Endometru ingrosat

Endometru ingrosat | Autor: andreea204

Link direct la acest mesaj

Imi csr scuze daca mai exista un subiect pe tema asta, dar eu am cautat pe forum si am gasit doar unul in care raspunsurile datau din 2005

Am facut pana acum 2 teste de sarcina care mi-au iesit pozitive. Joi am implinit 6 saptamani de la ultimul CM si m-am gandit sa merg sa fac o ecografie. Medicul mi-a spus ca nu este sigur k este sarcina...k vede "ceva" in uter dar care nu seamana cu un sac gestational. A fost foarte ingrijorat k a vazut ca endometrul meu are 19mm si a zis k este f mult.
Sunt foarte speriata..mi-a spus ceva de chiuretaj sa merg sa mi se ia testut, care apoi sa fie analizat. A ramas sa mai merg peste doua saptapamani la ecografie sa vada cum mai este.

Pe net nu am gasit mare lucru despre endometru, doar ca daca femeia nu ramane insarcinata se elimina la ciclu .

Va rog raspundeti-mi..si lamuriti-ma ...este chiar atat de grav?
Si dk chiar sunt insarcinata, cu toate ca nu s-a vazu la eco, cum imi mai face chiuretaj sa preleveze tesut...

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vrmoana spune:

Citat:
citat din mesajul lui andreea204

Imi csr scuze daca mai exista un subiect pe tema asta, dar eu am cautat pe forum si am gasit doar unul in care raspunsurile datau din 2005

Am facut pana acum 2 teste de sarcina care mi-au iesit pozitive. Joi am implinit 6 saptamani de la ultimul CM si m-am gandit sa merg sa fac o ecografie. Medicul mi-a spus ca nu este sigur k este sarcina...k vede "ceva" in uter dar care nu seamana cu un sac gestational. A fost foarte ingrijorat k a vazut ca endometrul meu are 19mm si a zis k este f mult.
Sunt foarte speriata..mi-a spus ceva de chiuretaj sa merg sa mi se ia testut, care apoi sa fie analizat. A ramas sa mai merg peste doua saptapamani la ecografie sa vada cum mai este.

Pe net nu am gasit mare lucru despre endometru, doar ca daca femeia nu ramane insarcinata se elimina la ciclu .

Va rog raspundeti-mi..si lamuriti-ma ...este chiar atat de grav?
Si dk chiar sunt insarcinata, cu toate ca nu s-a vazu la eco, cum imi mai face chiuretaj sa preleveze tesut...

Buna,

Eu lunea trecuta (14 martie) aveam dupa calculele mele 6 sapt de sarcina (ultima menstruatie 31 ianuarie, test pozitiv pe 3.03). Am mers, ca si tine, la doctor pt o eco care sa confirme sarcina. La eco nu s-a vazut nimic in uter, decat un punct foarte mic. Am facut beta hcg - 54,61 (foarte mic pt o sarcina de 6 saptamani). Endometrul era gros, asa cum ti-a spus si tie medicul tau. Joi am fost chemata din nou la doctor pt repetarea hcg-ului si o alta eco. Valoarea a iesit 16,41. Eco n-am mai facut. Sarcina era oprita in evolutie. Am intrerupt utrogestanul si ieri dupa niste dureri groaznice am eliminat embrionul sau sacul gestational, n-am avut puterea sa ma uit faoarte bine.

Parerea mea este sa nu astepti 2 sapatamani pana la o noua eco. Du-te mai bine si fa o dozare beta hcg ca sa stii cum stai si mai cere parerea altui doctor.

Bafta!

oana
"Where there's a will, there's a way."

Cu ajutorul Lui D-zeu anul acesta voi deveni mamica.

Mergi la inceput

Vad ca esti din Pitesti ca si mine. Daca ai posibilitatea mergi la Bucuresti.

