Miom (fibrom) uterin
Raspunsuri - Pagina 2
XIO spune:
Am avut o zi tare buna, mersi de urare!
Supozitii la adresa ta nu am facut, mai citeste o data mesajul.
Ideea ca medicul nu iti spune daca e ceva in neregula e totalmente gresita si afirmatia aia a ta va fi preluata de alte peroane care iti citesc mesajul.
Spui ca medicul tau iti explica, din topic inteleg ca nu ti-a explicat nimic si ca nu stii nimic despre fibrom.
Deci cu placere pt. linkul pe care ti l-am dat, ca daca nu aveai nevoie sa citesti de pe net insemna ca stii ce inseamna fibrom, de ce apare, care e tratamentul si altele de care tu nu aveai habar.
Experiente dupa cum spui si tu nu vad la ce te ajuta, ca fiecare caz e unic. Asa cum o femeie cu cezariana spune ca a fost groaznic si nu s-a ridicat din pat, alta iti spune ca nu a simtit nici o durere, ca a doua zi alerga pe coridoare. mai logic si normal mi se pare sa iti explice intai medicul despre ce este vorba si dupa aceea sa cauti tu pe internet experiente despre laparoscopii, filmulete si tot ce te intereseaza. Sa intrebi pe internet cat timp te tine dupa operatie este iarasi fara sens, ca unii medici te tin 3 zile, altii 5, altii 7, altii 1, ca sa nu mai spun ca depinde de cazul tau.
Ai intrebat in ce consta laparoscopia, la ce sa te astepti, ai afirmat ca medicul iti ascunde adevarul, ai intrebat de ce a crescut si ai spus ca erai bulversata si nu l-ai mai intrebat pe medic.
Eu te-am sfatuit frumos si fara pupaceli sa mergi si sa porti aceste discutii cu medicul tau, asa cum este normal, ca el trebuie sa iti explice toate aceste lucruri, nu sa citesti pareri neavizate de pe internet si sa te sperii aiurea sau sa crezi ca nu se poate intampla nimic.
Dupa aceea poti citit linistita pareri si compari cu ce ti-a spus medicul.
Parerile tale la adresa profesiei mele sunt zero, deci nu mai trebuie sa te chinui sa imi explici cat de groaznica sunt
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
roxy spune:
Xio mistoul te rog fa-l in alta parte.Daca nu poti raspunde la un mesaj cu bun simt, nu o fa ca nu te-am obligat.In legatura cu ce am vorbit sau nu cu doctorul meu ma priveste, nu stiam ca trebuie sa cer voie cuiva sa pun un subiect pe forum, mai ales ca nu am deranjat pe nimeni nici cu formularea nici cu cererea.Te rog frumos ca sa te opresti .
Daca am acceptat sa fac operatia inseamna ca am discutat despre asta cu doctorul , dar asta nu ma impiedica sa cer informatii si-n alta parte, si pentru ca sunt inscrisa de mult timp pe acest forum, inca de la inceputurile lui, am crezut ca am acest drept, dar daca nu, ma retrag.Daca nu am un numar enorm de mesaje, inseamna ca am scris numai acolo unde am avut cu adevarat ceva de spus si de ajutat din experienta mea, nu mi-am batut joc de nimeni niciodata.Multumesc frumos oricui crede de cuviinta sa imi raspund ala subiect.Dar fara mistouri.
XIO spune:
Roxy draga, tu ai pus pe forum mai multe intrebari medicale. La o parte dintre ele gaseai raspuns dand un search pe google, la cealalta parte citind de pe internet testimoniale.
Eu ca medic am tinut mortis sa iti spun ca normal este sa iti intrebi medicul care te-a consultat, si acesta sa iti explice si sa iti raspunda la nelamuriri intrucat este inutil sa intrebi pe internet. In plus, ai mai si facut mentinea aceea cu
"normal ca nu o sa-mi spuna medicul", de parca ala ar fi acolo ca sa te minta sau sa te pacaleasca.
Ei, ca mesajul meu a fost scurt si sec, fara pupaturi e una. Ca tu te-ai apucat dupa aia sa faci matanii si sa te ingrijorezi de cum voi vorbi eu cu pacientii, asta e deja personal.
Prin urmare ai primit sfatul de a merge la medic si a te lamuri, ca nu stiai nici daca ai sau nu fibrom, ai primit un link cu explicatii, si cu toate astea mi-ai scris ironica sa nu-ti trimit tratate, ca alea le gasesti si tu. Cu toate ca nu le-ai gasit.
