Pufi de ian-feb 2010 (8) - Felicitari Bea!
Raspunsuri - Pagina 16
nyny spune:
Neatza...
Sorina
pt cafea
Noi suntem inca la pamant. Mara parca a luat-o iar din loc, dupa ce isi revenise aproape de tot, David a inceput si el sa tuseasca, fac febra amandoi, sunt maraiti, agitati, plangaciosi... Iar eu de ieri dupa-amiaza abia stau in picioare. Ce soi de gripa nenorocita o fi asta. Imi inchipui prin ce trec ai daca eu ma simt atat de rau. Ma dor picioarele, ochii, capul, ma ustura in gat, imi vine sa vomit...
Mamica fericita de Mara si de David
miremia spune:
Neatza fete!
Danasor mi-a placut mesajul tau. 
LV a mea a mancat doar in orez/gris/branzica dar daca va fi vreodata nevoie ii voi da sa bea fara remuscari. Mara nu a vrut sa puna niciodata gura pe LP si nici nu cred ca o va face...zilele trecute a gasit bibe cu LP al verisorului, a luat o gura, l-a scuipat, si-a facut greata si dupa si-a sters limba cu manuta.
Dupa cum stau lucrurile se pare ca noi ramanem in ultimul val de tzizti dependenti. Ma incanta si pe mine ideea intarcarii dar apoi a venit tati care mi-a zis... cum sa o intarci saraca, nici dinti n-are!
M-am hotarat sa incep sa-i fac un program de masa, fara tzitzi in avans, poate incepe sa manance solide mai bine.
_
Mirela si
Mara Ioana (ianuarie 2010)
miremia spune:
Bea imi pare rau de situatia neplacuta cu sora ta. Poate imi amintesc gresit dar parca Ivan s-a lasat si el asteptat. Sper sa vina si la ea un pui cat de curand, desi daca zici de sot ca nu se implica.....

_
Mirela si
Mara Ioana (ianuarie 2010)
gratiana77 spune:
Referitor la LP si LV, noi le folosim pe amandoua, cred ca aproape in mod egal. Seara papa LP ca mi se pare mai consistent iar dimi LV. Daca ii dau seara cereale le fac cu LV. Daca stai sa citesti si sa crezi tot ce se spune despre LP si LV nu ii mai dai de niciuna. Eu una am fost crescuta cu LV ca mama nu avea lapte si nu am nici cea mai mica problema. Sunt rezistenta la boli, analizele intotdeauna au fost excelente, etc.
La fel se zice si de gris cu lapte, sa nu dai prea mult copilului ca i se inmoaie oasele. Daca era asa, azi nu mai aveam pic de os in corp. Si la cate nazbatii am facut niciodata nu am avut vreun os rupt. So...mi se rupe de ce se spune. Cine nu vrea sa nu dea copilului. Fiica-mea e mare mancatoare de gris cu lapte la fel ca si mine si taica-su, asa ca noi cel putin de 2 ori pe saptamana papam, toti, gris cu lapte, intotdeauna cu scortisoara. Uneori mai punem si nuca de cocos, stafide, etc. Si e foarte bun.
gratiana77 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui nyny Neatza... Sorina pt cafea Noi suntem inca la pamant. Mara parca a luat-o iar din loc, dupa ce isi revenise aproape de tot, David a inceput si el sa tuseasca, fac febra amandoi, sunt maraiti, agitati, plangaciosi... Iar eu de ieri dupa-amiaza abia stau in picioare. Ce soi de gripa nenorocita o fi asta. Imi inchipui prin ce trec ai daca eu ma simt atat de rau. Ma dor picioarele, ochii, capul, ma ustura in gat, imi vine sa vomit... Mamica fericita de Mara si de David |
Uff, nasol de tot ca v-a luat pe toti trei. Sper sa va treaca repede.
si muuulta sanatate!
