Puiuti de Sept-Oct 2011 (25)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns seidana spune:

Neatza...

Eu vin cu vestea minunata ca bebe e bine insa m-a tratat cu o pozitie de nu a vazut mami ce e.. , era cumintel i-am vazut profilul frumos .. il ador.. se mai zice ca in sarcina ai stari contradictorii dubii din cauza hormonilor.. eu niciodata nu am avut un sentimet negativ.. de frica sau dubiu..

Vestea mai nasoala e ca m-am super suparat pe medic.. nu mi-a zis cati cm are bebe, ce greutate, i-a masurat capul si femurul..atat..
L-am intrebat daca e normal sa am tensiune asa mica, daca e ok sa am dureri ca la menstruatie, ce sa fac cu starile de slabiciune, nici un raspuns.. a zis sa iau in continuare aspenter si sa nu mai iau utrogestan..
Stiu ca utrogestanul brusc poate provoca sangerari e adevarat?
i-am zis ca sunt f obosita, el a zis sa fac miscare si sa nu mai mananc sa nu ma ingras.. a fost total aiurea , m-a dejamagit.. eram ultima pacienta si era f fericit ca pleaca acasa..
Am ramas cu un gust f amar sincer, a fost fusirit si nu mi-a raspuns la intrebari...

Acum 2 intrebari:
- la cat se face morfo fetala trim 2? el m-a chemat la 21 s, abia peste 5 sapt
- Ce inseamna placentatiee pe peretele anterior la fundul uterin??
e cumva placenta previa? citeam pe net ca ''in aceasta situatie, placenta se dezvolta in josul uterului si acopera partial sau total colul uterin.''

Imi caut alt medic ..

Merg sa citesc ce ati scris...

16+ .. DD ajuta-ne sa avem sanatos !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Neata fetelor.
Seidana daca simti ca dr. te-a dezamagit cauta altul sa fii tu cu sufletul impacat. Mie mi-a scris pe bilet placenta pe partea anterioara a uterului in apropierea colului uterin. Cam de naspa dar mi-a zis ca mai e timp sa urce.Se pronunta dupa 20 sapt.daca e o problema de inserare a placentei.

15+si mami de Razvan 7 anisori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancaroro spune:

Neatza burtici.
Si noi suntem bine. Al meu a fost mai linistit asa ca a putut nea doctotul sa il masoare. Conform UM avem 11 s 1 zi, CRL 12 saptamani fix, si echografic 13 fix.
A zis ca nu poate sa se pronunte 100% dar s-ar putea sa fie baiat. Dupa ce a pus Dopplerul pe el (care emana caldura) a inceput sa se miste . Desi am avut si noi tarziu programare, a durat mai bine de o ora toata sedinta, ne-a facut si poze, si CD, si tot ce facea ne explica. Imi pare bine ca am ales sa ma duc la el, a fost prima intalnire, pe sotul il cunoaste, au copilarit in aceeasi curte de bloc.
Somnorila a stat cu manutele la ochi aproape tot timpul, noroc ca il mai deranja cu dopplerul din cand in cand sa mai miste. Apoi, spre final, atat de neastamparat a devenit .
Mi-a facut si mie 4D, ne-a aratat inimioara, creierul, se vedea si coloana . Super medic
Am avut si o discutie despre dublu test-triplu test, inca o data mi-a recomandat sa fac, desi sunt inafara riscului. A zis ca totul pare sa fie ok conform masuratorilor, ca nu avem nici un motiv sa ne ingrijoram, dar totusi sa fac. Eu ziceam: pot face direct triplu testul, el totusi cel mai bine sa fac dublu. Sotul: dar maine ceri sa-ti faca triplu testul, si nu faci dublul...
Mie mi-era mai mult ca a trebuit sa ma trezesc de dimineata sa dau iarasi sange pentru analize. Eh, pana la urma am facut-o si pe asta.
Am mai facut si o urocultura.

Echo 200 de ron si dublu testul 120.
Ah, inca o chestie. Ieri am luat si rezultatele analizelor. O usoara anemie, dar chiar usoara, si la TORCH la toate am IGG pozitiv si IGM negativ. Am anticorpi la toate.
Seidana, echo de trim 2 se face la 20 de saptamani parca. Mie mi-a zis ca ne intalnim la 16 si apoi la 20. Si ca de fiecare data imi va face toate masuratorile astea. Si apoi la 24, la 28, la 32, la 36 internare de o zi.
May, imi pare rau, dar stai si odihneste-te cat poti. Noroc cu cumnata ta. Nu mai e mult si vii si tu in tara. Ce sistem aiurea, nici la noi nu e extraordinar, dar acolo e nasol rau de tot.

