Mamicile de fulgusori'09 sunt alaturi de A_driana!

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vias spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabitza35

neata

pai e un gogoloi din mamaliga cu branza de burduf si cred ca si niste afumatura la mijloc... se face pe la munte...poate Camy stie mai bine

Camy,tipa ucisa din Brasov e colega cu tine la serv?

Dragos si Eva _30.11.2009

poze

eu bulz stiu sa fac in mai multe feluri, si anume:
romanesc: in mamaliga pun branza de burduf, il fac minge, il pun pe o tava din ceva inox , il las la fript, apoi deasupra se pune un ou ochi si smantana langa.
bulz sasesc: pun intr-un castronas un rand de mamaliga, peste presar branza de burduf, apoi un rand de smantana, apoi reiu traturile de cate ori vreau eu
sau..cum il servesc astia pe aici in restaurante..de 2 feluri:
1. intr-o craticiora de pamant, se pune mamaliga, branza de burduf inauntru si un ou ochi, deasupra mamaliga si branza de burduf si se baga la cuptor, deasupra pun 2 bucatele de kaizer afumat, sau costita afumata.
2 mamaliga facuta minge, inauntru branza de burduf si slanina, sunca, peste un ou ochi si smantana

...nu...doamna nu e colega cu mine la servici...nu o cunosc...

Mamica de pui scump pe pamant si ingeras in ceruri
.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput

si un salut si de la mine pe ziua de azi...
e asa cald afara, ca mi-am luat pantofi azi in picioare...mi-am lasat cizmele acasa as vrea sa ramana asa de cald, ca tare bine este...

Fla inca nu se simte f bine...e bine, raceala e foarte usoara, dar ii curg mucisorii, am noroc ca stie sa-si sufle nasul si nu-l mai chinui cu furtune

azi sper sa il scot pe afara, lui ii place tare mult, dar imi e teama sa nu raceasca si mai tare..

Maine voi avea calculatorul facut mai spreseara asa, dar tot e bine...

va doresc un we superb!!!

.....................................................................................................................
"Dacă lacrimile ar putea înălta o scară si amintirile o cărare, as urca în Rai si te-as aduce din nou acasă."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

eu stiam de www.comarion.ro/retete_naturiste/index.php?value=Bot%20de%20mamaliga&detalii=Branza" target="_blank">botz

si eu il prepar in multe feluri

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

acum chiar vreau sa plec acasa...
m-am plictisit de m-a luat naiba...nu am de lucru..si nici nu vreau sa apara amo' si sa ma fericeasca acum, vineri dupamasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

fetelor eu acu am ajuns acasa am fost la spital cu ary si i-am luat trimitere pt analize la rahitism si sa o vada ca este un pik racita,
acu ma duc sa o culc si revin

getik mami de mica aricica 29.12.2009
povestea unui aricy bijuteriile lui getik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

camy,la tv au spus la un moment dat ca victima era psihiatru la o fabrica de medicamente (asa am auzit eu)si am tras eu concluzii .... bag seama ca pripite si eronate

Getik bafta la medic,vesti bune si sanatate lui Ary

Dragos si Eva _30.11.2009

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns My_Lady0091 spune:

geta, o suspectezi de rahitism..sau cum?de ce analize pentru rahitism?

ce analize mai exact ti-a dat?si noi trebuie sa le facem peste doua saptamani!

acum Rebecca doarme.

azi noapte s-a trezi la trei in plans..e foarte agitata..cred ca de la maselute.

ieri i-am luat un siropel naturist pentru stimularea poftei de mancare caci stam foarte prost la acest capitol.si pana nu va manca cu trebuie nu va iesi din acest "cerc vicios" anemie-lipsa poftei de mancare.ea a facut anemie pe fier, insa tot anemie e,cu calciul e ok.

fete...intrebare...cat de proeminenta e la copilasii vostri scobitura?la noi nu prea e...

