanta pentru sanatatea noastra si, mai ales, a celor mici. Nu este un mail fwd-at de pe nu stiu unde, ci am fost sunata personal pentru acest lucru iar sursa este o persoana de incredere ce lucreaza ca medic pe ambulanta, in Buc.
Acum vreo jumatate de ora m-a anuntat ca au primit un comunicat intern din partea Ministerului Sanatatii in care li spunea ca norul de radiatii din Japonia a ajuns de-asupra Romaniei.
Li s-a recomandat sa stea cat mai putin afara si, in cazul in care au copii, sa ii tina in spatii inchise. De asemenea, trebuie sa avem grija sa nu tinem ferestrele deschise, caci « aerisirea » nu este ceva folositor acum.
Presupun ca va urma si o instiintare publica.....
Bine ar fi sa dati fwd catre cei pe care ii stiti ca au copii si macar pe ei sa ii protejam cumva.
Pe net nu am gasit nimic deocamdata, decat faptul ca aceasta situatie nu este ceva de dorit pentru romani, caci nu avem antitod, centre de tratament s.a.m.d.
Aici gasiti linkul http://www.dcnews.ro/2011/03/acad-victor-voicu-un-eventual-nor-radioactiv-ar-fi-o-drama-pentru-romani-nu-exista-antidot-pentru-radia%C8%9Bii-%C8%99i-nu-avem-centre-specializate/
Iata si prima veste din ziare...., paza buna trece primejdia rea.
http://ziarero.antena3.ro/1300950818-Norul_radioactiv_de_la_Fukushima_va_ajunge_peste_cateva_zile_in_Romania "
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
Elfica spune:
Sugubina: Cu placere, sper sa reusiti marea lovitura, ca veniti cu forte mari din urma Iar cu frisca, sa fiu sigura ca iau ce trebuie. O gasesc lichida si o folosesc ca atare, dar la instructiuni de folosire spune ca trebuie batuta? Ca sotul de-asta mi-a luat si eu m-am gandit ca e altceva. Sau scrie frisca lichida sau smantana dulce si la instructiuni spune ca doar in stare lichida se va folosi? In fine, tre' sa merg sa vad cu ochii mei ce au, ca poate la fata locului imi dau singura seama. De o buna bucata de vreme eu doar dau comenzi si sotul presteaza. M-am gandit sa nu merg cu Iulia prin aglomeratie, daca nu e neaparat necesar.
Pup!
SimonaMaris: Nu ai mai dat niciun semn de viata! Esti bine? Ce mai face grasunelul, tot asa bine papa?
Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE
sorinaalex spune:
Hello ...remember us?
Vad ca incet incet apar si mamele de Tudori "disparute".
Am inceput de vreo saptamana sa intram intr-un oarecare ritm si mi-am mai facut timp cate putin sa va citesc, dar n-am indraznit sa va scriu pana acum.
Noi suntem bine, tocmai ne-am intors de la doctor. Facem maine 3 luni si avem 64 cm si 6,7 kg. Astazi am facut Rotarix-ul dar nush ce s-a ales de el pentru ca a vomat dupa 10 minute (are reflux).
E maricel, e dulce, e "vorbaretz", se cearta cu jucariile si atunci cand e bagat in seama rade de nu mai poate. O sa ma invrednicesc in seara asta sa mai pun niste poze pe picassa. Am vazut ca multe dintre voi ati migrat catre FB. Eu sunt "certata" cu FB-ul, dar sper sa intru in fiecare zi aici pe forum si sa devin o prezenta constanta ca tare mi-ati lipsit si m-am simtit rupta de realitate.
In urma vizitei de azi la pediatru am venit destul de bulversata pentru ca mi-a recomandat sa schimb laptele (din Topfer in Nan Anti Regurgitare) si nu stiu ce sa fac. Si mai presus mi-a zis sa incep diversificarea la 3 luni jumatate cu mar ras cu biscuit. Mentionez ca Tudor e pe lapte praf pentru ca nu am reusit sa-l alaptez. Dar chiar si asa mi se pare ca e prea devreme sa incep la 3 luni jumatate si nici varianta de inceput cu mar si biscuit nu ma incanta prea tare. Drept urmare mi-am facut programare pentru miercuri la dna dr. Culcer pentru ca am prea multe semne de intrebare. In plus nu mi-ar strica si alta parere vis-a-vis de fontanela, decalotare si o suspiciune de hernie ombilicala.