Si din toate scrise mai sus rezulta tonul meu acid.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro
roxy spune:
Xio eu ca sa nu ramai cu impresia ca sunt vreo proasta pe care nu o duce capul, am fost la medic, inainte de a posta aici, am discutat, si ideea e ca trebuie in mai sa fac laparoscopia.Am spus ca nu-mi poate spune medicul cum voi fi exact dupa operatie, pentru ca nu el este cel care va face operatia (aici nu mergi la control la acelasi medic care te va opera )si asa cum spuneai si tu (imi permiti sa te tutuiesc , nu te superi chiar daca esti o doamna doctor, dar eu sunt mai mare )fiecare experienta este unica.Pe net stiu si eu sa caut, ma duce capul si am si gasit.Dar am postat aici, asa cum am mai spus si pentru ca sunt membru al acestui forum si am crezut ca am dreptul sa scriu pentru a afla detalii mai personale de la cei care au trecut efectiv prin asa ceva , m-ar fi ajutat sufleteste , daca nu altfel.
Sper ca am fost mai clara acum.Si nu am spus nicaieri ca nu stiu daca am sau nu fibrom, am spus ca stiu ca am miom (acest termen a fost folosit de doctor), dar fiind in germana nu stiam daca e acelasi lucru cu denumirea de fibrom.
Iar in ceea ce priveste doctorul , mi-a dat toate detaliile, dar asa cum si tu faci, aceste detalii sunt statistice, iar eu cautam partea umana aici pe forum.
XIO spune:
Draga mea, te rog lasa ironia la o parte, ca suntem pe forum si din cate imi amintesc nu ti-am spus sa mi te adresezi cu "doamna doctor" , "domnisoara doctor" sau "maria ta".
Ok, deci sa inteleg ca stiai de fapt de ce a crescut firbomul, nu erai sigura daca e fibrom sau nu, dar nu conteaza asta si ai incredere 100% in dr dar nu el te opereaza. :))
cred ca te-ai exprimat tu gresit, era mai simplu sa scrii
"am fost diagnosticata cu fibrom care necesita operatie (6 cm, a crescut de la 3 intr-un an ), medicul mi-a spus ca va fi operat laparoscopic si doream sa va intreb daca ati fost operate de asa ceva, cum a fost la voi recuperarea, ati avut ceva probleme dupa aceea?".
Era mai simplu decat sa pui intrebari la care de fapt ai raspuns, sa faci remarci aiurea despre palacellile la care te-ar supune medicul samd.
Btw, nu ti-a spus medicul daca vei mai putea avea copii sau nu?
ca e ceva destul de important.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro
roxy spune:
Xio vad ca nu vrei deloc sa te oopresti.Ok. voi raspunde punctual la ce ai scris in ultimul mesaj.
-"nu erai sigura daca e fibrom sau nu"- denumirea folosita de doctor (in germana de aceea am specificat ca nu stiu daca e acelasi lucru cu fibrom din romaneste) a fost de miom. Despre miom am vorbit cu doctorul, am si ecografia intravaginala facuta in care urmaresc an de an cum evolueaza acest MIOM.Da stiu despre el, deci ma duc la doctor.Ce nu vrei tu sa pricepi e ca am cerut parerile altor femei care au trecut prin aceasta operatie si vor sa le impartaseasca aici pe forum, de aceea suntem aici si avem dreptul sa punem intrebarile pe care le dorim din cate stiu.
-"ai incredere 100% in dr dar nu el te opereaza. :))"- da am incredere 100% in medicul meu, el a fost si cel care mi-a urmarit si a doua sarcina si mi-a salvat-o , dara sa cum am spus nu el face operatiile, el este doar la cabinet , dar in schimb iti recomanda clinica cu care colaboreaza si te duci cu trimitere de la el urmand sa fii preluata acolo de doctorul care face respectivele operatii si pe care il cunosti inainte de operatie.Dar iar nu-mi fac probleme ca daca imi recomanda doctorul meu, asa cum mi-a recomandat si clinica unde am nascut si am avut conditii dintre cele mai bune si a fost ok, va fi si acum, dar repet nu asta vroiam sa aflu de pe forum ci cum a fost perceputa operatia de alte persoane , pentru ca repet de aceea suntem pe forum sa ne invatam unii pe altii din experiente proprii, nu din tratate de medicina.
-"sa faci remarci aiurea despre palacellile la care te-ar supune medicul" , iar eronat , pentru ca eu nu am spus ca ma pacaleste doctorul ci ca nu are de unde sa stie exact cum ma voi comporta eu dupa operatie ci doar teoretic cum ar trebui sa decurga lucrurile.
