Prietene la bine si la greu - 113
Raspunsuri - Pagina 10
Ancutza_Bro spune:
neatza,
la noi
mai fetelor, oare ce face Lavi? ca zicea ca si-a pus net acasa si mai zicea ca urma sa aiba o perioada mai libera, nu a mai intrat la noi, sper sa fie bine ...
revin
Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)
Ramonika spune:
va las o reteta faina de placinta americana cu mere care noua ne place mult.
se face un aluat din 200 g faina, 100 g unt, putina apa si sare. se intinde intr-o tava, nu prea mare.
apoi se curata 600 g mere si se taie in feliute subtiri, se amesteca cu 100 g smantana, 30 g unt, 2 linguri faina, 1 lingurita - 2 de scortisoara, 150 g zahar pudra, coaja rasa de la o lamaie. se amesteca bine toate acestea si se toarna peste aluat.
se lasa la cuptor aprox. 45 minute si se serveste rece.
Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz
laurairina13 spune:
No ca m-a spart Ramonika cu placinta ei
Vin si eu cu un copy/paste dupa reteta de lapte de migdale by Monis pt LauraAndreea, linkul la pagina cu pricina nu il am, am salvat asa pt mine in word, sper sa nu fi taiat vro ceva esential din relatarea lui Monis
"Lapte de migdale-monis- pui migdalele cu apa in blender si le freci pana se fac lapte.
Ceva mici detalii tehnice: migdalele (neaparat crude) se spala si se pun la inmuiat 12 ore cu apa care sa le depaseasca binisor. Apoi se curata de coaja (sunt care fac si cu tot cu coaja, dar eu nu sunt fan), se pun in blender cu de 2 ori cantitatea de apa si se macina. Daca ai blender kalumea merge sa pui totul de la inceput. Daca ai un paradit de picior cum am eu, mai intai pun putina apa, blenduiesc o vreme, abia apoi pun toata apa. Apoi se strecoara, laptele se bea ca atare sau in combinatii, iar din pulpa se fac chestii ca rafaelo alea, pus in cereale, in retete de biscuiti, ba am facut si un super sos (cateva lingurite de migdale macinate + cateva de cocos + usturoi, calite in cateva linguri de ulei de masline, yummyyyy ) si tot asa... Eu nu-l strecor ca nu am atata rabdare.
Se poate face si din nuci, alune de padure, nuci braziliene, caju, macadamia, seminte de in, floarea-soarelui, susan etc sau combinatii. De fapt am citit ca la asta de migdale, daca adaugi ceva susan, iese o minunatie. AM incercat lapte simplu doar din susan si nu m-a prea convins gustul. Insa stiu ca e f f sanatos, asa ca o sa-l incerc in combinatii.
La mine pasul urmator este cumpararea unui blender adevarat."
Mami de rechinasa Amalia Teodora (03.11.2009) si 16+ cu Iris/ul
Firefly's shop
BLOGUL MEU
Ancutza_Bro spune:
Tina saru'mana de cafia, la ce vreme e afara cred ca mai am nevoie de 2-3 cani sa ma trezesc ...ma gandeam la intarcatul lui Geo si sper sa se produca treptat si natural, sa nu suferiti nici tu , nici el
Lili deacord cu ce spui tu acolo legat de violenta, dar in 99% din cazuri nu merge cu vorba buna, si din cate am citit eu de la fete, metoda cu mangaiatul a mers cel mai bine, cred ca s-au saturat la un moment dat de cate palmute si-au luat peste fata si din ce am inteles eu, in cele mai multe cazuri lovitul era de distractie, adica poc una peste ochi si hilizeala la maxim ... daca e vorba de lovitul altui copil, sunt de acord cu ce ai spus tu, explicat categoric ca nu are voie sa faca asa ceva.
acum sa revenim la Mariuta si sa zicem asa:
Lumi sa treaca raceala repede si sa o ocoleasca pe Annabelle, si Sabi e fascinata de pietre, le sorteaza, le depoziteaza, le gusta
Magda
Raluci asa de ocupata esti cu "treaba" aia ca nu gasesti si pt noi 5 minute sa ne scrii ceva? ce face Bubu? a invatat planetele? ...hai cu o "piesa" ceva ca e cam liniste pe-aici
Monis poza cu Iulian la tzitzi este extraordinar de frumoasa
Dana pupam Davidutul gradinar, el vroia doar sa fie sigur ca pamantul ala e bun pt flori, asa ca l-a gustat el intai
Lyly legat de Sabi cataratoarea, sa stii ca atunci cand am filmat-o a fost prima si singura data cand a alunecat intre canapea si birou ... si , da, ma inmoaie de fiecare data cand se uita in ochii mei si spune "mama"
Licu noi deja am inceput operatiunea "la plimbare cu tati" , pt inceput sunt amandoi incantati de timpul petrecut impreuna, cred ca ar trebui sa te dai lovita intr-o zi si sa-i trimiti singuri la plimbare , sigur le va placea si vor repeta figura
mda, cam atat a fost, ma duc sa strang un iaurt furat din frigider si intins prin toata casa si o farfurie sparta fix in doua
pupici la toata lumea si duminica placuta
Anca, mami de Sabina Ioana (03 nov 2009)
dankutza spune:
Lili de unde ai luat sapunul Sonett si la pret? Mersi de raspuns
Angi nu folosesc sapun solid pt Pinky. Am unul.... la pompa. Apas, curge in mana si ne saplam. Folosesc unul de la DM - Babylove. Periute de dinti, am 2, amndoua de la setul BAbylove. Folosesc cand nr 2 cand nr 3. Parca aia "cu blana" spala mai bine. Oricum e un chin spalatul dintilor. Nu -i place si plange de nu mai poate. EU nu ma las, dar mi-e mila cand o aud ca plange asa... dar imi place ca are dintisorii albi si curati.