blue_flower spune:
| citat din mesajul lui danasor Referitor la LV versus LP, astea sunt argumentele mele: 1. A. a fost alptata pana dupa 1 an, daca as fi intzarcat-o mai repede sigur i-as fi dat LP fara nici o indoiala 2. Pe la 1 an am cumparat o cutie de LP dar orice incercare a fost un total esec 3. Noi suntem mari bautori de lapte, tot timpul avem cutii de lapte in casa, si asa am invatzat-o treptat cu gustul de LV 4. Analizele arata foarte bine, mananca mancare solida foarte bine si variata - carne,oua, legume, fructe, lactate 5. Se stie ca dupa 1 an beneficiul alimentarii cu lapte incepe sa scada, fiind mai importanta almentatia diversificata 6. Ii dau doua mese cu cereale cu lapte - de la Milupa, asa ca isi mai ia si din LP de acolo acele imbogatiri suplimentare, desi sincer nu prea sunt de acord cu ele, lenea ma face sa i le dau- e mult mai usor decat sa-i fierb niste gris sau orez cu lapte; 7. am intrebat pediatru daca pot sa-i dau LV si mi-a zis ca da; 8. pentru mine LP este un produs superindustrializat , care a suferit numeroase prelucrari, ati citit cate ingrediente a caror nume nu le stii sunt, si se stie ca un produs cu cat sufera mai multe transformari isi pierde din proprietatile nutritive; ok e imbogatit cu atatea chestii, dar eu ma intreb toate chestiile ale, aka vitamine, de unde sunt luate.... si as vrea sa te intreb BF de ce ai refuzat in sarcina sa iei vitamine?.... pentru ca ai considerat ca iti poti asigura tie si fatului tot necesarul din alimentatie?.... Ceea ce vreau sa spun e ca asa cum tu ai crezut ca nu e nevoie de un plus atunci, la fel simt si eu ca nu are nevoie de un lapte imbogatit, mai ales ca inca ii mai dau si san... Poate gresesc in afirmatiile mele si poate chiar imi voi schimba parerea maine sau poimaine, dar asa gandesc eu acum, in conditiile date ![]() ![]() Ieri am fost in car4 si i-am luat Humana J drink, lapte din ala gata facut, si i-a placut la nebunie, dar mi s-a parut enorm de scump, o cutiuta de 450 ml 7 lei, , apoi cand am vazut si din cate minuni e facut.... , eu am un pitic pe creier , si anume : pentru mine un produs e mai bun cu cat are mai putine ingrediente si acelea a caror nume sa stiu ce inseamna- adica painea facuta din apa, sare , faina si drojdie atat fara denumirle alea stiintifice![]() sorry pt carnatzul de dimineata, sper sa nu va pice rau, (adica sa-mi dati "dezaprob", cel mult un ignore Va pup si va doresc o zi superba pui mic |
Ai mare dreptate cu alimentatia naturala versus cea industrializata, cu alimente cat mai putin procesate. Da, sunt mai bune, mai naturale, cu singura conditie sa stii de unde sunt procurate acele ingrediente.
Si eu sunt pro bio, natural, eco si alte denumiri la moda. Doar ca sunt f constienta ca nu e nimic 100% bio/eco/natural, decat patrunjelul de la mine din curte, ca stiu ca nu l-am dat cu nimic.
Si faina pe care o folosesc eu la painea facuta in casa e imbogatita cu aditivi - ca doar de aia expira. Faina si malaiul pe vremea bunicii mele nu mai expira. Il tinea in pod, il cernea din cand in cand si nu mai expira in 2 luni ca cel pe care il cumparam noi la punga de la supermarket.
Eu doar mi-am exprimat oarecum teama ca as putea sa dau LV copilului si ca l-as priva de vitaminele pe care le pun astia in LP. Da, sunt de acord cu tine ca LP e un produs industrializat si super procesat, dar crezi ca LV pe care il cumperi la punga e mai natural??!!!
Nici noi nu mai stim ce sa mancam si ce sa mai dam copiilor pentru a fi bine.
Da, e normal sa isi ia din alimentatia solida necesarul de vitamine, dar cate vitamine mai sunt in rosiile de pe piata noastra si ce mai e bun in cartofii cultivati cu pesticide?
De asta ma tot framant.
Cred ca cea mai fericita e BEA, ca macar stie ce lapte ii da copilului, LV de la vaca din curtea ta, ala e cel mai bun.
Cum sa dam dezaprob? Eu cel putin sunt intr-o cautare continua de mai bine, mai bun, mai putin nociv pentru mine si familia mea si orice discutie este constructiva.