Si ultima
-"Btw, nu ti-a spus medicul daca vei mai putea avea copii sau nu?" asta a fost jignitoare si totusi iti raspund, da mi-a zis ca voi putea sa mai am copii, pentru aceasta fac operatia, altfel convetuiam in liniste cu miomul meu poate mai departe, pentru ca nu-mi da batai de cap, dar avand in vedere ca ultima sarcina a fost amenintata de acesta, prin hemoragia pe care am avut-o in prima parte a sarcinii, pana a crescut fatul si nu a mai fost amenintat, tocmai pentru a indeparta acest risc, am acceptat sa ma operez dupa sarbatori pentru a fi funcionala pentru familia mea de sarbatori, tocmai ca nu stiu cum voi fi dupa operatie.
-"era mai simplu sa scrii
"am fost diagnosticata cu fibrom care necesita operatie (6 cm, a crescut de la 3 intr-un an ), medicul mi-a spus ca va fi operat laparoscopic si doream sa va intreb daca ati fost operate de asa ceva, cum a fost la voi recuperarea, ati avut ceva probleme dupa aceea?"."
scuza-ma poate era mais implu, dar nu stiam ca aici sunt la un examen unde intrebarea trebuie scrisa stas, dupa sablon.
Acum sper ca te opresti, astepti doar persoanele care doresc sa povesteasca cum au procedat ele atunci cand au avut aceasta interventie, cat a durat pana si-au revenit, lucruri din astea, care sigur nu scriu in tratatele de medicina.
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui roxy [br -"Btw, nu ti-a spus medicul daca vei mai putea avea copii sau nu?" asta a fost jignitoare si totusi iti raspund, da mi-a zis ca voi putea sa mai am copii, pentru aceasta fac operatia, altfel convetuiam in liniste cu miomul meu poate mai departe, pentru ca nu-mi da batai de cap, dar avand in vedere ca ultima sarcina a fost amenintata de acesta, prin hemoragia pe care am avut-o in prima parte a sarcinii, pana a crescut fatul si nu a mai fost amenintat, tocmai pentru a indeparta acest risc, roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
De ce anume era jignitoare intrebarea cand tu ai scris asta in primul tau mesaj?
Citat: |
citat din mesajul lui roxy pot sa mai fac un eventual copil daca voi dori mai tarziu? roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000) |
Nu trebuie sa intrebi dupa un sablon, doar sa fii mai exacta, ca din topicul asta am inteles ca imi multumesti ironica pt. linkul pe care l-am cautat pt. tine, spunandu-mi ca tu nu ai nevoie de tratate, ca "stii", dar cu toate astea nu stii daca fibrom si miom se refera la acelasi lucru, daca mai poti avea copii, daca doctorul iti spune sau nu adevarul despre ce se poate intampla (apropo, atunci cand scrii "doar nu o sa-mi spuna medicul", se intelege ca tu chiar crezi ca medicul nu iti spune adevarul despre operatie), ce inseamna laparoscopia, cum e dupa.
**Fur is for petting***
www.adoptiipisici.ro
roxy spune:
Xio hai sa facem pace ok ?
Nu-mi plac certurile cu atat mai putin virtuale.Posibil sa nu ma fi exprimat eu bine, nu am fost ironica deloc (de aceea m-a deranjat tonul superior si plin de ironie din partea ta ).Te-am numit doamna doctor , nu in ironie ci tocmai ca ai precizat ca esti doctor.Daca nu e ok, iti pot spune si xio (daca imi permiti).Tocmai ca nu sunt deloc ironica, si scriu doar daca pot sa ajut cu ceva din experienta mea.
Cum spuneam , faptul ca nu cred ca doctorul imi poate spune exact cum voi fi eu dupa operatie, cat va dura pana voi fi din nou functionala, sau alte aspecte ce tin de persoana mea, nu presupune ca nu cred ceea ce-mi spune, ci doar ca teoria e una si practica e alta ...
Sper ca nu se mai interpreteaza vorbele mele iar.
Faptul ca am intrebat in mesaj daca mai pot avea copii, vine tot ca o urmare a ceea ce am citit cum ca in urma operatiei poti foarte bine sa iti fie afectat uterul astfel incat sa nu mai poti avea copii.Nu am spus ca asa va fi ci ca se poate, au existat cazuri.
Doctorul asta m-a intrebat daca mai vreau copii,de aceea mi-a si recomandat laparoscopia.Dar existand cazuri in care in urma operatiei de scoatere a fibromului a fost afectat uterul, nu pot sa nu ma gandesc si la posibilitatea asta.De aceea intrebam sa vad alte persoane cum au suportat interventia si ce urmari a avut, bune sau mai putin.
Deci daca tot iti pierzi din timp cu subiectul meu, hai sa-l pierdem deci cu folos.Daca poti sa-mi spui ceva, stiind mai bine fiind in domeniu, bine, daca nu, nu mai vreau vorbe ironice si nici luari la misto.
Numai bine iti doresc.