Sarcina extrauterina

Sarcina extrauterina | Autor: denisamiron

Link direct la acest mesaj

Am fost astazi la un control ginecologic in conditiile in care prezint o amenoree (lipsa cm) din data de 08.02.2011 si un test de sarcina pozitiv. Mi-a facut eco abdominal...nu s-a vazut nimic. Am zis ca o fi mica sarcina. Apoi la transvaginal nu s-a vazut nimic in uter. O usoara zona radiotransparenta in portiunea superioara a uterului, dar nu semana cu un sac de sarcina.Deasemea in ovarul drept s-a vazut un chistulet...dar dupa ce s-a uitat mai bine doctorita a zis ca se poate sa nu fie un chist ci sa fie corpul galben calos al ovulului fecundat. Care ovul fecundat nu se vede nicaieri concret...ci doar o zona ciudata undeva in trompa dreapta. De aici suspiciunea de sarcina ectopica tubara dreapta. Nu a zis nici ca e nici ca nu e....ca cica trebuia sa se vada deja la eco daca era in uter...in fine habar nu avea pe ce planeta traieste. L-a chemat si pe sotul ei sa se uite...el la fel ca habar nu are, ca poate fi extrauterina si sa ma internez luni dimineata in spital.
In rest nu mi-au zis nimic. Nici ce optiuni de tratament am (medicamentos sau chirurgical)... nu s-au uitat nici sa vada daca e vreo frecventa cardiaca in trompa respectiva....nici nu mi-a zis sa imi fac beta HGG...NIMIC. Iar eu eram prea disperata ca sa pun vreo intrebare. Nu mi-a ramas decat sa vin acasa si sa citesc tot ce imi da prietenul google despre extrauterina ca sa ma lamuresc.
M-au mai intrebat daca am dureri mari...le-am zis ca nu....sangerari?...nu...stari de lesin?....nu. M-au apasat cu ecograful de am zis ca mi-l scoate prin burta dar nu ma doare nimic. Ma gandesc ca la 6 saptamani de sarcina daca era tubara trebuia sa fie trompa destul de tensionata si sa doara. Daca nu spontan macar cand o apasa. Nu stiu ce sa mai cred. Inca mai am o urma de speranta ca s-au inselat sau ca e bebe prea mic si nu l-au vazut.
Daca a mai trecut cineva printr-o experienta legata de sarcina extrauterina...va rog! M-ar ajuta mult sa aflu experienta altor mamici!