blue_flower spune:
| citat din mesajul lui tomaca Buna dimineata, Am citit asa pe sarite si pe apucate. Asa ca n-am retinut nimic, deci nu cometez nimic. Doar salut. Agitatie multa la serivici. Nu stiu daca mai pot intra pana luni. Sa aveti parte de zile frumoase pana duminica, zi auntata cu ploaie (s de luni urat ).Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un ![]() |
Lucrezi si in uichend?
sorry.
gratiana77 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui blue_flower
Ai mare dreptate cu alimentatia naturala versus cea industrializata, cu alimente cat mai putin procesate. Da, sunt mai bune, mai naturale, cu singura conditie sa stii de unde sunt procurate acele ingrediente. Si eu sunt pro bio, natural, eco si alte denumiri la moda. Doar ca sunt f constienta ca nu e nimic 100% bio/eco/natural, decat patrunjelul de la mine din curte, ca stiu ca nu l-am dat cu nimic. Si faina pe care o folosesc eu la painea facuta in casa e imbogatita cu aditivi - ca doar de aia expira. Faina si malaiul pe vremea bunicii mele nu mai expira. Il tinea in pod, il cernea din cand in cand si nu mai expira in 2 luni ca cel pe care il cumparam noi la punga de la supermarket. Eu doar mi-am exprimat oarecum teama ca as putea sa dau LV copilului si ca l-as priva de vitaminele pe care le pun astia in LP. Da, sunt de acord cu tine ca LP e un produs industrializat si super procesat, dar crezi ca LV pe care il cumperi la punga e mai natural??!!! Nici noi nu mai stim ce sa mancam si ce sa mai dam copiilor pentru a fi bine. Da, e normal sa isi ia din alimentatia solida necesarul de vitamine, dar cate vitamine mai sunt in rosiile de pe piata noastra si ce mai e bun in cartofii cultivati cu pesticide? De asta ma tot framant. Cred ca cea mai fericita e BEA, ca macar stie ce lapte ii da copilului, LV de la vaca din curtea ta, ala e cel mai bun. Cum sa dam dezaprob? Eu cel putin sunt intr-o cautare continua de mai bine, mai bun, mai putin nociv pentru mine si familia mea si orice discutie este constructiva. ![]() ![]() ![]() de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
Eu zic ca nu mai exista nimic natural in ziua de azi. Nici laptele de la vaca ta sau oul de la gaina din curte. Iarba pe care o mananca e infestata cu toate porcariile, grauntele la fel. Pana si ploaia e nociva. Ce-i drept ca ceea ce cultivi sau cresti tu in ograda e mult mai bun decat daca le cumperi. Asta daca nu folosesti ingrasaminte, pesticide sau pt animale nutreturi din comert.
gratiana77 spune:
| citat din mesajul lui miremia Neatza fete! Danasor mi-a placut mesajul tau. ![]() LV a mea a mancat doar in orez/gris/branzica dar daca va fi vreodata nevoie ii voi da sa bea fara remuscari. Mara nu a vrut sa puna niciodata gura pe LP si nici nu cred ca o va face...zilele trecute a gasit bibe cu LP al verisorului, a luat o gura, l-a scuipat, si-a facut greata si dupa si-a sters limba cu manuta.![]() Dupa cum stau lucrurile se pare ca noi ramanem in ultimul val de tzizti dependenti. Ma incanta si pe mine ideea intarcarii dar apoi a venit tati care mi-a zis... cum sa o intarci saraca, nici dinti n-are! ![]() M-am hotarat sa incep sa-i fac un program de masa, fara tzitzi in avans, poate incepe sa manance solide mai bine. _ Mirela si Mara Ioana (ianuarie 2010) |
Niciun dintisor?
Rebiana27 spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Ruxita
cat lapte praf dati voi si cand? -------------------------------------------------------------------------------------------- Kay, un pui iubit! (21.01.2010) |
Mara bea laptic dimineata, la somnul de pranz si seara, la culcare. Uneori bea si noaptea (in jur de 130 ml). In total bea in jur de 750-800 ml/zi.
R, mamica lui L si a M

de Daniel, n.01.02.2010