vitamina D2 si vitamina D3

vitamina D2 si vitamina D3 | Autor: michelle-usa

Link direct la acest mesaj

am aflat recent de vitamina D3 ca este mult mai buna, mai benefica decat cea D2 care o stiam.

Pun un link dar este in engleza.
http://www.differencebetween.net/science/difference-between-vitamin-d-and-vitamin-d3

poate doctorii de pe site sa informeze in romaneste despre diferenta dintre cele doua si dozele recomandate.

mie mi-a fost recomandat D3 cate 2,000 UI zilnic...si culmea ca traiesc in California. Cei drept ca lunile recente au fost cam ploioase dar au mai fost si zile cu soare si desi ies aporape zilnic in curte, in parcuri...etc se pare ca nu asimilez vitamina D.

Inca nu am vorbit cu doctora in detaliu, urmand sa am consultatie sapt. viitoare, dar in urma cu o sapt am avut niste teste de singe unde a aparut aceasta deficienta.

Am citit cat de importanta este vit. D pt organism in vederea mentinerii santoase a oaselor, luptei impotriva cancerului...etc

michelle

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

buna si eu am aceasta deficienta, se stie ca e o carenta ca urmare a lipsei de soare, care poate face probleme destul de serioase lipsa ei.Si eu i-au vitamina D3, daca ai carenta poti sa ei doza maxima, oricum ti-o prescrie doctorul, in urma analizelor.Eu am luat odata vitamina D3 sub forma de picaturi , si am repetat analizele , si tot am inca deficienta si acum i-au pastilute din acelea ce se dau si la copii mici, dar doza mai mare .Cand termin cutia, adica peste o luna refac analizele.Iar apoi voi lua calciu cu vitamina d3 se completeaza reciproc,pentru ca lipsa uneia face sa nu se poata absorbi si cealalta.Cam asta stiu.Aici in germanica nu mi-a recomandat nimeni d2 ci numai d3 si la copii la fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

si eu am deficenta de vit.D, desi luam de un an de zile in fiecare zi cate 6000IU, tot am iesit cu deficienta, acum iau 10000IU si sant ok,
iau vit. D3, nu ma asteptam ca si tu in california sa ai lipsa de D, aici la mine cel putin e inorat mai tot timpul, sincer e asa de inorat ca e deprimant, acum 2 ani cand am fost in florida si am vazut soarele ala stralucitor nu am mai vrut sa plec de acolo ce mare diferenta , chiar eram vesela mai tot timpul, acum facem vacantele acolo daca ar fi asa simplu cred ca mas muta intr-o clipa fara sa ma gandesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui BellaDonna

si eu am deficenta de vit.D, desi luam de un an de zile in fiecare zi cate 6000IU, tot am iesit cu deficienta, acum iau 10000IU si sant ok,
iau vit. D3, nu ma asteptam ca si tu in california sa ai lipsa de D, aici la mine cel putin e inorat mai tot timpul, sincer e asa de inorat ca e deprimant, acum 2 ani cand am fost in florida si am vazut soarele ala stralucitor nu am mai vrut sa plec de acolo ce mare diferenta , chiar eram vesela mai tot timpul, acum facem vacantele acolo daca ar fi asa simplu cred ca mas muta intr-o clipa fara sa ma gandesc

mamica lui Ana Maria

Nihil Sine Deo!

daca stau pe forumul DC in loc sa ies la soare.

michelle

Mergi la inceput

michelle-usa,
eu chiar stau intr-o zona unde e mai tot timpul inourat, si sa vreau sa stau la soare si nu e, si noi santem o familie care mai tot timpul e afara, in rest o sa ma abtin la comentarii rautacioase...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

Citat:
citat din mesajul lui BellaDonna

michelle-usa,
eu chiar stau intr-o zona unde e mai tot timpul inourat, si sa vreau sa stau la soare si nu e, si noi santem o familie care mai tot timpul e afara, in rest o sa ma abtin la comentarii rautacioase...

mamica lui Ana Maria

Nihil Sine Deo!

scuze, ma refeream la mine si a fost ca o gluma, "ca eu stau pe forum in loc sa ies la soare".
de fapt e curios faptul ca nu stau numai in casa. am casa cu , curte, mereu imi fac de lucru pe afara,in parc,cumparaturi,plimbari. abia astept sa se faca iar mai cald sa pot face jogging.

dar zic ca e chiar ciudata dificienta asta pt cei din california. inclin sa cred ca poate corpul meu nu asimileaza vit. d.

abia astept sa vorbesc cu dr . sapt viitoare.
chestia e ca la inceput nu prea am luat-o in serios dar in urma cu 2 zile am facut o miscare aiurea...nu stiu cum sa intimplat si ma doare soldul. nu rau, dar oricum pt mine care nu prea am probl de sanatate.sa zic ca o data ce am facut 40 de ani sa incep sa ma astept la astea.

la noi cand am ales unde sa stam in america , vremea a fost un punct important. nu mi-ar place sa stau undeva unde e intunecat si ploua si ninge. ma depreseaza vremea urita. aici in sacramento e super.

michelle

Mergi la inceput

michelle-usa,
si eu am casa cu curte si deabia astept sa gradinaresc imi place foarte mult, la noi a contat locul de munca acum deja e destul de greu sa-l schimbam,
eu de cand iau vit. D, si iau de un an de zile si ceva nu mai am dureri asa de mari reumatice si nu numai(de la migrene etc), acum nu stiu ce se intampla exact, de ce organismul nu mai asimileaza asa de usor vit. D, stiu ca am vazut o dezbatere la tv intre dr. despre defiecienta de vit. D, si parerile sant impartite, eu ca am experimentat pe mine da zic ca vad o diferenta foarte mare decand iau vit. D si nu o sa renunt asa de usor, o sa reduc doza pe timpul verii doar , si sant sub acordul doctoritei mele

Mergi la inceput