11+

Bijuteriile mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Seidana , fundul uterin este in partea de sus a uterului, opus colului uterin care este jos, spre vagin. In general sarcinile prinse acolo nu prezinta probleme , sunt bine fixate si nu au absolut nicio treaba cu placenta praevia (care e jos inserata si care pune probleme de sustinere a sarcinii). Anterior fundic inseamna ca e prinsa pe peretele uterin dinspre abdomen in partea de sus a uterului. Deci e de foarte bine!

Morfofetala de trimestru 2 se face in general la 21-22 de sapt.

Ma bucur ca sunteti bine, asta e cel mai important!

Oana 13+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaiasi spune:

Anca , felicitari pentru vestile minunate! Ce bine e cand esti multumit de medic, parca iti inspira alt fel de incredere. Bine ca ai la torch IgG-urile pozitive...eu tre sa fac analiza pentru toxoplasmoza si listerioza la fiecare 8 saptamani ca sa ma asigur ca sunt ok.

Oana 13+
Doamne Doamne , ajuta-ne sa avem un sanatos si la termen!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocaille spune:

Buna dimineata si de la mine.
Fetelor, observ ca la noi cu medicii e o "boala" generalizata. Foarte zgarciti cu explicatiile, nu explica termenii pe care ii folosesc, nu explica ce rol are tratamentul, de multe ori, il prescriu si gata, nu considera ca ne datoreaza foarte multa atentie. Cautati un medic care nu considera ca oricum suntem prea nefamiliarizati cu terminologia ca sa mai piarda timpul cu explicatii. Chiar daca ei trec repede si scriu in fisa medicala, insistati sa va lamureasca.
Hellena, nu te mai stresa pentru ce ti-a zis medicul, stiu ca e cel mai usor lucru sa zici asta cu "nu te stresa". Dar eu am convingerea ca medicii nu le stiu pe toate, iar natura lucreaza de multe ori fara sa tina cont de parerile lor. Nu te mai gandi de acum la ce va fi atunci, ia problemele pe rand. Sunt o multime de solutii pentru copiii cu viroze. Cineva zicea de vaccin. Eu, de exemplu, sunt pentru tratamentele homeopate, care merg foarte bine la copii. Deci, solutii sunt.
Seidana, te sfatuiesc sa cauti alt medic. Si cand mergi la control, nu-l slabi cu intrebarile pana nu pleci lamurita de acolo, oricat de plictisit ar fi. Placenta ta se pare ca e pe peretele anterior in partea de sus a uterului. Asta poate crea ceva inconveniente la ecografie, adica sa se vada mai porst. In rest nu e nimic de rau.
Ancaroro, si in general, fetelor, vi s-a mai facut in sarcina ecografie doppler? eu stiam ca nu se foloseste doppler in sarcina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camady spune:

Anca ma bucur ca ai vesti bune de la dr . si ca esti multumita de el.
Deabia astept si eu miercurea viitoare cand merg la triplu sa vad ce-mi mai spune.

15+si mami de Razvan 7 anisori

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui May3

buna tuturor

12+

http://www.zebraroz.ro/ - hainute copii

May imi pare rau pt problemele tale..o sa fie bine vei vedea.. Ai grija de tine, si mai intra pe la noi ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inutsa spune:

Neata!
Haideti la o , ceai sau cioco calda, ce va pofteste inima!

seidana ma bucur ca bebe e bine!

Zicea cineva ca e racita acum scuze , nu am retinut cine. Si eu am fost racita la prima sarcina, chiar in primul trimestru si nici nu stiam ca eram gravi. Am avut si febra, tot tacamul. Si nu a afectat cu ceva sarcina. Fii-mea are ceva la caile respiratorii, dar e ceva mostenit de la taica-su, care trece in timp, si pe care oricum ar fi mostenit-o. Si la bb nr 2 ma astept sa il mosteneasca. Trebuie sa fii increzatoare ca totul o sa fie bine!

de si12+

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui elly_b

am fost la eco dupa cum stiti

doamne ce moaca avea ... si era atat de agitat. nu a stat o secunda. se foia, se invartea, dadea din manutze
enervant pt dna doctor care se chinuia cu masuratorile dar un deliciu pt mine sa-l vad atat de mult
noi azi avem 12 sapt+2 dar dupa eco 12+6 sau chiar 13 dupa crl.
toate prezente, toate ok dezvoltate pt varsta lui.
avem 6,74 cm CRL.
in privinta sexului nu s-a pronuntat ...

mi-au mai crescut 2 inimi

mami de Annelies (30.06.2005) si 12+

Ma bucur din suflet ca bebita e bine si inalt..sigur are 13 la asa inaltime...

Mergi la inceput