Magda felicitari de vestile bune.
Laura ma inscriu si eu la pariuri cu Iris. Eu zic ca-i rechinas. Si eu am avut placenta anterioara si am simitit-o pe Pinky la 18 saptamani. DAr eu avem si sunci...
Gabitza vad ca le-ai dat capsuni. E voie la varsta asta? Mie imi este frica de ele. Oricum, nu i-as da din astea de import. A mai dat cineva capsuni pana acum?
MAny felicitari pt samburica, ca sigur e cu codite. Astept si eu sa pun un mesaj ca asta in maxim 2 luni. Am mai auzit de la alte fete ca au fost dezamagite de Tutunaru. Cu cine ai facut fiv-ul? Cu ce profesor? Marinescu? Mersi de pontul cu clinica Basarab. AM facut analizele de sange si din col acolo. Au preturi mai mici. Mersi inca o data. Mersi de reteta.
RAmox ati si stat in hotelul ala, sau doar l-ati vizitat?
VA las si eu reteta care a avut succes mare la Pinky.
Intr-o cratita am inabusit o ceapa cu spanac si dovlecel. Cand a fost aproape gata,a am adugat usturoi, sare. Apoi am bagat piciorul (Brown) si a iesit o crema groasa de spanac cu doovlecel. Intre timp, am fierr niste paste (barilla piccolini, pene cu 25% spanac si dovlecel). Pt ca penele erau un pic cam mari pt mofturoasa mea, le-am taiat cu fruculita sa le fac mai mici. Le-am amestecat in crema de spanac. A mancat Pinky de a stins. UN adevarat succes! Crema ear dulce, de la dovlecel. ZIceai, ca am pus zahar in ea. Incercati, ca-i tare buna, chiar si pt noi.
Sper sa mai intru, ca nu am citit capitolul in curs. In afara de asta, mai am de spus niste chestii.
dankutza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui monis5 Si ca sa-mi laud si eu barbatul, va las ultimul www.youtube.com/watch?v=1v7PD2NNGAk" target="_blank">spot la care a lucrat saptamanile trecute |
Le are omul, nu gluma! Felicitari!
gabitza35 spune:
salutari...
repede ca e somnul pe terminate si am de calcat niste hainute :
Danku,deocamdata si capsunile si fructele de padure au fost din cele congelate,acum le-am terminat si oscilez intre o noua punga sau o caserola din cele proaspete. Nu au avut niciun fel de reactie negativa la ele,initial nu le-au placut,dar acum papa fara probleme
Monis,acum am prestat un sos pt paste... daca nu le place,il mananc eu
Revin
Dragos si Eva _30.11.2009
mucosii
poze
grigore_tina spune:
Monis am vazut ei eu spotul la tv.E fain.Eu il vazusem si aici dar dormea Geo si nu aveam sonor asa ca mare lucru nu intelesesem(doar imaginea care era grozava).Vazut cum trebuie e altceva.Tati face lucruri interesante.
sarcina usoara Smara ,Licurici,Ionela,Many!
dankutza spune:
Am inceput sa citesc articolul de pe blogul postat de Monis , pana am ajuns sa citesc asta
Apar voci care explic#259; destul de logic ca ADHD-ul, una din marile "probleme" în educa#539;ia modern#259;, spaima tuturor profesorilor mediocri, se poate combate sau ameliora prin alimenta#539;ie.
Aici m-am oprit pentru ca m-am enervat foarte tare. Este clar pt mine ca habar nu are ce vorbeste. Cand o avea ea in clasa un copil din asta, dupa aia sa vorbesca.
Poate multe dintre voi, nu stiu ce inseamna cu adevarat un copil cu ADHD. Am avut pana acum 2 in 10 ani de cariera. AM avut si autist. Nu va doresc sa stiti ce inseamna!
Eu nu am scris pe aici pe forum, ca sa nu sperii lumea, sa nu bag cuie altora, dar de cand s-a nascut copilul meu si pana pe la 10 luni, o studiam sa vad daca e ceva in neregula cu ea. Am lucrat cu clasa de special needs.
Pfoai, ce m-am enervat!
Lumi_Richard spune:
Lili,m-ai dat gata,mai ales cu "baldabac"!!!! E o scumpa Mariuta
Foarte interesant meniul ei,daca ai timp,poate imi dai si mie niste idei de frunzulite verzi,si mancaruri cu spanac,urzici si loboda(pe celelelate nu le stiu)
Mie imi place la nebunie cand scrieti despre progresele puilor,niciodata nu m-as plictisi sa citesc ce au mai facut,chiar daca e ceva simplu... Cred ca ar trebui sa-mi deschid gradinita,ca tare relaxata si fericita ma simt printre copilasi....
Ancutzica,din pacate a racit si ea,tuseste destul de urat,curge nasucul....
A venit med de fam si mi-a trantit antibioticul. Si ca urmare a ametelii de care sufar din cauza racelii,am crezut-o cand a spus ca "nu e chiar antibiotic". Noroc ca ma cunoaste farmacista si m-a trezit putin din ameteala....deci maine bagam o consultatie la un pediatru,pana atunci mergem pe Nurofen si sirop de tuse.