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna!
Si mie mi s-a spus ca ar trebuii sa fac chiuretaj biopsic cand am facut o ecografie,deoarece endometrul meu avea atunci 12mm.
La mine era o problema faptul ca aveam pierderi cam mari de sange la menstra si se suspecta o problema.
Am fost la alt medic si am cerut o alta opinie si a zis ca nu e necesar sa fac chiuretajul.
Cred ca ar trebuii sa te mai duci la alt medic desii eu stiu ca atunci cand esti insarcinata endometrul se ingroasa,dar repet mai bine intrebi un alt medic cu un ecograf mai performant.
Mai e ceva: la tine s-ar putea sa fi fost ovulatie tarzie si posibil de aceea nu a vazut nimic.
Pana ajungi la medic linistestete un pic.
Multa sanatate iti doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Vioika, eu nu am pierderi mari de sange la mestra...nu am avut niciodata si nici nu ma simt rau...chiar nu simt nimik nou...
Am avut mereu(sau aproape mereu) Cm de 29 de zile si acum este prima oara in viata mea cand imi intarzie atat de mult(18zile)

Mi-am facut programare la Bucuresti, la Medical City, joi. M-am bucurat k am reusit sa ma programez asa repede...ma asteptam sa fie mai aglomerat.
Acum astept sa merg la Bucuresti...sa vedem ce zice dr.
Sper sa nu fie ceva f grav.

Mergi la inceput

Citat:

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Vioika, eu nu am pierderi mari de sange la mestra...nu am avut niciodata si nici nu ma simt rau...chiar nu simt nimik nou...
Am avut mereu(sau aproape mereu) Cm de 29 de zile si acum este prima oara in viata mea cand imi intarzie atat de mult(18zile)

Mi-am facut programare la Bucuresti, la Medical City, joi. M-am bucurat k am reusit sa ma programez asa repede...ma asteptam sa fie mai aglomerat.
Acum astept sa merg la Bucuresti...sa vedem ce zice dr.
Sper sa nu fie ceva f grav.

Multa bafta, Andreea ! Sa vii cu vesti bune.

oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreea204 spune:

Din pacate nu am vesti bune.
Nu am mai ajuns la Bucuresti din cauza unei sangerari si am fost nevoita sa merg la urgenta...am fost internata.
Mi-a dat tratament..arefam, no-spa si scobutil. Degeaba.
Nu s-a mai putut face nimik.

Am plecat din spital..si am mers la un dr. sa imi faca un eco. si
mi-a spus ca uterul este curat..nu au mai ramas resturi..s-a eliminat tot...endometrul este bine..ovarele...trompele..etc

Degeaba mai stateam acolo unde nu imi spune nimeni nimik...unde era sa lesin pe hol..a venit o d-na m-a luat de brat si m-a tarat pana in camera si acolo m-a lasat. Nu a venit nimeni sa ma vada...nu a chemat dr. desi era la 2 camere de mine.

Acum sunt bine..sunt acasa...unde il am pe sotul meu langa mine...si ma ajuta sa imi revin..nu imi este rau...iau ampicilina pentru a evita vreo infectie.. Dar ce am pe suflet nu pot explica in cuvinte.

Mergi la inceput

Citat:

Din pacate nu am vesti bune.
Nu am mai ajuns la Bucuresti din cauza unei sangerari si am fost nevoita sa merg la urgenta...am fost internata.
Mi-a dat tratament..arefam, no-spa si scobutil. Degeaba.
Nu s-a mai putut face nimik.

Am plecat din spital..si am mers la un dr. sa imi faca un eco. si
mi-a spus ca uterul este curat..nu au mai ramas resturi..s-a eliminat tot...endometrul este bine..ovarele...trompele..etc

Degeaba mai stateam acolo unde nu imi spune nimeni nimik...unde era sa lesin pe hol..a venit o d-na m-a luat de brat si m-a tarat pana in camera si acolo m-a lasat. Nu a venit nimeni sa ma vada...nu a chemat dr. desi era la 2 camere de mine.

Acum sunt bine..sunt acasa...unde il am pe sotul meu langa mine...si ma ajuta sa imi revin..nu imi este rau...iau ampicilina pentru a evita vreo infectie.. Dar ce am pe suflet nu pot explica in cuvinte.

Andreea te inteleg perfect. Fii tare. O sa iasa soarele si pe strada noastra. Ai grija de tine.

Cat despre spitalul si unii doctori de aici NO COMMENT.

oana

Mergi la inceput