Trombofilia, o cauza a infertilitatii - 55 -

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Tot eu:
daca nu o sa reusesc sa intru pe forum foarte des, imi puteti trimite e-mail daca e nevoie de ceva. Adresa mea o sa vi-o dea Alla76, cu rugamintea sa nu apara pe forum.

37+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ch_12 spune:

Buna dimineta!
Floricica, multam de raspuns, asa este, doar eu si sotul meu contam, o sa incerc sa nu uit asta…
Iti doresc nastere si refacere usoara dupa.
Alla, am avut 2 zile de week-end in care moralul meu a fost coborat, acum sper sa fiu mai bine…Vad ca si tu ai fost greu incercata, spre deosebire de tine si celelalte fete eu sunt “norocoasa” ca nu am trecut si prin durerea pierderii de sarcini.
Nokiane, daca valorile fact. XIII si PAI ti-au iesit in limite, poate totusi nu ai mutatiile.
Legat de FIV, mai avem 2 credite si nu stiu daca mai putem face inca unul…eu sunt bugetar si deja s-au facut 2 restructurari la noi, daca se mai face una si daca din nou va fi unul din criterii lipsa copiilor in intretinere, sigur voi fi pe lista. Sotul meu desi ia mai multi bani e trecut cu salariul minim, ca asa se procedeaza in multe cazuri, asa ca…slabe sanse…

MTHFR A1298C heterozigot,mutatia V34L heterozigot, gena PAI-675 heterozigot, nicio sarcina, doua IA nereusite, sotul- OATS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns p@ulici spune:

Citat:
citat din mesajul lui nokianne

Fetelor..stiti ce e si mai greu de inteles?!!!
Ca atunci cand intru si eu pe un forum unde din pacate imi e locul...voi nu mai vreti sa scrieti...

Nu mai lupta nimeni pt bebe pe aici??!!!!!!!!

Nu te impacienta ... sunt zile si ore cand nu intra nimeni mult timp ... sau cine intra nu stie raspunsul la ce intrebi tu ...
Eu zic sa incerci sa te bucuri ca ai gasit cauza, chiar daca te-a costat mult sa o afli.
Cat despre gravitatea mutatiei MTHFR pot doar sa iti spun ca nu prea are relevanta intrucat totul e statistic. Asa cum din punct de vedere statistic sansele de a pierde o sarcina la MTHFR A1298C homozigot sunt de 52% sunt femei care pierd 80% din sarcini, sau in cazul tau pana in prezent 100%, teoretic tu trebuia sa pierzi 1 sarcina si cealalata sa o duci cu bine la final fara tratament, totul e statistic, altele nu pierd nici una. Totul e relativ.
Asocierea dintre mutatii ofera din punct de vedere statistic gravitatea situatiei, insa nici atunci nu se poate sti ...

Cele care sunteti mai noi aici ... lupta care o incepeti e o lupta grea, insa aveti armele necesare de lupta ... aici puteti gasi informatiile necesare, citind, atent toate capitolele anterioare, sunte multe din veteranele acestui topic, care din diferite motive se retrag, scriu mult mai putin si mai rar ca inainte, dar asta nu inseamna ca nu se doreste sa vi se raspunda. Important este ca ati gasit cauza, in rest nu totul se poate sti si se poate garanta cunoscand cauza, cu atat mai mult cu cat trombofilia in sarcina a fost descoperita relativ recent ... nici macar 10 ani si cu fiecare an se descopera alte si alte mutatii, fiecare din noi poate avea n mutatii care inca nu sunt descoperite si care vor fi descoperite poate pe cand copiii de acum vor fi mari ... Sutn forumuri straine care dezbat acest subiect ... atat de amplu si putin cunoscut ...

Nu vreau sa supar pe nimeni suntem aici sa ne ajutam ... in masura informatiilor detinute si a timpului liber ...

Va doresc o saptamana linistita.

Gena MTHFR Mutatia A1298C Genotip HOMOZIGOT Tratament: Clexane 0.4, Utrogestan 2/zi, O fetita nascuta prematur si devenita ingeras la 12 zile 12h 55 min, Supravegheata de dr. Heim Manuela Satu Mare

Avem un ingeras care ne vegheaza de sus... Este fetita noastra Gabriela Catalina 27.04-09.05.2010
Povestea ta printesa...povestea noastra O viata ... nascuta din doi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa78 spune:

Alla, pentru ce ai luat medrol? Face parte in mod normal din protocolul pt FIV, sau exista un motiv pentru care ti-a fost recomandat?
Eu nu stiu ce sa fac. Un dr. zice sa iau pentru ca "adoarme" sistemul imunitar si astfel ajuta la fixarea embrionului. Altul zice ca nu e cazul, ca anticorpii antispermatici sunt produsi la nivelul colului uterin, iar prin inseminare "pacalim" anticorpii, pentru ca spermatozoizii sunt plasati direct in uter.

MTHFR A1298C heterozigot, PAI 4G homozigot
7 IA, 2 reusite dar pierdute la 5 si 6 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanasi spune:

Fetelor, stiti cumva daca si deficitul de progesteron poate opri o sarcina in evolutie? Sau duce doar la avort spontan (eu cam asa am inteles). Va intreb caci mie dupa pierderea sarcinii, ginecologul nu mi-a dat dozari hormonale si acum ma bate gandul sa-mi fac dozarea progesteronului. Nu stiu ce simptome da deficitul de progesteron, dar ma gandesc ca nu strica sa-l fac. Voi ce ziceti?

