Nasterea in spitale de stat din Bucuresti
Buna mamicilor,
Vroiam sa aflu parerea voastra despre spitalul Filantropia si despre dr Hamid Ayatollahi...
In plus, daca vreti sa vedem cam ce spitale sunt bune, eu zic sa ne impartasim din experienta noastra.
Multumesc
Raspunsuri
nanica spune:
Am nascut anul trecut in iunie la Filantropia asa ca pot sa iti dau cateva detalii asupra spitalului, nu si a doctorului.
- spitalul este recent renovat, totul este nou, sunt saloane de 2 sau trei paturi, cu baie proprie sau care impart baia cu un alt salon. Baile au cabina de dus, apa calda non stop, faianta gresie noua, se face curat in ele de 2 ori pe zi.
- personalul este extrem de dragut ( chiar daca nu dai)
- au un program de vizita foarte strict, adica intre 15-17, in afara acestui interval nu iti da voie sa primesti vizite
- bebelusul ti-l aduce in camera daca il ceri, dar in timpul vizitelor nu il lasa
- bebeii sunt bine ingrijiti, cand ii aduc in salon ii aduc schimbati
Nu imi mai vine in minte alte detalii.
Daca mai ai nelamuriri intreaba-ma tu!
dulcica27 spune:
Buna Nanica,
Multumesc mult pentru informatii. Ma bucur ca este ok spitalul.
Tu cu cine ai nascut?
nilufera spune:
Eu am nascut in 2009 in filantropia cu dr Hamid si acum o sa nasc iarasi cu dansul; sa nu ai nici un fel de teama sau stres, este un doctor care te va ajuta mult in timpul nasterii si va sta cu tine atat cat e nevoie; nu face cezariana decat daca e necesara si crede-ma, e mult mai bine, eu la 10 ore dupa nastere m-am dus singura in salon;dupa ce nasti o sa vina sa te viziteze sa vada daca e totul ok;si moasele sunt cat de cat dragute, de ce nu te duci la cursurile de scoala mamicilor? sunt in fiecare miercuri de la ora 17 si iti arata si rezervele si salile de pretravaliu daca nu e f aglomerat; raspund la tot felul de intrebari, am fost si eu si acum dar nu ma mai duc ca deja cunosc tot ce se raspunde pe acolo, in 2 ani nu am uitat :)
dulcica27 spune:
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Nilufera, din pacate nu am timp sa ajung la aceste cursuri, poate mai tarziu, daca nu mai vin la serviciu.
sanatate tuturor.
mikymirror spune:
buna, tuturor!
se pare ca spitalul filantropia est eprintre cele mai bine cotate spitale de stat...avetzi cumva idee si despre preturi (nastere, ecografii, analize)?
multumesc
dulcica27 spune:
Miky cand vei naste?
Nu mai este nimeni care naste sau a nascut in spitalele de stat?
nilufera spune:
dulcica intra pe forumul gravidutelor din luna in care nasti, acolo o sa afli mai multe amanunte,majoritatea nasc in spitale de stat;
38+ Mami de Theo, 12.04.2009
bouboulechka spune:
Buna dimineata!
Si eu sunt o mamica care a nascut anul trecut la spitalul Universitar.
Vreau sa tratez separat personalul si spitalul.
Despre spital va pot spune ca este "OK", asta daca nu cereti foarte mult, adica inseamna curatenie in salon, in toaleta, mobilierul nu este foarte nou, dar este bun, lenjeria pe pat nu este nici ea foarte noua, dar este curata si este schimbata zilnic si chiar la nevoie.
Despre personal, infirmierele, asistentele sunt ok, destul de dragute, dragute daca nu le dai, excesiv de dragute daca le dai.
Moasa - eu am avut noroc de o moasa painea lui Dumnezeu - Mihaela daca nu ma insel se numea.
Doctorul - Ciontea m-a consultat in timpul travaliului- find de garda, insa am nascut cu Dr. Coravu Violeta - nu pot spune decat ca este o dulceata de om, pentru mine a fost un inger alaturi de moasa.
Pe langa ce am spus mai sus, vreau sa spun ca eu am ajuns acolo fiind pacienta altui spital si altui doctor; am ramas cand s-a rupt apa si fara una si fara alta( era perioada cu incendiul la Giulesti); asa ca ambulanta m-a dus la Universitar.
Ce pot spune, este ca la vizita de dimineata, alaiul de doctori si seful mare al sectiei intreba de unde este fiecare, cine este doctorul care ne-a urmarit...etc. De retinut este ca fetelor care veneam de la Giulesti, ne spunea " voi sunteti ale noastre, nu va fie teama", in sensul ca nu trebuie sa ne simtim prost ca am ajuns acolo pana la urma si ca vom fi tratate prost.
In plus, inainte sa merg in salonul de nasteri am stat 4 ore in salon cu alte 5 fete, fiecare cu durerea ei, iar dupa ce am nascut am stat in salon cu alte 3 fete. Sincer, nu m-a deranjat, nu am avut pretentii sa cer rezerva sau ceva de genul asta,la momentul acela ma gandeam ca sunt indreptatite pacientele spitalului sa stea in rezerve.
Si totul a fost bine,am un bebe de 7 luni fara 3 zile, frumos si sanatos pe care l-am nascut foarte usor, aproape pot sa spun nasterea pentru mine a fost mai usoara ca o mestra.
Depinde de fiecare acum, eu nu va pot spune decat sa fiti curajoase si sa va rugati la Dumnezeu.Mai este important sa aveti pe cineva cu voi, mama, sot, frate....va pot ajuta, sa va cumpere medicamente, apa, mancare...
Eu am nascut mai devreme cu 3 saptamani si sotul meu nu a fost in tara, este singura lipsa pe care am simtit-o poate in cel mai important moment al vietii, am avut parintii alaturi care plangeau de mila mea pe hol, crezand ca "ma doare" :)
Daca aveti alte intrebari, va rog sa ma intrebati voi.
Burtici usoare va doresc!