am citit acest articol ce m-a mai linistit un pic:
"Cum se evita, cum se trateaza ?
Piciorul plat (pes us\", Plattfuss\") consta in tur-tirea, lasarea boltii piciorului. Scobitura talpii e stearsa sau micsorata. De altfel cam toti sugarii pana la 1 an au ,.picioare plate\" ' dar, cele aderate, apar mai aies la copin grasi, greoi si cu tonusul muscular slab. Un copil se poate naste cu picioare plate, sau acestea se pot forma dupa ce el incepe sa mearga.
La un sugar care incepe sa mearga, pe un drept, pe parchet, pe o masa. piciorul plat este o atitudine normala. Credem ca se exagereaza cu sentinta de picior plat si cu abuzul de ghete ortopedice. In primii ani, scobitura talpii copiilor este umpluta cu grasime, iar un grad de turtire se produce si din cauza muschilor moi si supli ai sugarului. Plat se considera numai piciorul complet lasat, cu talpa dreapta, la care axul gambei cade inauntrul piciorului. Copin cu platfus merg cu oarecare greutate, obosesc repede, cer in brate, Piciorul plat aderat este obsert uneori tarziu, la 9 luni ' 1 an ' desi ar putea iiMescoperit din timp si tratat prin tonificarea musculaturii tare. Dureri propriu-zise apar numai la adolescenti. De multe ori intalnim picioare plate la mai multi frati, din aceeasi familie, deci esle o constitutie familiala, in combinatia\'picior plat ' talus lg (calcai dat peste cap) se pun atelute care se tin numai noaptea. Talonetele sau sustinatoarele tare\" se fac dupa mulajul in ghips al talpii si se introduc in ghetute, peste talpa. Nu sunt de eficacitate sigura. De multe ori, cei care au purtat talonete, revin la picior plat in momentul cand le scot. Trebuie sa intarim musculatura si ligamentele : mers pe rfuri, tricicleta cu pedale, tragerea cearsafului cu degetele de la picioare, echilibrul pe mingi mari pline cu nisip. De obicei, tratat corect, piciorul plat dispare pe la 4-5 ani. Sunt cazuri in care corectarea pasi prin talonete si ghete nu este eficace. Vindecarea se produce mai tarziu, cand copilul fuge, face sport, inot etc.
S-a obsert legatura dintre picioare in X\" si platfus : acesta duce la strambarea genunchilor, la genu lgum, compensator, ca sa se mentina echilibrul. Cazurile de picior plat care nu au cedat prin metodele obisnuite se trateaza ortopedic (ghipsuri care merg pana la radacina coapsei) si chiar chirurgical, prin operatii de corectie.
Pediatrul, in colaborare cu ortopedul, aplica tratamentul necesar pentru fiecare caz in parte."(sursa medicultau.com)

si mai detaliat si aici:http://www.topsanatate.ro/articol/minciuni-despre-platfus-19628-all-post.html

Blackmoon Lady&lipishtocul
Citat:
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allexa06 spune:

Salutare !
Abia am venit si noi de afara, sunt franta, am mers mult pe jos...Stefanut a dormit in carutvreo doua ore si ceva.Acum vrea sa fac o ciorba de fasole si spanac, deci acum am fugit, dar...revin.Pupici la toate fetele

http://community.webshots.com/user/allexa06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns getik1 spune:

lady la noi este doar banuiala de a mea rahitismu din cauza ca merge ff cracanata de la genunchi in jos, si pana ajung din nou la bucuresti cu ea vreau sa ii fac niste analiza eu de la mine putere si i-am facuta asa
hemograma completa, sideremia, calcenia si fosfataza alcalina(ultima nu stiu sigur ca eram zapacita si pur si siplu am uitat ce a citit)

la mine ary are talpitele normale

getik mami de mica aricica 29.12.2009
povestea unui aricy bijuteriile lui getik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Multumesc mult pentru retete. Le-am copiat pe toate, am acum ce incerca cateva luni. Eu fac o data la cateva saptamani mamaliga, insa m-am cam saturat de clasica "mamaliga cu brinza si smantana".

Lady, acum ca ai pomenit, am verificat-o si eu pe Sophia. Pare ok, talpa piciorusului e curbata.
Cu Diana am avut o problema destul de mare pe la 2 ani: mergea cu varfurile foarte inauntru si calca ciudat. A purtat mai bine de 1 an niste ghetute speciale.

Sanatate multa la toti puiutii, iar cei bolnaviori sa se faca repede bine!

Mergi la inceput