Sunt si eu disperata sa acopar o arie cat mai larga de posibile cauze ca sa preintampin o situatie similara. Stiu, comparativ cu multe dintre voi, eu am pierdut doar o sarcina, dar stiti cum doare.

Va pup pe toate.

Floricica, nastere usoara si recuperare cat mai rapida.

MTHFR 1298 heterozigota, PAI-1 675-4G heterozigota, PAI-1 844G heterozigota, o sarcina oprita in evolutie la 9 saptamani; 1 Aspenter la 2 zile + acid folic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mrnscmnc spune:

Floricica iti doresc nastere usoara, iti doresc nastere ca a mea ca nu am stiut nimic si a fost bine si refacere grabnica.Te rog din suflet sa nu te agiti ca nu faci bine.Asteptam vesti de la tine cand poti.
Ileana eu stiu ca progesteronul ajuta la mentinerea sarcinii, eu am luat Utrogestan dupa ce am avut amenintare de avort la 16 sapt, 6 pastile de 100 pe zi, doza maxima, dar doctoritele au considerat ca nu e suficient si mi-au dau Proluton, o fiola injectabil pe care o faceam o data pe sapt sau de 2 ori depindea de gramaj si despre care am inteles ca e de 80 de ori mai tare ca Utrogestanul. Eu am procurat din Italia si Turcia si m-a costat ff mult transportul ca fiola in sine e 2,45 euro.Se gaseste si pe net din Turcia dar e posibil sa nu tolereze organismul tau, eu am facut din ambele si a fost ok.Injectiile erau din sapt 18 pana in 28 dar am continuat pana in sapt 35. Poate te ajuta informatiile astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

floricica nastere usoara!
toate fetele! S-aveti o saptamana buna!

21+ cu

Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot-sarcina obtinuta prin FIV

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floaredemac spune:

Multumesc pentru incurajari, fetelor! Inca nu nasc , o sa dau de stire cand va fi cazul. Azi-noapte am dormit f bine, asa ca nu l-am mai sunat azi pe dr. Dar maine nu scapa, eu tot vreau sa mai merg o data saptamana asta, parca ma tem sa stau pana saptamana viitoare. Am facut clexane la ora 9 dupa cum ziceam, si vreau sa ajung la ora 8.

Ileanasi, eu mi-am facut o singura data progesteronul, eram deja insarcinata in 8 saptamani. Mi-a iesit fff mic, sub minim cu mult. Medicii nu au fost deloc impresionati, eu luam deja 2 duphaston /zi, parca, asa ca am suplimentat trecand pe urogestan sau arefam, nici nu mai tin minte. Am luat destul de mult timp, pana cand am considerat ca placenta si-a intrat in rol, si chiar si dupa asta cateva saptamani. Si eu stiam ca are rol in sustinerea sarcinii, si chiar m-am gandit atunci ca poate pierderea sarcinii anterioare a fost cauzata de deficitul de progesteron si nu de trombofilie. Nimeni nu imi va putea spune ce s-a intamplat de fapt. Simptome nu am avut niciodata, nici nu stiu ce ar fi putut fi. Dar menstruatia era f regulata, fara dureri anormale sau alte "ciudatenii" care sa ma alarmeze. Nu am avut niciodata probleme ginecologice de niciun fel (chist, fibrom, etc).

37+ DPN 15 aprilie 2011
FVL hetero + MTHFR A1298C hetero, 1 sarcina OK, 1 sarcina oprita in ev. la 5-6 sapt., acum , obtinute natural
Ai cazut? Te ridici, te scuturi si mergi mai departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gliana spune:

salutare mamici
maine fac 18 s , am crescut si noi si mergem la medic ca nu ne-am vazut de ceva timp. nu stiu daca v-am mai intrebat, cat timp sa mai iau acid folic? scuze daca am mai intrebat si poate mi-ati spus, dar....uit de la mana la gura
Zilele astea am simtit miscare prin burtica si sigur nu erau de la flatuatii
ieri am fost depresiva si am plans, desi stiu ca nu face bine plansul....
flori, cand ma gandesc ca mai ai asa putin...te invidiez......vreau si eu sa vina ziua cand o sa-l cunosc pe flacaul meu. Doamne ce mult mi-am dorit baiat la prima sarcina...am aflat abia cand am nascut ca e fata...si nu-mi venea sa cred...am crezut ca e o gluma. Acum sa vedem maine daca e baiat asa cum mi-a spus ultima data, era ferm convinsa dr....sa nu-i fi cazut putza intre timp
Ma bucur ca nu mai am acele mancarimi pe burta de la clexane, cred ca a fost doar iritatie, dar s-a obisnuit pielea.
va pup pe toate du drag

mutatia heterozigota a MTHFR A1298C, sarcina oprita din evolutie in 2010 la 4 saptamani.
Acum sarcina in evolutie 17+ cu tratament clexane de 0.6 mg/zi, femibion2 - 1/zi, aspenter 1/zi, prontogest 1 injectie la 3 zile, 1 acid folic de 5 mg/zi]
O nastere normala fara probleme acum 18 ani - o fetita sanatoasa tun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

gliana iti tin pumnii pentru maine!
legat de acidul folic, eu una stiu ca-l o sa-l am in schema pana la termen, stiu ca mutatiile genei MTHFR determina deficit de folati si de asta se da acid folic. Sa ma corecteze fetele mai bine informate daca gresesc!

21+ cu

Gena MTHFR mutatia C677T–genotip heterozigot si mutatia A1298C –genotip heterozigot-sarcina obtinuta prin FIV

Mergi la inceput