Cam astea sunt vestile de la noi si sper sa ne reprimiti aici printre voi .
Nu imi aduc aminte foarte multe din ce am citit, insa cateva lucruri mi-au ramas in minte:
Adipapazi, nu mai fi suparata. Eu te consider o mama eroina si trebuie sa fii mandra de tine si de "Chimen si Anason" . La fel si Sugubina si toate mamicile de gemeni.
Beatrice, imi pare tare rau de toate problemele prin care ai trecut!
Amelia, nu am prins de la inceput discutiile legat de motivul pentru care ii faci asa multe analize Cristianei. Sper sa fie totul bine!
Am vazut poze de la botez de la Corina si Beatrice + photo shootingul Simonei. Absolut superbe toate!
La multe lunite pentru David (Ana), Lucas (Dana), Sandra (Letzy) si Ilinca (Andreeacc)!
Sigur am uitat cate ceva sau pe cineva, dar ma opresc aici ca neuronul a ramas tot gravid
Va pupam pe toti!
Mami de bebe Tudor Alexandru (29.12.2010)
sorinaalex spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Vasari Corina, pe unde sunt magazine BioGood? |
Eu mai stiam un Biogood in Pta Amzei vis-a-vis de Pta de Flori, dar nu stiu daca intre timp mai exista pentru ca nu am mai trecut de cateva luni pe acolo.
Mami de bebe Tudor Alexandru (29.12.2010)
geniusamb spune:
buna feteleeeee
tocmai a plecat pediatra, suntem bine cu toate cele. ma temeam de un torticolis insa se pare ca a fost imaginatia mea..
incepem diversificarea peste vreo 2 saptamani, iar peste 5 zile bagam cereale, seara, de 3x/saptamana
avem: masa de la 10 - piure de fructe , dupa 4-5 zile, branzica de vaci se adauga 1-2 lingurite in piure; apoi se introduc treptat alte fructe precum :para (tot coapta), piersica, mango etc
apoi: dupa alte 3-4 zile se introduce piure de legume la ora 14 - 3/4 morcov, 1/4 cartof (se poate pune jumate de lingura de ulei de floarea soarelui si putin LP/LM)
dupa alte 3-4 zile, carne de vita sau gaina fierte separat se adauga pasate in piureul de legume. urmeaza ca ulterior carnea sa se alterneze cu galbenus de ou, incepand cu un sfert, pana la unul intreg; carne de pana la 5 ori pe saptamana, galbenus de ou de pana la 2 ori pe saptamana.
fiecare aliment se introduce pe rand. pana se ajunge la o masa completa , se suplimenteaza cu LM/LP.
dupa 7 ;luni, se introduce la 17 un iaurt simplu in care se pot adauga apoi fructe. dupa 8 luni banana, dupa 1 an kiwi, fragi, zmeura, capsuni.
nu este adeptra sucurilor de nici un fel, contin zahar inutil. mai sanatos fruct cu tot cu pulpa.
v am povestit , poate intereseaza pe cineva
a, si pentru ca nu se intoarce inca teroristul de pe spate pe burta, ne a recomandat masaj inainte de baie(noi l am mai sarit ca face un scandal monstru)
pupam ursuletii
beatrice75 spune:
Noua ne-a dat alta ordine: cereale, piure legume, mar copt, legume cu pui si apoi branza de vaci. Si da, iaurtul dupa 7 luni.Si chiar nsh ce sa mai cred cu banana. aici pe forum am observat ca vorbiti ca se da dupa 8 luni, intr-o carte de alimentatie scria ca dupa 4 luni, iar multi medici pediatrii o recomanda tot dupa 4 luni. Eu inca nu l-am intrebat pe al meu.